!!! DEVELOPMENT MODE !!!

κομμουνιστές νομίζουν οτι κάτι κάνουν

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Re: κομμουνιστές νομίζουν οτι κάτι κάνουν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban »

Παλαιοελλαδίτης έγραψε: 09 Ιαν 2021, 19:16
taliban έγραψε: 09 Ιαν 2021, 15:09
Nandros έγραψε: 09 Ιαν 2021, 14:12
Ερωτήσεις:
Πόσα έπαιρνες τον μήνα;
Το κόστος ζωής στην Κύπρο είναι/ήταν φθηνότερο από την Ελλάδα;
Εννοώ ότι στην Ελλάδα - αν δεν ήταν το σπίτι σου κοντά - σου στοίχιζε περισσότερο η θητεία από ότι στην Κύπρο;
.
240 απλός φαντάρος το 2010.
Αν είχες παραπάνω βαθμό 280-300 θυμάμαι το μήνα.
Είχαμε έξτρα λόγω εμπόλεμης ζώνης.
Το κόστος ζωής στην Κύπρο τότε ήταν φθηνότερο. Τώρα δεν ξέρω τι παίζει.
Εγώ πήγα λίγους μήνες μετά την έκρηξη στο Μαρί. Παίρναμε περίπου 245 και οι κωλόφαρδοι που είχαν ένδειξη δεκανέα, από ένα σημείο και μετά έπαιρναν περίπου 80 ευρώ παραπάνω. Επίσης, γυρνώντας στην Ελλάδα παίρναμε μαζεμένα όλα τα οκτάευρα :smt005: , ενώ όσοι είχαν γίνει λοχίες τον τελευταίο μήνα είχαν λίγα ευρώ περισσότερα.

Το κόστος για έναν φαντάρο δεν ήταν υψηλό, αρκεί να ήξερε που να πάει και να έκανε καλές επιλογές. Π.χ. προσωπικά όταν ήθελα να φάω κάτι στην έξοδο, αντί για τα σουβλάκια των 3-3,5 ευρώ προτιμούσα τις αρμένικες χαλουμόπιτες που κόστιζαν 1 ευρώ σε ένα μαγαζάκι στον πεζόδρομο δίπλα από τη Λήδρας (όχι προς το Miami, από την άλλη πλευρά). Μάλιστα, πέρσι που πήγα πάλι από εκεί, προς ευχάριστη έκπληξή μου διαπίστωσα πως παρά την επέκταση που είχαν κάνει, όχι μόνο είχαν την ίδια ποιότητα αλλά και την ίδια τιμή.
2 ευρώ είχε το σουβλάκι ο τύπος στην αρχή της πλατείας αριστερά όπως κοιτάς προς τα κάτω..

Δεν ξαναπάω μαιαμι δεν ξαναπάω ελιζε... τα έχω ξεχάσει τα τραγούδια :lol:
Κλασσικά στα καλα καθούμενα για καφέ. Έμεινα μακρυά από τα κοστα καφε.
Είχαμε πάει και λίγο πιο μακρυά..Στο οκταπους.
Δεν έχω ξαναδοκιμάσει τόσα ωραία κοκτέιλ στη ζωή μου. Λίγο τσιμπημενες οι τιμές βέβαια.

Για φαγητό είχα κάτσει σε ένα ταβερνάκι με παλιές φωτο μέσα πριν πέρασεις την την πράσινη γραμμή αριστερά.

Όλη η ιστορία εκεί μέσα.

Δεξιά όπως κατεβαίνεις ληδρας τα περισσότερα ξενοδοχεία τα είχαν πακι.
Τα ναργιλελαδικα Τούρκοι δεξιά όπως κατεβαίνεις στον παράλληλο.

Η ωραιότερη ανάμνηση που έχω είναι από Λάρνακα .
Πήραμε 3ημερη ( τη μοναδική ) προς το τέλος της θητείας εκεί.

Η παραλία στη Λάρνακα θύμιζε παραλία Baywatch.

Το βραδάκι τα παραλιακά ταβερνάκια έπαιζαν τσιτσανη..

Απρίλιος μήνας . 34 βαθμοί.

Εγώ το '11 έφυγα από το νησί.
Αφού φάγαμε το .... από την εμπλοκή και πορτοκάλι συναγερμό λόγω Καντάφι....
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

Παλαιοελλαδίτης έγραψε: 09 Ιαν 2021, 19:18
Nandros έγραψε: 09 Ιαν 2021, 14:12 Εννοώ ότι στην Ελλάδα - αν δεν ήταν το σπίτι σου κοντά - σου στοίχιζε περισσότερο η θητεία από ότι στην Κύπρο;
Κοίτα, εγώ προσωπικά γύρισα και με χρήματα. Βέβαια, τότε (2011-2012) τα αεροπορικά εισιτήρια και για τις τρεις άδειες ήταν δωρεάν, ενώ τώρα από όσο ξέρω, οι φαντάροι έχουν (ή είχαν, δεν ξέρω αν άλλαξε) δωρεάν μόνο τα εισιτήρια της μιας άδειας.
9 μήνες διακοπές στην Κύπρο και φεύγεις με κέρδος! :o
Εγώ φουμάρισα 32 μήνες στο ΠΝ με την επιστράτευση και ευτυχώς είχα μαζέψει λεφτά από μπάρκο.
.
Άβαταρ μέλους
taliban

Nandros έγραψε: 09 Ιαν 2021, 19:34
Nandros έγραψε: 09 Ιαν 2021, 14:12 Εννοώ ότι στην Ελλάδα - αν δεν ήταν το σπίτι σου κοντά - σου στοίχιζε περισσότερο η θητεία από ότι στην Κύπρο;
Κοίτα, εγώ προσωπικά γύρισα και με χρήματα. Βέβαια, τότε (2011-2012) τα αεροπορικά εισιτήρια και για τις τρεις άδειες ήταν δωρεάν, ενώ τώρα από όσο ξέρω, οι φαντάροι έχουν (ή είχαν, δεν ξέρω αν άλλαξε) δωρεάν μόνο τα εισιτήρια της μιας άδειας.
Εγώ φουμάρισα 32 μήνες στο ΠΝ με την επιστράτευση και ευτυχώς είχα μαζέψει λεφτά από μπάρκο.
.
Εσύ είσαι παλιός.
Τώρα παιδική χαρά είναι.
Αν και συγκριτικά η Κύπρος είναι προβλεπε όσο δεν πάει στα πάντα.

Έτσι πρέπει να ναι ο στρατός.

Μέχρι και τεστ γράφαμε στις αρχές επάνω στα όπλα αν παίρναμε κάτω από 15 κράτηση μέσα το σ/κ που ήταν η μεγάλη έξοδος.

Βολές με όπλα χορτάσαμε.

G3 hk11 0.50 mg3 κ.α.
50ρι επάνω στα Λεωνίδας βράδυ.

Κ@υλα.

Τουλάχιστον μάθαμε και 5 πράγματα ( εκτός Απ το φιδιασμα). :003:
Άβαταρ μέλους
Παλαιοελλαδίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Παλαιοελλαδίτης »

taliban έγραψε: 09 Ιαν 2021, 19:30 Δεν ξαναπάω μαιαμι δεν ξαναπάω ελιζε... τα έχω ξεχάσει τα τραγούδια :lol:
Μήπως εννοείς Caprice που κάνει ρίμα με τα δύο κιλά χασίς; :003:

Κλασσικά στα καλα καθούμενα για καφέ. Έμεινα μακρυά από τα κοστα καφε.
Είχαμε πάει και λίγο πιο μακρυά..Στο οκταπους.
Δεν έχω ξαναδοκιμάσει τόσα ωραία κοκτέιλ στη ζωή μου. Λίγο τσιμπημενες οι τιμές βέβαια.
Είχα πάει σε αρκετά: π.χ. Υφαντουργείο (η τελευταία φορά που έπαιξα μπιλιάρδο), Οκτάνα και μερικά άλλα κοντά στη Φανερωμένη(;). Στην Οκτάνα οι τιμές ήταν όντως τσιμπημένες.

Σε ταβέρνα είχα φάει καλά στον ''Ελλαδίτη''.
Δεξιά όπως κατεβαίνεις ληδρας τα περισσότερα ξενοδοχεία τα είχαν πακι.
Τα ναργιλελαδικα Τούρκοι δεξιά όπως κατεβαίνεις στον παράλληλο.
Νομίζω πως τα ναργιλάδικα τα είχαν Λιβανέζοι.

Η ωραιότερη ανάμνηση που έχω είναι από Λάρνακα .
Πήραμε 3ημερη ( τη μοναδική ) προς το τέλος της θητείας εκεί.

Η παραλία στη Λάρνακα θύμιζε παραλία Baywatch.
Στην τριήμερη πήγα Λεμεσό (Breeze και Dolce) και Πρωταρά-Αγία Νάπα. Τη Λάρνακα την είδα καλύτερα πέρσι, διότι ως φαντάρος ήμουν συνέχεια περαστικός.
Απρίλιος μήνας . 34 βαθμοί.
:hebit:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Παλαιοελλαδίτης την 09 Ιαν 2021, 19:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Παλαιοελλαδίτης

.
Επτά για την ακρίβεια και με μεγάλες άδειες.

Υ.Γ. Από ό,τι θυμάμαι μας είχες γράψει για εκείνη την περίοδο.
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

Παλαιοελλαδίτης έγραψε: 09 Ιαν 2021, 19:48
Παλαιοελλαδίτης έγραψε: 09 Ιαν 2021, 19:18 Κοίτα, εγώ προσωπικά γύρισα και με χρήματα. Βέβαια, τότε (2011-2012) τα αεροπορικά εισιτήρια και για τις τρεις άδειες ήταν δωρεάν, ενώ τώρα από όσο ξέρω, οι φαντάροι έχουν (ή είχαν, δεν ξέρω αν άλλαξε) δωρεάν μόνο τα εισιτήρια της μιας άδειας.
.

