Τον Αχιλλέα τον προξένευαν δέκα χρόνια πριν τον θάνατό του με την Ιφιγένεια (ή τουλάχιστον έτσι τής είπαν). Η Ιφιγένεια δεν ήταν καμμιά πατσαβούρα γιά να παντρευτεί ένα παιδάκι 14 ετών. Αλλωστε, το βασίλειο του Αχιλλέα δεν ήταν δα και Μυκήνες, Τύρινθα, Θήβα ή Αργος. Μικρομεσαίο βασίλειο ήταν και ό,τι φήμη είχε ο Αχιλλέας ήταν προσωπική, ότι ήταν ο ανώτερος πολεμιστής μεταξύ των Αχαιών. Ε, δεν μπορεί όλα αυτά να τα πέτυχε όταν ήταν 14-17 ετών.Γκουερινο έγραψε: 10 Ιαν 2021, 10:53Ρε μαλκ ελεοςLeporello έγραψε: 10 Ιαν 2021, 10:05Ο Αχιλλέας πρέπει να ήταν τουλάχιστον 30-35 αφού είχε μεγάλο γυιό, τον Νεοπτόλεμο. Αντιστοίχως, ο Εκτωρ πρέπει να ήταν 50-60 ετών. Η Ωραία Ελένη πρέπει να ήταν τουλάχιστον 45-50 αφού ήταν δίδυμη με τους Διόσκουρους που έλαβαν μέρος στην Αργοναυτική εκστρατεία, μία γενεά πριν, μαζί με τον Ηρακλή, τον Πηλέα τον πατέρα του Αχιλλέα κ.λ.π.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 10 Ιαν 2021, 08:43Δηλαδή όταν είχαν μονομαχήσει στο πεδίο της μάχης ο Αχιλλέας και ο Έκτορας , τι ηλικία είχε ο καθένας τους ;
Η όταν είχαν πάει να μονομαχήσουν ο Μενέλαος και ο Πάρης;
Τι μεγαλο γιο ειχε ο αχιλλεας;
Σε μια εποχη που οι 16-17αρηδες ηταν πρωτη γραμμη στην μαχη,τον γιο του αχιλλεα του αλλαξαν το αρχικο ονομα το οποιο δεν θυμαμαι τωρα σε νεοπτολεμο,δηλαδη νεο στον πολεμο.
Φαντασου τωρα ποσο χρονων ηταν.
Ο αχιλλεας ηταν απο 24 εως 27 βαρια βαρια.
Ο εκτωρας κανεις δεν ξερει.
Στους μεταομηρικους μυθους ο καθένας εγραφε οτι γουσταρε για τον πριαμο και το ποσα παιδια ειχε.
Αλλωστε τα περισσότερα δεν τα ειχε κανει με την εκαβη
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
ΑΣ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΩΝ ΜΝΗΣΤΗΡΩΝ ΣΤΗΝ ΟΔΥΣΣΕΙΑ..
Re: ΑΣ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΩΝ ΜΝΗΣΤΗΡΩΝ ΣΤΗΝ ΟΔΥΣΣΕΙΑ..
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Και τι δουλειά είχε ο Αχιλλέας στην Σκύρο είπαμε; Τον είχε στείλει η μάνα του γιά να μη τον πάρουν στην Τροία. Μα θα έπαιρναν ένα δεκάχρονο παιδί να πολεμήσει;Γκουερινο έγραψε: 10 Ιαν 2021, 11:42Αν ηταν 17 θα ηταν φυσιολογικο που πολεμουσε,δεν θα του αλλαζαν το ονομα σε νεοπτολεμο. Ο μυθος του Αχιλλέα στην σκυρο με την γκομενα του τους παρουσιαζει απο οτι θυμαμαι κατω απο δεκα ετων
Εγω στον κανω 13 γιατι ειμαι λαρτζ
Και από που προκύπτει ότι στον Τρωϊκό πόλεμο πολεμούσαν παιδάκια 17 ετών; Στους Σπαρτιάτες, η επίλεκτη σειρά ήταν "πεντεκέδεκα αφ'ήβης" δηλαδή 33 ετών. Αλλαξε η βιολογία του ανθρώπου μέσα σε 800 χρόνια; Ασε που μέχρι τα 30 δεν είχαν πλήρη δικαιώματα οι Σπαρτιάτες.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Ο Κώστας Δούκας - τον είχε προβάλει ο Άδωνις στις εκπομπές του - που έχει αποδώσει στα νεοελληνικά την Ιλιάδα και την Οδύσσεια διατηρώντας όσες περισσότερες λέξεις μπορούσε απ' το πρωτότυπο , λέει πως ο Μενέλαος ήταν μικρότερος σε ηλικία τόσο απ' τον Πάρη όσο και απ' την Ωραία Ελένη. Ήταν ανήλικος όταν την νυμφεύθηκε. Ήταν μικρότερος και απ' τον Αχιλλέα.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 10 Ιαν 2021, 08:43 Δηλαδή όταν είχαν μονομαχήσει στο πεδίο της μάχης ο Αχιλλέας και ο Έκτορας , τι ηλικία είχε ο καθένας τους ;
Η όταν είχαν πάει να μονομαχήσουν ο Μενέλαος και ο Πάρης;
Ηλικίες.
