!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Θα πατε διακοπες το καλοκαιρι;

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.

Ο, τι λεει ο τιτλος

Το δημοψήφισμα λήγει την 16 Οκτ 2018, 01:29

Ναι
28
41%
Οχι
30
44%
Δεν ξερω
5
7%
Θα μεταναστευσω
5
7%

Σύνολο ψήφων: 68

bluerose

Re: Θα πατε διακοπες το καλοκαιρι;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose »

Δοκιμασε μεχρι να σε πουν σταματας. Εν τωμεταξυ θα εχεις κανει καποιες διακοπες χωρις να πληρωσεις
12ωρο κι αν κουραζεσε ειναι επειδη δε θα σ αρεσει
Και με το 4ωρο το ιδιο γινεται
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Εργασίες καλοκαιρινές σε περιοδο διακοπών που μετράνε ειναι ολιγοωρες σε ενοικιάσεις στα μηχανάκια - αυτοκίνητα η το καλυτερότερο σε ενοικιασεις ιστιοσανίδων - τζετ σκι κλπ.
Στο δεύτερο είχε επιχειρηματική δραστηριοτητα το ζευγάρι μου ο Καπετάν Χρήστος για μια δεκαετία πριν το γυρίσει σε skipper - σε διαφορα νησιά .
Κολασσσηηηηηη απο γνωριμίες.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Ορέστης 35

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 »

bluerose έγραψε: 22 Ιούλ 2018, 15:59 Δοκιμασε μεχρι να σε πουν σταματας. Εν τωμεταξυ θα εχεις κανει καποιες διακοπες χωρις να πληρωσεις
12ωρο κι αν κουραζεσε ειναι επειδη δε θα σ αρεσει
Και με το 4ωρο το ιδιο γινεται
Δεν ειναι κακη ιδεα γενικα αλλα οχι για μενα αυτη τη στιγμη. Επιπλεον δε μπορω να σταθω πολλες ωρες ορθιος.

Ακομα δεν εχω καταλαβει αν καμπινγκ κανουν κυριως Ελληνες ή τραβαει και τουριστες.
Άβαταρ μέλους
κουλούρι Θεσσαλονίκης
Phorum.gr user: κουλούρι Θεσσαλονίκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από κουλούρι Θεσσαλονίκης »

Ορέστης 35 έγραψε: 22 Ιούλ 2018, 15:56
κουλούρι Θεσσαλονίκης έγραψε: 22 Ιούλ 2018, 15:48
https://possidicamping.gr/

δεν είναι μόνο για φοιτητές.υπάρχει και ξεχωριστό.
επίσης έχει κι άλλα μέρη.
Παλιούρι,Πλατανίτσι,Αρμενιστή,Καλαμίτσι και πάει λέγοντας!
Α θενξ θα το μελετησω. :hebit:

Εσυ εχεις κανει καμπινγκ;
κάμπινκ όχι αλλά πήγαινα κατασκήνωση 12 χρόνια.δεν είναι το ίδιο βέβαια,κοιμόμουν σε σπιτάκι ή βαγόνι.αλλά ήταν ξέγνοιαστα!
Ορέστης 35 έγραψε: 22 Ιούλ 2018, 15:56
bluerose έγραψε: 22 Ιούλ 2018, 15:49 Συνδιασε το με εργασια και διακοπες για να βγαίνεις οικονομικα το σκεφτηκες;
Κι εχει και γυναίκες
Εχω την εντυπωση οτι οι δουλειες τον Αυγουστο στα τουριστικα ειναι 12ωρο.
αναλόγως τη δουλειά Ορέστη.
παλιός συνάδελφος(πιτσιρίκι) είναι στην Κώ και δουλεύει 8ωρο στο πουλμπαρ...
ο αδερφός μου δούλευε σε ένα μπιτσόμπαρο 12ωρα (στη Χαλκιδική).
bluerose

Πως δε κανουν οι τουριστες καμπιγκ!!

