!!! DEVELOPMENT MODE !!!

οι άνθρωποι δεν είναι γελοίοι - είναι επικίνδυνοι

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Re: οι άνθρωποι δεν είναι γελοίοι - είναι επικίνδυνοι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Γαληνός έγραψε: 04 Μαρ 2021, 16:17 Ο απλός κόσμος συμμορφώθηκε κ θα συμμορφώνονταν με ένα γενικό, συντομο κ αποτελεσματικό λοκνταουν. Με εξαίρεση κάποιους ψεκ.

Τώρα, παει, ο χρόνος δεν γυρίζει πισω.

Ισχυουν τα παρακατω....

Όπως έγραψε πολύ σωστά η συνάδελφος Άννα Ομηρίδου, «Ήταν ένα lockdown και μετά βγήκαμε από το lockdown γιατί ήμασταν υπάκουα και φρόνιμα παιδιά αλλά μετά ήρθε ένα άλλο lockdown που όμως δεν ήταν και τόσο lockdown γιατί εμείς δεν ήμασταν τόσο υπάκουα παιδιά αλλά «παλιοχαρακτήρες» και κάθε τόσο έκρυβε μέσα του ένα άλλο lockdown που σε μάντρωνε τα Σαββατοκύριακα από τις 6 και ο κόσμος συνωστιζόταν περισσότερο από τη μια στα Super Market και από την άλλη στους δρόμους και στις πλατείες αφού έπρεπε να γυρίσει στις 6 και όχι στις 9 και αυτό ήταν ένα πετυχημένο μέτρο απαγόρευσης στο lockdown , αλλά τελικά δεν ήταν και τόσο πετυχημένο και μάλλον δεν έπρεπε να επιβληθεί απαγόρευση στις 6 αλλά ήταν οκ στις 9. Τελικά όμως για όλα πρέπει να φταίει η άθληση από δήμο σε δήμο γι αυτό μάλλον θα πάμε σε lockdown γιατί ήρθε το 3ο κύμα που περιμέναμε από το 2ο.
Καταλάβατε ή να πάμε σε κανένα Ικαριώτικο τραπέζι καλύτερα που είναι πιο απλά τα πράγματα;»
Οι παλινωδίες σίγουρα έκαναν ζημιά στην γενικότερη αίσθηση περί σοβαρότητας και τάξης. Το έχω πει εδώ και καιρό, οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται και να υποστηρίζονται, όχι να ανθεωρούνται για ψύλλου πήδημα. Έκανε κακό αυτή η τακτική και γενικά τα λουριά πρέπει να τα μαζεύεις την στιγμή που αρχίζουν να χαλαρώνουν όχι να περιμένεις να ξεχειλώσουν.

Νομίζω η πολυφωνία φταίει για πολλά από αυτά. Σε περιόδους σοβαρών κρίσεων οι πολλές γνώμες βουλιάζουν το καράβι.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Γαληνός έγραψε: 04 Μαρ 2021, 16:17 Ο απλός κόσμος συμμορφώθηκε κ θα συμμορφώνονταν με ένα γενικό, συντομο κ αποτελεσματικό λοκνταουν. Με εξαίρεση κάποιους ψεκ.

Τώρα, παει, ο χρόνος δεν γυρίζει πισω.

Ισχυουν τα παρακατω....

Όπως έγραψε πολύ σωστά η συνάδελφος Άννα Ομηρίδου, «Ήταν ένα lockdown και μετά βγήκαμε από το lockdown γιατί ήμασταν υπάκουα και φρόνιμα παιδιά αλλά μετά ήρθε ένα άλλο lockdown που όμως δεν ήταν και τόσο lockdown γιατί εμείς δεν ήμασταν τόσο υπάκουα παιδιά αλλά «παλιοχαρακτήρες» και κάθε τόσο έκρυβε μέσα του ένα άλλο lockdown που σε μάντρωνε τα Σαββατοκύριακα από τις 6 και ο κόσμος συνωστιζόταν περισσότερο από τη μια στα Super Market και από την άλλη στους δρόμους και στις πλατείες αφού έπρεπε να γυρίσει στις 6 και όχι στις 9 και αυτό ήταν ένα πετυχημένο μέτρο απαγόρευσης στο lockdown , αλλά τελικά δεν ήταν και τόσο πετυχημένο και μάλλον δεν έπρεπε να επιβληθεί απαγόρευση στις 6 αλλά ήταν οκ στις 9. Τελικά όμως για όλα πρέπει να φταίει η άθληση από δήμο σε δήμο γι αυτό μάλλον θα πάμε σε lockdown γιατί ήρθε το 3ο κύμα που περιμέναμε από το 2ο.
Καταλάβατε ή να πάμε σε κανένα Ικαριώτικο τραπέζι καλύτερα που είναι πιο απλά τα πράγματα;»
Να μας πει η κυρία Ομηρίδου και τη γνώμη της για τις διαδηλώσεις για τον πιο σημαντικό Έλληνα, τη δεδομένη χρονική στιγμή, για να καταλάβουμε ακόμη καλύτερα, αυτό που ήδη καταλάβαμε.

:lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

ΓΑΛΗ έγραψε: 04 Μαρ 2021, 16:25
Green Dragon έγραψε: 04 Μαρ 2021, 16:18 Δηλαδή είναι γελοία η ΝΔ και είναι σοβαροί ο Κρανιδιώτης και ο Τζήμερος :-?
Στο θέμα πανδημίας/κουφοντίνα, σαφέστατα ναι. Για μένα.

Το τι θεωρούν οι υπόλοιποι, δεν μ' ενδιαφέρει.
Στο θέμα Κουφοντίνα το πρόβλημα το δημιούργησε η αριστερά, όχι η κυβέρνηση. Θα μου πεις, γιατί δεν το λύνει;

Γνώμη μου είναι ότι έπρεπε να πέσουν δακρυγόνα.
Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος »

Green Dragon έγραψε: 04 Μαρ 2021, 16:19
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 04 Μαρ 2021, 14:49 Τζήμερο και Φαήλο ισχυρούς, να υπάρχει πίεση από έναν πραγματικά δεξιό σχηματισμό
Περισσότερη σχέση έχει με την δεξιά ο Κουτσούμπας παρά αυτοί.
Ωπα γιατί;
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Άβαταρ μέλους
Orion22

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Orion22 »

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 04 Μαρ 2021, 12:43 Σκέρτσος: Δεν θα απαγορεύσουμε τις διαδηλώσεις, ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του

https://twitter.com/AnAthenianToLDN/sta ... 0385488896

έχουν χάσει τη μπάλα, δε ξέρουν τι κάνουν
ο παραλογισμός στην εξουσία
Γ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 2021

ΤΡΙΜΠΟΥΡΔΕΛΟ
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

jimdenin έγραψε: 04 Μαρ 2021, 16:26 Γιατί, τι έχουν προτείνει στο θέμα της πανδημίας οι δύο τους;
Επειδή έχω βαρεθεί τις γενικότητες α) θυμίζω τον τίτλο του θέματος που αφορά στην ανακοίνωση του Σκέρτσου αναφορικά με τις διαδηλώσεις και β) το ερώτημα μου για το ποιοι συμφωνούν ή όχι με τον Σκέρτσο.

Δεν είναι θέμα πολιτικής ανάλυσης γενικώς και αορίστως.

Το σίγουρο είναι ότι οι Τζημεροκρανιδιώτηδες διαφωνούν οριζοντίως και καθέτως με τις διαδηλώσεις για τον απέθαντο εν μέσω πανδημίας.

Εγώ είπα απλώς το απλό.

Ότι όσοι συμφωνούν ή υποστηρίζουν τις συγκεκριμένες διαδηλώσεις συνάδουν πλήρως με την ανακοίνωση του Σκέρτσου.

Οπότε, οι υπόλοιποι σχολιασμοί είναι ό,τι να 'ναι κουμπουριές για να μην παραδεχθούν το αυταπόδεικτο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Αρχέλαος έγραψε: 04 Μαρ 2021, 16:36
Green Dragon έγραψε: 04 Μαρ 2021, 16:19 Περισσότερη σχέση έχει με την δεξιά ο Κουτσούμπας παρά αυτοί.
Ωπα γιατί;
Ο Τζήμερος δεν έχει καμία σχέση με την δεξιά ούτε είχε ποτέ και φυσικά δεν με πείθουν οι αντιμεταναστευτικές του παρόλες που προσπαθούν να ψαρέψουν στα απόνερα της Χρυσής Αυγής με άτσαλο τρόπο. Ο πυρήνας των υποτιθέμενων πιστεύω του είναι αντίθετος με την ψευδοσυντηρητική ρητορική που έχει υιοθετήσει - και τα δύο μαζί δεν πάνε, ή με το έθνος είσαι ή με τα ανοιχτά σύνορα του φιλελευθερισμού. Σχετικά με τις θέσεις του μπορώ να πω ότι αρκετές φορές συμφωνώ (άλλες όχι) αλλά το θέμα είναι πως δεν πιστεύω ότι τα εννοεί, τα περισσότερα τουλάχιστον και κυρίως τα όψιμα.

