tanipteros έγραψε: 31 Ιαν 2021, 22:31
επομένως το συμπέρασμα είναι: Ο Χριστός με την ανάσταση έδειξε ότι ο θάνατος μπορεί να καταργηθεί, τον κατήργησε στο πρόσωπο του, και για τους υπόλοιπους ανθρώπους έχουμε να προσδοκούμε νέα σώματα μετά την κρίση της 2ας παρουσίας...
σωστά μπλου και τζέη παπ?
Και άλλοι αιωνίως μεν με ζωή κι άλλοι αιωνίως ως....απέθαντοι.
τι είναι το απέθαντοι? για εξήγησε?
Είδα έργο με απέθαντους και έδειχναν πώς είναι άνθρωποι που ναι μεν υφίστανται και δείχνουν ότι ζουν μα δείχνουν τόσο βασανισμένοι από τον τρόπο που εκινούνταν. Δεν ζούσαν αλλά έδειχναν πως φυτοζωούσαν .Έδειχναν πώς είναι να υπάρχεις χωρίς να ζεις ως έλλογο όν. Είναι ίσως μια σκιά που εξομοιώνει μια ύπαρξη χωρίς το στοιχείο που χρειαζεται ένα έλλογο όν για να ζει.
μου έμεινε ζωηρά στη μνήμη αυτή η εικόνα, τόσο που δε δίστασα να την εξομοιώσω με όσους υπάρχουν μεν, χωρίς το στοιχείο που θα τους έκανε να ζουν (ως έλλογα όντα).
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος jey_pap την 31 Ιαν 2021, 23:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
«...γιατί σκοπός μας δεν είναι να μάθουμε πολλά. Σκοπός μας είναι μέσα από την εξάσκησή μας να φέρουμε σε κατάσταση κβαντισμού τον ίδιο το νου μας...»
Η ζωή ή η ανθρώπινη ύπαρξη δεν έχει πραγματικό νόημα ή σκοπό, επειδή η ανθρώπινη ύπαρξη συνέβη τυχαία στη φύση, και οτιδήποτε υπάρχει κατά τύχη δεν έχει επιδιωκόμενο σκοπό.
Οποτε..
Το νόημα της ζωής είναι να ξεχνάμε την αναζήτηση για το νόημα της ζωής.
Δυο πραγματα ειναι αχωριστα απο το ψεμα, οι πολλες υποσχεσεις και οι πολλες δικαιολογιες.
Και άλλοι αιωνίως μεν με ζωή κι άλλοι αιωνίως ως....απέθαντοι.
τι είναι το απέθαντοι? για εξήγησε?
Είδα έργο με απέθαντους και έδειχναν πώς είναι άνθρωποι που ναι μεν υφίστανται και δείχνουν ότι ζουν μα δείχνουν τόσο βασανισμένοι από τον τρόπο που εκινούνταν. Δεν ζούσαν αλλά έδειχναν πως φυτοζωούσαν .Έδειχναν πώς είναι να υπάρχεις χωρίς να ζεις ως έλλογο όν. Είναι ίσως μια σκιά που εξομοιώνει μια ύπαρξη χωρίς το στοιχείο που χρειαζεται ένα έλλογο όν για να ζει.
εδώ θέλεις λίγη διόρθωση....Ορθόδοξες σελίδες λένε ότι μετά την κρίση της 2ας παρουσίας θα γίνει εκκαθάριση...η Γη θα μεταμορφωθεί σε Παράδεισο που θα ζουν όλοι οι δίκαιοι αναστημένοι και όσοι λάβαν το νέο σώμα και οι αμαρτωλοί θα πάνε στην κόλαση...δεν αναφέρει απέθαντους...
..για ξαναδές το...
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
Οι καλοσύνες, αδελφέ μου, δεν σώζουν. Η Χάρη του Θεού μας σώζει, η οποία ενεργεί επάνω μας όταν την προσελκύσουμε δια της ταπεινώσεως (αρετή απόλυτα συνδεδεμένη με την μετάνοια) (Παροιμ. 3, 34).
Το νόημα είναι να γίνεις αθάνατος πριν σταματήσει να λειτουργεί το σώμα. Αλλιώς είναι σαν να έχεις χτίσει σπίτι στην παραλία, να έρχεται το παλιρροϊκό κύμα κι εσύ να παριστάνεις ότι δεν τρέχει τίποτα.
bluerose έγραψε: 31 Ιαν 2021, 23:01
Οι καλοσύνες, αδελφέ μου, δεν σώζουν. Η Χάρη του Θεού μας σώζει, η οποία ενεργεί επάνω μας όταν την προσελκύσουμε δια της ταπεινώσεως (αρετή απόλυτα συνδεδεμένη με την μετάνοια) (Παροιμ. 3, 34).
Γέροντας Κύριλλος
και οι καλοσύνες είναι ευπρόσδεκτες...δείχνουν το ποιον της συμπεριφοράς, του χαρακτήρα του αλλου...
τι να το κάνεις να μην είσαι υπερόπτης αλλά να έχεις άλλα κουσούρια...
όλα χρειάζονται...