Εχει πχ τσεχους σ ενα στον Βολο κάμπιγκ
Στη Κατερινη
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Βινόσαυρος έγραψε: 22 Ιούλ 2018, 15:14 οι διακοπές είναι άλλος ένας ιδεολογικός μηχανισμός του συστήματος για να νιώσεις ότι είσαι σημαντικός και ότι κάτι κάνεις για σένα.
Στην πραγματικότητα είναι μια μέθοδος για να γίνεις πιο παραγωγικός και πειθήνιος.
Μάλλον όχι.

Γεν. 2,2. καὶ συνετέλεσεν ὁ Θεὸς ἐν τῇ ἡμέρᾳ τῇ ἕκτῃ τὰ ἔργα αὐτοῦ, ἃ ἐποίησε, καὶ κατέπαυσε τῇ ἡμέρᾳ τῇ ἑβδόμῃ ἀπὸ πάντων τῶν ἔργων αὐτοῦ, ὧν ἐποίησε.
Γεν. 2,3. καὶ εὐλόγησεν ὁ Θεὸς τὴν ἡμέραν τὴν ἑβδόμην καὶ ἡγίασεν αὐτήν· ὅτι ἐν αὐτῇ κατέπαυσεν ἀπὸ πάντων τῶν ἔργων αὐτοῦ, ὧν ἤρξατο ὁ Θεὸς ποιῆσαι.
Athina__P

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athina__P »

bluerose έγραψε: 22 Ιούλ 2018, 15:42 Το συστημα λεει

Θεια πρωτη ομπρελα πιστα ολο το καλοκαιρι. ΔΕ βαριετε;;;;

Αυθημερον οσοι εργαζονται κι επειτα το πλυντηριο παίρνει φωτια. Πως ξεκουραστηκαν δλ;

Διακοπες ειναι να πας καθαρη να γυρισεις καθαρη σε κανενα μερος που το μόνο που θα κανεις ειναι να πίνεις φρεντο και ξεκουραστη να ανακαλύπτεις τη περιοχη περπατώντας
Έχω αρχίσει και σκέφτομαι να ξεκινήσουμε διακοπές που να μην περιλαμβάνουν παραλία. Λόγω προβλημάτων υγειας που δεν τα πάνε καλά με τη ζέστη πλέον και τις συνεχείς έντονες αλλαγές θερμοκρασίας. Δηλαδή δεν είναι απλή δυσφορία, αφήνει κουσούρια πλέον. Απορώ και πώς βλέπω άλλους 70 φεύγα ετών σε χειμερινή κολύμβηση, έχουν κράση καλή αυτοί οι άνθρωποι. Εγώ πλέον δεν νιώθω αρκετά σημεία του σώματός μου... :o Εντάξει, είναι παράξενο και ασυνήθιστο. Του χρόνου μάλλον θα κανονίσω κάτι με φίλες σε Ευρωπαϊκή χώρα χωρίς θάλασσα στο πρόγραμμα. Εξερεύνηση, όπως το είπες.

Ωστόσο η θάλασσα με χαλαρώνει, γιατί έχω βρει τρόπο να μην κουβαλάω πολλά μη απαραίτητα, δηλαδή πράγματι, ειδικά από τότε που έχουμε και τα κουβαλήματα όλης της οικογένειας, έκοψα αρκετά δικά μου. Και όλη τη μέρα είμαι με το μαγιώ. Αυτό είναι ξεκούραση. Η βαρεμάρα είναι κάτι σχετικό. Πχ έχω βαρεθεί παραλίες που δεν έχουν αξιόλογο βυθό ή μουσική ή κάτι άλλο πχ μια Χώρα, με τα πόδια από την παραλία ή χωρίς ιδιαίτερη παρέα. Δεν λέω ότι βαρέθηκα πολύ, αλλά συνέβη και αυτό. Και στο κάτω κάτι τι πιο ενδιαφέρον έχει κανείς σπίτι; Μπορεί να φέρει τις ίδιες συσκευές να κάνει ό,τι κάνει σπίτι και στην παραλία. Αυτό που με κουράζει επίσης είναι οι διαδικασίες μετακίνησης όταν είναι χρονοβόρες ή έχουν συνωστισμό. Και ντους ή ξέπλυμα πάλι πριν μπεις στο αυτοκίνητο, αλλιώς παραείναι διαδικασία να ασχοληθείς με κάτι που έχει σχέση με το μπάνιο αφού έχεις φύγει από την παραλία.

