Naida έγραψε: 04 Ιαν 2021, 00:12
stavmanr έγραψε: 04 Ιαν 2021, 00:06
Naida έγραψε: 04 Ιαν 2021, 00:01
Ξέχασα να κλειδώσω. Καλά που μου το θύμισες.
Προφανώς πέρα από το ότι ξέχασες να κλειδώσεις, ξέχασες κι ότι δεν υπάρχει καμία ευθύνη στον παρτενέρ ενός ανθρώπου ηλικίας άνω των 15 ετών, πέρα από τις ευθύνες που διέπουν όλες τις ερωτικές σχέσεις μεταξύ ατόμων κάθε άλλης ηλικίας.
Χρησιμοποίησες το επιχείρημα "γιατί 15 κι όχι 14;" το οποίο όμως λειτουργεί κι ανάποδα:
γιατί 15 κι όχι 16; γιατί 16 κι όχι 17; γιατί 17 κι όχι 18; γιατί 18 κι όχι 19; .... γιατί 70 κι όχι 71;
Στις σύγχρονες κοινωνίες προσπαθούμε μεν να βάλουμε κόκκινες γραμμές, αλλά πάντοτε με γνώμονα τα δεδομένα της εποχής, τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώνουν οι άνθρωποι κλπ.
Υπάρχει ευθύνη του παρτενέρ οταν είναι ενήλικος και έχουμε ένα ανήλικο.
Στην Ελλάδα, ο 15χρονος βρίσκεται "εντός της ηλικίας εφαρμογής του δικαιώματος της ερωτικής αυτοδιάθεσης". Αυτό σημαίνει ότι ο νόμος, ειδικά για το θέμα αυτό, τον θεωρεί κατά μία έννοια ...ενήλικο. Το αγαθό της ανηλικότητας σε αυτό το ζήτημα παύει να υφίσταται στα 15 έτη, κι αντικαθίσταται από το αγαθό του δικαιώματος στην ερωτική αυτοδιάθεση.
Για πες μου εσύ όταν ένας ενήλικος θα ξεγελάσει ένα παιδί πχ με δώρα για να το εκμεταλλευτει σεξουαλικά δεν έχει ευθύνη; αλλά τι ρωτάω. Όχι θα μου πεις. Και θα συνεχίσεις να εθελοτυφλείς βολικά.
Γιατί να εθελοτυφλώ βρε Νάιδα;
Τη νομοθεσία σου αναφέρω.
Στο θέμα της απάτης, ο νομοθέτης έχει ήδη προβλέψει.
Το πρόβλημα στο ζήτημα της εξαπάτησης προς ερωτική συνεύρεση δεν είναι καθαυτή η ερωτική συνεύρεση αλλά η αποπλάνηση, η απάτη.
Σε περιπτώσεις που το ένα μέρος δεν συναινεί έχουμε ξεκάθαρη περίπτωση βιασμού (σύμφωνα με το νέο Π.Κ.) ανεξάρτητα ηλικίας δράστη και θύματος.
Τί θα πει "εκμεταλλεύεται σεξουαλικά" εν τέλει; Ότι το εκδίδει; Ότι το βιάζει; Τί ακριβώς εννοείς ως "σεξουαλική εκμετάλλευση" που δεν ισχύει ούτως ή άλλως καί για ενήλικες;