Όχι. Μηδενική πιθανότητα σε άπειρες επαναλήψεις = πεπερασμένος αριθμός γεγονότων.hellegennes έγραψε: 06 Ιαν 2021, 16:40Είναι μη μηδενική αλλιώς δεν θα κάναμε αυτήν την συζήτηση τώρα γιατί δεν θα υπήρχαμε.Καραμελίτσα έγραψε: 06 Ιαν 2021, 16:38 Το πρώτο δεν ισχύει. Δηλαδή το άπειρο σύμπαν έχει άπειρους πολιτισμούς μόνο αν υποθέσεις μη μηδενική πιθανότητα εμφάνισης πολιτισμού.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Οι εξωγήινοι υπάρχουν
- Καραμελίτσα
Re: Οι εξωγήινοι υπάρχουν
Z
- Ζενίθεδρος
- Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Καλά σας τα λέει ο Κουρκ... εχμ, η Καραμελιτσα.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
☦𓀢
- hellegennes
Ξεκινάς από το συμπέρασμα και μάλιστα από ένα μαθηματικά κατασκευασμένο συμπέρασμα. Η πιθανότητα εμφάνισης πολιτισμού δεν είναι μηδενική. Δεν δημιουργήθηκε το σύμπαν σαν setpiece. Πάνω στην Γη πέρασαν δισεκατομμύρια δισεκατομμυρίων είδη ζωής μέχρι να εμφανιστεί ένας πολιτισμός, δηλαδή είναι μια μικρή, θετική πιθανότητα, δεν είναι ένας προκαθορισμένος αριθμός σε μαθηματικά προκαθορισμένο περιβάλλον.Καραμελίτσα έγραψε: 06 Ιαν 2021, 16:41Όχι. Μηδενική πιθανότητα σε άπειρες επαναλήψεις = πεπερασμένος αριθμός γεγονότων.hellegennes έγραψε: 06 Ιαν 2021, 16:40Είναι μη μηδενική αλλιώς δεν θα κάναμε αυτήν την συζήτηση τώρα γιατί δεν θα υπήρχαμε.Καραμελίτσα έγραψε: 06 Ιαν 2021, 16:38 Το πρώτο δεν ισχύει. Δηλαδή το άπειρο σύμπαν έχει άπειρους πολιτισμούς μόνο αν υποθέσεις μη μηδενική πιθανότητα εμφάνισης πολιτισμού.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
απο που προκυπτει μηδενικη πιθανοτητα ...?Καραμελίτσα έγραψε: 06 Ιαν 2021, 16:41Όχι. Μηδενική πιθανότητα σε άπειρες επαναλήψεις = πεπερασμένος αριθμός γεγονότων.hellegennes έγραψε: 06 Ιαν 2021, 16:40Είναι μη μηδενική αλλιώς δεν θα κάναμε αυτήν την συζήτηση τώρα γιατί δεν θα υπήρχαμε.Καραμελίτσα έγραψε: 06 Ιαν 2021, 16:38 Το πρώτο δεν ισχύει. Δηλαδή το άπειρο σύμπαν έχει άπειρους πολιτισμούς μόνο αν υποθέσεις μη μηδενική πιθανότητα εμφάνισης πολιτισμού.
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
- hellegennes
Από πουθενά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Από το ότι ενδέχεται ο αριθμός των πολιτισμών στο σύμπαν να ειναι πεπερασμένος. Την κολοκυθιά παιζουμε;
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
☦𓀢
αρα μηδεν πολιτισμοι στο συμπαν...?Ζενίθεδρος έγραψε: 06 Ιαν 2021, 17:22 Από το ότι ενδέχεται ο αριθμός των πολιτισμών στο σύμπαν να ειναι πεπερασμένος. Την κολοκυθιά παιζουμε;
- hellegennes
Αυτό θα συνέβαινε μόνο αν η ύπαρξη πολιτισμών δεν ήταν τυχαίο γεγονός αλλά προκατασκευασμένο. Δηλαδή αν υπήρχε θεός. Αυτό όμως εισάγει σε μια επιστημονική συζήτηση ένα μη επιστημονικό στοιχείο.Ζενίθεδρος έγραψε: 06 Ιαν 2021, 17:22 Από το ότι ενδέχεται ο αριθμός των πολιτισμών στο σύμπαν να ειναι πεπερασμένος. Την κολοκυθιά παιζουμε;
Η ύπαρξη πολιτισμών είναι προϊόν πιθανοτήτων και η πιθανότητα να υπάρξει πολιτισμός είναι μεγαλύτερη του 0 γιατί υπάρχουμε εμείς. Τέλος συζήτησης.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Δεν πρέπει να ειναι απαραίτητα μηδενικός ο αριθμός, αλλα η πιθανότητα εμφάνισης τους. Μπορεί να είναι και άπειρος, αλλα πρακτικά μηδενικός, αμα βρίσκεται ο επόμενος περαν των γαλαξιών που απομακρύνονται από εμάς ταχύτερα του φωτός
☦𓀢
☦𓀢
- hellegennes
Συγγνώμη, αλλά αυτό δεν είπα πιο πάνω;Ζενίθεδρος έγραψε: 06 Ιαν 2021, 17:31 Δεν πρέπει να ειναι απαραίτητα μηδενικός ο αριθμός, αλλα η πιθανότητα εμφάνισης τους. Μπορεί να είναι και άπειρος, αλλα πρακτικά μηδενικός, αμα βρίσκεται ο επόμενος περαν των γαλαξιών που απομακρύνονται από εμάς ταχύτερα του φωτός
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
αυτη τη στιγμη υπαρχει 1 πολιτισμος στο Συμπαν ... τουλαχιστον ... το 0 μονο μεταφυσικα μπορει να σταθει
- Dwarven Blacksmith
Προφανώς δεν εννοείς μηδενική αλλά ε0, δηλαδή μια απειροελάχιστη αλλά μη μηδενική ποσότητα.Καραμελίτσα έγραψε: 06 Ιαν 2021, 16:41Όχι. Μηδενική πιθανότητα σε άπειρες επαναλήψεις = πεπερασμένος αριθμός γεγονότων.hellegennes έγραψε: 06 Ιαν 2021, 16:40Είναι μη μηδενική αλλιώς δεν θα κάναμε αυτήν την συζήτηση τώρα γιατί δεν θα υπήρχαμε.Καραμελίτσα έγραψε: 06 Ιαν 2021, 16:38 Το πρώτο δεν ισχύει. Δηλαδή το άπειρο σύμπαν έχει άπειρους πολιτισμούς μόνο αν υποθέσεις μη μηδενική πιθανότητα εμφάνισης πολιτισμού.
Βέβαια ε0 * άπειρο κάνει άπειρο αριθμό γεγονότων, όχι απλά πεπερασμένο.
Ο γαλαξίας μας δεν είναι άπειρος, είναι απλά πολύ μεγάλος. Ο,τιδήποτε εκτός γαλαξία πρέπει να έχει όχι απλά τεχνολογικές αλλά θεϊκές δυνάμεις για να επικοινωνήσει μαζί μας.
Τελικώς δηλαδή συμφωνώ στο συμπέρασμα ότι λογικά υπάρχουν πεπερασμένοι πολιτισμοί στο γαλαξία μας, αλλά όχι στη διατύπωση σου.
Θα μπορουσε να πει κανεις οτι,επειδη ο προσομοιωτης ενδιαφερεται για μας τοτε,ασχολειται με τις ανησυχιες μας και προσπαθει ναhellegennes έγραψε: 06 Ιαν 2021, 15:58
Οι προσομοιολάγνοι υποστηρίζουν το αντίθετο. Ότι το παράδοξο του Φέρμι δείχνει ότι είμαστε προσομοίωση, γιατί ο προσομοιωτής μας ενδιαφέρεται για εμάς και το υπόλοιπο σύμπαν ούτε καν υπάρχει, απλά φαίνεται να υπάρχει.
''φερει'' τα πραγματα εκει που να ταιριαζουν σ'αυτες τις ανησυχιες.
Εφοσον η κοινη λογικη λεει οτι,δεν μπορει σ'ενα τοσο μεγαλο χωρο οπως το Συμπαν να υπαρχουμε μονο εμεις,
θα πρεπει να υπαρχουν κι αλλοι κοσμοι με ζωη,ο προσομοιωτης θα ηταν ''υποχρεωμενος'' να ακολουθησει αυτο το σεναριο,ωστε να καλυψει το κενο που υπαρχει.
Και ξαφνου,βουαλα,εξωγηινοι!
Μαλακίαν φυγείν αδύνατον.
Στου Κουνγκφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.
Στου Κουνγκφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.
- hellegennes
Γιατί; Θα το έκανε αυτό μόνο αν ήθελε να δει την αλληλεπίδρασή μας. Αν ήθελε να μελετήσει μόνο την δική μας συμπεριφορά, οι υπαρξιακές μας ανησυχίες για το αν υπάρχουν άλλοι στο σύμπαν δεν θα αποτελούσε εμπόδιο σε κάτι.Thor έγραψε: 06 Ιαν 2021, 17:38Θα μπορουσε να πει κανεις οτι,επειδη ο προσομοιωτης ενδιαφερεται για μας τοτε,ασχολειται με τις ανησυχιες μας και προσπαθει ναhellegennes έγραψε: 06 Ιαν 2021, 15:58
Οι προσομοιολάγνοι υποστηρίζουν το αντίθετο. Ότι το παράδοξο του Φέρμι δείχνει ότι είμαστε προσομοίωση, γιατί ο προσομοιωτής μας ενδιαφέρεται για εμάς και το υπόλοιπο σύμπαν ούτε καν υπάρχει, απλά φαίνεται να υπάρχει.
''φερει'' τα πραγματα εκει που να ταιριαζουν σ'αυτες τις ανησυχιες.
Εφοσον η κοινη λογικη λεει οτι,δεν μπορει σ'ενα τοσο μεγαλο χωρο οπως το Συμπαν να υπαρχουμε μονο εμεις,
θα πρεπει να υπαρχουν κι αλλοι κοσμοι με ζωη,ο προσομοιωτης θα ηταν ''υποχρεωμενος'' να ακολουθησει αυτο το σεναριο,ωστε να καλυψει το κενο που υπαρχει.
Και ξαφνου,βουαλα,εξωγηινοι!
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Εγώ πάντως έχω εντοπίσει δύο εξωγήινους που γράφουν στο φορουμ. 
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 29 Απαντήσεις
- 2813 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ζενίθεδρος