!!! DEVELOPMENT MODE !!!
δώρο για μικρό παιδί
Re: δώρο για μικρό παιδί
Οι ερωτήσεις μου σχετικά με αυτή την πρακτική:
STEP 1
Install your favourite distro to disk partition, or into a folder on your existing system.
Debian is recommended but not required.
Ιδανικά θα ήθελα να αποφύγω εγκατάσταση στο σκληρό του υπολογιστή μου που τον έχω και για άλλες δουλειές, μη στραβώσει κάτι και θέλω κάνα δεκαπενθήμερο να τα ξαναστήσω όλα.
STEP 2
Make sure that aufs and squashfs kernel modules are supported by your kernel. Debian Jessie has both included automatically. You may need to install aufs-dkms package on newer versions of Debian.
Το ubuntustudio τα χει αυτά τα aufs and squashfs;
STEP 3
Remove all unnecessary files, to make your Live Linux system as small as possible (this step is optional). It is recommended to remove udev's persistent net rules and other settings of your distro, which may prevent it from functioning correctly on different hardware.
Δεν ξέρω τι είναι. Αλλά ας πούμε τα βρίσκω. Η αφαίρεση είναι ένα delete στο folder ή περιλαμβάνει και εντολές;
STEP 4
Download Linux Live Kit from GitHub and put it in /tmp. Read files in ./DOC/ to learn how it works (this step is optional). Edit .config file if you need to modify some variables.
Αυτά γίνονται από άσχετο;
STEP 5
Finally log in as root and run the ./build script. Your Live Kit ISO image will be created in /tmp.
Ομοίως
STEP 6
To make bootable USB, unpack the generated TAR archive (also from /tmp) to your USB device and run bootinst.sh from the boot sub-directory.
Ομοίως.
STEP 1
Install your favourite distro to disk partition, or into a folder on your existing system.
Ιδανικά θα ήθελα να αποφύγω εγκατάσταση στο σκληρό του υπολογιστή μου που τον έχω και για άλλες δουλειές, μη στραβώσει κάτι και θέλω κάνα δεκαπενθήμερο να τα ξαναστήσω όλα.
STEP 2
Make sure that aufs and squashfs kernel modules are supported by your kernel. Debian Jessie has both included automatically. You may need to install aufs-dkms package on newer versions of Debian.
STEP 3
Remove all unnecessary files, to make your Live Linux system as small as possible (this step is optional). It is recommended to remove udev's persistent net rules and other settings of your distro, which may prevent it from functioning correctly on different hardware.
Δεν ξέρω τι είναι. Αλλά ας πούμε τα βρίσκω. Η αφαίρεση είναι ένα delete στο folder ή περιλαμβάνει και εντολές;
STEP 4
Download Linux Live Kit from GitHub and put it in /tmp. Read files in ./DOC/ to learn how it works (this step is optional). Edit .config file if you need to modify some variables.
STEP 5
Finally log in as root and run the ./build script. Your Live Kit ISO image will be created in /tmp.
Ομοίως
STEP 6
To make bootable USB, unpack the generated TAR archive (also from /tmp) to your USB device and run bootinst.sh from the boot sub-directory.
Ομοίως.
Έχω μια αμυδρή υποψία ότι όλο αυτό δουλεύει με πολύ συγκεκριμένες εκδόσεις διανομής και προγράμματος εγκατάστασης, πχ το τάδε version rufus με την τάδε linux.sys3x έγραψε: 01 Ιαν 2021, 19:34 Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με τις persistent εγκαστάσεις σε στικάκι απλά ο "φάκελος" αυτός που λες βρίσκεται σε δικό του partition στο ίδιο το στικάκι.
Μέχρι στιγμής έχω δοκιμάσει Universal-USB-Installer-2.0.0.0, unetbootin-windows-700, rufus-3.7, rufus-3.13p
Εκτός κι αν έχουν κάποιο πρόβλημα τα στικάκια που δεν το πολυπιστεύω. Σχετικά καινούρια και αχρησιμοποίητα.
Βασικά δεν το έχω κάνει ποτέ και αντί να φαντάζομαι τι μπορεί να φταίει ίσως το δοκιμάσω και σου πω.ST48410 έγραψε: 01 Ιαν 2021, 19:41 Εκτός κι αν έχουν κάποιο πρόβλημα τα στικάκια που δεν το πολυπιστεύω. Σχετικά καινούρια και αχρησιμοποίητα.
