Συμφωνώ ως προς το πρακτέο. Επί του θεωρητικού, καλό θα είναι να γνωρίζουμε οπτικές, πέραν του μονοπωλίου της χριστιανικής αφήγησης.Jimmy81 έγραψε: 20 Φεβ 2021, 04:10 Για μένα η σωστή οπτική είναι να αναζητάμε τις ρίζες της θρησκείας, τα αίτια που μπορούν να ενεργοποιήσουν το θρησκευτικό φαινόμενο και όχι να ελπίζουμε ή να επιδιώκουμε την αντικατάσταση της επικρατούσας θρησκείας με κάποια άλλη.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Γιατί να μην είναι έτσι...
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Γιατί να μην είναι έτσι...
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Θεωρώ πως ο δανεισμός εγκαθιδρύθηκε μπαμπέσικα. Η Ελληνική μυθιστορία, έχει πλείστα νοήματα και αλληγορίες, σημαίνουσα μορφή, σε δομικά στοιχεία. Τη λες και ανώτερη, βάσει της ''ζητιανιάς'' που διακατέχει το ''αντίπαλο δέος''.tanipteros έγραψε: 19 Φεβ 2021, 15:14δεν είναι τόσο ο δανεισμός όσο ότι ο Εβραϊκός μύθος είναι απάνθρωπος...βάζει τον Θεό να καταριέται τον άνθρωπο για να δικαιολογήσουν τον θάνατο.
Θεωρώ αναγεννησιακή την επικράτηση της λογικής, την εξερεύνηση του αρχαίου κόσμου, την ανάπτυξη των φυσικών επιστημών και της τέχνης, την αποδέσμευση από τον μεσαιωνικό θρησκευτικό δογματισμό.Πασιφάη έγραψε: 21 Φεβ 2021, 15:44Θεωρείς αναγεννησιακή την Εβραϊκή μυθολογία και τις μετέπειτα εκφάνσεις της;Antares έγραψε: 21 Φεβ 2021, 13:58 Αν δεν είχε κυριαρχήσει όμως ο εβραιοχριστιανικός μύθος, ίσως σήμερα δεν είχαμε amazon, αλλά κάτι πολύ καλύτερο. H amazon δεν θα υπήρχε καν αν δεν είχε υπάρξει αναγέννηση.
Κάπως έτσι δεν ορίζεται η Αναγέννηση;
- ksk
- Phorum.gr user: ksk
Σαφέστατα. Απλά δεν θεωρώ καινοτομία στο πνευματικό πεδίο, τους Εβραιοχριστιανικούς μύθους.Antares έγραψε: 21 Φεβ 2021, 16:43Θεωρώ αναγεννησιακή την επικράτηση της λογικής, την εξερεύνηση του αρχαίου κόσμου, την ανάπτυξη των φυσικών επιστημών και της τέχνης, την αποδέσμευση από τον μεσαιωνικό θρησκευτικό δογματισμό.Πασιφάη έγραψε: 21 Φεβ 2021, 15:44Θεωρείς αναγεννησιακή την Εβραϊκή μυθολογία και τις μετέπειτα εκφάνσεις της;Antares έγραψε: 21 Φεβ 2021, 13:58 Αν δεν είχε κυριαρχήσει όμως ο εβραιοχριστιανικός μύθος, ίσως σήμερα δεν είχαμε amazon, αλλά κάτι πολύ καλύτερο. H amazon δεν θα υπήρχε καν αν δεν είχε υπάρξει αναγέννηση.
Κάπως έτσι δεν ορίζεται η Αναγέννηση;
Η αναγέννηση είναι το εφαλτήριο για τη μεταπήδηση σε μια εποχή προόδου.
- ksk
- Phorum.gr user: ksk