Winston Smith έγραψε: 12 Φεβ 2021, 14:23
Αν δεν κάνω λάθος πάνω από τους 70 βαθμούς πεθαίνουν άμεσα τα μικρόβια. 1.5 ώρα στους 70 βαθμούς είναι υπερβολή, ότι είναι να πεθάνει πεθαίνει τα πρώτα λεπτά.
Λάθος κανεις. Κάτω από τη βάση
Τα έχω φρέσκα.
Πάνω από 100 (130 - 200) θέλει
Με το βρασμό πιανεις 100 και σκοτώνονται μερικα
Γκούγκλαρα. Από ότι φαίνεται ο WHO παίρνει κάτω από τη βάση:
The results of these investigations, which are summarized in Table 1, show that bacteria are particularly sensitive to heat, and rapid
kills – less than 1 minute per log (90%) reduction – are achieved at temperatures above 65 °C. Viruses are inactivated at temperatures
between 60 °C and 65 °C, but more slowly than bacteria. However, as shown for poliovirus and hepatitis A, as temperatures increase
above 70 °C, a greater than 5 log inactivation (99.999% reduction) is achieved in less than 1 minute. Cryptosporidium parvum oocysts
are inactivated in less than 1 minute once temperatures exceed 70 °C. The data for Giardia cysts are more limited, but inactivation
at temperatures ranging from 50 °C to 70 °C has been reported.
Gherschaagk έγραψε: 12 Φεβ 2021, 14:06
Η χρησιμότητα του έγκειται στα λιγότερα υπολείμματα απορρυπαντικού - τροφής και στην καλύτερη απολύμανση.
Άμα βαριέσαι να πλένεις και να ξεπλένεις, ναι, θα μείνουν υπολείμματα.
Το πλυντήριο πιάτων που είχαμε στο στρατό πάντα άφηνε υπολείμματα απορρυπαντικού και τροφής.
Αυτό που έχω εγώ δεν αφήνει.
Αν ήταν να εκτεθώ στην σαλμονέλα πχ και να αποκτήσω αντισώματα, κομμάτια να γίνει. Τη στιγμή που δεν πρόκειται, γιατί να μπω σε περιπέτειες; Δεν το λέω για τώρα, λόγω κόβιντ. Εξ απ' ανέκαθεν γιατί γνωρίζω περιστατικά. Κι επειδή δεν γουστάρω να τρέχω, προσέχω λίγο παραπάνω. Πού το κακό;
Λάθος κανεις. Κάτω από τη βάση
Τα έχω φρέσκα.
Πάνω από 100 (130 - 200) θέλει
Με το βρασμό πιανεις 100 και σκοτώνονται μερικα
Γκούγκλαρα. Από ότι φαίνεται ο WHO παίρνει κάτω από τη βάση:
The results of these investigations, which are summarized in Table 1, show that bacteria are particularly sensitive to heat, and rapid
kills – less than 1 minute per log (90%) reduction – are achieved at temperatures above 65 °C. Viruses are inactivated at temperatures
between 60 °C and 65 °C, but more slowly than bacteria. However, as shown for poliovirus and hepatitis A, as temperatures increase
above 70 °C, a greater than 5 log inactivation (99.999% reduction) is achieved in less than 1 minute. Cryptosporidium parvum oocysts
are inactivated in less than 1 minute once temperatures exceed 70 °C. The data for Giardia cysts are more limited, but inactivation
at temperatures ranging from 50 °C to 70 °C has been reported.
vagabondo έγραψε: 12 Φεβ 2021, 14:18
Άμα βαριέσαι να πλένεις και να ξεπλένεις, ναι, θα μείνουν υπολείμματα.
Το πλυντήριο πιάτων που είχαμε στο στρατό πάντα άφηνε υπολείμματα απορρυπαντικού και τροφής.
Αυτό που έχω εγώ δεν αφήνει.
Αν ήταν να εκτεθώ στην σαλμονέλα πχ και να αποκτήσω αντισώματα, κομμάτια να γίνει. Τη στιγμή που δεν πρόκειται, γιατί να μπω σε περιπέτειες; Δεν το λέω για τώρα, λόγω κόβιντ. Εξ απ' ανέκαθεν γιατί γνωρίζω περιστατικά. Κι επειδή δεν γουστάρω να τρέχω, προσέχω λίγο παραπάνω. Πού το κακό;
Δεν αποκτούνται αντισώματα από την σαλμονέλα;
Εγώ δεν ξέρω τίποτα.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Δεν αποκτούνται αντισώματα από την σαλμονέλα;
Εγώ δεν ξέρω τίποτα.