Μέχρι τότε, Χουριάτς, enaon, τον klg δεν τον βάζω.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Υπάρχει μία παρανόηση νομίζω σχετικά με το λινουξ. Προγραμματισμός και λίνουξ δεν ειναι ταυτόσημες έννοιες .ST48410 έγραψε: 01 Ιαν 2021, 17:42ναι, αν και έχω την εντύπωση ότι το raspberry έχει κάποιες παραπάνω δυνατότητες.ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 01 Ιαν 2021, 17:06 Το raspberry ειναι παρομοιο με το arduino?
Αν ναι, το arduino ειναι πολυ καλο για hardware applications και ο compiler που εχει ειναι απλος και κατανοητος.
Μοιάζουν με την έννοια που άν κάποιος θέλει να γίνει ηλεκτρολόγος μπορεί να αγοράσει ένα φίατ.
To rasmbery ειναι λίνουξ σε επεξεργαστή αρμ, λειτουργικό, όχι γλώσσα. Τα arduino ειναι c με ide για μικροεπεξεργστές, γλώσσα προγραμματισμού.
Αν ο σκοπός σου ειναι να του δώσεις περιβάλλον για εισαγωγή στον προγραματισμό, και αν τον προγραμματισμό τον ορίσουμε σαν οδήγηση ενός αυτοκινητου, το λίξουξ ειναι σαν να θες να τον κάνεις και μηχανικό για να φτιάξει το αυτοκίνητό του ώστε να το οδηγήσει κάποτε. Ή απλά για χρήστες προχωρημένους, όχι προγραματιστές όμως.
sys3x έγραψε: 01 Ιαν 2021, 22:30Βασικά δεν το έχω κάνει ποτέ και αντί να φαντάζομαι τι μπορεί να φταίει ίσως το δοκιμάσω και σου πω.ST48410 έγραψε: 01 Ιαν 2021, 19:41 Εκτός κι αν έχουν κάποιο πρόβλημα τα στικάκια που δεν το πολυπιστεύω. Σχετικά καινούρια και αχρησιμοποίητα.
Δεν με βάζεις που;
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.
Thank you Google Translate.
Ευχαριστώ. Νομίζω ότι το καταλαβαίνω αυτό. Οι στόχοι όπως τους έχω στο μυαλό μου είναι οι εξής:enaon έγραψε: 01 Ιαν 2021, 23:01 Υπάρχει μία παρανόηση νομίζω σχετικά με το λινουξ. Προγραμματισμός και λίνουξ δεν ειναι ταυτόσημες έννοιες .
Μοιάζουν με την έννοια που άν κάποιος θέλει να γίνει ηλεκτρολόγος μπορεί να αγοράσει ένα φίατ.
To rasmbery ειναι λίνουξ σε επεξεργαστή αρμ, λειτουργικό, όχι γλώσσα. Τα arduino ειναι c με ide για μικροεπεξεργστές, γλώσσα προγραμματισμού.
Αν ο σκόπός σου ειναι να του δώσεις περιβάλλον για εισαγωγή στον προγραματισμό, και αν τον προγραμματισμό τον ορίσουμε σαν οδήγηση ενός αυτοκινητου, το λίξουξ ειναι σαν να θες να τον κάνεις και μηχανικό για να φτιάξει το αυτοκίνητό του ωστε να το οδηγήσει κάποτε. Ή απλά για χρήστες πρωχωρημένους, όχι προγραμματιστές όμως.
* να μην περιορίζεται η εξοικείωσή σε παραθυρικό περιβάλλον. Ξέρω πολλούς χρήστες, είτε έφηβους, είτε ενήλικες που έχουν μεγάλη τριβή σε win, mac, android κλπ και αν χρειαστεί να ανοίξουν command prompt ή terminal, δεν ξέρουν απολύτως τίποτα. Βάλε κι εμένα μέσα.
* Παράλληλα να "εξαναγκαστεί" λίγο σε πληκτρολόγηση. Παρακίνησα για online typing αλλά μετά από λίγο είναι βαρετό και καταλαβαίνω το γιατί. Αν όμως έχει να φτιάξει κάτι που "λειτουργεί" και "ζωντανεύει", τότε θα καθίσει να πληκτρολογήσει με τις ώρες.
