Τα παραδείγματα όμως που διάλεξες γιά να με αντικρούσεις, είναι peanuts μπροστά σε δύσκολες αστικές υποθέσεις.vatraxos έγραψε: 25 Φεβ 2021, 23:35Νομίζω ότι έχω πιό ολοκληρωμένη εικόνα για το τι απαιτείται σε γνώσεις στο ποινικό, όπως και στο αστικό βέβαια.Leporello έγραψε: 25 Φεβ 2021, 23:21Δεν το πίστευα ότι θα υποστήριζα τον aljawn, αλλά εδώ έχει δίκιο ο ψέκας. Οι ποινικοί δικηγόροι έχουν hype, έχουν λεφτά γιατί καμμιά φορά κρίνεται η ζωή του πελάτη τους, αλλά οι αστικές υποθέσεις είναι πολλές φορές εξαιρετικά πολύπλοκες και απαιτούν βαθειά γνώση τής νομοθεσίας. Αν κάποιος υπερασπίζεται έναν κατηγορούμενο γιά φόνο, το κύριο μέλημα είναι να αποδείξει αν ο πελάτης το διέπραξε ή όχι. Σπανιότατα θα χρειαστεί να εξετασθεί τι λέει η τάδε παράγραφος στο δείνα άρθρο του νόμου και σε ποιές περιπτώσεις έχει εφαρμογή. Πιό πολύ χρειάζεται detective work και κοινή λογική. Ισως και κάτι παραπάνω, όπως πώς μπορούν να βοηθήσουν κάποιες εφαρμοσμένες φυσικές επιστήμες, πάντως όχι νομικές γνώσεις.
Το βασικό λάθος σου είναι ότι κρίνεις το ποινικό δίκαιο με βάση αυτά που βλέπεις στα κανάλια από δικηγόρους.
Το ποινικό έχει κι αυτό δικονομία, δεν είναι απλώς ζήτημα απόδειξης.
Πιστεύω σε εμποδίζει να το καταλάβεις το γεγονός ότι η ποινική διαδικασία είναι πολύ πιό ζωντανή από αυτή στο αστικό (δεν το συζητάμε για τη νέα τακτική που η δίκη γίνεται με χαρτιά και μόνο), όμως δεν αρχίζει και τελειώνει στο ακροατήριο.
Από τα πολύ απλά, όπως π.χ. η παύση της δίωξης του Κασιδιάρη επειδή η Κανέλλη αμέλησε να κάνει μύνηση (και που χαρακτηριστικά θυμάμαι εδώ μέσα - στο παλιό εννοώ, δικηγόρο να ισχυρίζεται ότι ο Κασιδιάρης αθωώθηκε (τέτοια άγνοια!) μέχρι τα πιό σύνθετα όπως η προσεκτική σύνταξη αυτοτελών ισχυρισμών (υπολογίζω ότι 7 στους 10 δεν ξέρουν να γράψουν σωστούς αυτοτελείς) που μπορούν να αλλάξουν άρδην την έκβαση του αποτελέσματος, η ποινική δίκη έχει πολλή δουλειά και πολλές παραμέτρους που πρέπει να γνωρίζει ένας δικηγόρος.
Για παράδειγμα, το αίτημα ακυρότητας που υπέβαλλε ο Κούγιας είναι σωστό. Δεν έχει βγει κανένα στοιχείο που να συνηγορεί στην πιθανολόγηση τέλεσης νέων παρόμοιων αδικημάτων από τον Λιγνάδη ώστε να πρέπει να συλληφθεί πριν καν απολογηθεί.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Μενδώνη: Με εξαπάτησε ο Λιγνάδης, ο ηθοποιός.
Re: Μενδώνη: Με εξαπάτησε ο Λιγνάδης, ο ηθοποιός.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Τι σημαίνει "αξιοπρεπής υπερασπιστική γραμμή "; Δηλαδή το να υπερασπίζεσαι "αξιοπρεπώς" έναν εν γνώσει σου βιαστή αμφισβητώντας την ενοχή του είναι ΟΚ, αλλά το να είσαι επιθετικός προς τους μάρτυρες κατηγορίας χωρίς να αμφισβητείς όμως (αν μη τι άλλο γιατί δεν μπορείς) την ουσία της κατηγορίας είναι κατακριτέο;vatraxos έγραψε: 25 Φεβ 2021, 23:44Πάντα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μία αξιοπρεπή υπερασπιστική γραμμή. Για παράδειγμα, στο βαθμό που αληθεύουν αυτά που ανέβηκαν προηγουμένως από το fb καθηγητή του Γρηγορόπουλου, μιλάμε για αλήτικη πρακτική από πλευράς Κούγια. και ΕΚΕΙ είναι που οφείλει ο δικαστής να προστατέψει τον μάρτυρα.Scouser έγραψε: 25 Φεβ 2021, 23:40 Ναι αλλά όπως καταλαβαίνεις είναι τελείως άλλο να υπερασπίζεσαι έναν -εν γνώσει σου- παιδεραστή με στόχο να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά και να του επιβληθεί μειωμένη ποινή από το να τον υπερασπίζεσαι με βασική υπερασπιστική γραμμή ότι το θύμα είναι τρελό ή υποκινούμενο και τα φαντάστηκε όλα.
Αλλά, δυστυχώς, όταν απέναντί τους έχουν τους Κούγιες κάθονται παναγίτσες. Όταν έχουν κάποιο δικηγόρο της σειράς αλλάζει το πράμα.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
JD Vance
Ο μόνος λόγος είναι να υπάρχει στη δικογραφία αποδεικτικό υλικό που να ενισχύει το σκεπτικό του εντάλματος.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 25 Φεβ 2021, 23:40και τότε γιατί απορρίφθηκε;vatraxos έγραψε: 25 Φεβ 2021, 23:35
Για παράδειγμα, το αίτημα ακυρότητας που υπέβαλλε ο Κούγιας είναι σωστό. Δεν έχει βγει κανένα στοιχείο που να συνηγορεί στην πιθανολόγηση τέλεσης νέων παρόμοιων αδικημάτων από τον Λιγνάδη ώστε να πρέπει να συλληφθεί πριν καν απολογηθεί.
Όλα έχουν βγει στη φόρα, αυτό για κάποιο λόγο δεν το είδαμε. Είδαμε μόνο τους ισχυρισμούς της πλευράς Λιγνάδη ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για αυτό και την παραδοχή Βλάχου (δικηγόρος θυμάτων) που παραδέχτηκε ότι η δικογραφία είναι όντως πολύ μικρή (ουκ εν τω πολλώ το ευ, σχολίασε σε κανάλι).
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
- Υδράργυρος
Τελικα αυτη ηταν η συνεισφορα των μενδωνη-κουλη στον πολιτισμο. Να βλεπουμε στο προσκηνιο την αλητεια του κουγια
Μόνο στο σχολείο; Εδώ μαθαίνουμε ότι κυκλοφορούν διάφοροι "αμέμπτου", της καλής τάχα μου κοινωνίας, και ψαρεύουν παιδάκια παντού!Υδράργυρος έγραψε: 25 Φεβ 2021, 23:42Στελνει καποιος το παιδι του στο αρσακειο και νομιζει οτι το στελνει σε καλο σχολειο. Και εκει του το κακοποιουν ανωμαλοι, υπο την ανοχη φελλων σαν τον μπαμπινιωτηΝαύτης έγραψε: 25 Φεβ 2021, 23:38 Ρε σεις, τι γίνεται στην Ελλάδα;
Αρσάκειο : Απόφοιτοι επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες για σεξουαλική βία κατά μαθητών του σχολείου
Είχε περάσει κι ο λεβέντης από το Αρσάκειο, αν δεν κάνω λάθος.
Από πού να πρωτοφυλαχθείς δεν ξέρεις.
Ίσως για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 25 Φεβ 2021, 23:40και τότε γιατί απορρίφθηκε;vatraxos έγραψε: 25 Φεβ 2021, 23:35
Φαντάζεσαι τι θα γινόταν αν τον άφηναν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους;
Αν μη τι άλλο, τώρα θα υπάρξει μια στοιχειώδης ικανοποίηση και μια ένδειξη αυστηρότητας από το δικαστήριο.
Στην τελική, αυτό που μετράει δεν είναι η προφυλάκιση αλλά το αποτέλεσμα της δίκης.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Κάτσε, ποιά παραδείγματα έφερες;Leporello έγραψε: 25 Φεβ 2021, 23:46Τα παραδείγματα όμως που διάλεξες γιά να με αντικρούσεις, είναι peanuts μπροστά σε δύσκολες αστικές υποθέσεις.
Πάντως, δεν ξέρω αν το αντιληφθήκατε, αλλά τα μέσα σταμάτησαν πλέον να ασχολούνται με το πολιτικό σκάνδαλο Μενδώνη και ασχολούνται -σχεδόν αποκλειστικά- με τους θεατρινισμούς του Κούγια. Τυχαίο πρέπει νά 'ναι.
Δε νομίζω ότι είναι δύσκολο να το αντιληφθεί κανείς. Ο τρόπος που αντιμετωπίζεις τους μάρτυρες κατηγορίας δείχνει πολλά.Scouser έγραψε: 25 Φεβ 2021, 23:47 Τι σημαίνει "αξιοπρεπής υπερασπιστική γραμμή "; Δηλαδή το να υπερασπίζεσαι "αξιοπρεπώς" έναν εν γνώσει σου βιαστή αμφισβητώντας την ενοχή του είναι ΟΚ, αλλά το να είσαι επιθετικός προς τους μάρτυρες κατηγορίας χωρίς να αμφισβητείς όμως (αν μη τι άλλο γιατί δεν μπορείς) την ουσία της κατηγορίας είναι κατακριτέο;
Αν δεν αμφισβητείς την κατηγορία, τότε ουσιαστικά δέχεσαι το κατηγορητήριο, δεν έχει και κανένα νόημα τι θα προσπαθήσεις να βγάλεις από τους μάρτυρες.
Γιατί, του επέβαλλαν ήδη περιοριστικούς όρους; Πότε φτάσαμε εκεί; Έχω χάσει επεισόδια.ΓΑΛΗ έγραψε: 25 Φεβ 2021, 23:51
Ίσως για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Φαντάζεσαι τι θα γινόταν αν τον άφηναν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους;
Αν μη τι άλλο, τώρα θα υπάρξει μια στοιχειώδης ικανοποίηση και μια ένδειξη αυστηρότητας από το δικαστήριο.
Στην τελική, αυτό που μετράει δεν είναι η προφυλάκιση αλλά το αποτέλεσμα της δίκης.
Δεν έφερα εγώ, εσύ έφερες.
Ας φέρω κι'εγώ: Εμπορικά σήματα. Φορολογικές υποθέσεις με αναγνώριση εσόδων και εξόδων σε διαφορετικά κράτη. Προσφυγές κατά του Δημοσίου.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Θα σου φέρω εγώ το πιό χαρακτηριστικό, που αφορά και επιστημονική προσέγγιση. Πώς διακρίνεις τη διαφορά μεταξύ άμεσου δόλου και ενσυνείδητης αμέλειας;Leporello έγραψε: 25 Φεβ 2021, 23:57Δεν έφερα εγώ, εσύ έφερες.
Ας φέρω κι'εγώ: Εμπορικά σήματα. Φορολογικές υποθέσεις με αναγνώριση εσόδων και εξόδων σε διαφορετικά κράτη. Προσφυγές κατά του Δημοσίου.
Άλλο παράδειγμα, η απαγόρευση αναδρομής
Εντάξει, καλό παράδειγμα είναι αυτόvatraxos έγραψε: 25 Φεβ 2021, 23:59Θα σου φέρω εγώ το πιό χαρακτηριστικό, που αφορά και επιστημονική προσέγγιση. Πώς διακρίνεις τη διαφορά μεταξύ άμεσου δόλου και ενσυνείδητης αμέλειας;
1.
Αυτό και γιά αστικές υποθέσεις μπορεί να υπάρχει.
1.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση