!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Μπεκατώρου & Μπικοφ

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Re: Μπεκατώρου & Μπικοφ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

BlastFromThePast έγραψε: 16 Ιαν 2021, 19:47
Nostalgia έγραψε: 16 Ιαν 2021, 19:43
BlastFromThePast έγραψε: 16 Ιαν 2021, 19:35

Αν είναι ένοχος αλλά δεν θέλει να το παραδεχτεί και για καλή του τύχη, δεν έχουν μείνει αποδείξεις 22 χρόνια μετά τι θα πρέπει να γίνει;
Φυσικες αποδειξεις μετα απο 22 χρονια; Ας ειμαστε σοβαροι. Θα πρεπει να ψηφιστει ενας νομος ετσι ωστε σε καθε καταγγελια που γινεται απο γυναικα, ανεξαρτητου χρονικου οριζοντα να θεωρειται θεσφατο. Σε κατηγγειλε γυναικα οτι την παρενοχλησες μετα απο 35 χρονια; Την γαμησες. Βεβαια αυτα μονο σε ανεπτυγμενες κοινωνιες, αμα εισαι υποβαλκανιος νεο-οθωμανος, απογονος του Χασαν του 4ου, τι περιμενεις....
Άρα να μη γίνεται καταγγελία;

Βιάζεται μία νεαρή αθλήτρια, δε λέει κάτι άμεσα γιατί φοβάται.
Δεν θα πρέπει να πει κάτι ποτέ; Αυτό λέτε;
πρεπει να πει κατι αμεσα. καθε λεπτο που καθυστερει, ειναι κακο. 22 χρονια μετα, παιζει να βρεθει και κατηγορουμενη, και αντι να καταστραφει ο βιαστης, να καταστραφει αυτη.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΜπλεΜπουμπυς »

Τι ήθελε το 15χρονο στα Εξάρχεια;
Τι γύρευε το πρεζάκι στο ξένο μαγαζί;
Γιατί ζητάτε τήρηση του νόμου για ένα τρομοκράτη;
Γιατί το θυμήθηκε 20 χρόνια μετά;
Οι "ενστάσεις" σας εχουν την ίδια βαρύτητα με την (πολιτική & κοινωνική) στάση ζωής σας: μηδενική
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !
Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας »

δεν ξέρω αν μπήκε.
η ολυμπιονίκης Νίκη Μπακογιάννη κατήγγειλε επίσης παρενόχληση , οταν ήταν 29 ετών.

λέω πως ένας παράγων της πρότεινε να βγουνε για καφέ. δεν είχε κάποια σωματική επαφή μαζί της, ούτε και της έκανε κάποια πρόταση. μόνο υπονοούμενα.
αλλά ήταν πολύ μεγαλύτερός της.

https://www.newsit.gr/athlitika/apokaly ... a/3202709/
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Gherschaagk έγραψε: 16 Ιαν 2021, 19:57
perseus έγραψε: 16 Ιαν 2021, 19:51
Gherschaagk έγραψε: 16 Ιαν 2021, 19:38

Εμένα πάλι ο διευθυντής κάποτε στην εταιρεία, μου έλεγε πως αν ζεσταίνομαι να βγάλω τα ρούχα μου. Επίσης κάποια στιγμή πήρε τηλέφωνο έναν πρώην συνάδελφό του για να του θυμίσει πως κάποτε γαμούσε μια πρώην υπάλληλο απ' τον κώλο μέσα στην αποθήκη, όταν τα έκανε αυτά φρόντισε να μην υπάρχει άλλος στο γραφείο. Όσο περιέγραφε το περιστατικό φώναζε όσο περισσότερο μπορούσε. Άλλη φορά μου έλεγε μπροστά σε άλλον συνάδελφο πως είναι ωραίος άντρας και δε μπορεί να καταλάβει γιατί δεν κάνω μαζί του. Επίσης μου έλεγε πως θα το μετανιώσω που δεν ξενοπηδιέμαι.

Προσωπικά δεν κατάλαβα ποτέ που έφταιξα.

Αν ξέρει κάποιος ας μου πει.
και τι εκανες?
Έμεινα έγκυος, κι έκατσα σπίτι μου.
εισουν παντρεμενη δηλαδη; ο συζηγος, ενημερωθηκε; επραξε κατι;

μια σωστη αντιμετωπιση θα ηταν να παει να του εξηγησει απολυτως ηρεμα και πολιτισμενα, οτι καταλαβαινει τη θεση του, οτι ξερει πως δεν εχει κακες προθεσεις, αλλα να, επειδη οι γυναικες ειναι ευαισθητες, καλο ειναι να σου συμπεριφερεται καπως πιο ηρεμα, για να μην παρεξηγεις τις προθεσεις του.εντελως σουηδος, καμμια ενταση, καμμια απειλη.