Τις διακοπές σε άλλα μέρη τις είχε καθιερώσει πρώτα η άρχουσα τάξη και σιγά σιγά μπήκαν στο παιχνίδι και τα υπόλοιπα ταξικά στρώματα... Ειδικά αν μένεις στην Αθήνα ειναι παράδοση το φευγιό το καλοκαίρι, φαντάζεται κανείς πώς ήταν η ζωή πριν τον κλιματισμό εδώ πέρα; Μέσα στα τσιμέντα που καίνε; Όλες τις ώρες της μέρας και της νύχτας;
Άβαταρ μέλους
The Rebel
Phorum.gr user: Wild Rebel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel »

21 Ιουλίου 2018
Προσοχή! Εδώ μην πάτε για κολύμπι - Αυτές είναι οι 22 ακατάλληλες παραλίες στην Αττική.

Εικόνα

Συνολικά 323 μετρήσεις πραγματοποίησε το ΠΑΚΟΕ σε παραλίες της Αττικής. Πήρε δείγμα από το νερό σε αποστειρωμένα μπουκάλια, τα μετέφερε σε ψυγείο στα πιστοποιημένα εργαστήρια, όπου σε διάστημα έξι ωρών έγιναν οι αναλύσεις.

Λίστα με κατάλληλες και ακατάλληλες παραλίες για κολύμπι στην Αττική δημοσίευσε το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών. Ανάμεσά τους αγαπημένοι προορορισμοί των λουόμενων για δεκαετίες όπως η Λούτσα, ο Ωρωπός και ο Σχοινιάς. Το κέντρο εξέτασε τις εξής παραμέτρους:

• Κολοβακτηρίδια
• Εντερόκοκκοι
• Ε-Coli
• Φυσικοχημικές παράμετροι (απορρυπαντικά, ορυκτέλαια, φαινόλες) και μη εργαστηριακά εκτιμούμενες οπτικές παράμετροι (χρώμα, επιπλέοντα αντικείμενα,θολερότητα).

Κυρίως παρακολουθούνται οι ακτές που συγκεντρώνουν σημαντικό αριθμό λουομένων, καθώς επίσης και οι ακτές που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον από αισθητική, τουριστική, περιβαλλοντική άποψη κ.λπ. Τα αποτελέσματα της έρευνας: Από τις 323 παραλίες οι 252 (78.2%) είναι κατάλληλες παράλιες για κολύμβηση και οι 71 (22%) είναι ακατάλληλες.

Πιο συγκεκριμένα οι ακατάλληλες παραλίες είναι οι εξής:

- παραλία Ελευσίνας
- παραλία Νεράκι, στη Νέα Πέραμο δίπλα στη Σχολή Πυροβολικού και στην παραλία κοντά στο στρατόπεδο Αντρές Καλλίνοκης
στη Σαλαμίνα
- στην Κακιά Σκάλα
- στην Κινέτα, στους Αγίους Θεοδώρους
- στην Κακιά Θάλασσα (στην παραλία Κερατέας)
- στην παραλία στο Αυλάκι στο Πόρτο Ράφτη
- στην παραλία Αρτέμιδα στη Λούτσα
- στην παραλία του Σχοινιά
- στην Αγία Μαρίνα στην παραλία Ειρήνης
- στην παραλία Ωρωπού στο Φάρο και στην παραλία Σκάλα Ωρωπού
- στην παραλία Χαλκούτσι, στο Δήλεσι (στην αρχή της παραλίας)
- στην πλαζ του Αγίου Κοσμά
- κάποια σημεία στην παραλία Γλυφάδας και της Βούλας
- στην παραλία στο Καβούρι
- στην αριστερή παραλία στον Φλοίσβο
- Αγία Μαρίνα
- Πειραιάς στην πλατεία Αλεξάνδρας
- Αλεποχώρι
- Πόρτο Γερμενό (Άγιο Νικόλαο)
- Ορμός της Σαλαμίνας
- Ξένο
https://www.newsbomb.gr/ellada/news/sto ... tin-attiki

