καταλαβα...παει και η UKΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 02 Ιαν 2021, 18:30Δε ξερω. Τι ΦΠΑ? Θα τα αγορασεις ως καταναλωτης ή ως εταιρεια? Πριν το brexit αν αγοραζες ως εταιρεια (με EU VAT number) δε πληρωνες ΦΠΑ. Τωρα λογικα θα πληρωνεις.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Σκουραίνουν τα πράγματα για τον Μπόρις Τζόνσον και τους μπρεξιτακηδες
Re: Σκουραίνουν τα πράγματα για τον Μπόρις Τζόνσον και τους μπρεξιτακηδες
Εξαρταται τι θες να αγορασεις. Τα περισσοτερα πλεον πραγματα μπορεις να τα βρεις και εκτος UK. Αλλα ναι, εφαγαν τα μουτρα τους και πανηγυριζουν κιολας.
Από fb group «Έλληνες στο Λονδίνο»
Καλημέρα. Πήρα ένα δέμα χτες από DHL και έδωσα έξτρα 25 λιρες!
Αυτο απο μονο του δε λεει πολλα. Τι δεμα? Τι αξιας? Τα εξτρα 25 τι ηταν? Επισης πως γινεται να παρελαβε δεμα τη πρωτοχρονια?nick έγραψε: 02 Ιαν 2021, 18:45 Από fb group «Έλληνες στο Λονδίνο»Καλημέρα. Πήρα ένα δέμα χτες από DHL και έδωσα έξτρα 25 λιρες!
Σιγουρα παντως εκτος των αλλων και τα μεταφορικα απο/προς UK θα ακριβυνουν λογω τελωνειου και γραφειοκρατιας.
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Δεν έχει δασμούς.
Το θέμα όμως είναι αν υπάρχει κάποια διαδικασία εκτελωνισμού για άλλα πράγματα, πχ ΦΠΑ, γιατί η εν λόγω διαδικασία είναι καπέλο 15 ευρώ (%&#@$ κάνει τις μικρές παραγγελίες εντελώς ασύμφορες). Οι ίδιοι οι δασμοί ακόμα και αν υπήρχαν θα ήταν γελοίοι.
- Green Dragon
Ούτε πριν το γλίτωνες, πλήρωνες 20% VAT. Απλά γινόταν αυτόματα, τώρα δεν ξέρω.ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 02 Ιαν 2021, 18:30Δε ξερω. Τι ΦΠΑ? Θα τα αγορασεις ως καταναλωτης ή ως εταιρεια? Πριν το brexit αν αγοραζες ως εταιρεια (με EU VAT number) δε πληρωνες ΦΠΑ. Τωρα λογικα θα πληρωνεις.
Αν αγοραζες ως εταιρεια και ειχες EU VAT (δε ξερω πως λεγεται στα Ελληνικα) δε πληρωνες καθολου ΦΠΑ οπως στις υπολοιπες ευρωπα'ι'κες χωρες. Τωρα οι Αγγλοι θα πληρωνουν παντα ΦΠΑ σε ο,τι αγοραζουν εκτος UK ασχετως αν ειναι εταιρειες ή απλοι καταναλωτες. Τουλαχιστον αυτο εχω καταλαβει.Green Dragon έγραψε: 02 Ιαν 2021, 19:45Ούτε πριν το γλίτωνες, πλήρωνες 20% VAT. Απλά γινόταν αυτόματα, τώρα δεν ξέρω.
Απλος πολιτης ειμαι απλα ειδα τιμες κ χαμηλα μεταφορικα που συμφερει παρα μεσα στην Ευρωπη...ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 02 Ιαν 2021, 18:35Εξαρταται τι θες να αγορασεις. Τα περισσοτερα πλεον πραγματα μπορεις να τα βρεις και εκτος UK. Αλλα ναι, εφαγαν τα μουτρα τους και πανηγυριζουν κιολας.
Look elsewhere.killzone έγραψε: 02 Ιαν 2021, 21:42Απλος πολιτης ειμαι απλα ειδα τιμες κ χαμηλα μεταφορικα που συμφερει παρα μεσα στην Ευρωπη...
- Green Dragon
Πρέπει να μάθεις αν υπάρχει πλεόν διαδικασία εκτελωνισμού. Αυτό είναι το ερώτημα κλειδί. Εγώ θα το ψάξω αυτό γιατί με ενδιαφέρει σαν ιδιώτη αφού αγοράζω αρκετά πράγματα μέσω Ebay για τις συλλογές μου.killzone έγραψε: 02 Ιαν 2021, 21:42Απλος πολιτης ειμαι απλα ειδα τιμες κ χαμηλα μεταφορικα που συμφερει παρα μεσα στην Ευρωπη...
Υπαρχει αλλα εξαρταται απ'το ποσον.Green Dragon έγραψε: 02 Ιαν 2021, 22:14Πρέπει να μάθεις αν υπάρχει πλεόν διαδικασία εκτελωνισμού. Αυτό είναι το ερώτημα κλειδί. Εγώ θα το ψάξω αυτό γιατί με ενδιαφέρει σαν ιδιώτη αφού αγοράζω αρκετά πράγματα μέσω Ebay για τις συλλογές μου.killzone έγραψε: 02 Ιαν 2021, 21:42Απλος πολιτης ειμαι απλα ειδα τιμες κ χαμηλα μεταφορικα που συμφερει παρα μεσα στην Ευρωπη...ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 02 Ιαν 2021, 18:35
Εξαρταται τι θες να αγορασεις. Τα περισσοτερα πλεον πραγματα μπορεις να τα βρεις και εκτος UK. Αλλα ναι, εφαγαν τα μουτρα τους και πανηγυριζουν κιολας.
- Green Dragon
Μέχρι τώρα δεν υπήρχε, τουλάχιστον για ποσά μέχρι 1200 ευρώ που έχω εμπειρία. Αν λόγω μπρέξιτ άλλαξε κάτι ίσως να ισχύει το όριο της ΕΕ για τα 22 ευρώ, δεν ξέρω αλλά θα μάθω.ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 02 Ιαν 2021, 22:26Υπαρχει αλλα εξαρταται απ'το ποσον.Green Dragon έγραψε: 02 Ιαν 2021, 22:14 Πρέπει να μάθεις αν υπάρχει πλεόν διαδικασία εκτελωνισμού. Αυτό είναι το ερώτημα κλειδί. Εγώ θα το ψάξω αυτό γιατί με ενδιαφέρει σαν ιδιώτη αφού αγοράζω αρκετά πράγματα μέσω Ebay για τις συλλογές μου.
Μεχρι τωρα δεν υπηρχε ανεξαρτητου ποσου. Εχω κανει παραγγελειες με χιλιαδες ευρω.Green Dragon έγραψε: 02 Ιαν 2021, 22:33Μέχρι τώρα δεν υπήρχε, τουλάχιστον για ποσά μέχρι 1200 ευρώ που έχω εμπειρία. Αν λόγω μπρέξιτ άλλαξε κάτι ίσως να ισχύει το όριο της ΕΕ για τα 22 ευρώ, δεν ξέρω αλλά θα μάθω.ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 02 Ιαν 2021, 22:26Υπαρχει αλλα εξαρταται απ'το ποσον.Green Dragon έγραψε: 02 Ιαν 2021, 22:14 Πρέπει να μάθεις αν υπάρχει πλεόν διαδικασία εκτελωνισμού. Αυτό είναι το ερώτημα κλειδί. Εγώ θα το ψάξω αυτό γιατί με ενδιαφέρει σαν ιδιώτη αφού αγοράζω αρκετά πράγματα μέσω Ebay για τις συλλογές μου.
Διαδικασια εκτελωνισμου θα υπαρχει. Δασμοι δε θα υπαρχουν. Εχει διαφορα.
- Green Dragon
Το ερώτημα είναι αν θα χρεώνεται το 15άρι.ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 02 Ιαν 2021, 22:39Μεχρι τωρα δεν υπηρχε ανεξαρτητου ποσου. Εχω κανει παραγγελειες με χιλιαδες ευρω.Green Dragon έγραψε: 02 Ιαν 2021, 22:33 Μέχρι τώρα δεν υπήρχε, τουλάχιστον για ποσά μέχρι 1200 ευρώ που έχω εμπειρία. Αν λόγω μπρέξιτ άλλαξε κάτι ίσως να ισχύει το όριο της ΕΕ για τα 22 ευρώ, δεν ξέρω αλλά θα μάθω.
Λογικά ναι. Γιατί το 15άρι δεν έχει σχέση με την αξία του προϊόντος ή με το τι προϊόν είναι. Είναι το κόστος του ελέγχου στα σύνορα.Green Dragon έγραψε: 02 Ιαν 2021, 22:41Το ερώτημα είναι αν θα χρεώνεται το 15άρι.ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 02 Ιαν 2021, 22:39Μεχρι τωρα δεν υπηρχε ανεξαρτητου ποσου. Εχω κανει παραγγελειες με χιλιαδες ευρω.Green Dragon έγραψε: 02 Ιαν 2021, 22:33 Μέχρι τώρα δεν υπήρχε, τουλάχιστον για ποσά μέχρι 1200 ευρώ που έχω εμπειρία. Αν λόγω μπρέξιτ άλλαξε κάτι ίσως να ισχύει το όριο της ΕΕ για τα 22 ευρώ, δεν ξέρω αλλά θα μάθω.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 222 Απαντήσεις
- 5003 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από πληροφοριοδότης μαμάς μαρίας
-
- 9 Απαντήσεις