!!! DEVELOPMENT MODE !!!
ΞΥΔΙ ΟΞΦΟΡΔΗΣ
ΞΥΔΙ ΟΞΦΟΡΔΗΣ
Δεν μπορώ να καταλάβω με ποια προφαση καρατομήθηκαν τα προηγουμενα νήματα σχετικά με ανακοίνωση του ακαδημαικου προσωπικου της οξφόρδης, νομίζω δεν ήταν υβριστικά. Να εδώ θα το θέσουμε με λεπτή αίσθηση ειρωνίας ωστε να υπάρχει πάτημα να λογοκριθεί και τούτο.
Re: ΞΥΔΙ ΟΞΦΟΡΔΗΣ
Κάπου διάβασα ότι η σωστή ορθογραφία είναι "ξίδι".
Μέχρι τώρα κι εγώ "ξύδι" έγραφα.
Ας αποφανθεί κάποιος ειδικός.
- hellegennes
Οι ειδικοί είναι τα λεξικά και όλα τα λεξικά, από του Δημητράκου που εκδόθηκε πριν 80 χρόνια, ως το πλέον πρόσφατο, του Μπαμπινιώτη, το γράφουν με γιώτα. Γιατί; Γιατί προέρχεται από το ελληνιστικό οξίδιον. Η εναλλακτική θα ήταν ξείδι, από την εναλλακτική ελληνιστική οξείδιον (από όπου και ο χημικός όρος). Το ξύδι ήταν μια αρκετά καθιερωμένη γραφή στις ετικέτες των ξιδιών, προφανώς από οπτική επιρροή της λέξης οξύ.Papa John έγραψε: 29 Ιαν 2021, 07:00 Κάπου διάβασα ότι η σωστή ορθογραφία είναι "ξίδι".
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- ΜπλεΜπουμπυς
Χαστούκι από Οξφόρδη στην κυβέρνηση ΝΔ – “Δεν υπάρχει αστυνομία στο πανεπιστήμιό μας” λέει η Ένωση Διδασκόντων του βρετανικού ιδρύματος
Η Ένωση Διδασκόντων του ιδρύματος διαψεύδει την ύπαρξη πανεπιστημιακής αστυνομίας στους χώρους του και δηλώνει την αλληλεγγύη του σε όλους όσους αντιδρούν στο σχεδιαζόμενο από την ελληνική κυβέρνηση μέτρο.

Η Ένωση Διδασκόντων του ιδρύματος διαψεύδει την ύπαρξη πανεπιστημιακής αστυνομίας στους χώρους του και δηλώνει την αλληλεγγύη του σε όλους όσους αντιδρούν στο σχεδιαζόμενο από την ελληνική κυβέρνηση μέτρο.
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Συμπληρωματικά:hellegennes έγραψε: 29 Ιαν 2021, 07:25Οι ειδικοί είναι τα λεξικά και όλα τα λεξικά, από του Δημητράκου που εκδόθηκε πριν 80 χρόνια, ως το πλέον πρόσφατο, του Μπαμπινιώτη, το γράφουν με γιώτα. Γιατί; Γιατί προέρχεται από το ελληνιστικό οξίδιον. Η εναλλακτική θα ήταν ξείδι, από την εναλλακτική ελληνιστική οξείδιον (από όπου και ο χημικός όρος). Το ξύδι ήταν μια αρκετά καθιερωμένη γραφή στις ετικέτες των ξιδιών, προφανώς από οπτική επιρροή της λέξης οξύ.Papa John έγραψε: 29 Ιαν 2021, 07:00 Κάπου διάβασα ότι η σωστή ορθογραφία είναι "ξίδι".
Ξίδι
Από το αρχαίο όξος (άκρος, αιχμηρός, κοφτερός, οξύς)
και μεσαιωνικό ή λόγιο οξίδιον/ξίδι(ν).
Λεξικά Δημητράκου (1938), Τριανταφυλλίδη, Μπαμπινιώτη,
Κριαρά, Σιδέρη, Σταματάκου, Τεγόπουλου-Φυτράκη, Μείζον.

Spoiler
Fee status Annual course fees payable by student
Overseas Between £26,770 and £37,510*
Islands £9,250
https://www.ox.ac.uk/admissions/undergr ... ourse-fees
Overseas Between £26,770 and £37,510*
Islands £9,250
https://www.ox.ac.uk/admissions/undergr ... ourse-fees
Ειδική παραγωγή για Ζαίους και λοιπούς μπαναστάτες του κ.λου.
- Hector Buas
Εδώ βλέπετε την "Ένωση Διδασκόντων" που έβγαλε το χαρτί...ΜπλεΜπουμπυς έγραψε: 29 Ιαν 2021, 07:54 Χαστούκι από Οξφόρδη στην κυβέρνηση ΝΔ – “Δεν υπάρχει αστυνομία στο πανεπιστήμιό μας” λέει η Ένωση Διδασκόντων του βρετανικού ιδρύματος
![]()
Από εδώ: "Oxford UCU"
Πόσο καιρό θα σας πάρει να καταλάβετε πως τα fake news συτού του τύπου δεν "περπατάνε"?
University and college union Oxford branch. Σαν να λέμε ΠΟΣΔΕΠ Πανεπιστημίου Πατρών. Συνδικαλες που εκφράζουν τον εαυτό τους και όχι το πανεπιστήμιο. Η συμμετοχή σε τέτοιες ενώσεις είναι προαιρετική και πληρώνεις συνδρομή. Ελάχιστοι εγγράφονται. Στο πανεπιστήμιο μου ζήτημα.να είναι το 10,%
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!
- Παλαιοελλαδίτης
Πόσα νήματα ακόμη θα δημιουργηθούν για αυτό το (μη) θέμα;
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Ευχαριστώ για το κόντεξτ. Μπαμ έκανε ότι πρόκειται για ακόμη μία εθνολαϊκιστική φεϊκιά, μια αριστερή παράγκαLord Brum έγραψε: 29 Ιαν 2021, 11:36University and college union Oxford branch. Σαν να λέμε ΠΟΣΔΕΠ Πανεπιστημίου Πατρών. Συνδικαλες που εκφράζουν τον εαυτό τους και όχι το πανεπιστήμιο. Η συμμετοχή σε τέτοιες ενώσεις είναι προαιρετική και πληρώνεις συνδρομή. Ελάχιστοι εγγράφονται. Στο πανεπιστήμιο μου ζήτημα.να είναι το 10,%
(Το μιμ στο ΟΡ καλό, πάντως)
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Παλι πιαστηκαν αριστεροι να λενε ψεμματα; Εκπλησσεται κανεις;
- hellegennes
Όλα τα βρετανικά πανεπιστήμια έχουν security.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- ΜπλεΜπουμπυς
Κομμουνισταί στους Οξφόρδας διασύρουν κυβερνήσεις αρίστων!
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 30 Απαντήσεις
- 962 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