Είχα γράψει εδώ: viewtopic.php?f=11&t=1153&p=45328&hilit ... %A3#p39806

Ξαναπήγα στην Κύπρο για ένα 5ήμερο το 2003. Ένας συμμαθητής μου είναι μόνιμος κάτοικος και με ξενάγησε.
Στην Πάφο δεν αναγνώρισα τίποτα, τα πάντα έχουν αλλάξει.

Αυτό που με εντυπωσίασε ήταν η γεύση από τις πατάτες, όχι μόνο στο σπιτικό φαγητό, αλλά και στις ταβέρνες. Ξετρελάθηκα κυριολεκτικά και ακόμα τις θυμάμαι. Όσες κυκλοφορούν εδώ δεν είναι το ίδιο.
.
Άβαταρ μέλους
taliban

Παλαιοελλαδίτης έγραψε: 09 Ιαν 2021, 19:44
taliban έγραψε: 09 Ιαν 2021, 19:30 Δεν ξαναπάω μαιαμι δεν ξαναπάω ελιζε... τα έχω ξεχάσει τα τραγούδια :lol:
Μήπως εννοείς Caprice που κάνει ρίμα με τα δύο κιλά χασίς; :003:
:lol:

Δεν ξαναπάω καμπαρέ απολελε ολε μαιαμι ελιζε (ειναι και ενα αλλο κωλομπαρο δεν το θυμαμαι) :smt005:

Caprice ρε συ ηταν κατι νεαρα κομματια τοτε. Αλλα νταξει. Ολα τα ταγματα εκει πηγαιναν.Σιγα...

Είχα πάει σε αρκετά: π.χ. Υφαντουργείο (η τελευταία φορά που έπαιξα μπιλιάρδο), Οκτάνα και μερικά άλλα κοντά στη Φανερωμένη(;). Στην Οκτάνα οι τιμές ήταν όντως τσιμπημένες.

Σε ταβέρνα είχα φάει καλά στον ''Ελλαδίτη''.
Οκτανα σωστα. Οχι οκταπους.

Στην τριήμερη πήγα Λεμεσό (Breeze και Dolce) και Πρωταρά-Αγία Νάπα. Τη Λάρνακα την είδα καλύτερα πέρσι, διότι ως φαντάρος ήμουν συνέχεια περαστικός.
Εμάς μας πήγαν άγημα Λεμεσό αλλά δεν θυμάμαι γιατί. :lol:
Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

Nandros έγραψε: 09 Ιαν 2021, 20:06
Παλαιοελλαδίτης έγραψε: 09 Ιαν 2021, 19:48
.

Είχα γράψει εδώ: viewtopic.php?f=11&t=1153&p=45328&hilit ... %A3#p39806

Ξαναπήγα στην Κύπρο για ένα 5ήμερο το 2003. Ένας συμμαθητής μου είναι μόνιμος κάτοικος και με ξενάγησε.
Στην Πάφο δεν αναγνώρισα τίποτα, τα πάντα έχουν αλλάξει.

Αυτό που με εντυπωσίασε ήταν η γεύση από τις πατάτες, όχι μόνο στο σπιτικό φαγητό, αλλά και στις ταβέρνες. Ξετρελάθηκα κυριολεκτικά και ακόμα τις θυμάμαι. Όσες κυκλοφορούν εδώ δεν είναι το ίδιο.
.
Ξυλοφάγου
Άβαταρ μέλους
Παλαιοελλαδίτης

taliban έγραψε: 09 Ιαν 2021, 20:12 Δεν ξαναπάω καμπαρέ απολελε ολε μαιαμι ελιζε (ειναι και ενα αλλο κωλομπαρο δεν το θυμαμαι) :smt005:

Caprice ρε συ ηταν κατι νεαρα κομματια τοτε. Αλλα νταξει. Ολα τα ταγματα εκει πηγαιναν.Σιγα...
Από ένα σημείο και μετά πήγαινα εκεί μόνο αν είχε κανέναν αγώνα. Ουσιαστικά ήταν ΚΨΜ με πολιτικά και σερβιτόρες, ενώ ο υπόλοιπος κόσμος άρχιζε να σκάει μύτη όταν έφευγαν οι φαντάροι για τα πούλμαν.

Υ.Γ. ''Δε ξαναπάω εγώ Miami, άλλο σκοπέτο δε με πιάνει, Δεν ξαναπάω εγώ Caprice''. :lol:

Εμάς μας πήγαν άγημα Λεμεσό αλλά δεν θυμάμαι γιατί. :lol:
Μήπως για το καρναβάλι; :D Εμένα με είχαν στείλει άγημα σε περιφορά εικόνας τοπικού αγίου. Γύρισα επ΄ ώμου όλη τη Μαλούντα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”