!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Απαιτούμε : νόμους (και) για την πολυσυντροφική γονεϊκότητα. Οχι στη πολυφοβία
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Re: Απαιτούμε : νόμους (και) για την πολυσυντροφική γονεϊκότητα. Οχι στη πολυφοβία
Οι διαδηλώσεις υπέρ της πολυγαμίας, όπως και οποιουδήποτε άλλου τέτοιου θέματος, είναι ηλίθιες, παρόλο που αυτά που λένε οι πολυγαμικοί είναι σωστά (ο άνθρωπος δεν είναι φύσει μονογαμικός). Μοιάζει σα να διεκδικείς κάτι που το έχεις ήδη.
- dna replication
- Phorum.gr user: dna
Re: Απαιτούμε : νόμους (και) για την πολυσυντροφική γονεϊκότητα. Οχι στη πολυφοβία
δε μας τα λέει καλά...Οι προτιμήσεις κάθε ανθρώπου είναι σεβαστές.
Και με τη ζήλια τι γίνεται;
Ζούμε σε μια κοινωνία που μας μαθαίνει να αντιδρούμε αρνητικά όταν ο/η σύντροφός μας ενδιαφέρεται ερωτικά για κάποιο άλλο πρόσωπο. Η ζήλια είναι κοινωνικά καλλιεργημένη
Πίσω από τη ζήλια κρύβονται διαφορετικά στοιχεία:
το παιδικό άγχος του αποχωρισμού από τους γονείς που προβάλλεται πάνω στον/στη σύντροφο
η ανασφάλεια και ο φόβος της εγκατάλειψης και της μοναξιάς
ο εγωισμός και η κτητικότητα
η χαμηλή αυτοεκτίμηση
ο φόβος του κοινωνικού στιγματισμού
κοινωνικά καλλιεργημένες εξωπραγματικές προσδοκίες
η τάση για πολυγαμία είναι έμφυτη και δεν πρέπει να καταπιέζεται
αλλά η ζήλεια είναι επίκτητη και πρέπει να καταπιέζεται
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος dna replication την 05 Ιαν 2021, 12:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Green Dragon
Η ζήλια είναι προϊόν ανασφάλειας και κτητικότητας, ένα πολύ άρρωστο, άσχημο, ψυχοφθόρο συναίσθημα. Κανείς δεν είναι κανενός, που λέει και το τραγούδι.dna replication έγραψε: 05 Ιαν 2021, 12:06το ερώτημα μου είναι γιατί να μην κάνεις όλη αυτή τη γνωστική ανάλυση κάθε φορά που σου έρχεται η επιθυμία να έχεις σχέσεις με τρίτο άτομο?georgebi έγραψε: 05 Ιαν 2021, 10:24
Τα πολυσυντροφικά άτομα μαθαίνουν να διαχειρίζονται τη ζήλια με ποικίλους τρόπους:
ανάλυση των αρνητικών σκέψεων και συναισθημάτων
καλλιέργεια εμπιστοσύνης και καλής επικοινωνίας
συναπόλαυση: να χαίρεσαι με την ευτυχία που νιώθει ο/η σύντροφός σου στις άλλες σχέσεις του/της
φιλικές σχέσεις με τους/τις μετασυντρόφους (τους/τις συντρόφους των συντρόφων μας)
αυτοεκτίμηση, θετική σκέψη, κατανόηση, δημιουργική επίλυση προβλημάτων
Διαχείριση της ζήλιας
Ζήλια: αρνητικές συναισθηματικές αντιδράσεις των ανθρώπων όταν ο/η σύντροφός τους δείχνει ερωτικό ενδιαφέρον για ένα άλλο πρόσωπο (εσωτερικευμένη πολυφοβία)
Τι κάνω όταν ζηλεύω; 1. α) Αναλαμβάνω την ευθύνη γι’ αυτό που νιώθω.
β) Κατηγορώ τον/την σύντροφό μου.
2. α) Αναλύω τις σκέψεις και τα συναισθήματά μου.
β) Θέτω περιορισμούς στον/στη σύντροφό μου.