Ουτε εγώ για αυτό αστα τα δυσκολα στους ΤΕ
Λογικά ναι...
Μήπως όχι;
Δε ξερω αγγλικά καλά ώστε να ζοριστω να τα διαβάσω
135 είναι το σωστό. 200 η μέγιστη που επιτυγχάνεται με ξ. θερμότητα μέσα στο φουρνο δλ
Πείστηκα. Ζητάω συγγνώμη για τη παραπληροφόρηση από τον WHO, έχει δίκιο η μπλου από το πχορουμ.τζρ.
Μισο. Να δω στο βιβλίο η να τα βγάλω φωτογραφία
Έτσι λέει...
Κλιβανοι ατμου 135
Οξ. αιθυλαινιου 37-55
Οξ. αιθυλαινιου με ατμο 20-65
Ξ. Θερμότητα 165 - 200
Για πληρη καταστροφή μικροβίων και σπόρων
Νασαι καλά, είχα ξεχάσει το 20-65
Δεν συζητάμε να κάνουμε χειρουργείο. Συζητάμε το να μη πάθουμε σαλμονέλα από το ξύλο που κόψαμε το κοτόπουλο. Ε >70 πεθαίνουν άμεσα όλα αυτά. Εδώ ακόμα και να μη τις πιάσεις αυτές τις θερμοκρασίες με πλύσιμο στο χέρι με απορρυπαντικό πιάτων και ζεστό νερό είσαι κομπλέ γενικά.
Naida έγραψε: 12 Φεβ 2021, 13:54
Για την χλωρίνη λέτε; νόμιζα μιλάτε για την αποστείρωση που προσφέρει το πλ. πιάτων. Και είπα μια σταγόνα βάζω. Μια σταγονίτσα μόνο.
Αν βάζεις ελάχιστη τότε δεν αποστειρώνεις τίποτα, τσάμπα τη βάζεις, απλά έχεις τη ψευδαίσθηση ότι αποστειρώνεις. Αν βάζεις ικανή ποσότητα για αποστείρωση τότε ρισκάρεις να την φας. Όπως και να το δεις καλύτερα να μη βάζεις.
Μια σταγόνα δεν αρκεί; θα βάζω 2-3. Την διαλύω μέσα σε νερό περίπου 1lt μαζί με το υγρό πιάτου. Ξεπλένω και καλά. Ως τώρα δεν έχω πάθει κάτι. Εκτός του ότι είμαι πολύ λευκή.
Για την χλωρίνη λέτε; νόμιζα μιλάτε για την αποστείρωση που προσφέρει το πλ. πιάτων. Και είπα μια σταγόνα βάζω. Μια σταγονίτσα μόνο.
Αν βάζεις ελάχιστη τότε δεν αποστειρώνεις τίποτα, τσάμπα τη βάζεις, απλά έχεις τη ψευδαίσθηση ότι αποστειρώνεις. Αν βάζεις ικανή ποσότητα για αποστείρωση τότε ρισκάρεις να την φας. Όπως και να το δεις καλύτερα να μη βάζεις.
Μια σταγόνα δεν αρκεί; θα βάζω 2-3. Την διαλύω μέσα σε νερό περίπου 1lt μαζί με το υγρό πιάτου. Ξεπλένω και καλά. Ως τώρα δεν έχω πάθει κάτι. Εκτός του ότι είμαι πολύ λευκή.
To point ήταν να μη βάζεις καθόλου, αλλά οκ αφού θες τόσο πολύ βάλε και μισό λίτρο. Δεν θα σου πω εγώ, εσύ είσαι η γυναίκα θα ξέρεις καλύτερα από αυτά.
Winston Smith έγραψε: 12 Φεβ 2021, 14:25
Winston Smith έγραψε: 12 Φεβ 2021, 14:25
To point ήταν να μη βάζεις καθόλου, αλλά οκ αφού θες τόσο πολύ βάλε και μισό λίτρο. Δεν θα σου πω εγώ, εσύ είσαι η γυναίκα θα ξέρεις καλύτερα από αυτά.
Επειδη είναι πλύσιμο πιάτων ε; ιιιιιιιιι σεξιστικοοοοοο