!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Αμερικανικές εκλογές 2020: τελικές προβλέψεις

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας

Τελικό αποτέλεσμα αμερικανικών εκλογών 2020

Νίκη Τραμπ
71
44%
Νίκη Μπαϊντεν
89
56%

Σύνολο ψήφων: 160

Άβαταρ μέλους
Golden Age

Re: Αμερικανικές εκλογές 2020: τελικές προβλέψεις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age »

Εξ αριστερών τα βέλη...

Φυσικά μιλά απαξιωτικά για τους διαδηλωτές σαν "πολτικά ορθός" που είναι, αλλά αποστασιοποείται απο την παλαβομάρα του αριστεροπροοδευτικού ολοκληρωτισμού

To «καρναβάλι» στο Κάπιτολ Χιλ δεν ήταν απόπειρα πραξικοπήματος αλλά μια άμυνα της Δημοκρατίας

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2021

Άρθρο: Paolo Guzzanti, δημοσιογράφος

Πρώην βουλευτής και γερουσιαστής της Ιταλικής Βουλής

Ο Τραμπ φεύγει από την πολιτική σκηνή, ίσως εκτοπισμένος από τον Λευκό Οίκο κακήν-κακώς, όπως θα ήθελε η Νάνσι Πελόζι - αλλά ο «Τραμπισμός» είναι μια πραγματικότητα η οποία δεν δημιουργήθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο, παρόλο που καλλιεργήθηκε από τον ίδιο.

Τηλεφωνώντας σε φίλους στο Midwest, στην Pennsylvania, στη Florida, βρήκα ανθρώπους με υγιές μυαλό που πιστεύουν ότι η δημοκρατία στις ΗΠΑ υπέστη καταπάτηση.

Ωστόσο εμείς συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε στην Αμερική τα παλιά μας μοτίβα τα οποία δεν βγάζουν πουθενά. Είναι ο Τραμπ ένας ακροδεξιός κίνδυνος; Κρίμα που οι Λατίνοι και η αφρικανική-αμερικανική μεσαία τάξη τον ψηφίζουν, καθώς και οι εργάτες και οι αγρότες.

Φυσικά τον μισούν οι διανοούμενοι. Όμως, εκτός από τη μείωση των φόρων και τη μείωση της ανεργίας, που κατάφερε, δεν βομβάρδισε κανέναν, αλλά έφερε τα αμερικανικά στρατεύματα στο σπίτι των πολιτών. Ο Τζο Μπάιντεν δεν είναι ακόμη πρόεδρος και βρίσκεται ήδη σε διαμάχη με τη Ρωσία και θα δούμε αν μπορεί να συγκρατήσει την Κίνα.

Λίγοι συνειδητοποίησαν ότι το «καρναβάλι» στο Κάπιτολ Χιλ με τους τέσσερις νεκρούς, δεν ήταν απόπειρα πραξικοπήματος, αλλά μια τρομερή υπεράσπιση της δημοκρατίας που πολλοί Αμερικανοί πιστεύουν ότι έχει καταπατηθεί.

Μεταξύ των υποστηρικτών του Τραμπ, το έμβλημα δεν είναι αυτοί με τα μαύρα πουκάμισα αλλά ο παρτιζάνος που τραγουδά το «Yankee Doodle», με φτερό στον μπερέ του και μια μπαρουτοθήκη στη ζώνη του.

Εξ’ ου και η ενδυμασία με τα κέρατα και το δέρμα βούβαλου, εμπνευσμένη από ορεινούς αντάρτες, σαν να είχαν μεταμφιεστεί ως Kαρμπονάροι εδώ στην Ιταλία. Προς θεού: όλα αυτά είναι άσχημα, πολύ άσχημα. Αλλά ας ξεχάσουμε, παρακαλώ, το φάντασμα του ναζισμού που είναι ένας εφιάλτης της κακής ευρωπαϊκής συνείδησης.

https://www.zougla.gr/kosmos/article/to ... imokratias
Άβαταρ μέλους
aljawn
Phorum.gr user: aljawn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aljawn »

dna replication έγραψε: 10 Ιαν 2021, 02:20 In response to pressures from all directions including its own staff, Twitter has followed Facebook's lead and removed Donald Trump's account.

