ΓΑΛΗ έγραψε: 02 Φεβ 2021, 19:46 Μιλάμε για υστερία, όχι αστεία.
Πνίγηκε ένα μωράκι, επειδή μπήκε νερό στα πνευμόνια του εξ αιτίας ενός παπά.
Και αυτό σημαίνει ότι το έθιμο (ή μυστήριο) είναι εγκληματικό, έτσι;
ΓΑΛΗ έγραψε: 02 Φεβ 2021, 22:01 Αν έβλεπα να μεταχειρίζεται έτσι το μωρό ο παπάς, θα το' παιρνα και θα' φευγα. Δεν έχω τέτοια κολλήματα.
Κατά τα άλλα, πραγματικά μ' ενδιαφέρει το ποσοστό των θρησκοπαντρεμένων, έτσι για να δω ποιος λέει τι και τι ακριβώς θέλει να αποδείξει.
ΓΑΛΗ έγραψε: 02 Φεβ 2021, 21:31
Ε, μην τα βαφτίζετε αν είναι εγκληματικό.
Εγώ δεν έχω κάποιο πρόβλημα μ' αυτό.
Απλώς γελάω κάθε φορά που σκέφτομαι πόσοι από αυτούς που βρίσκουν τα μυστήρια ή τα έθιμα ηλίθια έκαναν θρησκευτικό γάμο, πόσοι βάφτισαν τα παιδιά τους αν και το θεωρούν εγκληματικό κλπ
φιλενάδα, κάτι τρέχει με σένα
όχι δεν είναι σαν κάθε μπανιάρισμα
έχω παρευρεθεί σε 3 πρόσφατα και ο τράγος έβγαζε μια αλλόκοτη επιμονή να σπάσει τα νεύρα του παιδιού, λες και δεν μπορεί να το βουτήξει μία φορά στα πεταχτά, θα παρεξηγηθεί ο Θεούλης
και στις 3 περιπτώσεις ήθελε φακελάκι υπέρ των διακόνων
και στις 3 περιπτώσεις το μωρό ούρλιαζε απελπισμένο
και στις 3 περιπτώσεις, εγώ θα έχωνα κλωτσιά στον τράγο, αν ένα σμήνος από σκατόγριες και θειάδες, πεθερές του σογιού δεν θα έκαναν σαν ταλιμπάνια μετά, θεωρώντας με υπερβολικό
αν εσύ σε κάθε μπανιάρισμα του μωρού το θεωρείς λογικό να το κάνει ένας φακελιασμένος τράγος, αυτό να ουρλιάζει και θείτσες να παρακολουθούν με κατάνυξη, πάω πάσο
η πλειοψηφία του κοινού είναι μοσχάρες-μελλοντικές θείτσες που προβάρουν το καλό τους φόρεμα/χτένισμα στις ινσταγκραμοφώτο και αδιάφοροι ως προς το μυστήριο, συνοδοί που ήρθαν από υποχρέωση προς το σόι και θα παρηγορηθούν ντερλικώνοντας στο γεύμα
τα βασικά προβλήματα είναι ότι
1.το μωρό δεν ρωτήθηκε για όλα αυτά και δεν είναι ιατρικό θέμα η ταλαιπωρία ώστε να μην έχει σημασία που δεν ρωτήθηκε
2.η δύναμη της συνήθειας είναι τρομακτική και μην την υποτιμάς. Μπορεί ένας επαγγελματίας να γαμηθεί στην δουλειά και να θεωρήσεις γυφτιά να υπονοήσει ότι ζητάει 5ευρώ παραπάνω αλλά όλοι θεωρούμε γυφτιά να μην αφήσουμε ψιλά στον ντελιβερά. Έτσι είναι και η βάφτιση. Κάτι που αν δεν κάνουμε, είμαστε γύφτοι μωρέ. Συν ο καημός του λούσα&χορός. Το θέμα είναι τι φταίει το μωρό.
Γενικά, έχεις μια τάση να χώνεσαι σε θέματα με την οπτική του όλοι είναι ανακόλουθοι με τα πιστεύω τους, εκτός από μένα την ξηγημένη την μαγκιόρισσα που θα έκανα αμέσως χαμό. Δεν αποτελεί τόσο πρόβλημα της κοινωνίας αν κάποιος μεμονωμενα κοροϊδεύει εδώ την βάφτιση αλλά βάφτισε το παιδί του (που πιθανον δεν ειναι καν ανακολουθια, αν ειχε καποτε πεσει σε φυσιολογικο παπα και τωρα διαβαζει/παρευρισκεται σε μυστηρια με τραγους), όσο το να μην κάνουν κασκαντεριλίκια οι τράγοι χωρίς κανένα όφελος αλλά μόνο για το σόου/ψύχωση τους. Και επειδή έχω κόψει ότι το σόου δεν είναι καλλιτεχνική φύση αλλά φακελακολαγνεία, είναι διπλά υποκριτικό.