Αν πάτε για διακοπές στην Κίνα

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

Εχω περάσει 30 χρόνια που οι διακοπές ήταν στο κέντρο της ζωής μου
Σε κάθε παραλλαγή

Χύμα στην παραλία
Με σκηνή στην παραλία
Με το Magic Bus στο Άμστερνταμ
Με δωμάτιο όταν ήρθε το παιδί
Ταξίδια έξω

Εδώ και 6 χρόνια και μόνο η ιδέα των διακοπών με βαραίνει
Πήγα πριν 5 χρόνια με σκηνή, στην παραλία που πήγαινα τόσα χρόνια και ένιωθα εντελώς έξω από τα νερά μου
Δεν σκέφτομαι πια καλοκαιρι και θάλασσα όλον τον χειμώνα όπως έκανα τόσα χρόνια
Δοκίμασα να πάω σε πιο εύκολο σεταπ (ξενοδοχείο, χωρίς τραβολόγημα σε μονοπάτια, όλα στα πόδια μου) και φρίκαρα

Γερνάω μάλλον

Μόνο βόλτες σε πόλεις μου αρέσουν πλέον
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

Beria έγραψε: 22 Ιούλ 2018, 20:31 ...
Υπάρχει κάποιοι Ευρωπαίοι που όταν βγουν στην σύνταξη στα 60+ παίρνουν μια καλή μοτοσυκλέτα και αρχίζουν τα ομαδικά οργανωμένα ταξίδια στον κόσμο, αυτά που ονειρεύονταν, είχαν τα λεφτά, αλλά δεν είχαν τον χρόνο να τα κάνουν όταν δούλευαν.
bluerose

Athina__P έγραψε: 22 Ιούλ 2018, 17:51
bluerose έγραψε: 22 Ιούλ 2018, 15:42 Το συστημα λεει

Θεια πρωτη ομπρελα πιστα ολο το καλοκαιρι. ΔΕ βαριετε;;;;

Αυθημερον οσοι εργαζονται κι επειτα το πλυντηριο παίρνει φωτια. Πως ξεκουραστηκαν δλ;

Διακοπες ειναι να πας καθαρη να γυρισεις καθαρη σε κανενα μερος που το μόνο που θα κανεις ειναι να πίνεις φρεντο και ξεκουραστη να ανακαλύπτεις τη περιοχη περπατώντας
Έχω αρχίσει και σκέφτομαι να ξεκινήσουμε διακοπές που να μην περιλαμβάνουν παραλία. Λόγω προβλημάτων υγειας που δεν τα πάνε καλά με τη ζέστη πλέον και τις συνεχείς έντονες αλλαγές θερμοκρασίας. Δηλαδή δεν είναι απλή δυσφορία, αφήνει κουσούρια πλέον. Απορώ και πώς βλέπω άλλους 70 φεύγα ετών σε χειμερινή κολύμβηση, έχουν κράση καλή αυτοί οι άνθρωποι. Εγώ πλέον δεν νιώθω αρκετά σημεία του σώματός μου... :o Εντάξει, είναι παράξενο και ασυνήθιστο. Του χρόνου μάλλον θα κανονίσω κάτι με φίλες σε Ευρωπαϊκή χώρα χωρίς θάλασσα στο πρόγραμμα. Εξερεύνηση, όπως το είπες.

