!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Νομοσχεδιο που απαγορευει συγκεκριμενα τραγουδια.

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Winston Smith

Re: Νομοσχεδιο που απαγορευει συγκεκριμενα τραγουδια.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Winston Smith »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 11 Φεβ 2021, 18:09
Winston Smith έγραψε: 11 Φεβ 2021, 18:05
Dwarven Blacksmith έγραψε: 11 Φεβ 2021, 18:03
Καμία σχέση δεν έχει η δικομανία με οργουελικες καταστάσεις, μην ευτελίζετε τον όρο.
Το να ποινικοποιείς λόγο ο οποίος μάλιστα ανήκει στη καλλιτεχνική σφαίρα (κωμωδία, μουσική) είναι οργουελικό. Το ότι ο οποιοσδήποτε θα μπορεί να μηνύσει και να κερδίσει δίκη επειδή τον προσέβαλε ένα αστείο είναι οργουελικό.
Και τότε η λογοκρισία και δικομανία τι είναι;

Εγώ νομίζω Οργουελικό είναι κάτι που διαστρέφει την ίδια την έννοια της ύπαρξης της αλήθειας. Διαφορετικά αν ότι δεν μας αρέσει είναι Οργουελικό τελικά η λέξη δεν σημαίνει τίποτα.
οργουελικός, -ή, -ό

(κυριολεκτικά) που έχει σχέση με τον Τζωρτζ Όργουελ ή αναφέρεται σ' αυτόν και το έργο του
(πολιτική) που αναφέρεται σε ολοκληρωτικές ή απολυταρχικές καταστάσεις ή πρακτικές

Η λογοκρισία είναι πρακτική ολοκληρωτικών καθεστώτων = οργουελικό με βάση τον παραπάνω ορισμό.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Winston Smith έγραψε: 11 Φεβ 2021, 18:10
Winston Smith έγραψε: 11 Φεβ 2021, 18:05
Το να ποινικοποιείς λόγο ο οποίος μάλιστα ανήκει στη καλλιτεχνική σφαίρα (κωμωδία, μουσική) είναι οργουελικό. Το ότι ο οποιοσδήποτε θα μπορεί να μηνύσει και να κερδίσει δίκη επειδή τον προσέβαλε ένα αστείο είναι οργουελικό.

Εγώ νομίζω Οργουελικό είναι κάτι που διαστρέφει την ίδια την έννοια της ύπαρξης της αλήθειας. Διαφορετικά αν ότι δεν μας αρέσει είναι Οργουελικό τελικά η λέξη δεν σημαίνει τίποτα.
οργουελικός, -ή, -ό

(κυριολεκτικά) που έχει σχέση με τον Τζωρτζ Όργουελ ή αναφέρεται σ' αυτόν και το έργο του
(πολιτική) που αναφέρεται σε ολοκληρωτικές ή απολυταρχικές καταστάσεις ή πρακτικές

Η λογοκρισία είναι πρακτική ολοκληρωτικών καθεστώτων = οργουελικό με βάση τον παραπάνω ορισμό.
Ε τότε θεωρώ καταχρηστικό τον παραπάνω ορισμό αλλά τέλος πάντων. Η δικομανία πάντως δεν είναι, μόνο σε φιλελεύθερα καθεστώτα την συναντάει κανείς. Στα απολυταρχικα όλα λύνονται πιο εύκολα.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
Winston Smith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Winston Smith »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 11 Φεβ 2021, 18:12
Winston Smith έγραψε: 11 Φεβ 2021, 18:10

οργουελικός, -ή, -ό

Ε τότε θεωρώ καταχρηστικό τον παραπάνω ορισμό αλλά τέλος πάντων. Η δικομανία πάντως δεν είναι, μόνο σε φιλελεύθερα καθεστώτα την συναντάει κανείς. Στα απολυταρχικα όλα λύνονται πιο εύκολα.
Η δικομανία είναι απλά η αιτία, γιατί κολλάς; Τα ποσοστά της δικομανίας θα μείνουν ίδια, δεν θα αυξηθούν με αυτόν τον νόμο. Αυτό που θα αυξηθεί είναι η λογοκρισία, λόγω της υπάρχουσας δικομανίας.