3. α) Προσπαθώ να ξεπεράσω τις εσωτερικές αιτίες που με οδήγησαν στη ζήλια (ανασφάλεια, χαμηλή αυτοεκτίμηση κ.ά.)
β) Απαιτώ από τον/τη σύντροφό μου να αλλάξει συμπεριφορά για να νιώσω καλύτερα.
4. α) Εξηγώ με ηρεμία πώς νιώθω στον/τη σύντροφό μου.
β) Συμπεριφέρομαι με θυμό, κάνω μούτρα κλπ.
5. α) Αναζητώ τις αιτίες της ζήλιας μέσα μου.
β) Αναζητώ τις αιτίες της ζήλιας στη συμπεριφορά του/της συντρόφου μου.
6. α) Αξιοποιώ αυτή την ευκαιρία για να μάθω περισσότερα για τον εαυτό μου.
β) Δημιουργώ ενοχές στον/τη σύντροφό μου γιατί με έκανε να νιώσω άσχημα.
· Ποιες απ’ αυτές τις επιλογές έχουμε δοκιμάσει και τι αποτελέσματα είχαν;· Ποιες είναι ωφέλιμες α) για τον εαυτό μας β) για τον/τη σύντροφό μας γ) για τη σχέση μας;
· Ποιες μπορούν να κάνουν κακό;
· Ποιες μας διδάσκει η κοινωνία μας;
· Ποιες μας βοηθούν να εξελιχθούμε ως άνθρωποι;
· Ποιες είναι χρήσιμες σε μια πολυσυντροφική σχέση;
- Green Dragon
Μα είναι επίκτητη.dna replication έγραψε: 05 Ιαν 2021, 12:09δε μας τα λέει καλά...Οι προτιμήσεις κάθε ανθρώπου είναι σεβαστές.
Και με τη ζήλια τι γίνεται;
Ζούμε σε μια κοινωνία που μας μαθαίνει να αντιδρούμε αρνητικά όταν ο/η σύντροφός μας ενδιαφέρεται ερωτικά για κάποιο άλλο πρόσωπο. Η ζήλια είναι κοινωνικά καλλιεργημένη
Πίσω από τη ζήλια κρύβονται διαφορετικά στοιχεία:
το παιδικό άγχος του αποχωρισμού από τους γονείς που προβάλλεται πάνω στον/στη σύντροφο
η ανασφάλεια και ο φόβος της εγκατάλειψης και της μοναξιάς
ο εγωισμός και η κτητικότητα
η χαμηλή αυτοεκτίμηση
ο φόβος του κοινωνικού στιγματισμού
κοινωνικά καλλιεργημένες εξωπραγματικές προσδοκίες
η τάση για πολυγαμία είναι έμφυτη και δεν πρέπει να καταπιέζεται
αλλά η ζήλευα είναι επίκτητη και πρέπει να καταπιέζεται
- dna replication
- Green Dragon
Αν και τα λέει όλα το κείμενο, ας παίξουμε λίγο με το θέμα.
Γιατί σε πειράζει η σύντροφός σου να έχει δέσιμο και με άλλο άτομο; Τι νιώθεις όταν το σκέφτεσαι;
* Υπέθεσα ότι είσαι άντρας, αν όχι όπου 'η' βάλε 'ο', κοκ.
- Καραμελίτσα
Το τι νιώθω εγώ είναι ασήμαντο. Το πραγματικά ενδιαφέρον είναι τι θα νιώσει αυτός.Green Dragon έγραψε: 05 Ιαν 2021, 12:14Αν και τα λέει όλα το κείμενο, ας παίξουμε λίγο με το θέμα.
Γιατί σε πειράζει η σύντροφός σου να έχει δέσιμο και με άλλο άτομο; Τι νιώθεις όταν το σκέφτεσαι;
Z
- Καραμελίτσα
- dna replication
για ρώτα και συ τον/την σύντροφό σου και αν δεν έχει πρόβλημα,Green Dragon έγραψε: 05 Ιαν 2021, 12:14 Αν και τα λέει όλα το κείμενο, ας παίξουμε λίγο με το θέμα.
πόσταρε μας μια γυμνή φωτογραφία του/της
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος dna replication την 05 Ιαν 2021, 12:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
.....................................
https://thepostmillennial.com/polyamoro ... sive-media

看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎.....
