!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Εστω οτι η ΕΕ διαλυεται σημερα

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Zelda

Re: Εστω οτι η ΕΕ διαλυεται σημερα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Zelda »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 04 Φεβ 2021, 20:51
Zelda έγραψε: 04 Φεβ 2021, 20:45
Dwarven Blacksmith έγραψε: 04 Φεβ 2021, 20:39
Καλά, παπαριές. Ειδικά για όσους μείνανε εκτός ΕΕ, όπως τους ίδιους του Ρώσους, παπαριές με λαδορίγανη.

Η ελπίδα για το μέλλον αντικαταστάθηκε με μια τεράστια απελπισία, γι αυτό και κατέρρευσε το προσδόκιμο ζωής.

Tο προσδοκιμο ζωής στην ΕΣΣΔ δεν το λες και υψηλο.
63 χρόνια ήταν για τους άνδρες το 1990.
Από τα 57 που πήγε ποστ-ΕΣΣΔ το 1994, καλύτερα.
Γιατι να μετραμε μεχρι το 1994 και οχι μεχρι σημερα;

Και περα απο την ΕΣΣΔ στις χωρες της Ανατολικης Ευρωπης που ηταν μελη του συμφωνου της Βαρσοβιας, μετα το 1990 αυξήθηκε αμεσως το προσδοκιμο ζωης.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Zelda έγραψε: 04 Φεβ 2021, 20:59
Dwarven Blacksmith έγραψε: 04 Φεβ 2021, 20:51
Zelda έγραψε: 04 Φεβ 2021, 20:45

Tο προσδοκιμο ζωής στην ΕΣΣΔ δεν το λες και υψηλο.
63 χρόνια ήταν για τους άνδρες το 1990.
Από τα 57 που πήγε ποστ-ΕΣΣΔ το 1994, καλύτερα.
Γιατι να μετραμε μεχρι το 1994 και οχι μεχρι σημερα;

Και περα απο την ΕΣΣΔ στις χωρες της Ανατολικης Ευρωπης που ηταν μελη του συμφωνου της Βαρσοβιας, μετα το 1990 αυξήθηκε αμεσως το προσδοκιμο ζωης.
Ε ξέρω γω, μήπως γιατί δεν μπορείς να αλλάζεις δραστικά όλες τις μεταβλητές σου;
Αν θες να πεις ότι η διαφορά οφείλεται στην αλλαγή καθεστώτος και όχι σε κάτι άλλο πρέπει να πάρεις κοντινά έτη, όχι 30 χρόνια μετά.

Για όσους μπήκαν στην ΕΕ το είπα ότι σώθηκαν. Οκ είπα το αντίθετο, ότι όσοι έμειναν έξω τον έφαγαν, αλλά έστω.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Fluffy έγραψε: 04 Φεβ 2021, 20:44 να μιλήσουμε για βιετναμ;
Βρες και καμμιά χώρα που να έχει 0 άτομα άνω των 65 για να μιλήσουμε. Να, ας πούμε το Λάος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Fluffy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy »

χελλη, η μια σε βρωμαει ή άλλη σε ξυνίζει
εγω ξέρω ότι τα φραμπαλα της ευρωπαικης ενωσης των νεκρων κατερευσσαν.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

hellegennes έγραψε: 04 Φεβ 2021, 20:34 Εσείς πονάτε, χρόνια τώρα, μετά το τεράστιο κενό που σας άφησε η διάλυση της δαντικής κόλασης στην Ευρώπη, το 1989. Ευτυχώς για τους λαούς της Ευρώπης αυτός ο εφιάλτης τελείωσε και οι υποστηρικτές αυτού του αρρωστημένου συστήματος της ανθρώπινης δυστυχίας, μιζέριας και θανάτου, είστε μερικοί γραφικοί θανατολάγνοι.
30 χρόνια μετά και δεν μπορείτε να φτιάξετε νήμα που να μην αναφέρεστε σε αυτά.
Όταν μιλάμε για πόνο δηλαδή...
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ »

Fluffy έγραψε: 04 Φεβ 2021, 21:08 χελλη, η μια σε βρωμαει ή άλλη σε ξυνίζει
Έχεις δίκιο σε κάτι. Έχουμε ξεφύγει από το θέμα του νήματος. Οπότε για να μην αρχίζουμε πάλι και λέμε για
Στάλιν, Γράμμους, Βίτσια και άλλα βίτσια, ποιές πιστεύεις πως ήταν οι παραλείψεις της ΕΕ που οδήγησαν στις
«εκατόμβες νεκρών»? Πως θα αποφεύγαμε αυτές τις παραλείψεις άμα δεν υπήρχε η ΕΕ? (για να μείνουμε και
στο θέμα)
Άβαταρ μέλους
Fluffy

ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 04 Φεβ 2021, 21:21
Έχεις δίκιο σε κάτι. Έχουμε ξεφύγει από το θέμα του νήματος. Οπότε για να μην αρχίζουμε πάλι και λέμε για
Στάλιν, Γράμμους, Βίτσια και άλλα βίτσια, ποιές πιστεύεις πως ήταν οι παραλείψεις της ΕΕ που οδήγησαν στις
«εκατόμβες νεκρών»? Πως θα αποφεύγαμε αυτές τις παραλείψεις άμα δεν υπήρχε η ΕΕ? (για να μείνουμε και
στο θέμα)
δεν μπορείς να διαχειριστείς την κατάσταση όταν στο "dna" γραφει «κόστος/κέρδος», όταν το πρωτο που σκεφτεσαι είναι το πως θα χασεις λιγοτερα και πως θα κερδισεις περισσότερα. όχι γενικά, εννοώ σε χρήμα. Ακόμα και ο εμπορικός πόλεμος που γίνεται για το εμβολιο, γιατί τέτοιος είναι αφου εχουν μετατρεψει το εμβολιο σε εμπορευμα, δεν γίνεται για να γίνει καλά ο κόσμος. Η υγεία του κόσμου είναι εργαλείο στον καπιταλισμό, ο άνθρωπος είναι εργαλείο, η εργασία του είναι η κινητήριος δυναμη, θέλουν τον κόσμο καλά για να τον εκμεταλλευτουν, για να μπορουν να απομυζούν την υπεραξία που προσφέρει η εργασια του και φυσικά ο κάθε ιμπεριαλιστής να βρεθεί σε ανταγωνιστικοτςερη θεση απο τον ανταγωνιστή του.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Dwarven Blacksmith έγραψε: 04 Φεβ 2021, 21:04 Ε ξέρω γω, μήπως γιατί δεν μπορείς να αλλάζεις δραστικά όλες τις μεταβλητές σου;
Αν θες να πεις ότι η διαφορά οφείλεται στην αλλαγή καθεστώτος και όχι σε κάτι άλλο πρέπει να πάρεις κοντινά έτη, όχι 30 χρόνια μετά.

Για όσους μπήκαν στην ΕΕ το είπα ότι σώθηκαν. Οκ είπα το αντίθετο, ότι όσοι έμειναν έξω τον έφαγαν, αλλά έστω.
Δεν βγάζει κανένα νόημα αυτό που λες. Ποια από τις παρακάτω χώρες είναι στην ΕΕ;

Εκτός από το Κιργιστάν και το Τατζικιστάν, που έχουν πολύ μικρή πτώση και ανάκαμψη αμέσως μετά, οι άλλες χώρες συνέχισαν κανονικά ανοδικά

Εικόνα

Όσοι για τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ που μπήκαν στην ΕΕ, καμμιά τους δεν είχε πτωτικό προσδόκιμο πριν μπει. Βασικά δυο χώρες είχαν πτωτικό προσδόκιμο για 3 χρόνια αφού μπήκαν (Λετονία και Λιθουανία):

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ »

Fluffy έγραψε: 04 Φεβ 2021, 21:28
στο θέμα)
δεν μπορείς να διαχειριστείς την κατάσταση όταν στο "dna" γραφει «κόστος/κέρδος», όταν το πρωτο που σκεφτεσαι είναι το πως θα χασεις λιγοτερα και πως θα κερδισεις περισσότερα. όχι γενικά, εννοώ σε χρήμα. Ακόμα και ο εμπορικός πόλεμος που γίνεται για το εμβολιο, γιατί τέτοιος είναι αφου εχουν μετατρεψει το εμβολιο σε εμπορευμα, δεν γίνεται για να γίνει καλά ο κόσμος. Η υγεία του κόσμου είναι εργαλείο στον καπιταλισμό, ο άνθρωπος είναι εργαλείο, η εργασία του είναι η κινητήριος δυναμη, θέλουν τον κόσμο καλά για να τον εκμεταλλευτουν, για να μπορουν να απομυζούν την υπεραξία που προσφέρει η εργασια του και φυσικά ο κάθε ιμπεριαλιστής να βρεθεί σε ανταγωνιστικοτςερη θεση απο τον ανταγωνιστή του.
Δεκτόν. Άρα το θέμα σου συγκεκριμένα με την ΕΕ ποιό είναι? Ότι δεν έδωσε όσα εμβόλια έπρεπε στους πολίτες της? Το ρωτάω αυτό γιατί
η πιό συγκεκριμένη αναφορά που κάνεις στο ποστ σου αφορά τα εμβόλια.Δε στέκομαι μονάχα εκεί.
Άβαταρ μέλους
Fluffy

ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 04 Φεβ 2021, 21:32

στο θέμα)
Δεκτόν. Άρα το θέμα σου συγκεκριμένα με την ΕΕ ποιό είναι? Ότι δεν έδωσε όσα εμβόλια έπρεπε στους πολίτες της? Το ρωτάω αυτό γιατί
η πιό συγκεκριμένη αναφορά που κάνεις στο ποστ σου αφορά τα εμβόλια.Δε στέκομαι μονάχα εκεί.
αναφερομαι και στα συστηματα υγείας, στο εισόδημα των πλατιων λαικων μαζων, γιατί μη τρελαθούμε περισσότερο εμας τους ευρωπαικους λαους απειλεί. Οι αστοι έχουν τις σπιταρωνες τους και μπορουν να σαπισουν χωρις να απειληθουν απεξω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Αν θέλεις σύγκριση, η πιο συγκρίσιμη χώρα είναι η Κούβα, που έχει σχετικά υψηλό ποσοστό άνω των 65. Όχι τόσο όσο των Ευρωπαίων, αλλά πολύ υψηλότερο από τις άλλες τριτοκοσμικές χώρες του κομμουνισμού.

Ε, ορίστε πώς τα πάει η Κούβα:

Εικόνα

Και η Κούβα είναι νησί, χωρίς καν κοντινούς εμπορικούς εταίρους (άσε που όλοι οι εταίροι της είναι σε αυστηρό λοκντάουν).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Zelda

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Zelda »

στο θέμα)
Δηλαδη για να αποφευχθούν οι εκατομβες νεκρων πρεπει να σταματησει η οικονομικη δραστηριότητα και να μπουν ολοι σε καραντινα;
Πρακτικά όταν λες οτι δεν πρεπει να ειναι προτεραιότητα το πως θα κερδισεις περισσοτερα, αυτο δεν σημαινει;
Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος »

likosmokeses έγραψε: 04 Φεβ 2021, 20:16
Στρακαστρουκας έγραψε: 04 Φεβ 2021, 19:41 Αν η ΕΕ διαλυονταν σημερα, πιστευετε οτι αυτο θα ηταν καλο για την Ευρωπη? Εγω θεωρω οτι θα ηταν καταστροφικο

1)Η Γερμανια θα παρεμενε η ποιο ισχυρη δυναμη γιατι γυρω της υπαρχουν καμια ντουζινα χωρες που ειναι φυσικοι δορυφοροι της
2)Η Ελλαδα θα κινδυνευε απο την Τουρκια γιατι χωρις την πολιτικη καλυψη της ΕΕ, δεν θα σταματουσε να δημιουργει προβληματα(το ΝΑΤΟ θα παρεμενε ουδετερο)
3)Θα αυξαναν οι εσωτερικοι ανταγωνισμοι. Θα ηταν πλεον δυσκολο να συνεννοηθουν οι χωρες μεταξυ τους καθως η καθε μια θα κοιτουσε τα συμφεροντα της
4)Ρωσοι και Αμερικανοι θα αρχιζαν παλι να παιζουν γεωπολιτικα παιχνιδια, ενισχυοντας την μια χωρα σε βαρος της αλλης
5)Θα ενισχυονταν τα αποσχιστικα κινηματα(Η ΕΕ ηταν αυτη που ματαιωσε την ανεξαρτησια της καταλονιας)

Κοντολογις δεν υπαρχει και κατι θετικο
1) Ευτυχώς που υπάρχει η ΕΕ και η Γερμανία είναι ... ανίσχυρη... :lol:
2) Τα Ίμια έγινα το 1996, τοτε που είμασταν πλήρες μέλος και ένα βήμα πριν το ευρώ.
3) Άλλωστε στο θέμα των εμβολίων κάθε χώρα έδρασε με βάση το κοινό καλό
4) Ενώ τώρα δεν το κάνουν
5) Το ''αποσχιστικό'' κίνημα της Γιουγκοσλαβίας ήταν το μόνο αποδεκτό στην ΕΕ :003:
:smt023
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

hellegennes έγραψε: 04 Φεβ 2021, 21:31
Μου βάζεις χώρες που ανέκαμψαν και χωρίς να μπουν στην ΕΕ. Αυτό δε λέει κάτι γιατί γενικά η ιατρική προχωράει και κάποια στιγμή θα αντισταθμίσει οποιοδήποτε αρνητικό γεγονός. Γι αυτό λέω ότι "πρέπει να πάρεις κοντινά έτη".

Το ότι όσες μπήκαν στην ΕΕ δεν μπήκαν αμέσως μετά την έξοδο τους, δεν σημαίνει ότι δεν λάμβαναν χρηματοδότηση αλλά και ελπίδα από την ευρωπαϊκή προοπτική.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Dwarven Blacksmith έγραψε: 04 Φεβ 2021, 21:46
hellegennes έγραψε: 04 Φεβ 2021, 21:31
Μου βάζεις χώρες που ανέκαμψαν και χωρίς να μπουν στην ΕΕ. Αυτό δε λέει κάτι γιατί γενικά η ιατρική προχωράει και κάποια στιγμή θα αντισταθμίσει οποιοδήποτε αρνητικό γεγονός. Γι αυτό λέω ότι "πρέπει να πάρεις κοντινά έτη".

Το ότι όσες μπήκαν στην ΕΕ δεν μπήκαν αμέσως μετά την έξοδο τους, δεν σημαίνει ότι δεν λάμβαναν χρηματοδότηση αλλά και ελπίδα από την ευρωπαϊκή προοπτική.
Οι χώρες της ΕΕ του ανατολικού μπλοκ, που έβαλα, δεν φαίνεται να έχουν απολύτως κανένα τρεντ που να σχετίζεται με την ΕΕ. Σχεδόν όλες έχουν ξεκάθαρη και μεγάλη ανοδική τάση αμέσως μετά το 1990 και μετά από 40 χρόνια στασιμότητας. Άρα δεν ισχύει ότι σώθηκαν εξαιτίας της ΕΕ.

Οι δε άλλες χώρες που παράθεσα και δεν μπήκαν στην ΕΕ, επίσης έχουν ξεκάθαρα ανοδική τάση, με μόνο δύο να έχουν μια πολύ μικρή πτώση μετά το 1989. Άρα ούτε ότι οι άλλες χώρες χαντακώθηκαν ισχύει.

Βασικά οι μόνες δύο χώρες που φαίνεται να έχουν πτώση μετά το τέλος του κομμουνισμού είναι η Ρωσία και η Ουκρανία, αμφότερες εξαιτίας του μεθυσιού και κυρίως στους άντρες. Το γράφημα για τις γυναίκες είναι πολύ διαφορετικό. Αλλά είπαμε, στην Ρωσία ο κομμουνισμός δεν έδωσε την θέση του στην Δημοκρατία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”