Μόλις το πάρουν απόφαση θα εξαφανιστούν αμέσως από παντού, γιατι αν δεν αγοράζουν οι Αμερικάνοι δε θα φτιάχνουν οι Κινέζοι, και ό,τι δε φτιάχνουν οι Κινέζοι βασικά δεν υπάρχει
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Eργαστήριο Chillout
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
Re: Eργαστήριο Chillout
Οι ίντσες υπάρχουν ακόμα γιατί οι Αμερικάνοι δε θέλουν να πληρώσουν κάτι δις που χρειάζεται για ν'αλλάξουν τις ταμπέλες/προγράμματα/βιβλία τους.
Μόλις το πάρουν απόφαση θα εξαφανιστούν αμέσως από παντού, γιατι αν δεν αγοράζουν οι Αμερικάνοι δε θα φτιάχνουν οι Κινέζοι, και ό,τι δε φτιάχνουν οι Κινέζοι βασικά δεν υπάρχει
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 
- Chilloutbuddy
ανέβασε ρε τίποτα να σχολιάσουμε, όλο εγώ ανεβάζωΑσέβαστος έγραψε: 30 Ιούλ 2018, 12:43 μπραβο ρε συ τσιλ, παπαδες εκανες παλι. γω ολο φκιανω, αλλα βαριεμαι/ξεχναω να φωτογραφιζω, και δεν ανεβαζω τιπτα.
- shrike
- Phorum.gr user: Isildur
Ρε συ, δεν προνοήσαμε όλοι να κάνουμε ρεπορτάζ κατά την κατασκευή.Chilloutbuddy έγραψε: 30 Ιούλ 2018, 13:02ανέβασε ρε τίποτα να σχολιάσουμε, όλο εγώ ανεβάζωΑσέβαστος έγραψε: 30 Ιούλ 2018, 12:43 μπραβο ρε συ τσιλ, παπαδες εκανες παλι. γω ολο φκιανω, αλλα βαριεμαι/ξεχναω να φωτογραφιζω, και δεν ανεβαζω τιπτα.
Εγώ πχ έχω κάνει ένα σκασμό έπιπλα για το σπίτι (έως και βιβλιοθήκη με προθήκες με τζάμι μπροστά κλπ), αλλά δεν είχα το νου μου πριν τόσα χρόνια να καταγράφω την διαδικασία. Σχετικά πρόσφατα τράβηξα κάτι φωτό (για εντελώς άλλους λόγους, όχι για να τις ανεβάσω κάπου) αλλά είναι από κάτι μονώσεις που έκανα στην ταράτσα, από ένα σκυλόσπιτο που έφτιαξα και κάτι τέτοια χαζά.
Α, τράβηξα και 1-2 φωτό από προχθές που κάναμε με τα παιδιά παγωτό σε μια αρχαία παγωτομηχανή 100 χρονών (και πάνω, ίσως) αλλά αυτό πάει μάλλον για μαγειρική.
Άμα ασχοληθώ σε κάποια στιγμή με την ίδια την παγωτομηχανή (συντήρηση ξανά) κι άμα το 'χω στο νου μου, ίσως ανεβάσω τίποτα
https://ibb.co/dXN5Oo
ε, γαμνιεται και λιγο η δουλεια με το ανεβασμα, δεν ξερω αν ανεβηκε σωστα η αν το βλεπετε. παρεπιπτοντως, που ανεβαζετε τις φωτο ευκολα, με οσο το δυνατον λιγοτερα κλικ, χωρις login, email και λοιπα;
λοιπον, αυτο ειναι ενα κουτι για πυροσβεστηρα και λοιπα σωστικα στη βαρκα. κοντραπλακε, βιδες ινοξ, πολυουρεθανοκη σιλικονη στις ενωσεις για να ειναι αεροστεγες, ακομη και ο θαλασσινος αερας σκουριαζει τα παντα, μια στρωση πολυεστερα και μια χρωμα. καπακι απο διαφανες πλεξι για να μπορει να δει καθενας οτι μεσα ειναι ο πυροσβεστηρας ακομη και σε κατασταση πανικου. μενει να βαλω περιμετρικα στο καπακι λαστιχο στεγανοποιησης, καποιο τροπο κλεισιματος, και χερουλι.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
- alekhine
- Phorum.gr user: alekhine
νομιζω ετσι φαινεται καλυτεραΑσέβαστος έγραψε: 30 Ιούλ 2018, 13:27
https://ibb.co/dXN5Oo
ε, γαμνιεται και λιγο η δουλεια με το ανεβασμα, δεν ξερω αν ανεβηκε σωστα η αν το βλεπετε. παρεπιπτοντως, που ανεβαζετε τις φωτο ευκολα, με οσο το δυνατον λιγοτερα κλικ, χωρις login, email και λοιπα;
λοιπον, αυτο ειναι ενα κουτι για πυροσβεστηρα και λοιπα σωστικα στη βαρκα. κοντραπλακε, βιδες ινοξ, πολυουρεθανοκη σιλικονη στις ενωσεις για να ειναι αεροστεγες, ακομη και ο θαλασσινος αερας σκουριαζει τα παντα, μια στρωση πολυεστερα και μια χρωμα. καπακι απο διαφανες πλεξι για να μπορει να δει καθενας οτι μεσα ειναι ο πυροσβεστηρας ακομη και σε κατασταση πανικου. μενει να βαλω περιμετρικα στο καπακι λαστιχο στεγανοποιησης, καποιο τροπο κλεισιματος, και χερουλι.

πατησιωτης έγραψε: 10 Μαρ 2021, 20:59 Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.
- Chilloutbuddy
δε μου λες έχεις δει στις ξύλινες βάρκες που βάζουν πάνω μια στρώση fiberglass σα σεντόνι, και μετά ρετσίνι;
Αυτό πρέπει να το κάνεις σε ό,τι ξύλινο μπαίνει στη βάρκα ή μόνο σε ό,τι τρώει νερό συνέχεια;
Αυτό πρέπει να το κάνεις σε ό,τι ξύλινο μπαίνει στη βάρκα ή μόνο σε ό,τι τρώει νερό συνέχεια;
- Chilloutbuddy
Εγώ ξεκίνησα να βγάζω φωτογραφίες όταν έχτιζα το εργαστήριο για να θυμάμαι πχ πού έχω περάσει τα καλώδια μέσα στους τοίχους, πού είναι τα δοκάρια και τέτοια. Μετά έβγαζα φωτογραφίες για να πηγαίνω στα μαγαζιά και σε ένα φόρουμ ξυλουργών να τους δείχνω τι κάνω και τι χρειάζομαι να ψωνίσω. Και μου έμεινε συνήθεια. Είναι καλό και όταν λύνεις πράγματα για να θυμάσαι πού πάει κάθε βίδα.shrike έγραψε: 30 Ιούλ 2018, 13:09Ρε συ, δεν προνοήσαμε όλοι να κάνουμε ρεπορτάζ κατά την κατασκευή.Chilloutbuddy έγραψε: 30 Ιούλ 2018, 13:02ανέβασε ρε τίποτα να σχολιάσουμε, όλο εγώ ανεβάζωΑσέβαστος έγραψε: 30 Ιούλ 2018, 12:43 μπραβο ρε συ τσιλ, παπαδες εκανες παλι. γω ολο φκιανω, αλλα βαριεμαι/ξεχναω να φωτογραφιζω, και δεν ανεβαζω τιπτα.
Εγώ πχ έχω κάνει ένα σκασμό έπιπλα για το σπίτι (έως και βιβλιοθήκη με προθήκες με τζάμι μπροστά κλπ), αλλά δεν είχα το νου μου πριν τόσα χρόνια να καταγράφω την διαδικασία. Σχετικά πρόσφατα τράβηξα κάτι φωτό (για εντελώς άλλους λόγους, όχι για να τις ανεβάσω κάπου) αλλά είναι από κάτι μονώσεις που έκανα στην ταράτσα, από ένα σκυλόσπιτο που έφτιαξα και κάτι τέτοια χαζά.
Α, τράβηξα και 1-2 φωτό από προχθές που κάναμε με τα παιδιά παγωτό σε μια αρχαία παγωτομηχανή 100 χρονών (και πάνω, ίσως) αλλά αυτό πάει μάλλον για μαγειρική.
Άμα ασχοληθώ σε κάποια στιγμή με την ίδια την παγωτομηχανή (συντήρηση ξανά) κι άμα το 'χω στο νου μου, ίσως ανεβάσω τίποτα
- shrike
- Phorum.gr user: Isildur
Α, αυτό το έκανα κι εγώ όταν χτιζόταν το σπίτι μου. Μου το πρότεινε φίλος, που είχε τραβήξει φωτογραφίες από όλα τα καλώδια στους τοίχους πριν γίνει το σοβάντισμα για να ξέρει μετά τι τού γίνεται.Chilloutbuddy έγραψε: 30 Ιούλ 2018, 13:54Εγώ ξεκίνησα να βγάζω φωτογραφίες όταν έχτιζα το εργαστήριο για να θυμάμαι πχ πού έχω περάσει τα καλώδια μέσα στους τοίχους, πού είναι τα δοκάρια και τέτοια. Μετά έβγαζα φωτογραφίες για να πηγαίνω στα μαγαζιά και σε ένα φόρουμ ξυλουργών να τους δείχνω τι κάνω και τι χρειάζομαι να ψωνίσω. Και μου έμεινε συνήθεια. Είναι καλό και όταν λύνεις πράγματα για να θυμάσαι πού πάει κάθε βίδα.shrike έγραψε: 30 Ιούλ 2018, 13:09Ρε συ, δεν προνοήσαμε όλοι να κάνουμε ρεπορτάζ κατά την κατασκευή.
Καλή πρακτική, κυρίως αν φοβάσαι ότι τον έχει παίξει ο ηλεκτρολόγος και δεν ακολούθησε τον κανόνα με τις ευθείες από μπουάτ κλπ (που, δυστυχώς, το κάνουν συχνά... εδώ κάνουν μαλακίες με τα χρώματα στα καλώδια κάποιοι). Αρκεί βέβαια να μη φερθείς υπερβολικά όπως εγώ, που αντί για φωτογραφίες τράβηξα βίντεο για καλύτερα υποτίθεται, και τώρα δεν ξέρω καν πού είναι η κασέτα (Sony DV), αν παίζει καν η βιντεοκάμερα πια μετά από τόσα χρόνια αχρηστίας κλπ, άσε που είναι μανούρα να βάζεις να βλέπεις βίντεο για μια απλή εργασία, ενώ μια φωτογραφία είναι πολύ πιο απλή λύση.
το "ρετσινι"Chilloutbuddy έγραψε: 30 Ιούλ 2018, 13:49 δε μου λες έχεις δει στις ξύλινες βάρκες που βάζουν πάνω μια στρώση fiberglass σα σεντόνι, και μετά ρετσίνι;
αυτο που λες, ειναι σε παλιες βαρκες που δεν παιρνουν αλλιως επισκευη, βαζουν μερικες στρωσεις, για αντοχη. αυτο που ισως δεν ξερεις, ειναι οτι αυτο το υλικο ΔΕΝ ειναι αδιαβροχο. αν δεν βαφτει αποπανω με αναλογο χρωμα (gel coat) θα περασει νερο μεσα.
εγω περασα μια στρωση μονο απο το resin,χωρις υφασμα (fiberglass) γιατι προσφυεται αριστα στο ξυλο και κανει πολυ σκληρη εξωτερικη επιφανεια.