οταν θα τα ελεγε αυτα, καλο θα ηταν να εχει ανοιχτο το σακκακι, και να φαινεται λιγο η ακρη της λαβης του οπλου.

Άβαταρ μέλους
Δημοκρατικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκρατικός »

Ασέβαστος έγραψε: 18 Ιαν 2021, 10:37
Gherschaagk έγραψε: 16 Ιαν 2021, 19:57
perseus έγραψε: 16 Ιαν 2021, 19:51

και τι εκανες?
Έμεινα έγκυος, κι έκατσα σπίτι μου.
εισουν παντρεμενη δηλαδη; ο συζηγος, ενημερωθηκε; επραξε κατι;

μια σωστη αντιμετωπιση θα ηταν να παει να του εξηγησει απολυτως ηρεμα και πολιτισμενα, οτι καταλαβαινει τη θεση του, οτι ξερει πως δεν εχει κακες προθεσεις, αλλα να, επειδη οι γυναικες ειναι ευαισθητες, καλο ειναι να σου συμπεριφερεται καπως πιο ηρεμα, για να μην παρεξηγεις τις προθεσεις του.εντελως σουηδος, καμμια ενταση, καμμια απειλη.

οταν θα τα ελεγε αυτα, καλο θα ηταν να εχει ανοιχτο το σακκακι, και να φαινεται λιγο η ακρη της λαβης του οπλου.
Πολλές ταινίες βλέπει αυτός :003:
Ο χρήστης που κονιορτοποίησε τον τραμπισμό, προασπίζει την υγειονομική ευμάρεια της Ελλάδος, αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια και διώκει τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.

https://twitter.com/JoeBiden
https://twitter.com/KamalaHarris
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Dwarven Blacksmith έγραψε: 16 Ιαν 2021, 20:18
Scouser έγραψε: 16 Ιαν 2021, 20:03 Προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβώς ζητάνε οι MeToo και δεν μπορώ. Από όσο έχω καταλάβει έως τώρα:
α) Πρέπει η καταγγελία κάθε γυναίκας να γίνεται αποδεκτή, ασχέτως πόσος καιρός έχει περάσει από την παρενόχληση/βιασμό και των αποδείξεων που προσκομίζονται.
β) Οι άντρες που αντιδρούν κατατάσσονται αυτομάτως στην κατηγορία των μισογυνικών τεράτων που ''τα βάζουν με τα θύματα'', ασχέτως αν αντιδρούν λόγω της έλλειψης αποδείξεων ή πραγματικού μισογυνισμού.
γ) Τα δικαστήρια είναι άσχετα με το όλο ζήτημα, αν και φυσικά μπορούν να εμπλακούν, εφόσον υπάρχουν αποδείξεις με τη δικονομική έννοια του όρου.

Am I missing something;
Καταρχάς ζητάνε να χειροκροτάμε όσες μιλάνε έστω και αργά. Αυτό θα ενθαρρύνει τις υπόλοιπες κοπέλες να μιλήσουν μια ώρα αρχίτερα οπότε θα είναι και πιθανο να υπάρχουν και αποδείξεις και να γίνουν όλα by the book.
Όσο υπάρχουν άνθρωποι που αντί να χειροκροτούν κάνουν άλλο, πρέπει να συμβάνουν τα άλλα που λες, ως πλαν β μέχρι να βάλουν μυαλό.
πρεπει να χειροκροταμε οσες μιλανε νωρις. αυτο θα ενθαρυνει τις υπολοιπες να μιλανε νωρις. αν χειροκροταμε οσες μιλανε αργα, θα ενθαρυνει τις υπολοιπες να το κρατανε μεσα τους για 20 χρονια, αφου αυτο κανουν και οι "διασημες"

μια εξαιρεση μονο, για οσες 20 χρονια μετα λενε κατι σαν το παρακατω.
-20 χρονια πριν, ο ασεβαστος ασεβαστοπουλος με βιασε. μετα εγω πληρωσα 5 βασταγερους, τον επιασαν, τον ξυλοφορτωσαν και του εκοψαν τα αρχιδια. τωρα που περασαν 20 χρονια και παραγραφηκε το αδικημα μου, θελω να ενημερωσω τον κοσμο οτι ο ασεβ δεν εχει αρχιδια, ειναι κομμενα, τα εχω σε ενα βαζο με φορμολη στην υπογα.χα-χα-χα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 18 Ιαν 2021, 10:37 δεν ξέρω αν μπήκε.
η ολυμπιονίκης Νίκη Μπακογιάννη κατήγγειλε επίσης παρενόχληση , οταν ήταν 29 ετών.

λέω πως ένας παράγων της πρότεινε να βγουνε για καφέ. δεν είχε κάποια σωματική επαφή μαζί της, ούτε και της έκανε κάποια πρόταση. μόνο υπονοούμενα.

Οκ, αυτό ήταν ξεκάθαρη ανοησία. Περισσότερο ως ένα "hallo, είμαι κι εγώ εδώ" το βλέπω.

Κάποια στιγμή θα πρέπει τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες να αποκτήσουν μια στοιχειώδη αίσθηση του μέτρου.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Gherschaagk έγραψε: 16 Ιαν 2021, 22:48
ST48410 έγραψε: 16 Ιαν 2021, 22:45....
Και για να είμαστε δίκαιοι πριν από 20 χρόνια μια τέτοια καταγγελία θα είχε τρομερό κόστος για μια 20χρονη κοπέλα.
......
Έτσι.

Για να τα λέμε όλα.

Ζωντανή θα την είχαν φάει.
οχι. θα ειχε καταδικαστει ο εγκληματιας, και καπου τωρα κοντα θα εβγαινε απο τη φυλακη.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Ασέβαστος έγραψε: 18 Ιαν 2021, 10:50 Καταρχάς ζητάνε να χειροκροτάμε όσες μιλάνε έστω και αργά. Αυτό θα ενθαρρύνει τις υπόλοιπες κοπέλες να μιλήσουν μια ώρα αρχίτερα οπότε θα είναι και πιθανο να υπάρχουν και αποδείξεις και να γίνουν όλα by the book.πογα.χα-χα-χα.
Το χειροκρότημα είναι εύκολο. Η ουσιαστική υποστήριξη είναι το δύσκολο κομμάτι. Γιατί σ' αυτές τις περιπτώσεις, ο υπερασπιστής έρχεται αντιμέτωπος με όλους τους ισχυρούς παράγοντες που εμποδίζουν το θύμα να μιλήσει. Κι επειδή οι βιαστές δεν έχουν κέρατα αλλά είναι συνήθως άνθρωποι του διπλανού γραφείου ή πόρτας, αναρωτηθείτε για πόσους θα ήταν εύκολο να καταγγείλουν για οικονομική ή ερωτική ατασθαλία κάποιον προϊστάμενο, φίλο ή συγγενή τους. Εκτός αν όλοι ζούνε σε περιβάλλον αγγέλων.

Είναι άλλο πράγμα ο εν ψυχρώ βιασμός (πχ από άγνωστο στον δρόμο) και άλλο ο βιασμός που εμπεριέχει και το στοιχείο του εκβιασμού.
Στη δεύτερη μετράει η ισχύς του εκβιασμού και όχι η σωματική ισχύς του βιαστή. Η φάση δηλαδή όπου το θύμα μπορεί να αντιδράσει αλλά φοβάται τις επιπτώσεις. Και είναι η πλειοψηφική κατηγορία.

Όταν το στοιχείο του εκβιασμού δεν υφίσταται, το πράγμα γίνεται πιο θολό γιατί μπαίνουμε στο θολό πεδίο της πρόκλησης/συναίνεσης κλπ και είναι το πεδίο όπου θύματα μπορούν να γίνουν οι άντρες.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

ST48410 έγραψε: 16 Ιαν 2021, 23:03
Lestat έγραψε: 16 Ιαν 2021, 22:57 Αν ελεγε την αληθεια, γιατι να την ειχαν φαει ζωντανη; Δηλαδη πρωτη φορα θα καταδικαζοταν καποιος για βιασμο στην Ελλαδα;
Υποψην οτι θεωρω οτι δεν λεει ψεμματα η Μπεκατωρου.
Δεν ήταν η κοινωνία το ίδιο πριν 20 χρόνια όπως σήμερα. Θα υπήρχε πίεση/ντροπή στο οικογενειακό περιβάλλον, δυσκολία να συνεχίσει τον αθλητισμό και αν ο παράγοντας είχε ισχυρές γνωριμίες και άκρες σε διάφορους χώρους μπορεί να έβγαιναν και μερικά άρθρα που θα την εμφάνιζαν ως "πουτανάκι που κουνήθηκε, τα ήθελε" κλπ.

Όταν είσαι νέος και έχεις και μια τέτοια τραυματική εμπειρία φρέσκια, δεν είναι εύκολα αυτά τα πράγματα. Άσε που μπορεί να νιώθεις ντροπή και ενοχές ότι δεν πήρες τα μέτρα σου ή ότι έδωσες δικαιώματα. Μη ζητάμε να είναι οι άλλοι υπεράνθρωποι.
η κοινωνια ηταν περιπου ιδια, και ο βιασμος εξισου παρανομος.

και αν διαβαζει μια νεα κοπελα ποστ σαν αυτο, και της συμβει αυριο κατι κακο, μπορει να βαλει τον εαυτο της σε θεση ¨ειμαι μικρη και ντρεπομαι και δεν ειμαι υπερανθρωπη"
αντιθετως, πρεπει να βαλει τον εαυτο της σε θεση "δεν ειμαι η πρωτη ουτε η τελευταια, και δεν χρειαζεται καμμια υπερανθρωπη δυναμη για να πραξω τα πρεποντα τωρα, ειναι απλως η πρωτη λογικη πραξη που πρεπει να κανω για να επουλωθει η πληγη".

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

ST48410 έγραψε: 16 Ιαν 2021, 23:16
Lestat έγραψε: 16 Ιαν 2021, 23:11 Αυτη ειναι η δικη μου η αποψη, οτι θα πρεπει οι καταγγελιες να γινονται αμεσως, γιατι αλλιως, τετοιες μακροχρονιες καθυστερησεις αποτελουν εμποδιο στην προσπαθεια για αποδοση δικαιοσυνης. Διαφωνεις;
Ιδανικά θα ήθελα κι εγώ να έχει καταγγείλει τότε. Αλλά ας πούμε ότι έχοντας περάσει το σοκ έβγαινε ένα μήνα μετά. Τι παραπάνω θα μπορούσε να αποδείξει; Πάλι θα ήταν ο λόγος του ενός έναντι του λόγου του άλλου.
ειναι σχεδον σιγουρο οτι θα υπηρχαν και αλλες. πριν, και μετα. θα προστατευε τις "μετα", και ισως οι "πριν" να εβγαιναν να μιλησουν, και να ειχαν αποδειξεις.

Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας »

ΓΑΛΗ έγραψε: 18 Ιαν 2021, 11:16
Ασέβαστος έγραψε: 18 Ιαν 2021, 10:50 Καταρχάς ζητάνε να χειροκροτάμε όσες μιλάνε έστω και αργά. Αυτό θα ενθαρρύνει τις υπόλοιπες κοπέλες να μιλήσουν μια ώρα αρχίτερα οπότε θα είναι και πιθανο να υπάρχουν και αποδείξεις και να γίνουν όλα by the book.πογα.χα-χα-χα.
Το χειροκρότημα είναι εύκολο. Η ουσιαστική υποστήριξη είναι το δύσκολο κομμάτι.
στη Μαρέβα να τα πεις αυτά.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

Βλεπω παντως οτι ο κόσμος της ριχνει χοντρο κραξιμο,το καλύτερο σχολιο (εαν δεχτουμε οτι εγινε βιασμος)
Μεταξύ καριέρας και αξιοπρεπειας διαλεξες την καριερα.
Άβαταρ μέλους
Parrot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Parrot »

Πάντοτε στην ελληνική κοινωνία ο βιασμός ή η σεξουαλική παρενόχληση γυναικών ήταν κατάπτυστα, και μιλάμε για μια δεκαετία που το καθημερινό αστυνομικό δελτίο από συλλήψεις βιαστών δολοφόνων και κατα συρροή δολοφόνων ήταν πάμπλουτο.
Οπότε η αιτίαση "δεν το κατήγγειλα τότε γιατί φοβόμουν κλπ." πέφτει στο κενό.
Και μην πάμε πολύ μακρυά, λίγο πίσω εκεί στο 1950 που αν τολμούσε άντρας να κοιτάξει περίεργα γυναίκα είχε αδελφούς πατεράδες να τον κυνηγούν μέχρι τα σύνορα... και αυτό ήταν η πατριαρχία που καταπίεζε τις γυναίκες... οκ.
Και τέλος πάντων, τί έγινε ακριβώς κανείς κατάλαβε; Συγκεκριμένη πράξη υπήρξε ή ήταν λίγο βιασμός λίγο παρενόχληση και λίγο αποπλάνηση;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Parrot την 18 Ιαν 2021, 11:25, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Winston Smith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Winston Smith »

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 18 Ιαν 2021, 10:37 δεν ξέρω αν μπήκε.

Καλά για την Μπεκατώρου, αλλά αν κατάλαβα καλά η Μπακογιάννη βγήκε για καφέ με κάποιον 50 χρόνια μεγαλύτερο της (όταν ήταν αυτή 29, όχι παιδί) εκείνος της την έπεσε (με υποννοούμενα), του έριξε άκυρο και εκείνος δεν την ξαναενόχλησε. Το πέσιμο δηλαδή τώρα έγινε παρενόχληση;
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”