!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Η αναγκαιότητα για επαναστατική μετάβαση στον Κομμουνισμό
Re: Η αναγκαιότητα για επαναστατική μετάβαση στον Κομμουνισμό
Κάποιοι θέλουν να με σηκώσουν από τον καναπέ μου σαν εργαζόμενο η προλετάριο για να επαναστατησω και να ...κάνω θυσίες υπό την δική τους οργάνωση ηγεσία και καθοδήγηση !!
Και χωρίς να μου διευκρινίσουν εάν μετά την επανάσταση θα βρίσκομαι εγώ προσωπικά σε καλύτερη θέση από ότι ήμουν πριν (πχ πριν δουλευα σε γραφεία μετά την επανάσταση μπορεί να βοηθω τους εργάτες στα ορυχεία ...)
Και χωρίς να μου διευκρινίσουν εάν μετά την επανάσταση θα βρίσκομαι εγώ προσωπικά σε καλύτερη θέση από ότι ήμουν πριν (πχ πριν δουλευα σε γραφεία μετά την επανάσταση μπορεί να βοηθω τους εργάτες στα ορυχεία ...)
Και οι περισσότεροι εργαζόμενοι η εργατικές συντεχνίες και ομάδες εργαζομένων θα εκμεταλλευτουν το ΚΚΕ στο να πετύχουν τα δικά τους συμφέροντα με την πολιτική υποστήριξη του κόμματος , δεν πρόκειται να θυσιάσουν τα δικά τους συμφέροντα για το καλό του κόμματος η αυτού που λέγεται συλλογικό συμφέρον της εργατικής τάξης (έτσι όπως την ορίζει η εννοεί το ΚΚΕ )
Ναι, κοίτα, ευτυχώς η Ιστορία δε γράφεται από τους καναπεδάτους, διαφορετικά θα ήμασταν ακόμα στην εποχή του Χαλκού.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 02 Ιαν 2021, 02:43Σαν κι εμένα κοντόφθαλμα το βλέπει η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων πάνω στην γη ακόμη και τα μέλη του κόμματος η ακόμη και τα ηγετικά στελέχη του κόμματοςvatraxos έγραψε: 02 Ιαν 2021, 02:37Κι εσύ το ομολογείς κι εγώ το έγραψα, γι αυτό σου είπα ότι αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα εξαιρετικά κοντόφθαλμα.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 02 Ιαν 2021, 02:34 Και δεν βλέπω τον λόγο να θέτουμε πιο πάνω τα συλλογικά μας συμφεροντα σε σχέση με τα δικά μας προσωπικά συμφέροντα .
Τα οποία θα επιβάλουν την δική τους αντίληψη περί συμφεροντων στους υπόλοιπους
Και επειδή ακόμη και μέσα στο ίδιο το κόμμα θα υπάρχουν ομάδες και ολικές με αντίθετα συμφέροντα η ομάδα που θα υπερισχύσει μέσα στο κόμμα θα επιβάλει τα δικά της συμφέροντα ως συμφερον όλου του κόμματος η της εργατικής τάξης !!
Αυτά που γράφω για την εργατική τάξη ισχύουν και για την λέξη έθνος , εάν αντικαταστήσεις σε αυτά που έγραψα πιο πριν την λέξη εργατική τάξη με την λέξη εθνικό συμφέρον ..
Η σύγκρουση συμφερόντων που κοντόφθαλμα περιορίζεις τόσο πολύ, υπήρχε και υπάρχει ακόμα, μόνο που αδυνατείς να τη δεις στη μεγάλη της εικόνα. Αυτή την εικόνα που εξέλιξε τα κοινωνικοοικονομικά συστήματα από τη δουλοκτησία στη φεουδαρχία, στον καπιταλισμό και στο σοσιαλισμό.
Αν συζητούσαμε στα 1700 θα μου έλεγες ότι δε θα ήταν ποτέ δυνατό να περάσει η εξουσία από τους γαιοκτήμονες στους αστούς. Και είναι κρίμα που μπορείς πανεύκολα να αποκτήσεις μία τόσο βασική γνώση που διατρέχει την ανθρώπινη ιστορία και δείχνει την πορεία προς το μέλλον της και αρνείσαι να το κάνεις επειδή στη δουλειά σου έχετε κλιματιστικό.
