Chainis έγραψε: 11 Ιαν 2021, 23:29
Η αλήθεια είναι ότι δεν κατάφερα ποτέ να προσεγγίσω την αλήθεια που κρύβεται πίσω από την φραση
"οποίος δεν αποδέχεται, δεν ενστερνιζεται, δεν πιστεύει και το χειρότερο καταπολεμάει τον κομμουνισμό είναι φασίστας".
Τέτοια επίπεδα διανόησης είναι απλησίαστα.
Γιατι ομως φοβασαι τοσο να σε πουνε φασιστα οταν τοση ωρα υπερασπιζεσαι και σχετικοποιεις τον φασισμο; Επειδη θεωρεις τον φασισμο μικροτερο κακο απο τον κομμουνισμο, και εαν ειχες να διαλεξεις αναμεσα σε αυτα τα δυο, θα διαλεγες τον φασισμο. Επισης, και διορθωσε με εαν κανω λαθος, δεν δειχνεις να ενοχλεισαι να εχεις συνοδοιπορους φασιστες, αντικειμενικα φασιστες, που συμφωνουν δηλαδη με το μεγαλυτερο μερος της ιδεολογιας του ιστορικου φασισμου, (που περιλαμβανει φυσικα τον εθνικισμο και τον μιλιταρισμο)
επιπλεον δεν σταματανε με καθε ευκαιρια να το υπενθυμιζουν. Απο εκει λοιπον που ειμαι εγω εχουμε μια παροιμια: εαν σε μια παρεα κατσουν 10 απλα καθημερινα ατομα και ενας φασιστας που μιλαει ελευθερα για τις ιδεες του και κανεις δεν τον εγκαλει, σε εκεινη την παρεα δεν υπαρχει μονο ενας αλλα 11 φασιστες.
Δες ένα προηγούμενο ποστ μου για το ποιος είναι πραγματικά ο φασίστας.
Εγω και αγαπάω την χώρα μου (άρα για σένα που την έχεις χεσμενη είμαι εθνικιστής;) και θέλω δημοκρατία για πολίτευμα και όχι ολοκληρωτισμό άρα δεν θέλω κομουνισμό άρα για σένα είμαι φασίστας.
Δεν φοβάμαι να πω τι είμαι, εσύ που χυνεις στην ιδέα μιας δικτατορίας του ΚΚΕ που θα κόβει λιμους αντιδραστικων κυρ Παντεληδων ντρέπεσαι να πεις ότι είσαι φασίστας ίδιος με τους ναζί που έκοβαν λαιμούς Εβραίων..
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Τι επαγγέλεται ο ουδέτερος νοικοκύρης που κοιτάει τη δουλειά του και δεν ασχολείται με την πολιτική;
Κάτι μου λέει ότι τρέχει κάποιου είδους sweatshop, ότι πηγαίνει με τους υπαλλήλους τους στο ΑΤΜ να πάρει πίσω τα δώρα κι ότι έχει και τέσσερα πέντε ακίνητα έτσι για χαρτζιλίκι. Αυτός ναι, δεν ασχολείται με την πολιτική, εκτός ίσως από ακραίες περιπτώσεις (πχ όταν βγαίνει ο μπουμπούκος αλαλάζων στα ΜΜΕ και προειδοποιεί για επερχόμενο σοσιαλιστικό μετασχηματισμό). Γνωρίζει ότι όλοι ούτως ή άλλως δουλεύουν γι' αυτόν και νιώθει ασφαλής "κοιτώντας τη δουλειά του".
Γιατί οι τίμιοι άνθρωποι που δουλεύουν για τα προς το ζην, τη βρίσκουν την πολιτική κάθε μέρα μπροστά τους.
Είναι ο Κυρ Παντελής του γνωστού τραγουδιού φασίστας ;
Καραμπινάτος.
Έντιμε άνθρωπε, κυρ-Παντελή,
έχεις κατάστημα κάπου στη γη.
Πουλάς εμπόρευμα, βγάζεις λεφτά
πολλά λεφτά, πολλά λεφτά.
Τις Κυριακές πρωί στην εκκλησιά
σταυροκοπιέσαι στην Παναγιά.
Fluffy έγραψε: 10 Ιαν 2021, 17:03
Αυτός είναι ο βρωμικος ρόλος των σοσιαλδημοκρατων στο εργατικο κίνημα, πράκτορες των αστων στους εργατες. Το εργατικο κίνημα θυμαται ποιος το δολοφονεί.
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 11 Ιαν 2021, 23:34
Ακόμη και εάν είναι ουδέτερος νοικοκύρης που κοιτάζει την δουλειά του και δεν ασχολείται με τημ πολιτική σαν τον Κυρ Παντελή του γνωστού τραγουδιού είναι φασίστας
Τι επαγγέλεται ο ουδέτερος νοικοκύρης που κοιτάει τη δουλειά του και δεν ασχολείται με την πολιτική;
Κάτι μου λέει ότι τρέχει κάποιου είδους sweatshop, ότι πηγαίνει με τους υπαλλήλους τους στο ΑΤΜ να πάρει πίσω τα δώρα κι ότι έχει και τέσσερα πέντε ακίνητα έτσι για χαρτζιλίκι. Αυτός ναι, δεν ασχολείται με την πολιτική, εκτός ίσως από ακραίες περιπτώσεις (πχ όταν βγαίνει ο μπουμπούκος αλαλάζων στα ΜΜΕ και προειδοποιεί για επερχόμενο σοσιαλιστικό μετασχηματισμό). Γνωρίζει ότι όλοι ούτως ή άλλως δουλεύουν γι' αυτόν και νιώθει ασφαλής "κοιτώντας τη δουλειά του".
Γιατί οι τίμιοι άνθρωποι που δουλεύουν για τα προς το ζην, τη βρίσκουν την πολιτική κάθε μέρα μπροστά τους.
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 11 Ιαν 2021, 23:34
Ακόμη και εάν είναι ουδέτερος νοικοκύρης που κοιτάζει την δουλειά του και δεν ασχολείται με τημ πολιτική σαν τον Κυρ Παντελή του γνωστού τραγουδιού είναι φασίστας
και ψηφίζουν ΚΚΕ σε ποσοστό 5%
Στην εργατική τάξη περισσότερους κομμουνιστές θα βρεις παρά φιλελεύθερους. Η μεγάλη πλειοψηφία όπως είπα είναι μη-κατασταλλαγμένοι.
και ψηφίζουν ΚΚΕ σε ποσοστό 5%
Στην εργατική τάξη περισσότερους κομμουνιστές θα βρεις παρά φιλελεύθερους. Η μεγάλη πλειοψηφία όπως είπα είναι μη-κατασταλλαγμένοι.
Λογικά η εργατική τάξη είναι η πολυπληθέστερη, αν ισχυε αυτό που λες το ΚΚΕ δεν θα πάτωνε.
Επίσης και μεταξύ του 5% του ΚΚΕ υπάρχουν μη κατασταλαγμένοι νεαροί που μεγαλώνοντας θα ψηφίσουν κάτι άλλο.
Σε γενικές γραμμές η μόνη ευκαιρία που είχε ο κομμουνισμός ήταν στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα, τώρα ο καπιταλισμός έχει οδηγήσει τους ανθρώπους σε τέτοια επίπεδα ευημερίας που κανείς δεν ονειρεύεται επαναστάσεις. Οι κομμουνιστές στον ανεπτυγμένο κόσμο αποτελούν φολκλορικό είδος.
Golden Age έγραψε: 10 Ιαν 2021, 16:25
Τώρα θυμήθηκα και το άλλο. Η Πετραλιά της ΝΔ ως Ολυμπιονίκης είχε αφιερώσει το μετάλλιό της στη...μνήμη της Ρόζας Λούξεμπουργκ!!! Κι όλα αυτά, την ίδια εποχή που μόλις είχ εκαταρρεύσει ο κομμουνισμός!
Ούτε η αντιπροσωπεια της Κούβας δεν τα 'κανε αυτά.
Άσχετο με το νήμα αλλά ποιά είπαμε ότι ήταν Ολυμπιονίκης?
Τελικά βέβαια δεν το 'κανε ως Ολπυμπιονίκης, αλλά ως υπουργός κυβέρνησης ομοϊδεατού κόμματος της Λούξεμπουργκ