Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
ST48410 έγραψε: 31 Ιαν 2021, 19:46
stavmanr όταν ένας κατηγορούμενος στην απολογία του παραλείπει στοιχεία, αυτό αξιολογείται αρνητικά ή είναι σύνηθες και αναμενόμενο δεδομένης της θέσης του;
Κανείς δεν θα σου πει αυτοβούλως αυτά που τον ενοχοποιούν.
Αυτό εννοώ. Αν είθισται ο δικηγόρος να συνιστά στον απολογούμενο να παραλείψει αυτά που τον ενοχοποιούν. Είδαμε την γροθιά και τις ρίψεις αναψυκτικών (εσύ μία, οι περισσότεροι δύο). Όταν βγαίνει ο άλλος και δεν κάνει καμία αναφορά, δυσχεραίνει τη θέση του επειδή δεν θεωρείται πλέον αξιόπιστος ή είναι κοινή πρακτική να λένε όσο λιγότερα γίνεται εξαρχής και ας τα βλέπουμε όλοι;
Είδα το edit. Ευχαριστώ.
Ως ρακοσυλλέκτης σε διαβεβαιώ ότι ο δικηγόρος δεν συνιστά στον απολογούμενο να μην απαντά στον ανακριτή. Του δίνει κατευθυντήριες γραμμές ΠΩΣ να απαντά στον ανακριτή ώστε να μην ενοχοποιήσει τον εαυτό του περισσότερο από όσο φαίνεται εκ πρώτης όψεως.
Δεν πιθανολογώ ότι ο δικηγόρος της συγκεκριμένης περίπτωσης αρνείται τη ρίψη του αναψυκτικού. Πιθανολογώ ότι αποδίδει τις πράξεις σε "προηγούμενα" καθώς και σε πράγματα που δεν ακούγονται στην κάμερα λήψης "πχ τον έβριζε χυδαία κι απειλούσε τον αδελφό του".
stavmanr έγραψε: 31 Ιαν 2021, 20:09
Δεν πιθανολογώ ότι ο δικηγόρος της συγκεκριμένης περίπτωσης αρνείται τη ρίψη του αναψυκτικού. Πιθανολογώ ότι αποδίδει τις πράξεις σε "προηγούμενα" καθώς και σε πράγματα που δεν ακούγονται στην κάμερα λήψης "πχ τον έβριζε χυδαία κι απειλούσε τον αδελφό του".
Αναρωτιόμουν το εξής. Αν είναι σύνηθες να του πει ο δικηγόρος "μη λες τίποτα για τη γροθιά και τα αναψυκτικά. Μόνο αν σε ρωτήσει". Εγώ βλέποντάς το ως τρίτος θα θεωρούσα ότι για να μου κρύψει κάτι αυτός, πιθανότητα κρύβει και άλλα ή τα λέει όπως τον συμφέρουν. Θα είχε πληγεί η αξιοπιστία τους στα μάτια μου. Αλλά ίσως δεν λειτουργούν αυτές οι περιπτώσεις έτσι.
Papa John έγραψε: 31 Ιαν 2021, 18:13
Πάντως και ο ελεγκτής/σταθμάρχης,πρέπει να έχει ολίγον λερωμένη τη φωλιά του.
Χωρίς αυτό να δικαιολογεί στο παραμικρό τη θλιβερή συνέχεια του περιστατικού.
Το πρόβλημα του περιστατικού είναι ότι ακριβώς χωρίζεται σε δύο φάσεις.
Στην πρώτη ο σταθμάρχης δεν επιτίθεται και δέχεται επίθεση, ενώ στη δεύτερη αντεπιτίθεται (εκδικητικά; ) στους νεαρούς που απομακρύνονται και καταλήγει στο έδαφος.
Αν το περιστατικό σταματούσε στην πρώτη φάση, ο νεαρός που επιτέθηκε θα ήταν εντελώς εκτεθειμένος, καθώς απλά επιτέθηκε.
Τώρα, η πλευρά του θα ισχυριστεί ότι ίσως υπερέβαλε στην πρώτη επίθεση, αλλά η δεύτερη έγινε στα πλαίσια της αυτοάμυνας από την επίθεση του σταθμάρχη που ακολούθησε την πρώτη φάση και μετά την οποία οι έφηβοι απομακρύνονταν με διαθέσεις απεμπλοκής.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 31 Ιαν 2021, 20:17, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Αναρωτιόμουν το εξής. Αν είναι σύνηθες να του πει ο δικηγόρος "μη λες τίποτα για τη γροθιά και τα αναψυκτικά. Μόνο αν σε ρωτήσει".
Πιο πιθανό είναι να απαντήσει "δεν θυμάμαι καθαρά όλες τις κινήσεις μου γιατί ήμουν αγανακτισμένος".
Εγώ βλέποντάς το ως τρίτος θα θεωρούσα ότι για να μου κρύψει κάτι αυτός, πιθανότητα κρύβει και άλλα ή τα λέει όπως τον συμφέρουν. Θα είχε πληγεί η αξιοπιστία τους στα μάτια μου. Αλλά ίσως δεν λειτουργούν αυτές οι περιπτώσεις έτσι.
Όλοι κρύβουν κάτι.
Όταν παίζεται η ζωή σου, πάντα κρύβεις κάτι. Είναι φυσιολογικό.
Οι ανακριτές το ξέρουν καλύτερα από εμένα ή εσένα.
ST48410 έγραψε: 31 Ιαν 2021, 19:46
stavmanr όταν ένας κατηγορούμενος στην απολογία του παραλείπει στοιχεία, αυτό αξιολογείται αρνητικά ή είναι σύνηθες και αναμενόμενο δεδομένης της θέσης του;
Αυτό εννοώ. Αν είθισται ο δικηγόρος να συνιστά στον απολογούμενο να παραλείψει αυτά που τον ενοχοποιούν. Είδαμε την γροθιά και τις ρίψεις αναψυκτικών (εσύ μία, οι περισσότεροι δύο). Όταν βγαίνει ο άλλος και δεν κάνει καμία αναφορά, δυσχεραίνει τη θέση του επειδή δεν θεωρείται πλέον αξιόπιστος ή είναι κοινή πρακτική να λένε όσο λιγότερα γίνεται εξαρχής και ας τα βλέπουμε όλοι;
Είδα το edit. Ευχαριστώ.
καλή ερώτηση, αλλά ίσως θα έπρεπε να ρωτήσεις έναν κανονικό δικηγόρο
stavmanr έγραψε: 31 Ιαν 2021, 20:00
Είδα το edit. Ευχαριστώ.
Είδα το edit. Ευχαριστώ.
Αναρωτιόμουν το εξής. Αν είναι σύνηθες να του πει ο δικηγόρος "μη λες τίποτα για τη γροθιά και τα αναψυκτικά. Μόνο αν σε ρωτήσει". Εγώ βλέποντάς το ως τρίτος θα θεωρούσα ότι για να μου κρύψει κάτι αυτός, πιθανότητα κρύβει και άλλα ή τα λέει όπως τον συμφέρουν. Θα είχε πληγεί η αξιοπιστία τους στα μάτια μου. Αλλά ίσως δεν λειτουργούν αυτές οι περιπτώσεις έτσι.
Ε νομίζω ο ανακριτής ή μετέπειτα ο δικαστής το βλέπει διαφορετικά λόγω εμπειρίας. Αν έχουν περάσει τόσοι άνθρωποι από μπροστά σου που η συντριπτική πλειοψηφία κρύβει πράγματα και ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς ήταν όντως αθώοι (που ήθελαν να μειώσουν τις πιθανότητες να ενοχοποιηθούν) τότε δεν του δίνεις τόση βάση όσο εμείς, αλλά επικεντρώνεσαι στα αποδεικτικά στοιχεία. Υποθέτω με τους μάρτυρες στο δικαστήριο αλλάζει το πράγμα, και εκεί παίζει περισσότερο το να πληγεί η αξιοπιστία τους και να επηρεαστεί το κατά πόσο λαμβάνονται υπόψιν.
nowhere έγραψε: 25 Ιαν 2021, 14:49
στοίχημα έκαναν πυγμαχικές κινήσεις με το κεφάλι
μην προτρεχουμε
δεν γνωριζουμε αν ο στραβομανουρας εχει φαει τα νιατα του στα πυγμαχικα γυμναστηρια και στα ρινγκ
Τόσο ο κ. Μουστάκας όσο και άλλοι συνάδελφοι του κ. Πολέμη με τους οποίους επικοινωνήσαμε επισημαίνουν ότι ο άτυχος σταθμάρχης θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τους δύο νεαρούς, καθότι προπονείται εδώ και χρόνια στο μποξ, σε γυμναστήριο του Πειραιά,
να σου πω εγω τι εγινε με λιγα λογια ...? ο τυπος επεσε σε κανονικους πιτσιρικαδες και εφαγε οτι εφαγε ... αν επεφτε σε τιποτε γηπεδικους η κανονικους παραβατικους θα του ανοιγανε τον κωλο με καμια 10αρια μαχαιριες ... μιλαμε για απιστευτο βλακα
Το bold είναι είναι το μονο που συμφωνούμε. Σκατα τα έκανε το μπαρμπαδι κ αυτό φαίνεται κ από το βίντεο. Πολλοι μεγαλύτεροι ειδικα αμα κάνουν κ καμια πολεμική τέχνη, όπως αυτός, νομίζουν οτι ξαφνικά γαμανε κ δέρνουν. Άσε που υποτιμούν πόση δύναμη μπορεί να έχει ένας πιτσιρικάς.
Αλλα τα μαλακιστηρια αξιζουν τιμωρία που συνέχισαν να τον δέρνουν ενώ ήταν κάτω.
να σου πω εγω τι εγινε με λιγα λογια ...? ο τυπος επεσε σε κανονικους πιτσιρικαδες και εφαγε οτι εφαγε ... αν επεφτε σε τιποτε γηπεδικους η κανονικους παραβατικους θα του ανοιγανε τον κωλο με καμια 10αρια μαχαιριες ... μιλαμε για απιστευτο βλακα
Το bold είναι είναι το μονο που συμφωνούμε. Σκατα τα έκανε το μπαρμπαδι κ αυτό φαίνεται κ από το βίντεο. Πολλοι μεγαλύτεροι ειδικα αμα κάνουν κ καμια πολεμική τέχνη, όπως αυτός, νομίζουν οτι ξαφνικά γαμανε κ δέρνουν. Άσε που υποτιμούν πόση δύναμη μπορεί να έχει ένας πιτσιρικάς.
Αλλα τα μαλακιστηρια αξιζουν τιμωρία που συνέχισαν να τον δέρνουν ενώ ήταν κάτω.
οτι θα τιμωρηθουνε ειναι σιγουρο ...ομως αλλο να τιμωρηθουνε αλλα να τους βγαλουμε εγκληματικα στοιχεια τυπου απειλη για την κοινωνια ... αν ειχανε την εμπειρια και την ηλικια που επρεπε μπορει να καταλαβαινανε οτι ο τυπος ηταν φτιαγμενος για καυγα και να τον αποφευγανε ... καθε ημερα στο δρομο μπορει να πετυχεις καποιον και να σου δωσει αφορμη για να τσακωθεις ... ομως γνωριζοντας το που μπορει να καταληξει το αποφευγεις ...δεν ειναι απαραιτητο να το ξερει και καθε ανηλικος