Τότε να μη ζητάει μαλακίες.
Το ebay είναι τεράστιος οργανισμός. Αν ζητάει τον ουρανό και τ άστρα το τελωνείο, να φροντίσει να μικρύνει τη χαζο-γραφειοκρατία ρυθμίζοντας τέτοια θέματα με site όπως το ebay και το amazon και να μη ταλαιπωρεί τον πολίτη. Άλλη δουλειά δεν έχει ο Green Dragon.
Αυτά είναι παγκοσμιοποιητικά. Ο Green Dragon να αγοράσει απο Ελλάδα, άντε βαριά-βαριά απο Ευρώπη. Απο Αμερικές και Κίνες είναι θεμιτό να αντιμετωπίσει δυσκολίες.
Και ψεκ και εναντίον της προόδου.
Γιατί δε μου κάνει καμμία εντύπωση;
Ναι, πρόοδος είναι το λαθρεμπόριο και η διαφυγή εσόδων του κράτους.
Πατριώτες-αντιπαγκοσμιοποιητές απο τα lidl
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Δημοκρατικός την 26 Ιαν 2021, 15:16, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Ο χρήστης που κονιορτοποίησε τον τραμπισμό, προασπίζει την υγειονομική ευμάρεια της Ελλάδος, αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια και διώκει τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.
Awesomatic έγραψε: 26 Ιαν 2021, 15:09
Θα ήταν πολύ εύκολο να γίνει απλή η διαδικασία του εκτελωνισμού για τον πολίτη με πληρωμή στο γκισέ της κουριερ/ταχυδρομείου
Η πληρωμή έτσι γίνεται. Ο εκτελωνισμός όμως σημαίνει έλεγχος για απαγορευμένα, παράνομα, επικίνδυνα είδη που θέλουν υποδομή που δεν υπάρχει στο ταχυδρομείο της γειτονιάς σου.
Εμείς τουλάχιστον έχουμε και το πλεονέκτημα της ΕΕ, όπου μπορούμε να ψωνίζουμε από 26 χώρες χωρίς να μας απασχολεί το τελωνείο. + Να εκτελωνίζουμε από Κίνα σε άλλες χώρες της ΕΕ για φθηνότερους δασμούς.
Awesomatic έγραψε: 26 Ιαν 2021, 15:09
Θα ήταν πολύ εύκολο να γίνει απλή η διαδικασία του εκτελωνισμού για τον πολίτη με πληρωμή στο γκισέ της κουριερ/ταχυδρομείου
Η πληρωμή έτσι γίνεται. Ο εκτελωνισμός όμως σημαίνει έλεγχος για απαγορευμένα, παράνομα, επικίνδυνα είδη που θέλουν υποδομή που δεν υπάρχει στο ταχυδρομείο της γειτονιάς σου.
Εμείς τουλάχιστον έχουμε και το πλεονέκτημα της ΕΕ, όπου μπορούμε να ψωνίζουμε από 26 χώρες χωρίς να μας απασχολεί το τελωνείο. + Να εκτελωνίζουμε από Κίνα σε άλλες χώρες της ΕΕ για φθηνότερους δασμούς.
Προφανώς. Κάποτε μάλιστα το έκαναν τα ΕΛΤΑ με μικρή χρέωση. Να τονίσω πως δεν μιλάμε για φοροαποφυγή (μιας και το έθεσαν κάποιοι) απλά αυτόματο εκτελωνισμό μετά από έλεγχο και πληρωμή φόρων ΦΠΑ κλπ στο γκισέ χωρίς να εμπλέκεται ο καταναλωτής, ειδικά για δέματα από αξιόπιστες χώρες όπως οι ΗΠΑ που το τιμολόγιο θα λέει το ποσό ολόσωστα αλλιώς η IRS θα κόψει κώλους.
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."
Awesomatic έγραψε: 26 Ιαν 2021, 15:19
Προφανώς. Κάποτε μάλιστα το έκαναν τα ΕΛΤΑ με μικρή χρέωση. Να τονίσω πως δεν μιλάμε για φοροαποφυγή (μιας και το έθεσαν κάποιοι) απλά αυτόματο εκτελωνισμό μετά από έλεγχο και πληρωμή φόρων ΦΠΑ κλπ στο γκισέ χωρίς να εμπλέκεται ο καταναλωτής, ειδικά για δέματα από αξιόπιστες χώρες όπως οι ΗΠΑ που το τιμολόγιο θα λέει το ποσό ολόσωστα αλλιώς η IRS θα κόψει κώλους.
Έκαναν εκτελωνισμό στα τοπικά καταστήματα των ΕΛΤΑ; Και πόσο παλιά; Αγοράζω από το εξωτερικό σχεδόν από τότε που έγινε πρακτικά δυνατό, δε θυμάμαι τέτοιο πράγμα.
Και πως θα γίνεται αυτό; Θα έχει κάθε κατάστημα ένα σκύλο να ελέγχει για ναρκωτικά και ειδικό εξοπλισμό να βρίσκει και εξουδετερώνει/καταστρέφει όπλα και εκρηκτικά, προϊόντα μαϊμού κλπ
Τα ΕΛΤΑ εκτελωνίζουν και τώρα στα τελωνεία με προσιτό κόστος 15€ -25€ ανάλογα με τη συνολική αξία της αγοράς. Και εσύ πληρώνεις το τελικό ποσό στο γκισέ.
Green Dragon έγραψε: 26 Ιαν 2021, 14:43
Σήμερα συνάντησα το εξής απίστευτο, χθες έφτασε ένα δέμα από Αμερική στο τελωνείο και μου ζήτησαν αποδείξεις, PayPal, κλπ. Τα έστειλα όλα όπως κάθε φορά και σήμερα μου έστειλαν απάντηση ότι θέλουν και screenshot από το site από το οποίο παρήγγειλα. Το θέμα είναι ότι με τις καθυστερήσεις το δέμα αυτό είναι από παραγγελία που έγινε πριν από 3 μήνες ενώ ως γνωστόν το Ebay κρατά πλέον 2 μήνες history. Πως στον διάβολο θα στείλω τις μαλακίες που θέλουν; Αφού δεν υπάρχουν! Ούτε μου είχαν ξαναζητήσει ποτέ κάτι τέτοιο για να ξέρω να κρατήσω όσο τα στοιχεία ήταν ακόμα διαθέσιμα.
Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά ή και αλλού;
Τι να κάνω με τους μαλάκες;
Εμενα μια χαρά μου εμφανίζει τις παραγγελιες που έγιναν προ 6μηνου.
Ξανακοιτα καλά.
Ρε μάγκες, δεν θα το ξαναπώ - ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ, ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ!
Δεν με πιστεύεις; Μπες και κοίτα τις καταχωρήσεις από τις αγορές σου να δεις αν υπάρχουν αυτές που έγιναν πριν 3 μήνες πχ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Green Dragon την 26 Ιαν 2021, 15:34, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Jack Shephard έγραψε: 26 Ιαν 2021, 15:25
Τα ΕΛΤΑ εκτελωνίζουν και τώρα στα τελωνεία
Αυτό έκαναν και τότε. Με κουριερ ήταν πρόβλημα, έπρεπε ή να πληρώσεις εκτελωνιστή (πέρα των φόρων) ή να πας εσύ. Είναι ο λόγος που σταμάτησα να αγοράζω από Αμερική γιατί ελάχιστοι έστελναν με απλό ταχυδρομείο (για να έρθει με τα ΕΛΤΑ) και κολλούσαν τα δέματα στο τελωνείο.
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."
Green Dragon έγραψε: 26 Ιαν 2021, 14:43
Σήμερα συνάντησα το εξής απίστευτο, χθες έφτασε ένα δέμα από Αμερική στο τελωνείο και μου ζήτησαν αποδείξεις, PayPal, κλπ. Τα έστειλα όλα όπως κάθε φορά και σήμερα μου έστειλαν απάντηση ότι θέλουν και screenshot από το site από το οποίο παρήγγειλα. Το θέμα είναι ότι με τις καθυστερήσεις το δέμα αυτό είναι από παραγγελία που έγινε πριν από 3 μήνες ενώ ως γνωστόν το Ebay κρατά πλέον 2 μήνες history. Πως στον διάβολο θα στείλω τις μαλακίες που θέλουν; Αφού δεν υπάρχουν! Ούτε μου είχαν ξαναζητήσει ποτέ κάτι τέτοιο για να ξέρω να κρατήσω όσο τα στοιχεία ήταν ακόμα διαθέσιμα.
Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά ή και αλλού;
Τι να κάνω με τους μαλάκες;
Εμενα μια χαρά μου εμφανίζει τις παραγγελιες που έγιναν προ 6μηνου.
Ξανακοιτα καλά.
Δεν με πιστεύεις; Μπες και κοίτα.
Τα στοιχεία παραγγελίας νοείς;
Αν πατήσεις επάνω στην παραγγελία γραφει αναλυτικά τα στοιχεία. Ποτε εγινε η παραγγελία ποτε πληρώθηκε ποτε στάλθηκε κλπ .
Όνομα πωλητή
Green Dragon έγραψε: 26 Ιαν 2021, 15:32
Δεν με πιστεύεις; Μπες και κοίτα τις καταχωρήσεις από τις αγορές σου να δεις αν υπάρχουν αυτές που έγιναν πριν 3 μήνες πχ.
Αν βρεις το ίδιο από άλλο πωλητή μήπως τους καλύπτει;
Awesomatic έγραψε: 26 Ιαν 2021, 15:34
Αυτό έκαναν και τότε. Με κουριερ ήταν πρόβλημα, έπρεπε ή να πληρώσεις εκτελωνιστή (πέρα των φόρων) ή να πας εσύ. Είναι ο λόγος που σταμάτησα να αγοράζω από Αμερική γιατί ελάχιστοι έστελναν με απλό ταχυδρομείο (για να έρθει με τα ΕΛΤΑ) και κολλούσαν τα δέματα στο τελωνείο.
Αν θες να πάρεις κάτι οπωσδήποτε, μόλις σε ειδοποιήσει ο courier μπορείς να πας κι εσύ στο τελωνείο (στο αεροδρόμιο κατά βάση) για να κάνεις τον εκτελωνισμό εσύ και να γλυτώσεις κάποια χρήματα.
Σε normal περιόδους μιλάμε, όχι όσο διαρκεί η πανδημία.
Δεν με πιστεύεις; Μπες και κοίτα.
Τα στοιχεία παραγγελίας νοείς;
Αν πατήσεις επάνω στην παραγγελία γραφει αναλυτικά τα στοιχεία. Ποτε εγινε η παραγγελία ποτε πληρώθηκε ποτε στάλθηκε κλπ .
Όνομα πωλητή
Θέλουν την κανονική καταχώρηση με την ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ -----------------
Για βρες την!
Βρε Δράκε, έτσι από περιέργεια τσέκαρα δική μου αγορά του 2019.
Όταν κάνω κλικ στο αντικείμενο που αγόρασα μου εμφανίζει την πλήρη σελίδα καταχώρησης με την ένδειξη "You bought this item" με πλήρη περιγραφή.
Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο ότι αγοράζω από το ebay uk...
Edit: σε μερικά όντως δεν βγάζει την περιγραφή...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Airman68 την 26 Ιαν 2021, 15:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Green Dragon έγραψε: 26 Ιαν 2021, 15:32
Αν βρεις το ίδιο από άλλο πωλητή μήπως τους καλύπτει;
Είναι κωδικοποιημένες οι συναλλαγές, κάθε μία έχει δικό της διακριτικό. Αυτό που λες είναι να βρω κάτι που αγόρασε άλλος και πρέπει να τύχει να έχει και την ίδια τιμή (αδύνατο - είναι μοναδικό είδος το συγκεκριμένο) αλλά και πάλι θα έχει άλλον κωδικό συναλλαγής, ημερομηνία, πωλητή κλπ.
Μόνος τρόπος είναι να είχα σώσει από τότε την σελίδα και τις διακλαδώσεις της αλλά δεν μπορούσα να το ξέρω ότι θα ζητήσουν κάτι τέτοιο. Έχω φέρει εκατοντάδες δέματα, ποτέ δεν μου ζήτησαν τέτοιες παπαριές, μόνο απόδειξη και PayPal, όταν αποφάσιζαν να ζητήσουν κάτι.