Τώρα αν εσύ θεωρείς τον ευρέως αποδεκτό ορισμό καταχρηστικό, είναι δική σου άποψη. Αυτό δεν σημαίνει ότι το χρησιμοποίησα απλά ως συνώνυμο του "αυτό δεν μαρέσει", όπως είπες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Winston Smith την 11 Φεβ 2021, 18:17, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ »

dotcom έγραψε: 11 Φεβ 2021, 17:40
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 11 Φεβ 2021, 17:05 Υπαρχουν σχετικα καλα νεα σημερα.

Στην τροποποίηση Λιβάνιου αναφέρεσαι;

Επειδή, δεν θέλουμε να υπάρχει ουδεμία παρανόηση, που να οδηγεί σε ανυπόστατες καταγγελίες περί λογοκρισίας, το άρθρο 8 του νομοσχεδίου τροποποιείται ως εξής:

Άρθρο 8

Απαγόρευση υποκίνησης σε βία ή μίσος

(Άρθρο 6 της Οδηγίας (ΕΕ) 2010/13)

«Οι υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων δεν πρέπει να εμπεριέχουν υποκίνηση σε βία ή μίσος εναντίον ομάδας ανθρώπων ή μέλους ομάδας, ιδίως λόγω φύλου, φυλής, χρώματος, εθνοτικής καταγωγής, ιθαγένειας ή κοινωνικής προέλευσης, γενετικών χαρακτηριστικών, γλώσσας, θρησκείας ή πεποιθήσεων, ιδιότητας μέλους εθνικής μειονότητας, γέννησης, αναπηρίας, ηλικίας ή σεξουαλικού προσανατολισμού».

Αντίστοιχη τροποποίηση θα γίνει και στο άρθρο 32».

Μένει φυσικά να ξεκαθαριστεί ποια θα είναι η τροποποίηση στο άρθρο 32.

Η προηγούμενη διατύπωση ανέφερε:

Οι υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων δεν πρέπει:

α) να εμπεριέχουν υποκίνηση σε βία ή μίσος εναντίον ομάδας ανθρώπων ή μέλους ομάδας, ιδίως λόγω φύλου, φυλής, χρώματος, εθνοτικής καταγωγής, ιθαγένειας ή κοινωνικής προέλευσης, γενετικών χαρακτηριστικών, γλώσσας, θρησκείας ή πεποιθήσεων, πολιτικών φρονημάτων ή κάθε άλλης γνώμης, ιδιότητας μέλους εθνικής μειονότητας, περιουσίας, γέννησης, αναπηρίας, ηλικίας ή σεξουαλικού προσανατολισμού,

β) να εμπεριέχουν δημόσια πρόκληση σε τέλεση τρομοκρατικού εγκλήματος, σύμφωνα με τα άρθρα 187Α ΠΚ, 187Β ΠΚ και 32 έως 35 του ν. 4689/2020 (Α΄103).

παπάρια βελτίωση
Καπου διαβασα αυτο:

Ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε πως "δεν γίνεται να διώκεται ή να φιμώνεται ο δημιουργός όμως...οι πάροχοι ιντερνετ έχουν ευθύνη να αποκλείουν περιεχόμενο που εμπεριέχει βία"
Σε μια εποχή όπου το κύριο μέσο για να διαδώσεις τις ιδέες σου είναι το νετ
σου επιτρέπουν να δημιουργείς "ιδέες" αλλά κλείνουν την πρόσβαση στα μέσα που θα τις διαδόσεις....
ο υφυπουργός παρά το πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρος Λιβάνιος, σημειώνοντας τα ακόλουθα: "Η τέχνη ως μορφή έκφρασης δεν μπορεί να υπόκειται σε κανενός είδους περιορισμό. Το άρθρο 8 του νομοσχεδίου για τα οπτικοακουστικά Μέσα, επιβάλλει στους παρόχους περιεχομένου την υποχρέωση να αποκλείουν περιεχόμενο που αφορά σε μη αποδεκτές για μία δημοκρατική κοινωνία συμπεριφορές, όπως είναι ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία, ο βίαιος λόγος και η προτροπή σε τρομοκρατικές ενέργειες. Σύμφωνα με την ίδια πρόβλεψη, που αποτελεί ενσωμάτωση ευρωπαϊκής οδηγίας, οι διοικητικές κυρώσεις που επιβάλλονται σε τέτοιες περιπτώσεις αφορούν τον πάροχο...