Spoiler
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
- dna replication
για να μην πάει μακριά το challenge
ναι, η ζηλεια είναι "έμφυτη"
όποιο μικρό παιδί δε νοιώθει "κάπως" όταν δει για πρώτη φορά στην αγκαλιά των γονιών του άλλο παιδί
κάτι τρέχει με αυτό το παιδί
όποιο μικρό παιδί δε νοιώθει "κάπως" όταν δει για πρώτη φορά στην αγκαλιά των γονιών του άλλο παιδί
- Green Dragon
Εννοείς ότι φοβάσαι μην τον χάσεις;Καραμελίτσα έγραψε: 05 Ιαν 2021, 12:17 Το τι νιώθω εγώ είναι ασήμαντο. Το πραγματικά ενδιαφέρον είναι τι θα νιώσει αυτός.
Μα αν φύγει θα φύγει για δύο λόγους:
1) Δεν τον ενδιέφερες ήδη οπότε δεν είχε νόημα η συνέχεια ανεξαρτήτως ύπαρξης τρίτου προσώπου.
2) Τον ενδιέφερες αλλά έχει τα κοινωνικά κολλήματα ότι δεν είναι σωστό να είναι με δύο γυναίκες και σε χωρίζει γιατί εκείνη την στιγμή νιώθει περισσότερα για την άλλη.
Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, μένει.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Green Dragon την 05 Ιαν 2021, 12:42, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Green Dragon
Δεν έχω αυτήν την στιγμή αλλά αν είχα και δεν είχε θέμα δεν θα είχα ούτε κι εγώ. Το σώμα της ανήκει 100% σ' αυτήν και είναι ελεύθερη να κάνει ότι θέλει.dna replication έγραψε: 05 Ιαν 2021, 12:19για ρώτα και συ τον/την σύντροφό σου και αν δεν έχει πρόβλημα,Green Dragon έγραψε: 05 Ιαν 2021, 12:14 Αν και τα λέει όλα το κείμενο, ας παίξουμε λίγο με το θέμα.
πόσταρε μας μια γυμνή φωτογραφία του/της
- Καραμελίτσα
Εγώ μιλάω για κέρατο. Προφανώς δε θα υπάρχει συνέχεια, αλλά έχω κερδίσει το δικαίωμα να του ασκήσω βία στη διαδικασία του χωρισμού, να το πω ευγενικά.Green Dragon έγραψε: 05 Ιαν 2021, 12:27Εννοείς ότι φοβάσαι μην τον χάσεις;Καραμελίτσα έγραψε: 05 Ιαν 2021, 12:17 Το τι νιώθω εγώ είναι ασήμαντο. Το πραγματικά ενδιαφέρον είναι τι θα νιώσει αυτός.
Μα αν φύγει θα φύγει για δύο λόγους:
1) Δεν τον ενδιέφερες ήδη οπότε δεν είχε νόημα η συνέχεια ανεξαρτήτως ύπαρξης τρίοτυ προσώπου.
2) Τον ενδιέφερες αλλά έχει τα κοινωνικά κολλήματα ότι δεν είναι σωστό να είναι με δύο γυναίκες και σε χωρίζει γιατί εκείνη την στιγμή νιώθει περισσότερα για την άλλη.
Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, μένει.
Z
- Green Dragon
Δεν έχω νιώσει ποτε ζήλια με αυτήν την έννοια (μπορεί να έχω πει 'αυτός έχει ωραίο σπίτι, να προσπαθήσω ν' αποκτήσω κι εγώ τέτοιο' αλλά αυτό είναι θετικό). Και έχω γνωρίσει και άλλα άτομα (2) που έχουν το ίδιο χαρακτηριστικό με μένα.dna replication έγραψε: 05 Ιαν 2021, 12:24 για να μην πάει μακριά το challenge
Αν ζηλεύεις είναι επειδή έχεις την ψευδαίσθηση ότι ο άλλος σου ανήκει σε κάποιο ποσοστό. Στην πραγματικότητα το ποσοστό αυτό είναι 0%.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Green Dragon την 05 Ιαν 2021, 12:35, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση