Δυστυχώς, οι περισσότεροι τσακωμοί στο δρόμο καταλήγουν κάπως έτσι. Όχι, με θάνατο ή παραπληγία, αλλά με αναισθητοποίηση ή κάταγμα.Feindflug έγραψε: 03 Φεβ 2021, 17:24Δικέ μου, το σχόλιό μου πήγαινε στον τύπο και σε κάθε τύπο που έχει στο μυαλό του, ότι κάθε διαπληκτισμός πρέπει να τελειώνει σε θάνατο ή παραπληγία του "αντιπάλου", επειδή έτσι άκουσαν από ένα βίντεο κάποιου τύπου στο Youtube που δέρνει ή έτσι τους είπαν οι μεγαμύστες, σουβλακοφάγοι δάσκαλοί τους, να ξηγιούνται αυτοί.stavmanr έγραψε: 03 Φεβ 2021, 16:13Φίλε Φάιντφλουγκ, δεν είμαστε σε διαφορετική πλευρά. Η βία είναι κακό πράγμα, ειδικά όταν είναι τελείως απρόκλητη, αδικαιολόγητη.Feindflug έγραψε: 03 Φεβ 2021, 15:54
Τύπε, πιο γραφικό σκηνικό από αυτό με την υπόγα κάποιου δήθεν δασκάλου πολεμικών τεχνών, πρώην σωματοφύλακα κάποιου σπουδαίου, πρώην ΟΥΚά, πρώην γκουρού, πρώην μπλεγμένου με νύχτα αλλά καλό παιδί, που τρώει σαβούρες, πίνει, καπνίζει, αλλά δέρνει όλο το ufc μαζί και τις συμβουλές του για ισοπέδωση του αντιπάλου, νομίζω ότι ούτε 30 ηλιοβασιλέματα στην Σαντορίνη μαζί με 10 Ζαγοροχώρια δεν το φθάνουν.
Εδώ εξετάζουμε μία κατάταση η οποία οδηγήθηκε σε συμπλοκή. Το πρόβλημα είναι ότι όσο δεν αποκλιμακώνονταν η κατάσταση καί από τις δύο πλευρές, τόσο πιθανότερο ήταν να θρηνήσουμε θύμα στο τέλος. Αυτό είναι το αυτονόητο.
Αυτό που απασχολεί τη συζήτηση είναι το τί έγινε κι αν υπάρχουν ευθύνες εκατέρωθεν ή μόνο από τη μία πλευρά. Και μιλάμε για ευθύνες πρόκλησης αλλά και μη απεμπλοκής όταν κι όπου κατέστη δυνατό στο σκηνικό.
Κι αυτό συμβαίνει επειδή εκείνη τη στιγμή τα ένστικτα υπερισχύουν της λογικής. Και το ένστικτό σου σου επιβάλλει να ακινητοποιήσεις τον επιτιθέμενο μέχρι το σημείο στο οποίο μπορείς να αισθανθείς ασφαλής.
Το μεγάλο πρόβλημα της συγκεκριμένης περίπτωσης βρίσκεται στο γεγονός ότι υπήρχαν πολλά σημεία στα οποία μπορούσε να αποκλιμακωθεί η φάση εκατέρωθεν. Είναι μικρές υποχωρήσεις, σημάδια εκτόνωσης, που δυστυχώς δεν συνοδεύτηκαν από μη επιθετικότητα της άλλης πλευράς και μηδενίστηκαν στην επαναλαμβανόμενη συμπλοκή.
Κι όπως έγραψα παραπάνω, όταν πιαστείς στα χέρια τα πράγματα ξεφεύγουν. Μπαίνεις σε survival mode. Ανεβαίνουν οι παλμοί, ανεβαίνουν τα επίπεδα ορμονών, μειώνεται η ικανότητα λήψης αποφάσεων που δεν σχετίζονται με την επιβίωση.
Ολόκληρος σταθμάρχης και δεν μπόρεσε να κάνει πίσω. Μόλις δέχτηκε το χτύπημα του ήρθε αμέσως να ανταποδώσει και τους κυνηγούσε. Δυστυχώς.