* να δει λίγο πως λειτουργούν τα πράγματα κάτω από την επιφάνεια. Τι σημαίνει πχ να έχει κάποιος χρήστης δικαιώματα εγγραφής/διαγραφής στα αρχεία ενός φακέλου και πως αυτό ορίζεται
* να μπορεί να δει διάφορες διανομές μπας και κάτι το τραβήξει ώστε να πατήσουμε εκεί και να σοβαρέψει το παιχνίδι. Είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα που κάνουν γκελ στη δική του φαντασία. Ποτέ δεν ασχολήθηκα με τους ήχους των windows και για το παιδί είναι κάτι που του τραβά την προσοχή ιδιαίτερα
Ενδεχομένως μέσα στην άγνοιά μου έχω λάθος αντιμετώπιση. Στην παρούσα φάση θέλω να δώσω πολλά και διαφορετικά ερεθίσματα ώστε η χρήση του υπολογιστή να είναι "παιχνίδι" αλλά όχι μόνο με video games.
ΥΓ. Έφαγα μεγάλη ήτα προχθές. Ανοίγω browser σε developer mode του δείχνω τα ορνιθοσκαλίσματα και ρωτάω αν θέλει να δούμε λίγο τι γίνεται εκεί. Πάμε σε μια σελίδα με στοιχειώδη html tutorials για τα βασικά tags. Μου ζητάει λίγο χρόνο και μου χτίζει μια σελίδα στο simplesites. Αισθάνθηκα δεινόσαυρος.
ST48410 έγραψε: 01 Ιαν 2021, 19:37 Οι ερωτήσεις μου σχετικά με αυτή την πρακτική:
STEP 1
Το ινστάλ που θα κάνεις δεν είναι σε κάποιο καινούργιο παρτίσιον που θα φορμάρεις, θα ορίζεις για σημείο εγκατάστασης αυτό / κλπ. Θα κάνεις έναν νέο φάκελο στο /home/stathis και θα τον βγαλεις όπως θες. Αυτό το φάκελο μετά θα ορίσεις ως σημείο εγκατάστασης. Δεν θα πάει λοιπόν να σου πειράξει τις ρυθμίσεις του firefox, ή όποιου άλλου προγράμματος. κανονικά θα έχεις όλα τα αρχεία σου στο home σου και όλα τα προγράμματα και εφαρμογάκια που έχεις βάλει.
STEP 2
Δεν ξέρω τι είναι. Εγώ απλά όταν βρεθώ σε τεόια φάση γκουγκλάρω λίγο, ψάχνω στο κέντρο λογισμικού, τα εγκαθιστώ αν γίνεται με τη μία κι αν θέλουν ρύθμιση και χρόνο κάθομαι και ψάχνω. Στο τέλος, ακόμα δεν έχω μάθει τι είναι αυτά τα μοντούλς αλλά στα παπάρια μου. Προχωράω
STEP 3
Νομίζω ότι μπορείς και να μην τα πετάξεις; Ή σβήνεις περιεχόμενο από το φάκελο proc. Ή πάλι μπορεί να σβήνουν μόνα τους κάποια αρχεία ρυθμίσεων χαρντγουερ και να δημιουργούνται σε κάθε μπυτάρισμα βλέποντας το σύστημα σε τι χάρντγουερ μπούταρε. Τι θα έκανα;
Γκουγκλάρω το κείμενο remove udev's persistent net rules και να μόλις βρήκα αυτό
στο πρώτο αποτέλεσμα από δωΚώδικας: Επιλογή όλων
rm /etc/udev/rules.d/70-persistent-net.rules
https://www.google.com/search?q=+remove ... +net+rules+
Η εντολή για διαγρaφή είναι η rm
[/color]
STEP 4
Ναι ρε. Εγώ ξέρεις πα τέτοια έχω κάνει; Θα το κατεβάσεις και θα το αντιγράψεις στον φέκελο /τμπ που λέει. ξέρεις να το κάνεις αυτό
STEP 5
Ομοίως
Να κάνεις λογκίν που; Αυτό δεν το κατάλαβα.
STEP 6
Ομοίως.
Μλκ έπηξα. ήθελα να το κάνω τέτοιο στυλ απάντησης αλλά διαβάζω τώρα το κείμενο από επεξεργασία παράθεσης και μου γαμιούνται τα μάτια.
θα το ψάξω πάντως.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
σε έβαλα αφού.klg έγραψε: 01 Ιαν 2021, 23:20sys3x έγραψε: 01 Ιαν 2021, 22:30Βασικά δεν το έχω κάνει ποτέ και αντί να φαντάζομαι τι μπορεί να φταίει ίσως το δοκιμάσω και σου πω.ST48410 έγραψε: 01 Ιαν 2021, 19:41 Εκτός κι αν έχουν κάποιο πρόβλημα τα στικάκια που δεν το πολυπιστεύω. Σχετικά καινούρια και αχρησιμοποίητα.
Δεν με βάζεις που;
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
στ νομίζω σε έχουν πάρει στον λαιμό τους οι κομπιουτεράδες του φόρουμ
κοσνόλα έχει και στον κρόμε να γράψει αν θέλει, αν εχει έφεση θα την βρεί. Λίνουξ στα 10άρια βάζεις μέσα απο το μικροσοφτ στόρε, εφαρμογή που την σβήνει αν τα κάνει χάλια και την ξαναβάζει, τι να το κάνει το στικάκι;
για προγραματισμό, node.js σε παιδί. Mε το node red μέσα απο cloud της imb ή με το μικροβιτ ή με το ρολογάκι που σου είπα, node πάντως.
Τι γράφεις πάλι ρε μαλακα;enaon έγραψε: 01 Ιαν 2021, 23:01Υπάρχει μία παρανόηση νομίζω σχετικά με το λινουξ. Προγραμματισμός και λίνουξ δεν ειναι ταυτόσημες έννοιες .ST48410 έγραψε: 01 Ιαν 2021, 17:42ναι, αν και έχω την εντύπωση ότι το raspberry έχει κάποιες παραπάνω δυνατότητες.ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 01 Ιαν 2021, 17:06 Το raspberry ειναι παρομοιο με το arduino?
Αν ναι, το arduino ειναι πολυ καλο για hardware applications και ο compiler που εχει ειναι απλος και κατανοητος.
Αν ο σκοπός σου ειναι να του δώσεις περιβάλλον για εισαγωγή στον προγραματισμό, και αν τον προγραμματισμό τον ορίσουμε σαν οδήγηση ενός αυτοκινητου, το λίξουξ ειναι σαν να θες να τον κάνεις και μηχανικό για να φτιάξει το αυτοκίνητό του ώστε να το οδηγήσει κάποτε. Ή απλά για χρήστες προχωρημένους, όχι προγραματιστές όμως.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.
Όχι άλλη nodeenaon έγραψε: 01 Ιαν 2021, 23:28στ νομίζω σε έχουν πάρει στον λαιμό τους οι κομπιουτεράδες του φόρουμ![]()
κοσνόλα έχει και στον κρόμε να γράψει αν θέλει, αν εχει έφεση θα την βρεί. Λίνουξ στα 10άρια βάζεις μέσα απο το μικροσοφτ στόρε, εφαρμογή που την σβήνει αν τα κάνει χάλια και την ξαναβάζει, τι να το κάνει το στικάκι;
για προγραματισμό, node.js σε παιδί. Mε το node red μέσα απο cloud της imb ή με το μικροβιτ ή με το ρολογάκι που σου είπα, node πάντως.
Έλεοτ με τον καρκίνο
Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.
Δεν κατάλαβα τι συζητάτε ακριβώς tbh
Ευχαριστώ. Δεν τα ήξερα. Θα τα κοιτάξωenaon έγραψε: 01 Ιαν 2021, 23:28στ νομίζω σε έχουν πάρει στον λαιμό τους οι κομπιουτεράδες του φόρουμ![]()
Να στο πω με ένα παράδειγμα κοντά στο δικό σου τι θέλω. Ας πούμε αν θέλω να ασχοληθεί με το αυτοκίνητο δεν του μαθαίνω οδήγηση. Θα μάθει έτσι κι αλλιώς. Του δείχνω τα ηλεκτρικά, πως δουλεύει η μηχανή, πως σχεδιάζεται σε CAD το αμάξωμα, πως βάφεται κλπ διερευνώντας την πιθανότητα να τραβήξει κάτι την προσοχή και το αυτοκίνητο να μην είναι οδήγηση και μόνο.enaon έγραψε: 01 Ιαν 2021, 23:28 για προγραματισμό, node.js σε παιδί. Mε το node red μέσα απο cloud της imb ή με το μικροβιτ ή με το ρολογάκι που σου είπα, node πάντως.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 21 Απαντήσεις
- 736 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από hades
-
- 21 Απαντήσεις