!!! DEVELOPMENT MODE !!!

κάτι λέγανε για εισαγγελείς και fake news

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Re: κάτι λέγανε για εισαγγελείς και fake news

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

Chainis έγραψε: 08 Ιαν 2021, 23:50
sys3x έγραψε: 08 Ιαν 2021, 19:58
foscilis έγραψε: 08 Ιαν 2021, 19:41

Επειδή σε έχω παρακολουθήσει στο θέμα, ισχυριζόμενος ότι η ΕΕ είναι καταστροφή γιατί δε μας δίνει πίσω την Πόλη ενώ τα μνημόνια είναι μια τεράστια συνωμοσία για να μας κλέψουν κι άλλα λεφτά οι Γερμανοί που μας χρωστάνε ΔΕΝ εμπνέεις ακριβώς τον άλλον να μη σου πουλήσει φίδια. Η Παναγιά η ίδια να ήταν, θα έμπαινε στον πειρασμό να σου πουλήσει φίδια.
Αυτό κατάλαβες μετά από τόσα χρόνια; ρήλι ρε μλκ;
:lol:
ρήλι;

Ακόμη πιστεύεις ότι τα μνημόνια παιχτήκανε για οποιονδήποτε άλλο λόγο εκτός από το να σώσουν τα γερμανογαλλικά πιστωτικά ιδρύματα;
Και πιστεύεις ότι σε κόβει και το μυαλό φαμ μου ε.
λελ.
Το λες σαν να είναι μέγιστο αμάρτημα ή συνωμοσία ή στημένη συμπεριφορά για να μας βλάψει.

Αν μια τράπεζα αναχρηματοδοτισει μια επιχείρηση που είναι έτοιμη να βαρέσει κανόνι για να μείνει ζωντανη και να εξοφλήσει κάποτε κι αυτά που ήδη χρωστούσε στην τράπεζα και να μην τα χάσει, λειτουργεί λάθος;

Προφανώς και η τράπεζα στηρίζει και τον επιχειρηματία και τα συμφέροντα της και πολύ καλά κάνει
Το λέω σαν κάτι που υφίσταται.
Τα κράτη ΔΕΝ* είναι επιχειρήσεις, δεν βαράνε κανόνι και εξαφανίζονται στις βερμούδες, έχουν σταθερή ροή εισοδημάτων (φορολογία), και το πολυτιμότερο κεφάλαιο, ανθρώπους - γη και ύδωρ, πολύ βασικό αυτό*.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

stavmanr έγραψε: 09 Ιαν 2021, 01:09 Κοινώς, μεταθέτοντας το πρόβλημα της αξιοπιστίας σε κάποιον άλλο, δε λύνεται καθαυτό το πρόβλημα της αξιοπιστίας.
To HH όπως και το snopes δεν φτιάχτηκαν για να λύσουν το πρόβλημα αξιοπιστίας των ΜΜΕ, αλλά για να εκθέτουν με στοιχεία ψευδείς αναφορές, από όπου κι αν προέρχονται.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Chainis
Phorum.gr user: Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis »

sys3x έγραψε: 09 Ιαν 2021, 01:46
sys3x έγραψε: 08 Ιαν 2021, 19:58

Αυτό κατάλαβες μετά από τόσα χρόνια; ρήλι ρε μλκ;
ρήλι;

Ακόμη πιστεύεις ότι τα μνημόνια παιχτήκανε για οποιονδήποτε άλλο λόγο εκτός από το να σώσουν τα γερμανογαλλικά πιστωτικά ιδρύματα;
Και πιστεύεις ότι σε κόβει και το μυαλό φαμ μου ε.
λελ.
Το λες σαν να είναι μέγιστο αμάρτημα ή συνωμοσία ή στημένη συμπεριφορά για να μας βλάψει.