Ωστόσο η θάλασσα με χαλαρώνει, γιατί έχω βρει τρόπο να μην κουβαλάω πολλά μη απαραίτητα, δηλαδή πράγματι, ειδικά από τότε που έχουμε και τα κουβαλήματα όλης της οικογένειας, έκοψα αρκετά δικά μου. Και όλη τη μέρα είμαι με το μαγιώ. Αυτό είναι ξεκούραση. Η βαρεμάρα είναι κάτι σχετικό. Πχ έχω βαρεθεί παραλίες που δεν έχουν αξιόλογο βυθό ή μουσική ή κάτι άλλο πχ μια Χώρα, με τα πόδια από την παραλία ή χωρίς ιδιαίτερη παρέα. Δεν λέω ότι βαρέθηκα πολύ, αλλά συνέβη και αυτό. Και στο κάτω κάτι τι πιο ενδιαφέρον έχει κανείς σπίτι; Μπορεί να φέρει τις ίδιες συσκευές να κάνει ό,τι κάνει σπίτι και στην παραλία. Αυτό που με κουράζει επίσης είναι οι διαδικασίες μετακίνησης όταν είναι χρονοβόρες ή έχουν συνωστισμό. Και ντους ή ξέπλυμα πάλι πριν μπεις στο αυτοκίνητο, αλλιώς παραείναι διαδικασία να ασχοληθείς με κάτι που έχει σχέση με το μπάνιο αφού έχεις φύγει από την παραλία.

Τις διακοπές σε άλλα μέρη τις είχε καθιερώσει πρώτα η άρχουσα τάξη και σιγά σιγά μπήκαν στο παιχνίδι και τα υπόλοιπα ταξικά στρώματα... Ειδικά αν μένεις στην Αθήνα ειναι παράδοση το φευγιό το καλοκαίρι, φαντάζεται κανείς πώς ήταν η ζωή πριν τον κλιματισμό εδώ πέρα; Μέσα στα τσιμέντα που καίνε; Όλες τις ώρες της μέρας και της νύχτας;
Ναι οντος Πχ αυτή η θεια ολο το καλοκαίρι ειναι εξοχικό. Μα ολο;;; Ε ειναι βαρετα
Σιγουρα ειναι δυσφορία η ζέστη αλλα το κουσουρι να μη μου αρέσει η θαλασσα το ειχα απο μικρή
Να σκεφτεις οτι οταν φευγαν ολοι την αραζα σπιτι και το χαιρόμουν παρεα με περιοδικά

Εφηβεια πρωι απογευμα τι μπελας πηγαίνανε. Οταν φευγαν και μου ρχοταν η ορεξη κανονικα στο φουλ πηγαινα με το καφε κι αραζα παραλια

Μετα πηγαινα αναγκαστικά εκανα τις υποχρεώσεις μου
Με κουβαδακια με βαρκουλες που τις επαιρνε το κυμα με πιο σκληροπυρηνικες καταστασεις πχ κερκυρα χιο με κουβαδακια συν ολα τα λοιπα. Το αντεξα κι αυτο

Πηγα και καμπιγκ αλλα ευτυχως ειχε πισινα εκει διπλα σ ενα ξενοδοχειο. Καθαρη πας καθαρή φευγεις ουτε άμμο ουτε τιποτα. Οι αλλοι λιωναν στις ξαπλωστρες μες τον ηλιο. Αλλη φορα δε μου προτείνανε. Χαρα εγω τι γλυτωσα

Γενικα δε μαρεσει
Δεν ειμαι θαλασσινή
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

35ρησα και ακόμη δε μπορώ να καταλάβω τι χαρά μπορεί να προσφέρει το κάμπινγκ σε ένα παραθεριστή.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli »

Πήγα. Λήμνο.
bluerose

Δεν εισαι της φυσης
Η φυση δε τους ξεκουραζει ολους. Καποιους τους κουραζει
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Δεν ειναι θέμα φύσης, είναι θέμα ευκολιών. Υποτίθεται στις διακοπές πάμε για ξεκούραση, όχι για ξεβόλεμα. Καταλαβαίνω όσους το κάνουν για οικονομικούς λόγους αλλά εως εκεί
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”