And it wasn't just Trump. Accounts are vanishing quickly, including some popular Trump supporter accounts. I myself have lost hundreds of followers on Twitter in the last few hours, and I've seen people saying they lost a lot more.

It also wasn't just Trump supporters; leftist accounts are getting suspended too. The online left is hopefully learning that cheering for Twitter "banning fascists" irrationally assumes that (A) their purges are only banning fascists and (B) they are limiting their bans to your personal definition of fascists. There is no basis whatsoever for either of these assumptions.

https://twitter.com/yopasta/status/1347738646368149511
Αδελφέ, μήπως έχεις το face του να ρίξει καμιά ματιά ο τρολαιπωρος μπας και δικαιολογισει το μπαν;
My Life had stood, a Loaded Gun
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

aljawn έγραψε: 10 Ιαν 2021, 09:39
dna replication έγραψε: 10 Ιαν 2021, 02:20 In response to pressures from all directions including its own staff, Twitter has followed Facebook's lead and removed Donald Trump's account.

And it wasn't just Trump. Accounts are vanishing quickly, including some popular Trump supporter accounts. I myself have lost hundreds of followers on Twitter in the last few hours, and I've seen people saying they lost a lot more.

It also wasn't just Trump supporters; leftist accounts are getting suspended too. The online left is hopefully learning that cheering for Twitter "banning fascists" irrationally assumes that (A) their purges are only banning fascists and (B) they are limiting their bans to your personal definition of fascists. There is no basis whatsoever for either of these assumptions.

https://twitter.com/yopasta/status/1347738646368149511
Αδελφέ, μήπως έχεις το face του να ρίξει καμιά ματιά ο τρολαιπωρος μπας και δικαιολογισει το μπαν;
Όταν τα έλεγα στον Highlander και λοιπούς αριστερίζοντες-σαχλαμαρίζοντες ήμουν υπερβολικός. Το τέρας που δημιούργησαν έχει γυρίσει για να τους κλωτσήσει στην μούρη.
Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V »

Tο αστείο ήταν πως εκείνο το βράδυ σε κάποια φάση πριν καταλάβω τι είχε γίνει με παίρνει η μάνα μου τηλεωνο και μου λέει έγινε κίνημα.

Της λέω τι κίνημα και σαχλαμάρες στον ύπνο σου το βλέπεις. Μου ξαναλέει ότι το δείχνει η τηλεόραση και της απαντώ καμία ταινία θα βλέπεις, σιγά μη γίνεται κίνημα στην Ελλάδα. Όχι μου λέει στην Αμερική γίνεται πραξικόπημα και της απαντώ ότι τώρα με δουλευεις, είναι δυνατόν να κάνει κανείς πραξικόπημα στην Αμερική.? Και μου λέει βαλε Σκαι να δεις. Και τότε είδα. Οκ δεν ήταν κίνημα αλλα η μάνα μου έτσι το εξέλαβε. :003: :smt005:
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 »

George_V έγραψε: 10 Ιαν 2021, 10:23 Tο αστείο ήταν πως εκείνο το βράδυ σε κάποια φάση πριν καταλάβω τι είχε γίνει με παίρνει η μάνα μου τηλεωνο και μου λέει έγινε κίνημα.