Ο Ιδομενέας ήταν 45 – 50 ετών επειδή δεν βλέπει καλά ( Ιλιάδα Ψ 469 – 470, 476 – 477 ). Μάλλον έχει πρεσβυωπία. Ο Νέστωρ ήταν πολύ μεγάλος γιατί είχε ζήσει 3 γενιές ηρώων ( Ιλ. Α 247 – 252 ).
Ο Τρωικός Πόλεμος είχε διάρκεια 10 ετών. Ακόμη ξεκίνησε 10 χρόνια μετά την αρπαγή της Ελένης ( Ιλ. Ω 765 – 6 ) γιατί 10 χρόνια κράτησαν οι προετοιμασίες. Στο Ω της Ιλιάδας δηλαδή η Ελένη ήταν 20 χρόνια με τον Πάρη. Aς πούμε ότι παντρεύτηκε τον Μενέλαο γύρω στα 20 ( αυθαίρετη παραδοχή ). Μαζί του έκανε την Ερμιόνη, την οποία πάντρευε με τον γιό του Αχιλλέα Νεοπτόλεμο ( Πύρρο ) , όταν ο Τηλέμαχος έφτασε στην Σπάρτη ( Οδ δ 12 – 13 ). Τι ηλικία είχε η Ελένη στους γάμους της Ερμιόνης ;
20 ετών παντρεύτηκε η Ελένη
2 ετών ( αυθαίρετη παραδοχή ) η ηλικία της Ερμιόνης όταν ο Πάρης απήγαγε την Ελένη
20 έτη ήταν η Ελένη με τον Πάρη
10 χρόνια απουσίας του Οδυσσέα όταν ο Τηλέμαχος έφτασε στην Σπάρτη στους γάμους της Ερμιόνης
Όταν η Ερμιόνη παντρευόταν το Νεοπτόλεμο ήταν 32 ετών. Ο Νεοπτόλεμος πήγε στην Τροία 20 ετών ( αυθαίρετη παραδοχή ) + 10 χρόνια που περιπλανιόταν ο Οδυσσέας = 30 ετών ήταν ο Νεοπτόλεμος όταν νυμφευόταν την Ερμιόνη.
Ο Αχιλλέας κατά τον θάνατό του θα ήταν 40 – 45 ετών ( αυθαίρετη παραδοχή ), αφού ο Πηλέας ήταν τότε στα τελευταία του ( Ιλ. Τ 334 – 337 ).
Ο Τηλέμαχος όταν πηγαίνει στην Σπάρτη θα ήταν 20 ετών ( 10 χρόνια Τρωικός πόλεμος + 10 χρόνια περιπλανήσεις Οδυσσέα ). Ο Οδυσσέας τον είχε αφήσει βρέφος στην Ιθάκη όταν ξεκίνησε για την Τροία. Αν ο Οδυσσέας νυμφεύθηκε την Πηνελόπη 25 – 30 ετών ( αυθαίρετη παραδοχή ) , τότε γύρισε στην πατρίδα του 45 – 50 ετών , ηλικία που πέθανε ο Αχιλλέας. Συνεπώς ο Αχιλλέας ήταν μεγαλύτερος από τον Δυσσέα κατά 10 χρόνια.
Ο Μενέλαος ήταν μικρότερος από τον Δυσσέα ( Ιλ. Γ 215 ). Ο Μενέλαος λοιπόν όταν θα επέστρεφε ο Δυσσέας θα ήταν κάτω από 45 ετών, την ίδια στιγμή που η Ελένη ήταν 52 ετών. Συνεπώς όταν ο Μενέλαος νυμφευόταν την 20 – 22χρονη Ελένη, ήταν γύρω στα 15 ! Γι’ αυτό η Ελένη παράτησε τον «μείρακα» Μενέλαο για τον «παρθενοπίπα» * Πάρη.
* «αυτός που ματιάζει τις παρθένες»
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
Την έχετε κάνει την Οδύσσεια και την Ιλιάδα φύλλο και φτερό και πούπουλο 
阿姨好!
Έννοια σου Μένιο μου, και θα σ’το εξαφανίσω εγώ το στοκ της κουμτέλ οσονούπω
,
,
..... μαναφούκια......