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
Μια μικρή παρατήρησηvatraxos έγραψε: 02 Ιαν 2021, 02:50Ναι, κοίτα, ευτυχώς η Ιστορία δε γράφεται από τους καναπεδάτους, διαφορετικά θα ήμασταν ακόμα στην εποχή του Χαλκού.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 02 Ιαν 2021, 02:43Σαν κι εμένα κοντόφθαλμα το βλέπει η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων πάνω στην γη ακόμη και τα μέλη του κόμματος η ακόμη και τα ηγετικά στελέχη του κόμματοςvatraxos έγραψε: 02 Ιαν 2021, 02:37
Κι εσύ το ομολογείς κι εγώ το έγραψα, γι αυτό σου είπα ότι αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα εξαιρετικά κοντόφθαλμα.
Και επειδή ακόμη και μέσα στο ίδιο το κόμμα θα υπάρχουν ομάδες και ολικές με αντίθετα συμφέροντα η ομάδα που θα υπερισχύσει μέσα στο κόμμα θα επιβάλει τα δικά της συμφέροντα ως συμφερον όλου του κόμματος η της εργατικής τάξης !!
Αυτά που γράφω για την εργατική τάξη ισχύουν και για την λέξη έθνος , εάν αντικαταστήσεις σε αυτά που έγραψα πιο πριν την λέξη εργατική τάξη με την λέξη εθνικό συμφέρον ..
Η σύγκρουση συμφερόντων που κοντόφθαλμα περιορίζεις τόσο πολύ, υπήρχε και υπάρχει ακόμα, μόνο που αδυνατείς να τη δεις στη μεγάλη της εικόνα. Αυτή την εικόνα που εξέλιξε τα κοινωνικοοικονομικά συστήματα από τη δουλοκτησία στη φεουδαρχία, στον καπιταλισμό και στο σοσιαλισμό.
Αν συζητούσαμε στα 1700 θα μου έλεγες ότι δε θα ήταν ποτέ δυνατό να περάσει η εξουσία από τους γαιοκτήμονες στους αστούς. Και είναι κρίμα που μπορείς πανεύκολα να αποκτήσεις μία τόσο βασική γνώση που διατρέχει την ανθρώπινη ιστορία και δείχνει την πορεία προς το μέλλον της και αρνείσαι να το κάνεις επειδή στη δουλειά σου έχετε κλιματιστικό.
Την ιστορία την γράφουν ...ιστορικοί συγγραφείς που κάθονται στα σαλόνια
Η σύγκρουση συμφερόντων πάντοτε υπήρχε υπάρχει και υα υπάρχει στον πλανήτη Γη και η οποιαδήποτε συσπείρωση ενότητα ομοψυχία μεταξύ ανθρώπων είτε αφορά ταξικά εθνικά φυλετικά συντεχνιακά η άλλου είδους ζητήματα γίνεται πάντοτε όταν υπάρχει κοινό συμφέρον . Και όταν αυτό το συμφέρον παύει να είναι κοινό αυτή η ενότητα και ομοψυχία διαλύεται
Και τα άτομα της εργατικής τάξης συσπείρωνονται μόνον όταν έχουν κοινά συμφέροντα όταν παυει να υπάρχει κοινό συμφέρον αυτή η ενότητα χάνεται
Και ..δεν είναι σίγουρο ότι θεωρούν το ΚΚΕ ως άξιο εκφραστή για να τους εκφράσει αυτό το ταξικό τους συμφέρον ..
Από έναν λαϊκό επαναστάτη ηγέτη που με δέρνει η δεν με καλοπληρωνει προτιμώ έναν βασιλιά που να μην με δέρνει και να με πληρώνει καλά στην εργασία μου
Αν είναι με την επανάσταση να .. πληρώνομαι λιγότερα από όσα παίρνω τώρα , ας μου λείπει η επανάσταση !!
