Kauldron έγραψε: 20 Ιαν 2021, 00:47
...
Ρε πραγματικά, εκτός απ' το ν' αντιγράφεις, δεν ξέρεις να κάνεις τίποτ' άλλο?...
...
Κατ' αρχάς να σου πω πως γενικά προσπαθώ να μην αντιγράφω. Απλώς, όταν το κάνω, το κάνω για να "προσαρμοστώ" στο επίπεδο του συνομιλητή μου. Όταν κάποιος σου απευθύνεται με "επιχειρήματα" επιπέδου αμοιβάδας (όπως το συγκεκριμένο gif), το σωστό είναι να του απαντάς με επιχειρήματα του ίδιου επιπέδου, γιατί αυτά θα τα καταλάβει πολύ ευκολότερα. Αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποίησα και συνεχίζω να χρησιμοποιώ το δικό σου "επιχείρημα". Η χρήση του διευκολύνει την επικοινωνία μας.
Kauldron έγραψε: 20 Ιαν 2021, 00:47
...
Oh wait, όντως δεν ξέρεις:
106 φοιτητές με κοινή «έμπνευση»
Κατάντια! Σε ελληνικό πανεπιστήμιο –το Πατρών– συνελήφθησαν 106 φοιτητές να έχουν αντιγράψει την ίδια εργασία, και ουδείς…ενοχλήθηκε για τον πυρήνα του προβλήματος. Αντίθετα, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αποφάσισε να υποστηρίξει τους φοιτητές, το ίδρυμα μάλλον αντιδρά στη λογική του «προς τι η έκπληξη;», ενώ ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου επέλεξε να επιτεθεί στο ΑΠΘ για να υπερασπιστεί τις ιδεοληψίες του περί ασύλου. Για το φαινόμενο των μαζικών αντιγραφών στα ΑΕΙ ουδείς μιλάει.
https://www.kathimerini.gr/society/9262 ... -empneysi/
...
Στο θέμα αυτό έπεσες στην περίπτωση...
Δεν ξέρω αν το έχεις αντιληφθεί αλλά "συνομιλείς" με εναν (εκ καταγωγής) Πατρινό (μινάρα το λένε μερικοί), έστω και αν είμαι πολιτογραφήμενος Σπαταναίος. Και ως Πατρινός έχω κάποια σχετικά καλή γνώση για το τι συμβαίνει στην πόλη.
Θα ήθελα λοιπόν να σε πληροφορήσω πως στην Πάτρα λειτουργούν επαγγελματικές "εκπαιδευτικές οντότητες" όπως η
Unipro που αναλαμβάνουν την συγγραφή των απαιτούμενων εργασιών, ώστε οι φοιτητές του Πανεπιστημιόυ Πατρών να παίρνουν "ξεκούραστα" το πτυχίο τους. Είμαι σίγουρος πως μία τέτοια περίπτωση είναι μάλλον και αυτή που "κρύβεται" πίσω από την την είδηση.
Κάποιος σίγουρα ανόητος και τεμπέλης ΔΑΠίτης μάλλον "αγόρασε" μια έτοιμη εργασία από κάποια "εκπαιδευτική οντότητα" οπως η παραπάνω, και στην συνέχεια την "μοίρασε" στους φίλους του και αυτοί σους δικούς τους κ.ο.κ. Και έτσι έφτασαν 106 άτομα να παρουσιάσουν την ίδια ακριβώς εργασία. Αυτό δυστυχώς συμβαίνει, όχι μόνο στην Πάτρα, αλλά και αλλού, και σε άλλα δηλαδή Πανεπιστήμια. Και δεν περιορίζεται στους ΔΑΠίτες, αλλά συμμετέχουν όλοι. Εϊναι πραγματική κατάντια και πρέπει να διορθωθεί, αλλά συμβαίνει.
Είναι σίγουρο πως αυτό δεν το γνώριζες. Ο λόγος είναι μάλλον απλός: στα πανεπιστήμια φοιτούν κάποιοι άνθρωποι που είναι εξυπνότεροι από τον μέσο όρο. Και παραμένουν σχετικά έξυπνοι ακόμη και όταν κάνουν τις "κουτσουκέλες" που περιγράφηκαν παραπάνω. Στα πανεπιστήμια όμως δεν φοιτούν αμοιβάδες...