Γέροντας Τανύπτερος
Μόλις τελείωσα το βιβλίο : Οι Γκουρού, ο νέος, και ο Γέροντας Παΐσιος. Είχα υπαλλήλους που δούλευαν για μένα που ήταν ινδουιστές από την γέννηση τους, που ήταν καλοί άνθρωποι. Θα μπορούσα να πω πως είμαι περισσότερο αμαρτωλός απ' ότι αυτοί, ειδικά επειδή είμαι Ορθόδοξος. Πως μπορεί αυτή η κατάσταση να υπάρχει, καλοί και δίκαιοι άνθρωποι εξαιτίας του μέρους που γεννήθηκαν να μην έχουν πιθανότητα να γνωρίσουν τον Χριστό; Είναι δαιμονισμένοι; Αν είναι τότε φοβάμαι πως είμαι και εγώ, αφού είναι πραγματικά καλύτεροι, πιο ταπεινοί από εμένα. Αυτή η απορία με ανησυχεί πολύ. Ελπίζω να μπορείτε να μου απαντήσετε. Συγγχωρέστε με.
bluerose έγραψε: 31 Ιαν 2021, 23:06
Ολη η απάντηση του Γέροντα
Ερώτηση:
Μόλις τελείωσα το βιβλίο : Οι Γκουρού, ο νέος, και ο Γέροντας Παΐσιος. Είχα υπαλλήλους που δούλευαν για μένα που ήταν ινδουιστές από την γέννηση τους, που ήταν καλοί άνθρωποι. Θα μπορούσα να πω πως είμαι περισσότερο αμαρτωλός απ' ότι αυτοί, ειδικά επειδή είμαι Ορθόδοξος. Πως μπορεί αυτή η κατάσταση να υπάρχει, καλοί και δίκαιοι άνθρωποι εξαιτίας του μέρους που γεννήθηκαν να μην έχουν πιθανότητα να γνωρίσουν τον Χριστό; Είναι δαιμονισμένοι; Αν είναι τότε φοβάμαι πως είμαι και εγώ, αφού είναι πραγματικά καλύτεροι, πιο ταπεινοί από εμένα. Αυτή η απορία με ανησυχεί πολύ. Ελπίζω να μπορείτε να μου απαντήσετε. Συγγχωρέστε με.
1451 έγραψε: 31 Ιαν 2021, 23:02
Το νόημα είναι να γίνεις αθάνατος πριν σταματήσει να λειτουργεί το σώμα. Αλλιώς είναι σαν να έχεις χτίσει σπίτι στην παραλία, να έρχεται το παλιρροϊκό κύμα κι εσύ να παριστάνεις ότι δεν τρέχει τίποτα.
....αφού σου λέει...στην 2α παρουσία αυτοί που θα ζουν θα γίνουν αθάνατοι χωρίς την ανάγκη να πεθάνουν...
εδώ θέλεις λίγη διόρθωση....Ορθόδοξες σελίδες λένε ότι μετά την κρίση της 2ας παρουσίας θα γίνει εκκαθάριση...η Γη θα μεταμορφωθεί σε Παράδεισο που θα ζουν όλοι οι δίκαιοι αναστημένοι και όσοι λάβαν το νέο σώμα και οι αμαρτωλοί θα πάνε στην κόλαση...δεν αναφέρει απέθαντους...
..για ξαναδές το...
Φαντάστηκα απλώς πώς θα ' ναι στην κόλαση... Θα ' ναι χειρότερα...ε;
«...γιατί σκοπός μας δεν είναι να μάθουμε πολλά. Σκοπός μας είναι μέσα από την εξάσκησή μας να φέρουμε σε κατάσταση κβαντισμού τον ίδιο το νου μας...»
jey_pap έγραψε: 31 Ιαν 2021, 22:56
..για ξαναδές το...
Φαντάστηκα απλώς πώς θα ' ναι στην κόλαση... Θα ' ναι χειρότερα...ε;
εμένα ρωτάς? εγώ λέω τι βρίσκω στο ιντερνετ από Ορθόδοξες σελίδες..
Alphabet έγραψε: 31 Ιαν 2021, 22:58
Η ζωή ή η ανθρώπινη ύπαρξη δεν έχει πραγματικό νόημα ή σκοπό, επειδή η ανθρώπινη ύπαρξη συνέβη τυχαία στη φύση, και οτιδήποτε υπάρχει κατά τύχη δεν έχει επιδιωκόμενο σκοπό.
Οποτε..
Το νόημα της ζωής είναι να ξεχνάμε την αναζήτηση για το νόημα της ζωής.
Και ποιος ο σκοπός αυτού του ποστ αφού η ζωή σου είναι άσκοπη έτσι κι αλλιώς και δεν υπάρχει σκοπός στις δραστηριότητές σου;
Νομίζω ξεχάσατε την δικαιοσύνη γιατί ο θεός τα πάντα ορά. Πρέπει όλοι να περάσουν από δίκαια δίκη και οι ζωντανοί και οι νεκροί.
Οι πουτανιές σας είναι γνωστές και καταγεγραμμένες από την αρχή της ανθρωπότητας. Έως την πιο μικρή λεπτομέρεια, τα πάντα καταγράφουν σ' αυτό τον κόσμο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Verginos την 01 Φεβ 2021, 12:37, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.