Υποψιάζομαι πως και τότε έτσι σκέφτονταν οι δικοί μου, γι'αυτό πέθαναν σε πορείες θανάτου χωρίς να είναι Πόντιοι ούτε Αρμένιοι ούτε υπέρ-εξέχοντα στελέχη της Κωνσταντινουπολίτικης κοινότητας. Ήταν απλώς ευκατάστατοι, όπως σχεδόν όλοι.Scouser έγραψε: 03 Ιαν 2021, 00:54ΟΚ, αλλά καταλαβαίνεις ότι ο καθένας θα μπορούσε να πει ''ως τούρκος υπήκοος με ελληνική εθνική συνείδηση που εκδιώχθηκα από τη χώρα, θα αξιοποιούσα το δικαίωμα ψήφου μου για να ψηφίσω το Χ που θα διαλύσει την Τουρκία''. Το ζητούμενο όμως δεν είναι να βρεις μια αφορμή για να ψηφίσεις κάτι που πιστεύεις πως θα βλάψει την Τουρκία, είναι να σκεφτείς πως θα ψήφιζες ως τούρκος πολίτης που φυσιολογικά θέλει το καλό της πατρίδας του (όπως το αντιλαμβάνεται ο ίδιος).Juno έγραψε: 03 Ιαν 2021, 00:50Το εξήγησα. Όλη η οικογένεια της μίας γιαγιάς μου ήταν Τούρκοι πολίτες. Έτσι σκέφτονταν και σκέφτονται.Scouser έγραψε: 03 Ιαν 2021, 00:48
To ''ως Έλληνας'' ήταν περιττό, το ενδιαφέρον θα είναι να δούμε πως σκέφτονται οι φορουμίτες προσπαθώντας να δουν τα πράγματα με τα μάτια ενός τούρκου πολίτη.Juno πάει και σε εσένα αυτό.
Σαν κανονική Τουρκάλα δεν μπορώ να σκεφτώ. Υποθέτω πως θα ήμουν απίστευτα κομπλεξικό άτομο για να προσπαθώ να αρπάξω πολιτισμό από έθνη που έχουν γενοκτονήσει οι πρόγονοί μου και να το παίζω τρελίτσα "Όχι μπρε, δικά μας είναι. Τα φέραμε καβάλα στις καμήλες από την στέπα".