Αν μια τράπεζα αναχρηματοδοτισει μια επιχείρηση που είναι έτοιμη να βαρέσει κανόνι για να μείνει ζωντανη και να εξοφλήσει κάποτε κι αυτά που ήδη χρωστούσε στην τράπεζα και να μην τα χάσει, λειτουργεί λάθος;

Προφανώς και η τράπεζα στηρίζει και τον επιχειρηματία και τα συμφέροντα της και πολύ καλά κάνει
Τα κράτη ΔΕΝ* είναι επιχειρήσεις, δεν βαράνε κανόνι και εξαφανίζονται στις βερμούδες, έχουν σταθερή ροή εισοδημάτων (φορολογία), και το πολυτιμότερο κεφάλαιο, ανθρώπους - γη και ύδωρ, πολύ βασικό αυτό*.
Βαράνε κανόνι χωρίς να εξαφανιζονται.
Πτώχευση το λένε και αδυναμία πληρωμών.
Το έκανε η Αργεντινή σχετικά πρόσφατα.
Δεν νομίζω ότι θα ειμασταν καλύτερα σήμερα αν το είχαμε δοκιμάσει.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Άβαταρ μέλους
Αίγαγρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αίγαγρος »

Γενικά υπάρχει τεράστια αδιαφάνεια στο θέμα του covid, σε επίπεδο ενημέρωσης, ίσως περισσότερο από ποτέ τα τελευταία χρόνια. Ψέμα στο ψέμα και στην παραπληροφόρηση σε αγαστη συνεργασία με την κυβέρνηση. Δήθεν ότι γίνονται έλεγχοι (που δεν γίνονται), βάζοντας μάλλον τα ίδια βίντεο με αστυνομικούς από τον περασμένο Μάρτη, ή δήθεν πως γίνονται τεστ και ιχνηλατήσεις κτλ. Πλέον έχω αρχίσει να αμφιβάλλω ότι γίνονται όσα εμβόλια ισχυρίζονται, και όχι λιγότερα. Το ότι η αντιπολίτευση είναι άχρηστη και επικίνδυνη, δεν δίνει το δικαίωμα στην (κάθε) κυβέρνηση να αλητευει.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Cavaliere έγραψε: 08 Ιαν 2021, 17:50 Περιμένω να σιγουρευτώ πριν αρχίσω χοντρά μπινελίκια, και πάρω τηλέφωνο φίλους που το παίζουν δημοσιογράφοι, να τους γαμήσω τη μάνα και τη γυναίκα και την αδερφή (στα λόγια μόνο). Ως τώρα το βρήκα στο Υ.Τ., αλλά δεν μπορώ να βεβαιωθώ για ημερομηνία δημοσίευσης. Θέλω να είμαι βέβαιος πριν τους γαμήσω το σπίτι.
Αυτό περίμενες για να καταλάβεις ότι οι δημοσιογράφοι είναι η χειρότερη φάρα;
Άβαταρ μέλους
aljawn
Phorum.gr user: aljawn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aljawn »

Λίνο Βεντούρα έγραψε: 08 Ιαν 2021, 22:11
aljawn έγραψε: 08 Ιαν 2021, 18:25 Πιο πολύ με προβληματίζει το γεγονός ότι τρία μέσα δημοσίευσαν την ίδια fake είδηση, παρά το γεγονός ότι ήταν fake.
Έτσι λειτουργεί το τραστ των τηλεπειρατών
Μα διάολε, μέχρι σήμερα πίστευα ότι τα πετσώματα των ΜΜΕ, είναι τα μόνα λεφτά που έδωσε το τσίρκο και έπιασαν τόπο και ότι αυτοί που τα τσέπωσαν, τα δούλεψαν κιόλας. Τελικά, το αντάλλαγμα ποιο είναι, η υπέρκομψη Μαρέβα και το ίδιο fake news κονσέρβα;

ΥΓ. Για την ουσία του όρου τηλεπειρατής, να σου επισημάνω ότι αν και έχουν περάσει μόλις τρία χρόνια, αυτοί που πήραν πάνω τους την απόφαση πρόλαβαν να εξαργυρώσουν τα γραμμάτια: κανείς εκ των δύο δεν είναι πλέον ελ δικαστής για να τους αναζητήσουν ευθύνη, η μια προήχθη στην υπέρτατη ελ αργομισθία (ΠτΔ) και ο άλλος προτάθηκε για την θέση του γενικού εισαγγελέα του ΔΕΕ (τουλάχιστον αυτόν τον πληρώνουν και άλλοι)
My Life had stood, a Loaded Gun
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

Τώρα ξέρετε γιατί τα ελληνικά κανάλια θέλουν κατά βάθος να απαγορεύσουν το διαδίκτυο. Και τονίζουν συνέχεια τους κινδύνους κλπ.