Έννοια σου Μένιο μου, και θα σ’το εξαφανίσω εγώ το στοκ της κουμτέλ οσονούπω
,
,
..... μαναφούκια......
-
Γενιά της Αγαμίας
είναι λίγο εκνευριστικός και προσβλητικός με άλλα μέλη, αλλά δεν είναι σωστό να τον βρίζουμε
Ρε την πουστόγρια...το άλλαξε
Τα λεφτά μου ε; Ρε συ, μην με μαρτυράς και μου την πέσουνε τίποτε εκβιαστές...
ΧαχαχαχαΓκουερινο έγραψε: 10 Ιαν 2021, 12:37Αν εκεινη την εποχη καποιος πηγαινε για πολεμο στα 24 θα τον ονομαζαν γεροπτολεμο
Τα τσίπουρα μην ξεχνάς...
Έχουμε μέλος με το όνομα "Πάρις" ή "Παρθενοπίπης" ;Γενιά της Αγαμίας έγραψε: 10 Ιαν 2021, 17:04είναι λίγο εκνευριστικός και προσβλητικός με άλλα μέλη, αλλά δεν είναι σωστό να τον βρίζουμε
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
-
Γενιά της Αγαμίας
ParisΖαποτέκος έγραψε: 10 Ιαν 2021, 17:05Έχουμε μέλος με το όνομα "Πάρις" ή "Παρθενοπίπης" ;Γενιά της Αγαμίας έγραψε: 10 Ιαν 2021, 17:04είναι λίγο εκνευριστικός και προσβλητικός με άλλα μέλη, αλλά δεν είναι σωστό να τον βρίζουμε![]()
Αααα , δεν το είχα αντιληφθεί. Θενκς.Γενιά της Αγαμίας έγραψε: 10 Ιαν 2021, 17:06ParisΖαποτέκος έγραψε: 10 Ιαν 2021, 17:05Έχουμε μέλος με το όνομα "Πάρις" ή "Παρθενοπίπης" ;Γενιά της Αγαμίας έγραψε: 10 Ιαν 2021, 17:04
είναι λίγο εκνευριστικός και προσβλητικός με άλλα μέλη, αλλά δεν είναι σωστό να τον βρίζουμε![]()
Για αρχη να συμφωνήσουμε οτι ο Έκτορας δεν ηταν πανω απο 40 ετων;Leporello έγραψε: 10 Ιαν 2021, 14:13Και τι δουλειά είχε ο Αχιλλέας στην Σκύρο είπαμε; Τον είχε στείλει η μάνα του γιά να μη τον πάρουν στην Τροία. Μα θα έπαιρναν ένα δεκάχρονο παιδί να πολεμήσει;Γκουερινο έγραψε: 10 Ιαν 2021, 11:42Αν ηταν 17 θα ηταν φυσιολογικο που πολεμουσε,δεν θα του αλλαζαν το ονομα σε νεοπτολεμο. Ο μυθος του Αχιλλέα στην σκυρο με την γκομενα του τους παρουσιαζει απο οτι θυμαμαι κατω απο δεκα ετων
Και από που προκύπτει ότι στον Τρωϊκό πόλεμο πολεμούσαν παιδάκια 17 ετών; Στους Σπαρτιάτες, η επίλεκτη σειρά ήταν "πεντεκέδεκα αφ'ήβης" δηλαδή 33 ετών. Αλλαξε η βιολογία του ανθρώπου μέσα σε 800 χρόνια; Ασε που μέχρι τα 30 δεν είχαν πλήρη δικαιώματα οι Σπαρτιάτες.
Ειπαμε οτι αυτος ειναι μεταομηρικος μυθοςLeporello έγραψε: 10 Ιαν 2021, 14:13Και τι δουλειά είχε ο Αχιλλέας στην Σκύρο είπαμε; Τον είχε στείλει η μάνα του γιά να μη τον πάρουν στην Τροία. Μα θα έπαιρναν ένα δεκάχρονο παιδί να πολεμήσει;Γκουερινο έγραψε: 10 Ιαν 2021, 11:42Αν ηταν 17 θα ηταν φυσιολογικο που πολεμουσε,δεν θα του αλλαζαν το ονομα σε νεοπτολεμο. Ο μυθος του Αχιλλέα στην σκυρο με την γκομενα του τους παρουσιαζει απο οτι θυμαμαι κατω απο δεκα ετων
Ο ομηρος μας λεει οτι ο οδυσσεας πηγε να πεισει τον αχιλλεα στο σπιτι του και οχι στην σκυρο
Μην λεμε συνεχεια τα ιδια
Αδύνατον. Οταν γινόταν οι γάμοι των γονέων του Αχιλλέα, η Ελένη ήταν ήδη η ομορφότερη γυναίκα του κόσμου. Ο Οδυσσέας δε ήταν από τους μνηστήρες τής Ελένης όταν προτιμήθηκε ο Μενέλαος. Ο Αχιλλέας δεν ήταν, γιατί ήταν είτε αγέννητος (αν η ΕΛένη παντρεύθηκε τον Μενέλαο πριν από την κρίση του Πάρη), ή παιδάκι (αν τον παντρεύτηκε μετά αλλά αυτό είναι πιό απίθανο).Ζαποτέκος έγραψε: 10 Ιαν 2021, 16:53Ο Αχιλλέας κατά τον θάνατό του θα ήταν 40 – 45 ετών ( αυθαίρετη παραδοχή ), αφού ο Πηλέας ήταν τότε στα τελευταία του ( Ιλ. Τ 334 – 337 ).