στην πραγματικοτητα, το κοντραπλακε, ακομη κια σε σημεια που τρωει μονιμα θαλασσα, μπορει να αντεξει 10ετιες, ακομη και αβαφο. αλλα το overkill δεν εβλαψε κανεναν.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
- Chilloutbuddy
Όχι δε λέω για επισκευές, λέω όλο φτιαγμένο έτσι απ'την αρχή. Ξύλο, μετά fiberglass, μετά epoxy resin
Πχ πήγαινε στο 12:00
Βγαινει αυτό το σούπερ καύλα λουκ

(αυτό είναι μάρκα Κρις Κραφτ, που για κάποιο λόγο τα λέγαμε όλα έτσι στην Ελλάδα, σε στυλ Λάσι/Κόλεϊ, Τζιπ/4Χ4 κλπ)
Πχ πήγαινε στο 12:00
Βγαινει αυτό το σούπερ καύλα λουκ

(αυτό είναι μάρκα Κρις Κραφτ, που για κάποιο λόγο τα λέγαμε όλα έτσι στην Ελλάδα, σε στυλ Λάσι/Κόλεϊ, Τζιπ/4Χ4 κλπ)
- Chilloutbuddy
Koίτα εδώ Στριμλάϊνερ του 1939

- dna replication
- Phorum.gr user: dna
έχω δει τέτοια κούκλες στην Ελβετία και στη βόρεια Ιταλία σε λίμνες.
Για την Ελλάδα δεν κάνουν όμως, θα φάει η αρμύρα τα μεταλλικά εξαρτήματα αλλά κυρίως ο δυνατός ήλιος θα καταστρέψει τη ρητίνη όσο UV protection να έχει.
Ξεκίνα με ένα cedar strip canoe Chiloutbuddy και βλέπουμε
Τωρα που έχεις και το τραπέζι ρουτερ για να κάνεις bead and cove τα strips ...
Για την Ελλάδα δεν κάνουν όμως, θα φάει η αρμύρα τα μεταλλικά εξαρτήματα αλλά κυρίως ο δυνατός ήλιος θα καταστρέψει τη ρητίνη όσο UV protection να έχει.
- dna replication
- Phorum.gr user: dna
Ελληνικό Σημαιάκι έχει;
Προφανώς γιατί ήταν κάτι διαφορετικό και το πρώτο που ήρθε στην Ελλάδα. Συνηθίζεται να μένει η μάρκα για ονομασία ενός νέου αντικειμένου.(αυτό είναι μάρκα Κρις Κραφτ, που για κάποιο λόγο τα λέγαμε όλα έτσι στην Ελλάδα, σε στυλ Λάσι/Κόλεϊ, Τζιπ/4Χ4 κλπ)
the end
- Chilloutbuddy
Ααα μπράβο, και αναρωτιόμουνα γιατί δεν έχω δει τέτοια στη θάλασσα (ούτε Ελλάδα ούτε Αυστραλία). Δεν κάνουν για αλάτι.dna replication έγραψε: 30 Ιούλ 2018, 18:20 έχω δει τέτοια κούκλες στην Ελβετία και στη βόρεια Ιταλία σε λίμνες.
Άλλη παραξενιά είναι ότι η Ελλάδα και η Μελβούρνη συγκεκριμένα, ενώ έχουν παρόμοιες θάλασσες (γιατί η Μελβούρνη είναι σε κόλπο) και παρόμοιες χρήσεις (ψάρεμα, οικογενειακά πλεούμενα για βόλτες) έχουν πολύ διαφορετικά σκάφη. Η Ελλάδα έχει κυρίως fiberglass ή φουσκωτά ή καμμιά ξύλινη ψαρόβαρκα, στη Μελβούρνη ο κόσμος παίρνει κυρίως μεταλλικά, fiberglass σπάνια, ξύλο ακόμα πιό σπάνια, και φουσκωτό δεν έχω δει πουθενά. Δεν έχω καταφέρει να το εξηγήσω... Όταν τους ρωτάω ούτε αυτοί δεν ξέρουν, βασικά αγοράζουν ό,τι βλέπουν απ'τους άλλους. Κάποιος μου είπε ότι δε θέλει φουσκωτό γιατί ψαρεύει και φοβάται μην το τρυπήσει με κανένα αγκίστρι