Εσύ καλά τα λες, αλλά ο Αρίστος θέλει τα εξής:Λοξίας έγραψε: 26 Δεκ 2020, 18:09Χωρίς να παριστάνω τον ιντερνετικό συνταγματολόγο και αν ερμηνεύω σωστά με την κοινή λογική μου, θεωρώ πως το άρθρο αυτό σαφώς με προστατεύει από την οποιαδήποτε ιατρική επέμβαση στον εαυτό μου την οποία δεν εγκρίνω. Δηλαδή αν δεν θέλω να κάνω το εμβόλιο, κανείς δεν μπορεί να με υποχρεώσει να το κάνω.Αρίστος έγραψε: 26 Δεκ 2020, 16:57 Ρε αει τραβα να μαθεις να διαβαζεις ελληνικα. Το 5.5 προστατευει την ατομικη επιλογη του καθε Ελληνα πολιτη. Δηλαδη προστατευει το δικαιωμα μου να πω οχι σε καθε ιατρικη πατεντα που θα μου προταθει.
Από την άλλη όμως, η πολιτεία οφείλει να προστατεύσει την δημόσια υγεία. Και αν βγάλει κάποιο διάταγμα που να απαγορεύει σε εμένα τον ανεμβολίαστο, να συγχρωτιστώ με άλλους πολίτες (λεωφορεία, αεροπλάνα, σχολεία κ.λπ.), έχω νομικό δικαίωμα να προσβάλλω αυτό το διάταγμα;
Μήνυση μπορώ να κάνω φυσικά. Αλλά θα στέκει μια τέτοια μήνυση;
Με ποιό αιτιολογικό; Πως εγώ θέλω να μπω στο λεωφορείο και στα παπάρια μου αν είμαι φορέας και κολλήσουν οι άλλοι;
1. Να εμβολιασθούν οι άλλοι ώστε να δημιουργηθεί ανοσία αγέλης, η οποία θα προστατεύει και τον ίδιο, χωρίς όμως ο ίδιος να εμβολιασθεί.
2. Σε περίπτωση που αρρωστήσει με Cοvid-19, η Πολιτεία να του έχει έτοιμη ΜΕΘ την οποία θα διαθέσει σ'αυτόν και όχι στον Χ που έπαθε έμφραγμα. Αρα, θέλει να απολαμβάνει το δημόσιο αγαθό τής περίθαλψης, χωρίς να έχει κάνει ο ίδιος κάτι γι'αυτό.