Ο Τηλέμαχος όταν πηγαίνει στην Σπάρτη θα ήταν 20 ετών ( 10 χρόνια Τρωικός πόλεμος + 10 χρόνια περιπλανήσεις Οδυσσέα ). Ο Οδυσσέας τον είχε αφήσει βρέφος στην Ιθάκη όταν ξεκίνησε για την Τροία. Αν ο Οδυσσέας νυμφεύθηκε την Πηνελόπη 25 – 30 ετών ( αυθαίρετη παραδοχή ) , τότε γύρισε στην πατρίδα του 45 – 50 ετών , ηλικία που πέθανε ο Αχιλλέας. Συνεπώς ο Αχιλλέας ήταν μεγαλύτερος από τον Δυσσέα κατά 10 χρόνια.
1.
Δεν φταίω εγώ. Εσύ τον έφερες αυτό τον μύθο γιά να πείς ότι ο Αχιλλέας ήταν 10 ετών όταν έκανε τον Νεοπτόλεμο.Γκουερινο έγραψε: 10 Ιαν 2021, 22:15Ειπαμε οτι αυτος ειναι μεταομηρικος μυθοςLeporello έγραψε: 10 Ιαν 2021, 14:13Και τι δουλειά είχε ο Αχιλλέας στην Σκύρο είπαμε; Τον είχε στείλει η μάνα του γιά να μη τον πάρουν στην Τροία. Μα θα έπαιρναν ένα δεκάχρονο παιδί να πολεμήσει;Γκουερινο έγραψε: 10 Ιαν 2021, 11:42Αν ηταν 17 θα ηταν φυσιολογικο που πολεμουσε,δεν θα του αλλαζαν το ονομα σε νεοπτολεμο. Ο μυθος του Αχιλλέα στην σκυρο με την γκομενα του τους παρουσιαζει απο οτι θυμαμαι κατω απο δεκα ετων
Ο ομηρος μας λεει οτι ο οδυσσεας πηγε να πεισει τον αχιλλεα στο σπιτι του και οχι στην σκυρο
1.
- hellegennes
Ο γκουερίνο μπερδεύει την σύγχρονη εποχή, που οι άντρες κατατάσσονται σε μικρή ηλικία, με παλιότερες εποχές.Leporello έγραψε: 10 Ιαν 2021, 14:13Και τι δουλειά είχε ο Αχιλλέας στην Σκύρο είπαμε; Τον είχε στείλει η μάνα του γιά να μη τον πάρουν στην Τροία. Μα θα έπαιρναν ένα δεκάχρονο παιδί να πολεμήσει;Γκουερινο έγραψε: 10 Ιαν 2021, 11:42Αν ηταν 17 θα ηταν φυσιολογικο που πολεμουσε,δεν θα του αλλαζαν το ονομα σε νεοπτολεμο. Ο μυθος του Αχιλλέα στην σκυρο με την γκομενα του τους παρουσιαζει απο οτι θυμαμαι κατω απο δεκα ετων
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Εγω δεν χρημοποιησα αυτον τον μυθο,ουτε ειπα οτι ηταν δεκα χρονωνLeporello έγραψε: 10 Ιαν 2021, 22:20Δεν φταίω εγώ. Εσύ τον έφερες αυτό τον μύθο γιά να πείς ότι ο Αχιλλέας ήταν 10 ετών όταν έκανε τον Νεοπτόλεμο.Γκουερινο έγραψε: 10 Ιαν 2021, 22:15Ειπαμε οτι αυτος ειναι μεταομηρικος μυθοςLeporello έγραψε: 10 Ιαν 2021, 14:13 Και τι δουλειά είχε ο Αχιλλέας στην Σκύρο είπαμε; Τον είχε στείλει η μάνα του γιά να μη τον πάρουν στην Τροία. Μα θα έπαιρναν ένα δεκάχρονο παιδί να πολεμήσει;
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 409 Απαντήσεις
- 7910 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Zundapp
-