Αυτό που κατάλαβα εγώ (με μια επιφύλαξη πάντα, επειδή δεν είμαι νομικός), είναι ότι σταμάτησε να είναι αυτόματη η απέλαση, δηλαδή ότι δεν πάει πακέτο με την ποινή. Όχι ότι απαγορεύεται τελείως. Η αρμοδια αρχή θα πρέπει δηλαδή να ζυγίσει το ρίσκο που θα επιφέρει η παραμονή κατά περίπτωση.ΓΑΛΗ έγραψε: 07 Φεβ 2021, 20:24Είσαι σίγουρος;Γιάννης έγραψε: 07 Φεβ 2021, 20:04Έκατσα και διάβασα την επεξήγηση του αντιεισαγγελέα.ΓΑΛΗ έγραψε: 07 Φεβ 2021, 19:30 Και για να το κάνω πιο σαφές, αν η ποινή για το χ ή ψ έγκλημα ήταν η απέλαση, ουσιαστικώς δεν έχει ορισθεί ποινή φυλάκισης για την περίπτωση που ο κρατούμενος παραμείνει στην Ελλάδα.
Οπότε ή θα ξαναγίνει δίκη ή θα απολυθεί.
Αυτό είναι μια δική μου υπόθεση, μπορεί να κάνω λάθος.
Υπάρχει κάποιος νομικός να διευκρινήσει κάτι σ' αυτό το θέμα;
Όπως υποψιαζομουν, ο τίτλος του άρθρου της εφημερίδας, όπως και του νήματος, είναι ψευδής και παραπλανητικός.
Κλασική περίπτωση βόθροδημοσιογραφίας του κώλου. Και κλασικός άθλιος καραγκιόζης Τζήμερος.
Η απέλαση αλλοδαπού μετά την έκτιση της ποινής κάθειρξης, εξακολουθεί να προβλέπεται κανονικά σε περίπτωση που κριθεί ότι εξακολουθεί να αποτελεί κίνδυνο για την δημόσια τάξη και ασφάλεια η παραμονή του στη χώρα.
Κι εγώ προσπάθησα να καταλάβω αυτό το κομμάτι αλλά κατέληξα στο ότι ακόμη και σ' αυτήν την περίπτωση, απαγορεύεται πλέον η απέλαση.
Σε κάθε περίπτωση, πραγματικά εύχομαι να κάνω λάθος και το εννοώ.![]()
Αν (ΑΝ) το εφαρμόσουν σωστά και αυστηρά, δεν είναι κατ'ανάγκην κακό πράγμα. Να δούμε...
Εγώ θα επιμείνω ότι γενικά πρέπει να γίνει κάτι με την ανοχή στην παραβατικότητα όλων (ντόπιων και ξένων). Όταν μια χώρα είναι κωλοχανείο ατιμωρησίας, μοιραία θα προσελκύσει τη μούργα του κόσμου. Αν φαίνεται ότι δεν υπάρχει ανοχή, αυτό μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά. Όλα τα άλλα είναι λίγο κατόπιν εορτής.