Εμένα προσωπικά όπως και τα περισσότερα μέλη της εργατικής τάξης δεν με αφορά η ιστορία αλλά το πώς τα υποστηρίξω ΤΩΡΑ τα ατομικά μου συμφεροντα ..vatraxos έγραψε: 02 Ιαν 2021, 02:50Ναι, κοίτα, ευτυχώς η Ιστορία δε γράφεται από τους καναπεδάτους, διαφορετικά θα ήμασταν ακόμα στην εποχή του Χαλκού.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 02 Ιαν 2021, 02:43Σαν κι εμένα κοντόφθαλμα το βλέπει η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων πάνω στην γη ακόμη και τα μέλη του κόμματος η ακόμη και τα ηγετικά στελέχη του κόμματοςvatraxos έγραψε: 02 Ιαν 2021, 02:37
Κι εσύ το ομολογείς κι εγώ το έγραψα, γι αυτό σου είπα ότι αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα εξαιρετικά κοντόφθαλμα.
O κομμουνισμος ειναι χρονομηχανη . δεν νομιζω πως μπορουμε καπως αλλιως να γυρισουμε στον 20ο αιωνα . Μονο οι κου κου εδες ονειρευονται κομμουνιστικες επαναστατικες μεταβάσεις .... ακομη και οι ζαιοι οταν κυβερνησαν προσγειωθηκαν πολυ γρηγορα στην πραγματικοτητα .
Ρε σεις πονάνε τα μυαλά μας με αυτά που γράφετε. Ο καπιταλισμός υπάρχει από τον 17ο αιώνα, η "επιστροφή" στην ανατροπή του σας μοιάζει πισωγύρισμα; Κάθε κοινωνική επανάσταση (ναι, συμπεριλαμβανομένων και των αστικών! Για φαντάσου!) συνεπάγεται και μεταφορά της εξουσίας από την τάξη που την κατέχει, στα χέρια μίας άλλης που δε την είχε μέχρι τότε. Πώς ακριβώς αντιλαμβάνεσαι τη μετάβαση εξουσίας λοιπόν από τους αστούς στους εργαζόμενους ως...χρονομηχανή;Νon4me έγραψε: 02 Ιαν 2021, 03:16 O κομμουνισμος ειναι χρονομηχανη . δεν νομιζω πως μπορουμε καπως αλλιως να γυρισουμε στον 20ο αιωνα . Μονο οι κου κου εδες ονειρευονται κομμουνιστικες επαναστατικες μεταβάσεις .... ακομη και οι ζαιοι οταν κυβερνησαν προσγειωθηκαν πολυ γρηγορα στην πραγματικοτητα .
Γαμώτο, ούτε την αλφαβήτα της Ιστορίας δεν κατέχετε, έχετε και άποψη!
Καπου τα μπερδεψες για να σου βγει το παραλήρημα βατραχε .vatraxos έγραψε: 02 Ιαν 2021, 03:23Ρε σεις πονάνε τα μυαλά μας με αυτά που γράφετε. Ο καπιταλισμός υπάρχει από τον 17ο αιώνα, η "επιστροφή" στην ανατροπή του σας μοιάζει πισωγύρισμα; Κάθε κοινωνική επανάσταση (ναι, συμπεριλαμβανομένων και των αστικών! Για φαντάσου!) συνεπάγεται και μεταφορά της εξουσίας από την τάξη που την κατέχει, στα χέρια μίας άλλης που δε την είχε μέχρι τότε. Πώς ακριβώς αντιλαμβάνεσαι τη μετάβαση εξουσίας λοιπόν από τους αστούς στους εργαζόμενους ως...χρονομηχανή;Νon4me έγραψε: 02 Ιαν 2021, 03:16 O κομμουνισμος ειναι χρονομηχανη . δεν νομιζω πως μπορουμε καπως αλλιως να γυρισουμε στον 20ο αιωνα . Μονο οι κου κου εδες ονειρευονται κομμουνιστικες επαναστατικες μεταβάσεις .... ακομη και οι ζαιοι οταν κυβερνησαν προσγειωθηκαν πολυ γρηγορα στην πραγματικοτητα .
Γαμώτο, ούτε την αλφαβήτα της Ιστορίας δεν κατέχετε, έχετε και άποψη!
Καλύτερα να συνειδητοποιήσεις ότι η Πολιτική is Not4you
Ωπα και λογοπαιγνιο το αλανι . ενταξει . ολοι εσεις που ονειρευεστε κομμουνιστικες επαναστασεις μπειτε σ ενα σμαρτακι και πηγαιντε καντε την .
Η καλυτερα περιμενετε κανεναν πολεμο με την τουρκια για να χτυπησετε την ελλ αστικη τάξη .
Η καλυτερα περιμενετε κανεναν πολεμο με την τουρκια για να χτυπησετε την ελλ αστικη τάξη .
Ο τροχός της ιστορίας δεν μπορεί να σταματήσει, το σφαγείο του κοβιντ όπου στον καπιταλισμό έφερε εκατομμύρια νεκρους όπως και η φτώχεια, η ανέχεια, ο πόλεμος δείχνουν την αναγκαιότητα για ανατροπή της εκμεταλλευσης ανθρωπου απο ανθρωπο. Για να περάσουμε από το βασίλειο της αναγκης στο βασίλειο της ελευθερίας.
Ο ιός ξεκίνησε από την κομουνιστικη Κίνα ..Fluffy έγραψε: 02 Ιαν 2021, 09:22 Ο τροχός της ιστορίας δεν μπορεί να σταματήσει, το σφαγείο του κοβιντ όπου στον καπιταλισμό έφερε εκατομμύρια νεκρους όπως και η φτώχεια, η ανέχεια, ο πόλεμος δείχνουν την αναγκαιότητα για ανατροπή της εκμεταλλευσης ανθρωπου απο ανθρωπο. Για να περάσουμε από το βασίλειο της αναγκης στο βασίλειο της ελευθερίας.
Και αμεσως μετα την πρώτη καθυστέριση πήρε μέτρα υπερ της υγείας.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 02 Ιαν 2021, 09:29Ο ιός ξεκίνησε από την κομουνιστικη Κίνα ..Fluffy έγραψε: 02 Ιαν 2021, 09:22 Ο τροχός της ιστορίας δεν μπορεί να σταματήσει, το σφαγείο του κοβιντ όπου στον καπιταλισμό έφερε εκατομμύρια νεκρους όπως και η φτώχεια, η ανέχεια, ο πόλεμος δείχνουν την αναγκαιότητα για ανατροπή της εκμεταλλευσης ανθρωπου απο ανθρωπο. Για να περάσουμε από το βασίλειο της αναγκης στο βασίλειο της ελευθερίας.
Κομμουνισμός για να ζήσουμε! Κομμουνισμός για να νικήσει η ζωή!
Και εδώ παίρνουν μέτρα που εσύ τα θεωρείς φασιστικά και αυταρχικάFluffy έγραψε: 02 Ιαν 2021, 09:35Και αμεσως μετα την πρώτη καθυστέριση πήρε μέτρα υπερ της υγείας.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 02 Ιαν 2021, 09:29Ο ιός ξεκίνησε από την κομουνιστικη Κίνα ..Fluffy έγραψε: 02 Ιαν 2021, 09:22 Ο τροχός της ιστορίας δεν μπορεί να σταματήσει, το σφαγείο του κοβιντ όπου στον καπιταλισμό έφερε εκατομμύρια νεκρους όπως και η φτώχεια, η ανέχεια, ο πόλεμος δείχνουν την αναγκαιότητα για ανατροπή της εκμεταλλευσης ανθρωπου απο ανθρωπο. Για να περάσουμε από το βασίλειο της αναγκης στο βασίλειο της ελευθερίας.
Κομμουνισμός για να ζήσουμε! Κομμουνισμός για να νικήσει η ζωή!
πόσα νοσοκομεια εφτιαξαν;ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 02 Ιαν 2021, 09:42Και εδώ παίρνουν μέτρα που εσύ τα θεωρείς φασιστικά και αυταρχικά
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση