!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Βάπτιση βρέφους καταλήγει σε πνιγμό!
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Re: Βάπτιση βρέφους καταλήγει σε πνιγμό!
Συμφωνώ κι εγώ με τη ΔΙΣ και με τον Παύλο.
Αν ήξερες 5% θεολογία θα συμφωνούσες κι εσύ.
Μπορώ να σου προτείνω σχετική βιβλιογραφία αλλά θα σε βάλω να ξεκινήσεις από τις Επιστολές του Παύλου πρώτα. Η Πατρολογια θα σου πέσει λίγο βαριά ως αρχάριο.
Αν ήξερες 5% θεολογία θα συμφωνούσες κι εσύ.
Μπορώ να σου προτείνω σχετική βιβλιογραφία αλλά θα σε βάλω να ξεκινήσεις από τις Επιστολές του Παύλου πρώτα. Η Πατρολογια θα σου πέσει λίγο βαριά ως αρχάριο.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Κι ένα άλλο στατιστικό:hellegennes έγραψε: 04 Φεβ 2021, 19:45Δεν ξέρω, προφανώς ελάχιστα, αλλά ξέρω ένα άλλο στατιστικό. Πόσα μωρά διασκέδασαν την βάφτισή τους από την αρχή του εθίμου: 0.
Πόσα βρέφη αβάπτιστα ήρθαν με χαρά σε επαφή με το καθημερινό μπανάκι τους με ξένο άνθρωπο (άρρενα), και με ψαλμωδίες σε μικρόφωνα με ένταση, με φλας;
«...γιατί σκοπός μας δεν είναι να μάθουμε πολλά. Σκοπός μας είναι μέσα από την εξάσκησή μας να φέρουμε σε κατάσταση κβαντισμού τον ίδιο το νου μας...»
Βρε σου λέω έγινε ένας μικρός χαμούλης. Ο πρωτοσύγγελος, μου είπε να πάω στον Μητροπολίτη για άδεια. Κάπου εκεί, τους είπα κι εγώ ''σιγά που θα το βαπτίσω'', αλλά δυστυχώς είχαμε τα σόγια. Μικρή και άμαθη γαρ..Αντιστάθηκα σθεναρά όμως..ΓΑΛΗ έγραψε: 04 Φεβ 2021, 15:27Μάλλον κορόιδο σε έπιασαν.Πασιφάη έγραψε: 04 Φεβ 2021, 15:13Να σου πω εγώ. Επειδή το όνομα δεν ήτο ''χριστιανικό'' αλλά αρχαιοελληνικό, ζήτησε 20 χιλιάρικα για να το βαπτίσει. Είχα πάει στη Αρχιεπισκοπή νωρίτερα,και μου είπαν πως μόνο συνοδεία χριστιανικού ονόματος, μπορώ να βαπτίσω το παιδί μου. Τους είχα πει τότε πως δεν θα ακολουθήσω την πεπατημένη και ειλικρινά ακόμη και σήμερα απορώ το γιατί δεν έμεινα εκεί να τελειώνω.Γενιά της Αγαμίας έγραψε: 04 Φεβ 2021, 14:57
Μπορούν ολοι όσοι μπαίνουν στο τοπικ να γράψουν αν ο παπας ζήτησε έξτρα λεφτα για γάμους βαφτίσια και για το αν αν εγω λεω ψεματα, θα φανεί.
Εν τέλει ο παπάς τα πήρε και έκανε μόκο. Το βάπτισε. Και ο Ορφέας έκανε χαμό στη βάπτιση. Όχι να τον βουτήξει, όχι να τον κάνει καλά. Σατανάς.![]()
![]()
Ο πρώην μου κι εγώ δώσαμε αρχαιοελληνικό όνομα στο βαφτιστήρι μας (δική μου επιλογή και οι γονείς συμφώνησαν) στα τέλη του '80.
Κι εγώ αρχαιοελληνικό όνομα έχω (της γιαγιάς μου) και δεν θυμάμαι να έχει υπάρξει ποτέ ως πρόβλημα στο σόι.
Που ζείτε ρε παιδιά;
Αυτό το απίθανο συνέβη το χειμώνα του 97.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Απόλυτα σωστό.
