Πείτε καμιά συμβουλή για την προετοιμασία τους. Μέχρι τώρα τα αγόραζα έτοιμα προς βρώση αλλά είπα να φτιάξω δικά μου.
Έχει δει δύο διαδικασίες. Η μία μιλάει για βράσιμο σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα(αφού βέβαια μουλιάσουν 12-24 ώρες). Η άλλη μιλάει για ζεμάτισμα 2 με τρεις φορές(χωρίς άλλες λεπτομέρειες). Η δεύτερη φαίνεται καλύτερη για την διατήρηση των θρεπτικών συστατικών και πιθανόν της γεύσεως αλλά δεν ξέρω πως ακριβώς υλοποιείται.
Symptoms of lupin bean poisoning (from excess alkaloid in cooked food) include dilated unresponsive pupils, confusion, slowed thought and disorientation, flushed face and/or fever, high heart rate and blood pressure, tremors, difficulty with or slurred speech, in-coordination, dizziness, burning dry mouth, stomach pain, and anxiety or "malaise".
Ο χρήστης που κονιορτοποίησε τον τραμπισμό, προασπίζει την υγειονομική ευμάρεια της Ελλάδος, αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια και διώκει τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.
Δημοκρατικός έγραψε: 25 Ιαν 2021, 19:25Symptoms of lupin bean poisoning (from excess alkaloid in cooked food) include dilated unresponsive pupils, confusion, slowed thought and disorientation, flushed face and/or fever, high heart rate and blood pressure, tremors, difficulty with or slurred speech, in-coordination, dizziness, burning dry mouth, stomach pain, and anxiety or "malaise".
Paris έγραψε: 25 Ιαν 2021, 19:11
δεν γνωριζω αλλα τα τρωω απο πιτσιρικας
δυνατη τροφη
Δεν κατάγομαι από περιοχή που να τα καταναλώνουν παραδοσιακά, όπως για παράδειγμα η Κρήτη ή η Μάνη. Έτσι δεν τα ήξερα. Θυμάμαι μόνο ότι πριν από αρκετά χρόνια είχα βρει ένα συσκευασμένο ψωμί χωρίς γλουτένη που περιείχε αλεύρι από λούπινα.
Τα παλια τα χρονια τα εβαζαν σε τσουβαλια και τα εδεναν στις ακτες να τα βαραει το κυμα για να μαλακωσουν. Θελει καλο μουλιασμα και μετα βρασιμο. Δεν ξερω αλλη συνταγη η αληθεια ειναι, ετσι τα εχω φαει μονο. Πιθανοτατα εαν τα ξεφλουδισεις μετα το βρασιμο να μπορεις να τα κανεις σαν φαβα στο μπλεντερ, αλλα αντε ξεφλουδισε τα ενα ενα.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Δημοκρατικός έγραψε: 25 Ιαν 2021, 19:25Symptoms of lupin bean poisoning (from excess alkaloid in cooked food) include dilated unresponsive pupils, confusion, slowed thought and disorientation, flushed face and/or fever, high heart rate and blood pressure, tremors, difficulty with or slurred speech, in-coordination, dizziness, burning dry mouth, stomach pain, and anxiety or "malaise".
Σπύρος έγραψε: 25 Ιαν 2021, 19:59
Δεν κατάγομαι από περιοχή που να τα καταναλώνουν παραδοσιακά, όπως για παράδειγμα η Κρήτη ή η Μάνη.
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.