Ο Κρανιδιώτης μου δίνει την αίσθηση ενός ατάλαντου Καρατζαφέρη που αγωνίζεται να αναδειχθεί και να προωθήσει το κόμμα του με πενιχρά αποτελέσματα. Αυτός ενδεχομένως να πιστεύει ένα σεβαστό κομμάτι από τα λεγόμενά του αλλά η συνεργασία με τον Τζήμερο μου φαίνεται σαν κίνηση απελπισίας και σίγουρα αρκετά αντιφατική.

Ο χώρος δεξιά της ΝΔ είναι για την ώρα αχταρμάς και αυτό αφορά και εκείνους που όντως βρίσκονται εκεί. Θα δούμε αν θ' αλλάξει κάτι, δεν ξέρω αν έχει και νόημα εδώ που τα λέμε. Συνεχίζω την παρατήρηση από το πόστο μου :D
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Green Dragon έγραψε: 04 Μαρ 2021, 16:31
Green Dragon έγραψε: 04 Μαρ 2021, 16:18 Δηλαδή είναι γελοία η ΝΔ και είναι σοβαροί ο Κρανιδιώτης και ο Τζήμερος :-?

Στο θέμα Κουφοντίνα το πρόβλημα το δημιούργησε η αριστερά, όχι η κυβέρνηση. Θα μου πεις, γιατί δεν το λύνει;

Μα ακριβώς γι' αυτό, έβαλα χ στη νδ.

Επειδή όχι μόνον δεν έλυσε το πρόβλημα αλλά το μεγάλωσε με θεσμική ανοχή.

Τι δεν καταλαβαίνεις; :)
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under »

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 04 Μαρ 2021, 15:45 όχι, δεν είναι προφανές ότι θα πρέπει να είναι ακόμη κλειστά τα καταστήματα από την στιγμή που αποφάσισαν να επιτρέψουν τις συγκεντρώσεις χιλιάδων
Ναι ειναι προφανες διοτι τα κρουσματα ανεβαινουν ακομα και σε περιοχες που δεν γινονται διαδηλωσεις.
Ειναι δεδομενο αυτο.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
Άβαταρ μέλους
under

ΓΑΛΗ έγραψε: 04 Μαρ 2021, 16:51

Παντα θα υπαρχει καποιος που απο το χορο πολλα τραγουδια θα ξερει.
Αυτος που ειναι δεξιοτερα της ΝΔ θα υποσχεται οτι δεν θα αφηνει ουτε μυρμηγκι να διαδηλωνει,οτι δεν θα αφηνει τους τουρκους να ξεμυτισουν στο αιγαιο,οτι το 90% που μειωσε τις ροες η ΝΔ ειναι λιγο,οτι θα εξαφανισει τους αιτουντες ασυλο μεσα σε ενα μηνα κοκ.
Παντα οποιος ειναι στην κυβερνηση περα απο τους ιδεολογικ αντιπαλους θα εχει να αντιμετωπισει και τις υποσχεσεις των κομματων του ιδιου χωρου.
Και οι απωλειες προς αυτους ειναι μεσα στο παιχνιδι.
Ως προς το θεμα της πανδημιας ομως αμφιβαλω ζωηρα αν υπαρχει αλλος στην Ελλαδα να μπορει να τη διαχειριστει οχι καλυτερα αλλα εξισου καλα με τη ΝΔ.Γιατι δεν συγκρινουμε την κυβερνηση της ΝΔ με τον Τζημερο ή με τον συριζα αλλα με δεκαδες αλλες χωρες του πλανητη.Και εκει οι αριθμοι τα λενε ολα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

