ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 13 Ιαν 2021, 10:14
πατησιωτης έγραψε: 13 Ιαν 2021, 09:56
Το πρόβλημά σας είναι ότι νομίζετε ότι εάν γενικώς υπάρχει μια άσχημη κατάσταση από αυτό χάνει η κυβέρνηση.Η αλήθεια είναι ότι αυτό συμβαίνει μόνο εάν ο λαός αποδίδει την άσχημη κατάσταση στην κυβέρνηση και όχι εάν είναι άσχημη ανεξαρτήτως αυτής.Και για να γίνει αυτό πέραν της απλής λογικής θα πρέπει να υπάρχει και σαφής αντιπρόταση.
Με τη λογική αυτή π.χ. πριν 80 χρόνια,τον χειμώνα του 1940-41 θα έπρεπε όλοι να είναι εξοργισμένοι με την κυβέρνηση επειδή είχαν σκοτωθεί πολλοί άνθρωποι στον πόλεμο στο μέτωπο της Αλβανίας.Αλλά παραδόξως ήσαν ελάχιστοι.
Τελικά όλη αυτή η κρίση με τον Κορωνοιο θα ζημιώσει η όχι τα εκλογικά ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας ;
Η θα την βοηθήσει να περάσει ακόμη και οικονομικά μέτρα και μνημόνια συν αντεργατικους νόμους με πρόσχημα την κατάδυση της οικονομίας λόγω του ιού ;
Μα δεν θα υπάρξει κάποιο μνημόνιο εάν τα εμβόλια αποδειχθούν αποτελεσματικά.Εκείνο που μου έχει κάνει εντύπωση σε όλη αυτή την ιστορία είναι το πόσο δεν έχουν καταλάβει πολλοί τι έγινε με τα μνημόνια και γιατί ήλθαν.Εξηγείται ίσως από τό ότι θέλουν να απωθήσουν την πραγματικότητα.
Εάν το 2009 ο Τρισέ αποφάσιζε να κάνει ότι τώρα η Λαγκάρντ,δηλαδή να αγοράζει ομόλογα του ελληνικού δημοσίου δεν θα είχε υπάρξει κανένα μνημόνιο.Η χώρα θα χρηματοδοτούσε τις ανάγκες της από την ΕΚΤ και θα συνέχιζε με ένα πρόγραμμα λιτότητος ίσοδύναμο με π.χ. αυτό του 1985 του Σημίτη.Το μνημόνιο ήλθε επειδή οι Ευρωπαίοι αποφάσισαν ότι για την κρίσω έφταιγε η Ελλάδα και έφταιγε όχι μόνο στιγμιαία αλλά επί σειρά ετών και επίσης στιγμιαία δεν έκανε καμμιά προσπάθεια να την διορθώσει και έπρεπε να εξαναγκασθεί σε αυτό.Μπορεί εμείς να μη συμφωνούμε με αυτό αλλά δεν είχαμε εμείς το λεφτόδεντρο.
Σήμερα κανείς σε αυτόν τον πλανήτη δεν έχει πει ότι ευθύνεται η Ελλάδα για τον κορωνοιό.

Εγώ τουλάχιστον δεν το έχω ακούσει.Για Κινέζους έχω ακούσει,για τον Γκέιτς έχω ακούσει αλλά για τον Μητσοτάκη ή τον Τσίπρα πίσω από τον κορωνοιό δεν έχω ακούσει.Εάν το έχεις δει εσύ πέσμου.