Της λέω τι κίνημα και σαχλαμάρες στον ύπνο σου το βλέπεις. Μου ξαναλέει ότι το δείχνει η τηλεόραση και της απαντώ καμία ταινία θα βλέπεις, σιγά μη γίνεται κίνημα στην Ελλάδα. Όχι μου λέει στην Αμερική γίνεται πραξικόπημα και της απαντώ ότι τώρα με δουλευεις, είναι δυνατόν να κάνει κανείς πραξικόπημα στην Αμερική.? Και μου λέει βαλε Σκαι να δεις. Και τότε είδα. Οκ δεν ήταν κίνημα αλλα η μάνα μου έτσι το εξέλαβε. :003: :smt005:
Έτσι όπως το παρουσιαζε ο ΣΚΑΪ για πραξικόπημα φαίνονταν
Άβαταρ μέλους
Λίνο Βεντούρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λίνο Βεντούρα »

George_V έγραψε: 10 Ιαν 2021, 10:23 Και τότε είδα. Οκ δεν ήταν κίνημα αλλα η μάνα μου έτσι το εξέλαβε. :003: :smt005:
η μάνα σου και ο νανοσιδεράς με τον ταλαίπωρο
Fluffy έγραψε: 25 Αύγ 2021, 12:22 Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.
Άβαταρ μέλους
aljawn

https://twitter.com/AMZNforClimate/stat ... 6883552259

Μλκ μου, θα τρίζουν τα κόκκαλα του Ρίγκαν και του Ρούσβελτα, αν οι εργαζόμενοι (μπορείς να τους μεταφράσεις και εργάτες υπό άλλες συνθήκες) λαμβάνουν τις αποφάσεις για τα ατομικά δικαιώματα και τις επιχειρηματικές συνεργασίες. Για την ιστορία, όντως η ΑΜΑΖΟΝ ζήτησε από την πλατφόρμα να μεταφερθεί εντός προθεσμίας.
Άβαταρ μέλους
aljawn

Λίνο Βεντούρα έγραψε: 10 Ιαν 2021, 10:46
George_V έγραψε: 10 Ιαν 2021, 10:23 Και τότε είδα. Οκ δεν ήταν κίνημα αλλα η μάνα μου έτσι το εξέλαβε. :003: :smt005:
η μάνα σου και ο νανοσιδεράς με τον ταλαίπωρο
Ο τρολαίπωρος μπορεί και να ψάχνει τρόπο απεμπλοκής, καθότι αν είναι να περιμένει αναλύσεις από τον τιμονιέρη από τις κουκουβάουνες περί σύγχρονης γεωπολιτικής, νταξ, καλύτερα να αγοράσει ένα δοχείο κιλού βαζελίνη και να το γυρίσει σε ένθερμος τραμπίστι. Πασοκίζει, δεν είναι ηλίθιος.

Η ουσία είναι όμως ότι όντως σαν πραξικόπημα παίχθηκε στην αρχή, αλλά όσο βλέπαμε περισσότερο τα δεδομένα, γινόταν κατανοητό ότι επρόκειτο απλά για περιορισμένες ταραχές. Βασικά μόνο ένας θάνατος αποδίδεται σε χρήση όπλου (της βετεράνου), ένας σε χρήση... πυροσβεστήρα, ένας σε χρήση τίζερ στ' αρχίδια (νο χομο), ένα σε ποδοπάτημα και ένας δεν γνωρίζω ακόμα.

Στο μεταξύ από τα δεδομένα που έχουμε ξέρουμε σίγουρα ότι για την καταστολή την εντολή την έδωσε ο Πενς και χρησιμοποιήθηκαν οι νόμοι που ψήφισε ο Τραμπ για την αντιμετώπιση των BLM (αυτό για όσους αναφέρουν ότι υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές στις ταραχές). Προφανώς, από την στιγμή που δεν έχουμε φούτατζ από την Καμάλα πχ., να μας μιλάει με σπασμένη φωνή μέσω φέιςταιμ από το μπούνκερ που είναι κρυμμένη, αλλά όλο το στόρι εξελίχθηκε εντός 3-4 ωρών και επιλύθηκε χωρίς καν παρέμβαση του στρατού ή της αστυνομίας (η μπούκα είχε διαλυθεί μέχρι να φτάσουν τα πρώτα κλιμάκια της εθνοφρουράς), πόσο να το κάνεις σπιν αυτό;

Εντάξει, κάνουν μια τελευταία προσπάθεια οι δημοκρατικοί, ότι και καλά ο Πενς τα έσπασε με τον Τραμπάκουλα και έσωσε την χώρα, αλλά γελάνε και τα κράσπεδα πλέον (τον τιμονιέρη μην τον παρεξηγείς, έχει λιώσει το ριφρές να δει πότε θα κάνει το εμβόλιο και τι θα γράψει η WaPo)
Άβαταρ μέλους
Λίνο Βεντούρα

aljawn έγραψε: 10 Ιαν 2021, 11:05 οι εργαζόμενοι (μπορείς να τους μεταφράσεις και εργάτες)
Amazon Employees for Climate Justice
πιστεύεις πως υπάρχει εργαζόμενος ή εργάτης της αμαζών που παίρνει τρεις κι εξήντα χωμένος μέσα στα βάθη των αποθηκών ο οποίος ενδιαφέρεται για «κλιματική δικαιοσύνη»; :smt005:
Fluffy έγραψε: 25 Αύγ 2021, 12:22 Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.
Άβαταρ μέλους
aljawn

Λίνο Βεντούρα έγραψε: 10 Ιαν 2021, 11:23
aljawn έγραψε: 10 Ιαν 2021, 11:05 οι εργαζόμενοι (μπορείς να τους μεταφράσεις και εργάτες)
Amazon Employees for Climate Justice
πιστεύεις πως υπάρχει εργαζόμενος ή εργάτης της αμαζών που παίρνει τρεις κι εξήντα χωμένος μέσα στα βάθη των αποθηκών ο οποίος ενδιαφέρεται για «κλιματική δικαιοσύνη»; :smt005:
Όχι βέβαια, το ρέφερενς με ενδιαφέρει.

Οι εργάτες του εργοστασίου παραγωγής κοπριάς στο Νοβοζεβοαλτιξεντοσκι χαιρετίζουν την στάση του Στάλιν στον Καύκασο και ζητούν την επιβολή κυρώσεων στους γεωργιανούς
Manolis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Manolis »

aljawn έγραψε: 10 Ιαν 2021, 11:05 https://twitter.com/AMZNforClimate/stat ... 6883552259

Μλκ μου, θα τρίζουν τα κόκκαλα του Ρίγκαν και του Ρούσβελτα, αν οι εργαζόμενοι (μπορείς να τους μεταφράσεις και εργάτες υπό άλλες συνθήκες) λαμβάνουν τις αποφάσεις για τα ατομικά δικαιώματα και τις επιχειρηματικές συνεργασίες. Για την ιστορία, όντως η ΑΜΑΖΟΝ ζήτησε από την πλατφόρμα να μεταφερθεί εντός προθεσμίας.
αυτό είναι πάρα πολύ καλό.
Μπορείτε να με βρείτε και εδώ: https://www.forums.gr/member/63826-manolis-7
Άβαταρ μέλους
Λίνο Βεντούρα

Manolis έγραψε: 10 Ιαν 2021, 11:27 αυτό είναι πάρα πολύ καλό.
ποιο; το ότι τρέντι χαρτογιακάδες σαμποτάρουν και γελοιοποιούν τον συνδικαλισμό και τους κακοπληρωμένους χαμάληδες της Αμαζων, για να το παίξουν ενάρετοι στο τουίτερ -κάνοντας παράλληλα εκδούλευση στο μονοπωλιακό κεφάλαιο;
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

https://www.newyorker.com/magazine/2017 ... presidency πρέπει να έχει πήξει η μουνάρα αυτωνών με αυτά που γίνονται.... σε φάση δρακουμέλ-μαμ ρα-κακιά βάντα
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Άβαταρ μέλους
Papa John

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Papa John »

Λίνο Βεντούρα έγραψε: 10 Ιαν 2021, 02:22
Δημοκρατικός έγραψε: 10 Ιαν 2021, 02:21 Επιτέλους κάθαρση στα μμδ.

Και στα δικά μας :wink

Να ξεβρωμίσει ο τόπος.
αυτομπαναρίσου και θα ανοίξουμε και τα παράθυρα
:+1: :goodpost: :bravo: :smt023 :smt038 :blm:
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”