Δεν έχει ερευνητικό έργο και δεν έχει και πτυχία σε επιστήμη. Μαθηματικός σπούδασε.stavmanr έγραψε: 02 Μαρ 2021, 22:26 Ο Δανέζης, τουλάχιστον, έχει ερευνητικό έργο, μαζί με τα πτυχία του.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Μάνος Δανέζης και αστροφυσική
- hellegennes
Re: Μάνος Δανέζης και αστροφυσική
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Το διάβασα διαφορετικά με την πρώτη ματιά, κι έπειτα ανασκεύασα.- Casper - έγραψε: 02 Μαρ 2021, 22:34Εσύ τι πιστεύεις;stavmanr έγραψε: 02 Μαρ 2021, 22:33Είναι μεγάλη κουβέντα.- Casper - έγραψε: 02 Μαρ 2021, 22:31 Επίσης εδώ θα συμφωνήση με τον Σταβ πως δεν αρκεί το πτυχίο για να κάνει κάποιον άνθρωπο επιστήμονα.
Το είδα πριν το επεξεργαστείς.
"Επιστήμονας" είναι ένας νομικά αναγνωρισμένος τίτλος που αφορά απόφοιτους ανώτατης εκπαίδευσης.Καλά ναι αν είσαι ο Einstein αρκεί να είσαι επιστήμονας και χωρίς πτυχία.
Δεν είναι διαπραγματεύσιμο ως προς την νομική του σημασία.
Η άρνηση της αναγνώρισης της ιδιότητας του επιστήμονα σε πτυχιούχο τμήματος ανώτατης εκπαίδευσης είναι ποινικό αδίκημα.
Δεν έχουμε τον Χελετζέ ως νόμο στη χώρα μας, ούτε ως εκπρόσωπο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Έχουμε ΑΕΙ τα οποία λειτουργούν με συγκεκριμένους τρόπους και παρέχουν επιστημονικά διαπιστευτήρια που ονομάζονται πτυχία ή και διπλώματα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 02 Μαρ 2021, 22:44, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Δεν θέλεις να ξέρεις ότι το πτυχίο σου είναι αδιαπργμάτευτο, όπως και η ιδιότητα που το συνοδεύει;
Προτιμάς να αμφισβητείς την επιστημονική σου κατάρτιση έπειτα από 4-5 χρόνια επίμονης κι επιτυχούς εκπαίδευσης στο τμήμα της σχολής σου;
Με την ευκαιρία, βρίσκω τα μαθηματικά ως κάτι πληρέστερο από ένα απλό επιστημονικό πεδίο. Τα βρίσκω ως κάτι που παράγει επιστήμη. Όχι που παρακολουθεί τις άλλες επιστήμες, όπως συμβαίνει με τις υπόλοιπες επιστήμες.
Επίσης, στη νύξη του αδαούς Χελετζέ ότι τα μαθηματικά είναι απλά γλώσσα για τις επιστήμες, αναρωτιέμαι αν η πληροφορική (κανόνες παραγωγής αλγορίθμων) είναι απλά η γλώσσα των windows (δηλαδή τα windows είναι η πραγματική επιστήμη) ή αντίθετα η πραγματική επιστήμη που έφτιαξε τα windows...
Ψευδές.
Η ρακοσυλλεκτική είναι πρωτίστως τέχνη που παράγει τρόπο ζωής.
-
- Casper -
Δεν αμφισβητεί κανείς την χρησιμότητα των μαθηματικών. Μπορεί π.χ ο ιδιοκτήτης μιας τράπεζας να μην θεωρεί επιστήμη τα μαθηματικά αλλά να προσλάβει πρώτα απ' όλους μαθηματικούς. Δεν καταλαβαίνω τι λες. Το είπα και πριν πως δεν προσβάλλομαι με τέτοιου είδους σχόλια, ίσα ίσα που και εγώ έχω την ίδια άποψη.stavmanr έγραψε: 02 Μαρ 2021, 22:45Δεν θέλεις να ξέρεις ότι το πτυχίο σου είναι αδιαπργμάτευτο, όπως και η ιδιότητα που το συνοδεύει;
Προτιμάς να αμφισβητείς την επιστημονική σου κατάρτιση έπειτα από 4-5 χρόνια επίμονης κι επιτυχούς εκπαίδευσης στο τμήμα της σχολής σου;
Επιστήμες για μένα είναι μόνο φυσική, χημεία και βιολογία. Ούτε την πληροφορική θα την έβαζα στις επιστήμες, αλλά χωρίς πληροφορική και προγραμματισμό στις μέρες μας δεν κάνεις τίποτα σε πεδία επιστημών και ερευνών. Αν είναι ποινικό αδίκημα αυτό που λέω, σταυρώστε με
Μα δεν μίλησε κανείς για "χρησιμότητα". Χρήσιμο είναι και το πλύσιμο των πιάτων.- Casper - έγραψε: 02 Μαρ 2021, 22:58Δεν αμφισβητεί κανείς την χρησιμότητα των μαθηματικών.stavmanr έγραψε: 02 Μαρ 2021, 22:45Δεν θέλεις να ξέρεις ότι το πτυχίο σου είναι αδιαπργμάτευτο, όπως και η ιδιότητα που το συνοδεύει;
Και;Μπορεί π.χ ο ιδιοκτήτης μιας τράπεζας να μην θεωρεί επιστήμη τα μαθηματικά αλλά να προσλάβει πρώτα απ' όλους μαθηματικούς.
Δηλαδή, τον Χελετζέ που δηλώνει μηχανικός τον αφήνεις στα αζήτητα; Ολόκληρο πτυχίο πήρε ο έρμος!Επιστήμες για μένα είναι μόνο φυσική, χημεία και βιολογία.
Βασικά, να βγάλουμε και τη Χημεία επειδή στην ουσία είναι Φυσική;Ούτε την πληροφορική θα την έβαζα στις επιστήμες, αλλά χωρίς πληροφορική και προγραμματισμό στις μέρες μας δεν κάνεις τίποτα σε πεδία επιστημών και ερευνών.
Τα πολλά πεδία (3) μπερδεύουν τον κόσμο.
Από ενδιαφέρον: τη φιλολογία, την ψυχιατρική, την ιατρική κλπ πού τις κατατάσσεις;
Είναι, αλλά θα το αφήσουμε να περάσει.Αν είναι ποινικό αδίκημα αυτό που λέω, σταυρώστε με![]()
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 02 Μαρ 2021, 23:07, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- hellegennes
Ας μείνει άλλη μια φορά μέχρι να το εμπεδώσει ο stavmanr:
Ο Δανέζης δεν είναι επιστήμονας, δεν σπούδασε κάποια επιστήμη και δεν ασκεί επιστημονικό έργο. Είναι καθηγητής.
Ο Δανέζης δεν είναι επιστήμονας, δεν σπούδασε κάποια επιστήμη και δεν ασκεί επιστημονικό έργο. Είναι καθηγητής.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
"...είπε ο ιδιοκτήτες μάρκετ κι έμεινε στην ιστορία ως ο πρώτος ιδιοκτήτης μάρκετ που διαγράφει καθηγητές πανεπιστημίων από τα κιτάπια."hellegennes έγραψε: 02 Μαρ 2021, 23:06 Ας μείνει άλλη μια φορά μέχρι να το εμπεδώσει ο stavmanr:
Ο κλάδος των ταξί έχει πλέον ανταγωνισμό στην παντογνωσία.
- hellegennes
Δεν τον διέγραψα από καθηγητή. Καθηγητής είπα ότι είναι. Σου έστριψε;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
hellegennes έγραψε: 02 Μαρ 2021, 23:16 Δεν τον διέγραψα από καθηγητή. Καθηγητής είπα ότι είναι. Σου έστριψε;
"Είναι καθηγητής του τμήματος αστροφυσικής αλλά όχι επιστήμων".
Χελετζές.
- hellegennes
Οι καθηγητές δεν είναι αυτόματα επιστήμονες, είναι απλώς καθηγητές. Πολύ περισσότερο αν δεν έχουν καν σπουδάσει αυτό που διδάσκουν αλλά διορίστηκαν στο πανεπιστήμιο μέσω κομματικού μηχανισμού.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
hellegennes έγραψε: 02 Μαρ 2021, 23:21 Οι καθηγητές δεν είναι αυτόματα επιστήμονες, είναι απλώς καθηγητές.
Δηλαδή, ας πούμε, ο γυμναστής είναι καθηγητής, κι άρα στο τμήμα αστροφυσικής διδάσκουν γυμναστές.
Καλά το έγραψα;
Ας δοκιμάσω και άλλο παράγωγο της λογικής Χελετζέ:
οι επιστήμονες που βγαίνουν από τα ΑΕΙ της χώρας διδάσκονται από μη επιστήμονες.
Δηλαδή, μη επιστήμονας παράγει επιστήμονες!
Μπορεί να μην είναι καθηγητές όλοι οι επιστήμονες αλλά το καθηγητιλίκι είναι επιστήμη.
stavmanr έγραψε: 02 Μαρ 2021, 22:45Δεν θέλεις να ξέρεις ότι το πτυχίο σου είναι αδιαπργμάτευτο, όπως και η ιδιότητα που το συνοδεύει;
Με την ευκαιρία, βρίσκω τα μαθηματικά ως κάτι πληρέστερο από ένα απλό επιστημονικό πεδίο. Τα βρίσκω ως κάτι που παράγει επιστήμη. Όχι που παρακολουθεί τις άλλες επιστήμες, όπως συμβαίνει με τις υπόλοιπες επιστήμες.
Επίσης, στη νύξη του αδαούς Χελετζέ ότι τα μαθηματικά είναι απλά γλώσσα για τις επιστήμες, αναρωτιέμαι αν η πληροφορική (κανόνες παραγωγής αλγορίθμων) είναι απλά η γλώσσα των windows (δηλαδή τα windows είναι η πραγματική επιστήμη) ή αντίθετα η πραγματική επιστήμη που έφτιαξε τα windows...![]()
"Mathematics is the queen of the sciences and number theory is the queen of mathematics."
Carl Friedrich Gauss
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"