ΠΑπαρια βελτιωση ειναι αλλα τουλαχιστον καλυτερα απο την αρχικη ιδεα.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Άρα τη μήνυση την τρώει ο host και όχι ο δημιουργός;

Στην ουσία δεν αλλάζει κάτι αν είναι έτσι.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ »

Δημοκρατικός έγραψε: 09 Φεβ 2021, 23:52 ΝΑΙ στην λογοκρισία.

Πχ δεν μπορεί τη σήμερον να κυκλοφορεί το ο σκύλος ο αράπης το ταμ ταμ ταμ, ή για να το πάμε παραπέρα, να προβάλονται παιδεραστικές ταινίες τύπου το ξύλο βγήκε απο τον παράδεισο.

.

Χύνεις Δημοκρατία μεγάλε..... :roll:

Αλλά χύνε στήν χαρτοπετσέτα.....δέν έχουμε καί πολλές καθαρίστριες εδώ μέσα.....ξέρεις..... :oops:

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Άβαταρ μέλους
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 11 Φεβ 2021, 18:19 Άρα τη μήνυση την τρώει ο host και όχι ο δημιουργός;

Στην ουσία δεν αλλάζει κάτι αν είναι έτσι.
Μεχρι τωρα νομιζω οτι η αποφαση ηταν στο χερι του host και οχι της κυβερνησης.
Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Re: Λογοκρισια στο τραγουδι?στην τεχνη? τι απεμεινε? ας καψουν και τα βιβλια που τους "ενοχλουν" στο συνταγμα!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ »

.

Ωραίος ο Καλδάρας.....

Η παρακάτω γελιογραφία απαγορεύτηκε τελικά ;;;

.

Εικόνα

.

Εικόνα

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΜπλεΜπουμπυς »

Εικόνα
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !
Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς

Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς

''Και του λαού την πόρτα να χτυπήσει ''
Παλιά υπήρχε μεγάλο θέμα με τα πολιτικά τραγούδια.
Ενοχλούσε για παράδειγμα η λέξη «λαός» και τέτοια, αλλάζαμε τους στίχους.
Βάζαμε άλλα λόγια τελευταία στιγμή για να περάσει ένα τραγούδι.
Έλεγε ο Μαρκόπουλος, για παράδειγμα, να πούμε «και του λαγού την πόρτα να χτυπήσει», φαντάσου, για να μην πούμε «του λαού»

ΜΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς

Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης »

Στο σημείο αυτό θέλω να καταγγείλω, στη βάση του τρομοτραγουδονομοσχεδίου, τον λαϊκό βάρδο Βασίλειο Καρρά και το λαϊκόν άσμα "Θα μου κλείσεις το σπίτι" (ώπα-ώπα).

Την προσοχή σας παρακαλώ:

"Δεν είμαι γω για πολλά γι' αυτό να κάτσεις καλά,
και τέτοια κόλπα μην κάνεις θα βρούμε μπελά,
Και μη με ξεσηκώνεις ξέρω τι μου σκαρώνεις,
βγάλε απ' το μυαλό σου κάθε σκέψη τρελή,
Σταματά να προκαλείς,
αφού το ξέρεις και συ,
πως δεν μπορεί τίποτα άλλο να γίνει,
Κι αν όπως λες μ' αγαπάς,
τότε πολλά μη ζητάς,
ο έρωτας μας κρυφός πρέπει να μείνει,
Θα μου κλείσεις το σπίτι,
μ' έχεις κάνει αλήτη,
θα μου βάλεις φωτιά,
γι' αυτό κάτσε καλά,
Να μη μου τηλεφωνάς κι απάνω μου μην κολλάς,
αφού το βλέπεις με φέρνεις σε δύσκολη θέση,
ο τρόπος που με κοιτάς να ξέρεις λέει πολλά,
και ότι έχουμε εμείς οι δυο ας μείνουν"

Είναι φανερό ότι το παραπάνω άσμα προκαλεί -με κρυφά μηνύματα στους στίχους- σε βία έναντι των τραπεζών και των εισπρακτικών εταιρειών.
Γνώμη μου
Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς

Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”