Μα δεν τίθεται θέμα νομιμοποίησης. Σαφώς και τον πρώτο λόγο έχουν οι δικαστές.George_V έγραψε: 03 Μαρ 2021, 12:17Και το ένα και το άλλο κατά δικάζονται από τη δικαιοσύνη αλλιώς θα είχαμε γίνει ζούγκλα. Η έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη η δεν έχουμε. Αλλά ακόμα και αν δεν έχουμε δεν νομιμοποιουμαστε να δικαζουμε εμείς. Όσο και αν μας πονά το ζήτημα. Και η αυτόδικιά λαϊκό δικαστήριο είναι. Απλά είναι μονομελες και δικαστής εισαγγελέας και εκτελεστής είναι το ίδιο πρόσωπο.ΓΑΛΗ έγραψε: 03 Μαρ 2021, 12:10Το συγκεκριμένο θέμα αφορά σε αποδεδειγμένες δολοφονίες και όχι γενικώς και αορίστως στο θέμα της αυτοδικίας.George_V έγραψε: 03 Μαρ 2021, 12:04 Η διαφωνία μου έγκειται στο ότι πρέπει να περιμένουμε την οριστική απόφαση της Δικαιοσύνης πριν ρίξουμε κάποιον στην πυρά για αλλιώς μπορεί να βρεθούμε και κατηγορούμενοι. Και εγώ παρασύρθηκα από τις απόψεις μου και όχι μόνο σε αυτό το νημα αλλά είναι πολύ λεπτή η γραμμή.
Κι εσύ κάπου μπλέκεις τα λαϊκά δικαστήρια με την αυτοδικία.
Δηλαδή τη θεωρητική της προσέγγιση από το σύνολο και όχι την ατομική της έκφραση.
Καλόν είναι και δεν αναφέρομαι σε αυτό το νημα πριν καταδικασουμε εμείς κάποιον να περιμένουμε να το κάνει αυτός που ορίστηκε για αυτόν το λόγο.
Αλλά υπάρχουν δύο δομικά θέματα.
1. Στην Ελλάδα πχ είτε έναν είτε 20 σκοτώσεις, η ανώτατη ποινή είναι μία γιατί δεν παίζει η ισόβια κάθειρξη.
2. Το θέμα δεν αφορά μόνον στις δολοφονίες αλλά και στην υποτίμηση που υφίστανται οι δολοφονημένοι συγκριτικά με τη ζωή/αξιοπρέπεια κλπ των δολοφόνων.
Δηλαδή στη σύγκριση της ανθρώπινης υπόστασης των μεν και των δε, στο "χώρο" που καταλαμβάνουν είτε με την παρουσία είτε με την απουσία τους. Γιατί το συγκεκριμένο κενό επηρεάζει σε τεράστιο βαθμό και τις ζωές άλλων.