Οι λόγοι είναι δύο:

-Θέλουν να προβάλλουν fake news χωρίς να τους ελέγχει κανείς.
- Η τηλεθέαση έχει μειωθεί αισθητά γιατί μια τεράστια μερίδα του κοινού προτιμά το ίντερνετ από την τηλεόραση.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

Chainis έγραψε: 09 Ιαν 2021, 02:06

Δεν νομίζω ότι θα ήμασταν χειρότερα, όχι σήμερα, σήμερα θα ήμασταν σίγουρα καλλίτερα, ένα δύο χρόνια μετά από οτιδήποτε δεν θα δέσμευε μέχρι και τον πάτο των δισέγγονων μας.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
aljawn

sys3x έγραψε: 09 Ιαν 2021, 13:11

Δεν νομίζω ότι θα ήμασταν χειρότερα, όχι σήμερα, σήμερα θα ήμασταν σίγουρα καλλίτερα, ένα δύο χρόνια μετά από οτιδήποτε δεν θα δέσμευε μέχρι και τον πάτο των δισέγγονων μας.
Τώρα σοβαρά, κάνεις τέτοια συζήτηση με αυτόν που πιστεύει ότι το Μάτι είναι χειρότερο από την πανδημία στην Θεσσαλονίκη;
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ »

Ναι, αλλά τώρα έχουμε καθαρό κούτελο και, επιπλέον, σώσαμε τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Ντόϋτσλαντ Ούμπερ Άλλες!
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Άβαταρ μέλους
aljawn

ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 08 Ιαν 2021, 22:30
aljawn έγραψε: 08 Ιαν 2021, 18:25 Πιο πολύ με προβληματίζει το γεγονός ότι τρία μέσα δημοσίευσαν την ίδια fake είδηση, παρά το γεγονός ότι ήταν fake.
Τη σήμερον ημέρα θεωρείται πιό σημαντική η παραγωγή του περιεχομένου από τη ποιότητά του.Ο χρόνος που έχει στη διάθεσή του κάθε συντάκτης είναι πολύ λίγος για να διασταυρώσει τις ειδήσεις. Υπάρχει δε και μία αγελαία συμπεριφορά, κατά άλλους συμπεριφορά επιτήσεια ή ευθυνόφοβη στο χώρο των ΜΜΕ που περιγράφεται από την ανακύκλωση των πληροφοριών. Μία είδηση μπορεί να γίνει viral αν «παραχθεί» από κάποιο μεγάλο ΜΜΕ.
Μα το θέμα εδώ δεν είναι μόνο η ποιότητα, είναι ότι δεν υπάρχει καν παραγωγή, αλλά μεταδίδεται το ίδιο ψέμα κονσέρβα.
Ρε παιδί μου, βιντεάκια από παλαιότερους αγιασμούς υπάρχουν πάμπολλα στο ΥΤ, χάθηκε πχ. το Star να βάλει έναν από την Αίγινα το 2009;

Τώρα διαχρονικά στην Ελλάδα δεν υπήρχε ανεξαρτησία των ΜΜΕ και μαλακίες περί τέταρτης εξουσίας. Όλα τα ΜΜΕ, αν δεν είχες πέσει με μετεωρίτη στην χώρα την προηγούμενη ημέρα, ήξερες πάνω κάτω πως θα αντιδρούσαν σε κάθε σχεδόν είδηση και το μόνο ερώτημα είναι πως θα έφταναν εκεί. Για παράδειγμα ήξερες ότι η Αυριανή και τα Νέα θα έκαναν πίπες στο ΠΑΣΟΚ, απλά η Αυριανή θα το έκανε με χυδαίο, προφανή τρόπο και τα Νέα με πιο εστέτ, μεσοαστικό. Επιπλέον, ξεκάθαρα διαχρονικά τα ελληνικά ΜΜΕ είναι πιο ικανά στην δολοφονία χαρακτήρων παρά στην προαγωγή ιδεών.

Σήμερα για να είμαι ειλικρινής, αν δεν θες να φας στην μάπα αγιογραφία του kouli έχεις ακριβώς τρεις επιλογές:
1. να διαβάσεις Μπαξεβάνη ή Ρίζο, όχι γιατί θα είναι αντικειμενικοί, αλλά γιατί είναι οι μόνοι που δεν πετσώνονται και άρα δεν γράφουν πληρωμένες πίπες της κυβερνήσεως
2. να κοιτάξεις το δικαστικό ρεπορτάζ μπας και είχε κανένα ατύχημα την προηγούμενη εβδομάδα ο Βαγγέλας, οπότε για αυτή την εβδομάδα έχει διατάξει τον Κουρτάκη να κάνει αντιπολίτευση
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

hellegennes έγραψε: 09 Ιαν 2021, 01:48
stavmanr έγραψε: 09 Ιαν 2021, 01:09 Κοινώς, μεταθέτοντας το πρόβλημα της αξιοπιστίας σε κάποιον άλλο, δε λύνεται καθαυτό το πρόβλημα της αξιοπιστίας.
To HH όπως και το snopes δεν φτιάχτηκαν για να λύσουν το πρόβλημα αξιοπιστίας των ΜΜΕ, αλλά για να εκθέτουν με στοιχεία ψευδείς αναφορές, από όπου κι αν προέρχονται.
Προφανώς ήσουν εκτός συζήτησης και δεν κατάλαβες καν τί συζητάμε.
Ο Chainis κατέθεσε το εξής: βαριέμαι να ψάχνω μόνος μου οπότε και αναθέτω στα εκάστοτε ΗΗ να μου λένε τί είναι αληθές και τί όχι.
Αυτό, του εξήγησα, δεν αλλάζει τίποτα ως προς την αξιοπιστία του εκάστοτε σάιτ, είτε είναι το ΗΗ είτε κάθε άλλο, δεδομένου ότι απλά εναποθέτεις την πίστη σου στην ακρίβεια όσων σου παρουσιάζονται.
Δηλαδή, δεν έχει σημασία αν είναι το ΗΗ ή το κάθε μπλογκ αφού ούτως ή άλλως δεν το ελέγχεις ως προς την αξιοπιστία του.

Το αν τα ΗΗ εκθέτουν ψευδείς αναφορές ή και κάνουν ψευδείς αναφορές είναι κάτι που συζητήσαμε αναλυτικά σε άλλο νήμα.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Green Dragon έγραψε: 09 Ιαν 2021, 09:39
Cavaliere έγραψε: 08 Ιαν 2021, 17:50 Περιμένω να σιγουρευτώ πριν αρχίσω χοντρά μπινελίκια, και πάρω τηλέφωνο φίλους που το παίζουν δημοσιογράφοι, να τους γαμήσω τη μάνα και τη γυναίκα και την αδερφή (στα λόγια μόνο). Ως τώρα το βρήκα στο Υ.Τ., αλλά δεν μπορώ να βεβαιωθώ για ημερομηνία δημοσίευσης. Θέλω να είμαι βέβαιος πριν τους γαμήσω το σπίτι.
Αυτό περίμενες για να καταλάβεις ότι οι δημοσιογράφοι είναι η χειρότερη φάρα;
Σιγά τη "χειρότερη φάρα".
Δουλειά τους είναι να παρέχουν πληροφόρηση και δουλειά σου είναι να ελέγχεις την πληροφόρηση που λαμβάνεις.
Αν έκανες τη δουλειά σου, θα έκαναν τη δουλειά τους σωστότερα.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

aljawn έγραψε: 09 Ιαν 2021, 13:16

Τώρα σοβαρά, κάνεις τέτοια συζήτηση με αυτόν που πιστεύει ότι το Μάτι είναι χειρότερο από την πανδημία στην Θεσσαλονίκη;
Και ταυτόχρονα δεν θυμάται την Ηλεία, το Σάμινα, και άλλα καλούδια της ελληνικής ιστορίας.
Άβαταρ μέλους
aljawn

stavmanr έγραψε: 09 Ιαν 2021, 13:34 Και ταυτόχρονα δεν θυμάται την Ηλεία, το Σάμινα, και άλλα καλούδια της ελληνικής ιστορίας.
Καλά, αυτά είναι πιο παλιά, οπότε λογικά θα επικαλεστεί Αλτσχάιμερ.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”