under έγραψε: 04 Μαρ 2021, 17:39
ΓΑΛΗ έγραψε: 04 Μαρ 2021, 16:51

Παντα θα υπαρχει καποιος που απο το χορο πολλα τραγουδια θα ξερει.
Αυτος που ειναι δεξιοτερα της ΝΔ θα υποσχεται οτι δεν θα αφηνει ουτε μυρμηγκι να διαδηλωνει,οτι δεν θα αφηνει τους τουρκους να ξεμυτισουν στο αιγαιο,οτι το 90% που μειωσε τις ροες η ΝΔ ειναι λιγο,οτι θα εξαφανισει τους αιτουντες ασυλο μεσα σε ενα μηνα κοκ.
Παντα οποιος ειναι στην κυβερνηση περα απο τους ιδεολογικ αντιπαλους θα εχει να αντιμετωπισει και τις υποσχεσεις των κομματων του ιδιου χωρου.
Και οι απωλειες προς αυτους ειναι μεσα στο παιχνιδι.
Ως προς το θεμα της πανδημιας ομως αμφιβαλω ζωηρα αν υπαρχει αλλος στην Ελλαδα να μπορει να τη διαχειριστει οχι καλυτερα αλλα εξισου καλα με τη ΝΔ.Γιατι δεν συγκρινουμε την κυβερνηση της ΝΔ με τον Τζημερο ή με τον συριζα αλλα με δεκαδες αλλες χωρες του πλανητη.Και εκει οι αριθμοι τα λενε ολα.
Μα δεν αμφισβητώ το δικαίωμα σου στην αμφιβολία.

Απλώς κρίνω το σήμερα.
Και θα επαναλάβω ότι βρίσκω τη δήλωση Σκέρτσου απαράδεκτη πέραν πάσης αμφιβολίας.
Και απολύτως ενδεικτική του τρόπου που αντιλαμβάνεται τους πολίτες πρώτης και κατώτερης κατηγορίας.
Κι αυτό το δικαίωμα, προσωπικώς δεν προτίθεμαι να το παραχωρήσω σε κανένα σκερτσόζικο αγόρι.

Αυτό για το δικό μου σκεπτικό.
Εσύ μπορείς να συνεχίσεις να πιστεύεις ό,τι γουστάρεις.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere »

ώπα! να σκάσει ο κόβιντ!

Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nyxtovios »

Νομίζω έχει κουράσει η κατάσταση αρκετά.
Ένας που θα ψήφιζε μέχρι και το Χίτλερ ή τον Αντίχριστο θα ήταν πιο νορμάλ άνθρωπος από τους ψηφοφόρους νδουλας στις επόμενες εκλογές.
Άβαταρ μέλους
under

ΓΑΛΗ έγραψε: 04 Μαρ 2021, 17:46 Και θα επαναλάβω ότι βρίσκω τη δήλωση Σκέρτσου απαράδεκτη πέραν πάσης αμφιβολίας.
Και απολύτως ενδεικτική του τρόπου που αντιλαμβάνεται τους πολίτες πρώτης και κατώτερης κατηγορίας.
Για τη δηλωση του Σκερτσου συμφωνω απολυτως.Και αν θες,στο κανω και χειροτερο.
Το να αφηνουν τους αριστερους να διαδηλωνουν ειναι υπολογισμενο γιατι τους δινει και δευτερη γραμμη αμυνας στην πολιτικη και επικοινωνιακη διαχειριση της πανδημιας.Ξερουν οτι θα χασουν καποιους,ξερουν ομως οτι θα εδραιωθουν ως μετριοπαθεις και ξερουν επισης οτι οι αλλοι θα χασουν περισσοτερους.
Αυτο φυσικα και εχει καποια επιπτωση στα κρουσματα (που ετσι κι αλλιως θα υπηρχε αφου υπαρχει γενικοτερη ανοχη στην κινητικοτητα) αλλα η απαντηση "θα ψηφισω Τζημερο γιατι δεν εδειραν αρκετα τους απλυτους" ειναι απλα αστεια ΑΝ φυσικα ενδιαφερομαστε για την διαχειριση της πανδημιας.Διοτι ομολογουμενως κανεις αλλος στην Ελλαδα δεν θα τα καταφερνε εξισου καλα με τη ΝΔ και γιατι λιγοι στην Ευρωπη και τον κοσμο τα εχουν καταφερει καλυτερα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

nyxtovios έγραψε: 04 Μαρ 2021, 17:48 Νομίζω έχει κουράσει η κατάσταση αρκετά.
Ένας που θα ψήφιζε μέχρι και το Χίτλερ ή τον Αντίχριστο θα ήταν πιο νορμάλ άνθρωπος από τους ψηφοφόρους νδουλας στις επόμενες εκλογές.
Εντάξει μην τους υποτιμάς τόσο.

Μπροστά στους διαδηλωτές για τον ήρωα, είναι τρεις κλάσεις πάνω.

Άλλο το να ταΐζεις τις πάπιες και άλλο να είσαι παπάκι.

Αν μη τι άλλο, είναι φιλόζωοι. Αυτό τους το αναγνωρίζω.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”