Μωρέ καλά έκανες, άλλοι δίνουν πολλαπλάσια για τη δεξίωση, εσύ τουλάχιστον έκανες μία επένδυση διαρκείας και το χάρηκες.Πασιφάη έγραψε: 04 Φεβ 2021, 20:40Βρε σου λέω έγινε ένας μικρός χαμούλης. Ο πρωτοσύγγελος, μου είπε να πάω στον Μητροπολίτη για άδεια. Κάπου εκεί, τους είπα κι εγώ ''σιγά που θα το βαπτίσω'', αλλά δυστυχώς είχαμε τα σόγια. Μικρή και άμαθη γαρ..Αντιστάθηκα σθεναρά όμως..ΓΑΛΗ έγραψε: 04 Φεβ 2021, 15:27Μάλλον κορόιδο σε έπιασαν.Πασιφάη έγραψε: 04 Φεβ 2021, 15:13
Να σου πω εγώ. Επειδή το όνομα δεν ήτο ''χριστιανικό'' αλλά αρχαιοελληνικό, ζήτησε 20 χιλιάρικα για να το βαπτίσει. Είχα πάει στη Αρχιεπισκοπή νωρίτερα,και μου είπαν πως μόνο συνοδεία χριστιανικού ονόματος, μπορώ να βαπτίσω το παιδί μου. Τους είχα πει τότε πως δεν θα ακολουθήσω την πεπατημένη και ειλικρινά ακόμη και σήμερα απορώ το γιατί δεν έμεινα εκεί να τελειώνω.
Εν τέλει ο παπάς τα πήρε και έκανε μόκο. Το βάπτισε. Και ο Ορφέας έκανε χαμό στη βάπτιση. Όχι να τον βουτήξει, όχι να τον κάνει καλά. Σατανάς.![]()
![]()
Ο πρώην μου κι εγώ δώσαμε αρχαιοελληνικό όνομα στο βαφτιστήρι μας (δική μου επιλογή και οι γονείς συμφώνησαν) στα τέλη του '80.
Κι εγώ αρχαιοελληνικό όνομα έχω (της γιαγιάς μου) και δεν θυμάμαι να έχει υπάρξει ποτέ ως πρόβλημα στο σόι.
Που ζείτε ρε παιδιά;![]()
Αυτό το απίθανο συνέβη το χειμώνα του 97.
Και ναι, το έχω ακούσει κι εγώ αυτό για τα διπλά ονόματα αλλά επειδή ακριβώς δεν είναι κάτι σπάνιο και σε προηγούμενες γενιές, το αναφέρω.
Το ότι είναι απαράδεκτο να μη δέχονται κάποιοι αρχαιοελληνικά ονόματα, είναι. Το να υπάρχουν διπλά ονόματα για εξισορροπήσεις όταν το πράγμα πάει για δράμα, το καταλαβαίνω. Το για να πάρεις ένα όνομα, να παίρνεις και δεύτερο σε υποχρεωτική προσφορά, δεν το καταλαβαίνω.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Ακριβώς γι' αυτό έγραψα ότι ενίοτε τα μωρά στη βάφτιση κλαίνε και από εκνευρισμό.jey_pap έγραψε: 04 Φεβ 2021, 20:24Κι ένα άλλο στατιστικό:hellegennes έγραψε: 04 Φεβ 2021, 19:45Δεν ξέρω, προφανώς ελάχιστα, αλλά ξέρω ένα άλλο στατιστικό. Πόσα μωρά διασκέδασαν την βάφτισή τους από την αρχή του εθίμου: 0.
Πόσα βρέφη αβάπτιστα ήρθαν με χαρά σε επαφή με το καθημερινό μπανάκι τους με ξένο άνθρωπο (άρρενα), και με ψαλμωδίες σε μικρόφωνα με ένταση, με φλας;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Πάντως ο Ορφέας δεν πήρε δεύτερο όνομα.ΓΑΛΗ έγραψε: 04 Φεβ 2021, 21:00Μωρέ καλά έκανες, άλλοι δίνουν πολλαπλάσια για τη δεξίωση, εσύ τουλάχιστον έκανες μία επένδυση διαρκείας και το χάρηκες.Πασιφάη έγραψε: 04 Φεβ 2021, 20:40Βρε σου λέω έγινε ένας μικρός χαμούλης. Ο πρωτοσύγγελος, μου είπε να πάω στον Μητροπολίτη για άδεια. Κάπου εκεί, τους είπα κι εγώ ''σιγά που θα το βαπτίσω'', αλλά δυστυχώς είχαμε τα σόγια. Μικρή και άμαθη γαρ..Αντιστάθηκα σθεναρά όμως..ΓΑΛΗ έγραψε: 04 Φεβ 2021, 15:27
Μάλλον κορόιδο σε έπιασαν.![]()
Που ζείτε ρε παιδιά;![]()
Αυτό το απίθανο συνέβη το χειμώνα του 97.![]()
Και ναι, το έχω ακούσει κι εγώ αυτό για τα διπλά ονόματα αλλά επειδή ακριβώς δεν είναι κάτι σπάνιο και σε προηγούμενες γενιές, το αναφέρω.
Το ότι είναι απαράδεκτο να μη δέχονται κάποιοι αρχαιοελληνικά ονόματα, είναι. Το να υπάρχουν διπλά ονόματα για εξισορροπήσεις όταν το πράγμα πάει για δράμα, το καταλαβαίνω. Το για να πάρεις ένα όνομα, να παίρνεις και δεύτερο σε υποχρεωτική προσφορά, δεν το καταλαβαίνω.![]()
Στα υπόλοιπα συμφωνούμε.
-
Γενιά της Αγαμίας
η λεπτομέρεια που ξέχασες είναι ότι δεν αμφισβητεί κάτι που ήδη έζησες και περιέγραψεςΓΑΛΗ έγραψε: 04 Φεβ 2021, 19:28Α ναι;Γενιά της Αγαμίας έγραψε: 04 Φεβ 2021, 18:44 δεν ξεσπάει σε σένα, διαμαρτύρεται που περιγράφεις ένα φαινόμενο αγγελικό ενώ δεν είναι
και προφανώς θα διαμαρτυρηθεί έντονα κάποιος άμα ήταν ο ίδιος παρών σε γεγονός διαφορετικό από όπως τα παρουσιάζεις
αν σου λεγανε ότι επειδη ετυχε ετσι σε αυτους, πρεπει να ετυχε και σε σενα ετσι, θα ειχαν αδικο
τωρα εχεις εσυ αδικο και αντε γεια![]()
Άντε γεια.Gherschaagk έγραψε: 04 Φεβ 2021, 18:38
Πού κάθεσαι και μου λες πως θα έκανες αντάρτικο εσύ για ένα μπανιάρισμα. Μόκο θα έκανες όπως έκαναν όλες οι άλλες και θα καθοσουν ευθυτενής γιατί σιγά μωρέ, ένα μπανιάρισμα είναι που θέλουν να το απαγορέψουν γιατί ένα μωρό έτυχε να πνίγει.
Και για το ότι έχωνα το κεφάλι του μωρού μου μέσα στη θάλασσα κλπ κάτι που η Γκερ θεωρεί εξωπραγματικό, ουδέν σχόλιο.![]()
Με υδροφοβικούς ορεισίβιους, δεν ασχολούμαι.
αλλά αφού εσύ πρώτη ακύρωσες αυτά που άλλοι ήδη έζησαν και περιγράψαν, τα οποία δεν συνέβησαν έτσι/εσύ δεν θα επέτρεπες να συμβούν/τα περιγράφουν ανθρωποι που ειναι φορτωμενοι με τους παπαδες
μετά σου απάντησε στο αφ' υψηλού στυλάκι σου, ότι θα έκανες μόκο σαν όλα τα άλλα θύματα των τράγων
αλλά οκ μανίτσαμ
ας πούμε ότι υπερέβαλλε αυτή μία φορά και ότι σκέφτηκε αυθαίρετα
(υπόθεση εργασίας το αυθαίρετα, διότι με τα "εγώ έτσι βουτούσα το παιδί να μάθει κολύμπι" και την πολύ ευθιξία για τους παπάδες, εύλογα υποθέτει κανείς ότι όχι απλά δεν θα έλεγες κάτι αλλά πτωτίστως δεν θα ένιωθες την ανάγκη να πεις)
ας πούμε λοιπόν ότι αυτή υπερέβαλλε μία
εσύ που έβγαλες συμπέρασμα ότι όλοι οι παπάδες είναι εξαίρετοι στην διαδικασία, δεν ζητάνε φακελάκια και ότι το κοινό δεν κοιτάει νιώθοντας σεβασμό, ενώ αν το βουτούσε άλλος έτσι το παιδί και συνέχιζε ενώ αυτό βήχει, θα τον στήνανε στον τοίχο
επειδή πριν 100 χρόνια βάφτισες εσύ το παιδί και όλα ήταν άψογα, πόσες φορές υπερβόλλα είσαι;
και επίσης, δεν σε νοιαζει για την γκερ που ηταν θυμα για το παιδι της και για το καθε παιδι που ενδεχομενως κινδυνεψει, σε νοιαζει ή σε νοιαζει μονο να αποδειξεις την γαματοσυνη σου στο ιντερνετ;
και γω σε πράγματα που δεν ξέρω, κάνω μόκο, δεν περιγραφω σε τριτους
το ένα εκ των παιδιών που περιέγραψα το χα ζήσει αν κλαίει ή δεν κλαίει σε κανονικό μπάνιο, ήξερα πόσο στρεσαρισμένο είναι για να ουρλιάζει έτσι και επίσης σε άλλη περιπτωση βαθφτισης δεν ήξερα απλα για φακελάκι γενικά και αόριστα, ήξερα ότι 5 λεπτα πριν το μυστηριο ειχε μπαστακωθει σε δικο μου προσωπο-κουμπαρο και ελεγε με εκνευρισμενο υφος "καλο ειναι να δωσετε κατι επιπλεον υπερ της ενοριας" πόσα; "τόσα"
αυτα ειναι τα αρχιδια που κυκλοφορουνε στην εκκλησια και στο λεω γω που εχω και αδελφικο φιλο παπαδοπαιδι πρωτον και δευτερον εχω παραδεχτει και γιατρο-αρχιδι που ζητουσε φακελακι γιατι οσο αρχιδι και να ταν
1.βρηκε επειγον λογο να μπουμε χειρουργειο-εσωσε ζωη αποδεδειγμενα
2.δεν παριστανει τον αντιπροσωπο αγαθου θεουλη. Οι αυτοσυστασεις δημιουργουν και προσδοκιες κακα τα ψεματα
3.δεν κανει ζογκλερικα με νερο και βρεφη
οποτε αντε γεια επι 10, μανιτσαμ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Γενιά της Αγαμίας την 04 Φεβ 2021, 21:15, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Ε, αυτό γίνεται επειδή σε κάποια πράγματα είμαι "παραδοσιακή" και το γουστάρω αλλά σε κάποια άλλα δεν είμαι γιατί επίσης το γουστάρω.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Moi aussi.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Γατάκι, δεν απευθύνεσαι σ' εμένα όταν αναφέρεσαι σε υδροφοβικούς. Εγώ έμαθα μπάνιο στο ανατολικό Πήλιο. Εσύ σε ποια γούρνα βούταγες και την έλεγες θάλασσα;ΓΑΛΗ έγραψε: 04 Φεβ 2021, 19:28Α ναι;Γενιά της Αγαμίας έγραψε: 04 Φεβ 2021, 18:44 δεν ξεσπάει σε σένα, διαμαρτύρεται που περιγράφεις ένα φαινόμενο αγγελικό ενώ δεν είναι
και προφανώς θα διαμαρτυρηθεί έντονα κάποιος άμα ήταν ο ίδιος παρών σε γεγονός διαφορετικό από όπως τα παρουσιάζεις
αν σου λεγανε ότι επειδη ετυχε ετσι σε αυτους, πρεπει να ετυχε και σε σενα ετσι, θα ειχαν αδικο
Πού κάθεσαι και μου λες πως θα έκανες αντάρτικο εσύ για ένα μπανιάρισμα. Μόκο θα έκανες όπως έκαναν όλες οι άλλες και θα καθοσουν ευθυτενής γιατί σιγά μωρέ, ένα μπανιάρισμα είναι που θέλουν να το απαγορέψουν γιατί ένα μωρό έτυχε να πνίγει.
Και για το ότι έχωνα το κεφάλι του μωρού μου μέσα στη θάλασσα κλπ κάτι που η Γκερ θεωρεί εξωπραγματικό, ουδέν σχόλιο.![]()
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
- Ζενίθεδρος
- Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:

Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
☦𓀢
- hellegennes
Δεν θα την έλεγε θάλασσα. Θα την έλεγε «λίγη σημασία έχει αν τα ύδατα βορβορούν ή βρυχώνται ή πλατσουρίζουν μέσα ατίθασα παιδιά χωρίς την συγκατάθεση γονέων και κηδεμόνων».Gherschaagk έγραψε: 04 Φεβ 2021, 21:40 Γατάκι, δεν απευθύνεσαι σ' εμένα όταν αναφέρεσαι σε υδροφοβικούς. Εγώ έμαθα μπάνιο στο ανατολικό Πήλιο. Εσύ σε ποια γούρνα βούταγες και την έλεγες θάλασσα;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Σε πολλές. Ωραίο και το Πήλιο αλλά δεν το έχω στις τοπ γούρνες.Gherschaagk έγραψε: 04 Φεβ 2021, 21:40Γατάκι, δεν απευθύνεσαι σ' εμένα όταν αναφέρεσαι σε υδροφοβικούς. Εγώ έμαθα μπάνιο στο ανατολικό Πήλιο. Εσύ σε ποια γούρνα βούταγες και την έλεγες θάλασσα;ΓΑΛΗ έγραψε: 04 Φεβ 2021, 19:28Α ναι;Γενιά της Αγαμίας έγραψε: 04 Φεβ 2021, 18:44 δεν ξεσπάει σε σένα, διαμαρτύρεται που περιγράφεις ένα φαινόμενο αγγελικό ενώ δεν είναι
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 22 Απαντήσεις
- 711 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis