!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Eργαστήριο Chillout

Ανθρώπινες κατασκευές, διάφορα χόμπυ, έργα - do it yourself, είδη μοντελισμού.
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Re: Eργαστήριο Chillout

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

για μισό λεπτό το έχεις βιδωμένο? κάτι δε μου πάει καλά
Chilloutbuddy έγραψε: 29 Ιούλ 2018, 12:09 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

Υποδοχή για τη σκούπα έβαλα και μπροστά για όταν φτιάχνω δοντια για κουτιά, που θα έχει το "έλκηθρο" από πάνω και θα πέφτουν όλα τα πριονίδια μέσα στην τρύπα. Βασικά φοράω μάσκα συνήθως αλλά δε θέλω να μου μπουκώσει το ρούτερ έτσι που είναι ανάποδα. Έτσι κι αλλιώς όταν θα δουλεύω το έλκηθρο θα είμαι απ'το πλάϊ οπότε το μπροστά δεν θα είναι πια μπροστά, θα είναι αριστερά.

Σχετικά με τις βίδες. Επειδή ό,τι είχα από ντίζες και παξιμάδια δεν ταίριαζε τίποτα με τίποτα, πήγα τελικά και πήρα αυτό το κουτί γιατι θα μου χρειαστεί, έχω να φτιάξω και άλλα πράγματα:

Εικόνα

Εικόνα

βασικά όλη η συνδεσμολογία έγινε με αυτά:

Εικόνα

Εικόνα

αυτό είναι όλο.

Επι τη ευκαιρία Σπύρο με λένε, χάρηκα :D

Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Chilloutbuddy την 29 Ιούλ 2018, 14:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

dna replication έγραψε: 29 Ιούλ 2018, 14:21 για μισό λεπτό το έχεις βιδωμένο? κάτι δε μου πάει καλά
Chilloutbuddy έγραψε: 29 Ιούλ 2018, 12:09 Εικόνα
δε θυμάμαι εκείνη τη στιγμή πώς το είχα, γιατί;
Heritage86

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Heritage86 »

Γεια και χαρά Σπύρο,συνάδελφε γεννειοφόρε.Αν καταφέρω να βρεθώ Αυστραλία θα τα πούμε και από κοντά :)
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας »

Γεια σου Σπύρε, χάρηκα, λίγο πολύ όπως σε περίμενα αλλά χωρίς μούσια. :D
the end
Άβαταρ μέλους
alekhine
Phorum.gr user: alekhine

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alekhine »

υβριδιο οικονομου και πορτοκαλογλου ο chill :003:

αξιος παντως απο οσα βαζει εδω :bravo:
πατησιωτης έγραψε: 10 Μαρ 2021, 20:59 Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

μλκ τώρα είδα τα μαλλιά μου :smt005:

φόραγα καπέλο όλη μέρα και βγήκαν όρθια
Άβαταρ μέλους
dna replication

το "ελκηθρο", οι γλιστρες, δε θα έπρεπε να είναι κάθετο στο φράχτη για να κινείται ο φράχτης?
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

dna replication έγραψε: 29 Ιούλ 2018, 16:28 το "ελκηθρο", οι γλιστρες, δε θα έπρεπε να είναι κάθετο στο φράχτη για να κινείται ο φράχτης?
Όχι, θα είναι δύο διαφορετικά πράγματα, ο φράχτης θα κινείται κάθετα, μετά θα βγαίνει και θα μπαίνει το έλκηθρο που θα κινείται οριζόντια.

Το βρίσκω ευκολότερο να σχεδιάσω διαφορετικά ελκηθράκια για διάφορες δουλειές που θα προκύψουν, απ'το να προσπαθήσω να τα προβλέψω όλα εδώ και τώρα και να σχεδιάσω ένα μπράτσο που να τα κάνει όλα.
Άβαταρ μέλους
dna replication

ΟΚ, όλα καλά, αυτή την απορία είχα :smt023
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας »

Εγώ παίδες τελειώνω το κουζινάκι που είχα βάλει φώτο.... σε μια εβδομάδα πιστεύω να βάλω φώτο όταν έχει ολοκληρωθεί, μένει το βάψιμο και το ξύλο από το πάσο.

Θέλω να βάλω το πως ήταν πριν και πως έγινε αλλά να έχω τελειώσει... θα πάθετε πλάκα. :8)

Chil πολύ ωραίο το τραπέζι από το ρούτερ... Μαζί με το κουζινάκι θα βάλω και το τραπέζι του ρούτερ που έχω φτιάξει αλλά μην γελάσετε. Δεν είναι τόσο καλό όσο του Τσιλ...αλλά κάνει την δουλειά που πρέπει.

Το Μετοφόρμ που χρησιμοποίησε ο Τσιλ είναι τέλειο γα τέτοιες δουλειές.
the end
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Eλπίζω να μη σκευρώσει το μπετοφόρμ, αν και βιδωτό είναι όλο, το αλλάζω αν είναι.
Λέω να φτιάξω κι ένα πάγκο απ'το ίδιο υλικό. Μου αρέσει πώς κόβεται, κάνει ένα πριονίδι χοντρό, όχι σαν το MDF που βγάζει αυτή τη λεπτή σκόνη που μπαίνει παντού. Και είναι και πάμφθηνο.

Περιμένουμε φωτό Πάνα :D
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

shrike έγραψε: 28 Ιούλ 2018, 14:03
Ασέβαστος έγραψε: 27 Ιούλ 2018, 20:44
Μηχανικός έγραψε: 27 Ιούλ 2018, 18:34 Στην Αυστραλία οι βίδες είναι στο μετρικό σύστημα σε χιλιοστά ή είναι σε ίντσες;
εδω δεν ξερουμε σε τι ειναι στην ελλαδα... :lol:
Τα πάντα υπάρχουν. Τα μαγαζιά που έχουν μια σχετική εξειδίκευση έχουν και ίντσες, και χιλιοστά, και ψιλόπασσες και τα πάντα.
Απλά, κατά 99% δουλεύει το μετρικό, witworth (bsw) κλπ υπάρχουν κυρίως για ειδικές χρήσεις (κάτι αμερικάνικα μηχανήματα/μουσικά όργανα κλπ, κάτι αρχαία μηχανήματα/συσκευές κλπ) ή τίποτα ξεχασμένα από άλλες εποχές σε κάποια μαγαζιά.
αυτο που κοροιδευω ειναι οτι παιζουν ολα, ταυτοχρονα. σιδεροσωληνες σε ιντσες, μονοσωληνιο σε χιλιοστα. βιδες που μετραμε το μηκος τους σε χιλιοστα, το πασο τους σε ιντσες. βρυσες που εχουν σπιραλακια σε ιντσες, φιλτρακι σε χιλιοστα. οχι μονο στην ελλαδα βεβαια, αλλα γενικως το ολο συστημα θελει σβησιμο και ξαναγραψιμο απο την αρχη.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

μπραβο ρε συ τσιλ, παπαδες εκανες παλι. γω ολο φκιανω, αλλα βαριεμαι/ξεχναω να φωτογραφιζω, και δεν ανεβαζω τιπτα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
shrike
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike »

Ασέβαστος έγραψε: 30 Ιούλ 2018, 12:34
shrike έγραψε: 28 Ιούλ 2018, 14:03
Ασέβαστος έγραψε: 27 Ιούλ 2018, 20:44

εδω δεν ξερουμε σε τι ειναι στην ελλαδα... :lol:
Τα πάντα υπάρχουν. Τα μαγαζιά που έχουν μια σχετική εξειδίκευση έχουν και ίντσες, και χιλιοστά, και ψιλόπασσες και τα πάντα.
Απλά, κατά 99% δουλεύει το μετρικό, witworth (bsw) κλπ υπάρχουν κυρίως για ειδικές χρήσεις (κάτι αμερικάνικα μηχανήματα/μουσικά όργανα κλπ, κάτι αρχαία μηχανήματα/συσκευές κλπ) ή τίποτα ξεχασμένα από άλλες εποχές σε κάποια μαγαζιά.
αυτο που κοροιδευω ειναι οτι παιζουν ολα, ταυτοχρονα. σιδεροσωληνες σε ιντσες, μονοσωληνιο σε χιλιοστα. βιδες που μετραμε το μηκος τους σε χιλιοστα, το πασο τους σε ιντσες. βρυσες που εχουν σπιραλακια σε ιντσες, φιλτρακι σε χιλιοστα. οχι μονο στην ελλαδα βεβαια, αλλα γενικως το ολο συστημα θελει σβησιμο και ξαναγραψιμο απο την αρχη.
Κοίτα (για τους άλλους τα γράφω βέβαια, εσύ ξέρω ότι τα ξες...) στα υδραυλικά οι ίντσες είναι εγγλέζικο κατάλοιπο και υπάρχει στα παλιά συστήματα κυρίως και δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, είναι τουλάχιστον ευρωπαϊκό αν όχι παγκόσμιο. Πχ όλες οι γερμανικές μπαταρίες, οι ιταλικές βάνες κλπ σε ίντσες είναι παντού, όχι μόνο αυτές που έρχονται εδώ. Στα πιο καινούρια συστήματα βέβαια (πχ τουμπόραμα, θερμοκολλητά κλπ) όλα ξεκίνησαν εξ αρχής σε χιλιοστά.

Για τις βίδες έχεις δίκιο, στις βίδες ίντσας ας πούμε όντως το μήκος το έχουν σε χιλιοστά (ψιλο-ανωμαλία). Απλά είναι πολύ σπάνια η χρήση τους πλέον. Επίσης έχουμε κατάλοιπα ακόμα και σε τομείς που δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά, πχ μορφοσωλήνες 32 ή 38 χιλιοστά (που κάνει μπαμ ότι είναι 1-1/4 και 1-1/2 της ίντας) και άλλα τέτοια.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Χόμπυ • Κατασκευές • Μοντελισμός”