!!! DEVELOPMENT MODE !!!

δώρο για μικρό παιδί

Λογισμικό, λειτουργικά συστήματα, προγραμματισμός, hardware, δίκτυα, Internet
Άβαταρ μέλους
Puma

Re: δώρο για μικρό παιδί

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Puma »

ST48410 έγραψε: 24 Δεκ 2020, 10:48 Αυτή η Godot μοιάζει πολύ ενδιαφέρουσα λύση. Να υποθέσω ότι είναι κάτι πολύ πιo advanced οπτικά από το scratch που του κάνουν στο σχολείο και του φαίνεται παιδικό;
Ναι, είναι πολύ πιο advanced. Έχει τη λογική ότι βάζεις ό,τι component θέλεις (textboxes, labels, sprites, animation, cameras) σε δενδροειδή μορφή. Το προτείνω, βέβαια, επειδή το παιδί έχει έφεση.

Εικόνα

Παραθέτω και μία εικόνα της GDScript.
Εικόνα

Οι εικόνες είναι από την αρχική σελίδα της μηχανής.

Επιπλέον, έχει πολύ καλό documentation, τα tutorials αυξάνονται διαρκώς καθώς ολοένα και περισσότεροι χρήστες την χρησιμοποιούν, και, αν δει κάνεις το section με τα news, παρατηρεί ότι έχει διαρκή και γρήγορη εξέλιξη.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Puma έγραψε: 24 Δεκ 2020, 10:56
ST48410 έγραψε: 24 Δεκ 2020, 10:48 Αυτή η Godot μοιάζει πολύ ενδιαφέρουσα λύση. Να υποθέσω ότι είναι κάτι πολύ πιo advanced οπτικά από το scratch που του κάνουν στο σχολείο και του φαίνεται παιδικό;
Ναι, είναι πολύ πιο advanced. Έχει τη λογική ότι βάζεις ό,τι component θέλεις (textboxes, labels, sprites, animation, cameras) σε δενδροειδή μορφή. Το προτείνω, βέβαια, επειδή το παιδί έχει έφεση.

Εικόνα

Παραθέτω και μία εικόνα της GDScript.
Εικόνα

Οι εικόνες είναι από την αρχική σελίδα της μηχανής.

Επιπλέον, έχει πολύ καλό documentation, τα tutorials αυξάνονται διαρκώς καθώς ολοένα και περισσότεροι χρήστες την χρησιμοποιούν, και, αν δει κάνεις το section με τα news, παρατηρεί ότι έχει διαρκή και γρήγορη εξέλιξη.
Ευχαριστώ. Έχει νόημα να του πάρω για δώρο ένα πληρωμένο course ή πάμε με αυτά που έχουν αυτοί στην σελίδα;
Άβαταρ μέλους
Puma

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Puma »

ST48410 έγραψε: 24 Δεκ 2020, 10:57 Ευχαριστώ. Έχει νόημα να του πάρω για δώρο ένα πληρωμένο course ή πάμε με αυτά που έχουν αυτοί στην σελίδα;
Παρακαλώ!

Δεν έχω παρακολουθήσει κάποιο course οπότε δεν μπορώ να σου πω με απόλυτη σιγουριά. Υποθέτω πως έχει νόημα γιατί το course θα τον κατεθύνει με συγκεκριμένο τρόπο, θα του εξηγεί διάφορα πράγματα και θα τον βοηθήσει να εξοικειωθεί πιο γρήγορα. Και, όποτε θέλει, μπορεί να προβεί σε αναζητήσεις στο documentation για να δει κάποιες λεπτομέρειες παραπάνω. Επιπλέον, ίσως του αρέσει να παρακολουθεί τα μαθήματα και σε μορφή βίντεο (σε πολύ κόσμο αρέσει, αν και προσωπικά προτιμώ τη μορφή κειμένου γιατί είμαι ανυπόμονος, συν ότι θέλω να δοκιμάζω άμεσα παραδείγματα).

Ελπίζω μόνο να του αρέσει. Αν ναι, σε συνδυασμό με την έφεση/κλίση που τον διακρίνει, θεωρώ πώς θα πάει πολύ καλά. Και ας μην ξεχνάμε, ότι η δημιουργία παιχνιδιών ενισχύει πολύ τη δημιουργικότητα και την πρόκληση. Μπορεί δηλαδή να μπει στη διαδικασία να σκέφτεται πώς θα επιλύσει συγκεκριμένα προβλήματα και αυτό να τον ενθουσιάσει και να του εξάψει το ενδιαφέρον.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Ναι, ξετρελαίνεται με τα video tutorials. Με την υπομονή δεν το έχει πολύ αλλά λόγω ηλικίας δικαιολογείται. Θα δείξει.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

Το καλύτερο δώρο για μικρό παιδί είναι να πετάξετε μαζί την τηλεόραση, το κινητό και το pc του σε κάποιο γκρεμό.
Θα διασκεδάσετε. Τρελαίνονται για καταστροφές.
Άβαταρ μέλους
ST48410

stavmanr έγραψε: 24 Δεκ 2020, 11:30 Το καλύτερο δώρο για μικρό παιδί είναι να πετάξετε μαζί την τηλεόραση, το κινητό και το pc του σε κάποιο γκρεμό.
Θα διασκεδάσετε. Τρελαίνονται για καταστροφές.
:smt023 θα έχουμε κάποια προβληματάκια μετά βεβαίως...
Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan »

κανε του δωρο συνδρομη εδω
https://brilliant.org/
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Άβαταρ μέλους
Japetus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Japetus »

ST48410 έγραψε: 24 Δεκ 2020, 10:45 Ας κάνω μερικές ερωτήσεις παραπάνω και αν μπορείτε μου απαντάτε. Αν κατάλαβα καλά ή Godot θα τον εξοικειώσει περισσότερο με Python αν μελλοντικά πάρουμε και κάποιο raspberry. Σωστά;

Για την ώρα προσανατολίζομαι σε κάτι τέτοιο και να του βάλω παράλληλα και ένα linux σε ένα παλιό μου στικάκι να δούμε τι ψάρια θα πιάσουμε από εκεί. Για αυτό το δεύτερο έχω 3 ερωτήσεις.

Ποια είναι η ποιο κατάλληλη διανομή με τα παρακάτω κριτήρια:

* Είμαι άσχετος. Να βάλω κάτι που θα λειτουργήσει και θα μπορούμε να βρούμε εύκολα tutorials και βοήθεια χωρίς να χρειάζονται εγγραφές σε εξειδικευμένα forums
* Να μπορέσουν να λειτουργήσουν κατά το δυνατόν τα περιφερειακά του (printer κλπ)
* Να έχει ενδιαφέρον περιβάλλον. Τον τραβάνε κάτι περίεργα πράγματα που ούτε τα προσέχω, πχ οι ήχοι από τα windows όταν ανοίγουν και κλείνουν, τα εφφέ των παραθύρων κλπ
* Να χωράνε σε ένα μικρό στικάκι 8GB
* Να είναι σχετικά ασφαλή αυτά που θα κάνουμε και να μη χαλάσουμε το laptop που το έχει για μαθήματα
Αν πράγματι ενδιαφέρεσαι μελλοντικά για raspberry, η καλύτερη διανομή είναι το raspberry os για pc. Είναι το ίδιο περιβάλλον και οι ίδιες εφαρμογές. Υπάρχει μεγάλη κοινότητα με πολλά προτζεκτς τόσο σε εφαρμογές όσο και σε παιχνίδια και ιδανικό για εκμάθηση python.

Μην ξεχνάς από την άλλη ότι σαν δώρο ένα κανονικό ράσμπερι μπορεί να το χρησιμοποιήσει και σαν tvbox με kodi στην τηλεόραση ή σαν παιχνιδομηχανή με το retropie, όταν/αν βαρεθεί τον προγραμματισμό...
Άβαταρ μέλους
ST48410

Japetus έγραψε: 24 Δεκ 2020, 12:00 Αν πράγματι ενδιαφέρεσαι μελλοντικά για raspberry, η καλύτερη διανομή είναι το raspberry os για pc. Είναι το ίδιο περιβάλλον και οι ίδιες εφαρμογές. Υπάρχει μεγάλη κοινότητα με πολλά προτζεκτς τόσο σε εφαρμογές όσο και σε παιχνίδια και ιδανικό για εκμάθηση python.

Μην ξεχνάς από την άλλη ότι σαν δώρο ένα κανονικό ράσμπερι μπορεί να το χρησιμοποιήσει και σαν tvbox με kodi στην τηλεόραση ή σαν παιχνιδομηχανή με το retropie, όταν/αν βαρεθεί τον προγραμματισμό...
Θα μπορέσω να φτιάξω εύκολα στικάκι; Ή θέλει ήδη κάποιες γνώσεις;
Άβαταρ μέλους
Japetus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Japetus »

ST48410 έγραψε: 24 Δεκ 2020, 12:03
Japetus έγραψε: 24 Δεκ 2020, 12:00 Αν πράγματι ενδιαφέρεσαι μελλοντικά για raspberry, η καλύτερη διανομή είναι το raspberry os για pc. Είναι το ίδιο περιβάλλον και οι ίδιες εφαρμογές. Υπάρχει μεγάλη κοινότητα με πολλά προτζεκτς τόσο σε εφαρμογές όσο και σε παιχνίδια και ιδανικό για εκμάθηση python.

Το λειτουργικό για pc είναι ένα image γύρω στα 3gb. Με κατάλληλα εργαλεία όπως το rufus μπορείς να φτιάξεις εύκολα ένα bootable usb στικάκι...
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

Από διανομές (για το λάπτοπ του μικρού) έχω να προτείνω τρεις, elementary OS, Garuda (με το dr46onized KDE) και άμα θέλεις προεγκατεστημένες εφαρμογές για να παίξει με εικόνα ήχο Ubuntu studio.
Οι προτάσεις που σου κάναν ήδη οι υπόλοιποι είναι καλές νομίζω απλά, udemy πολλά courses τα βρίσκεις πλέον εύκολα φρη ενώ το brilliant είναι πλατφόρμα εκμάθησης με interactive courses που πραγματικά αξίζει αλλά νομίζω ότι δεν έχει στα ελληνικά.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Japetus έγραψε: 24 Δεκ 2020, 12:15
ST48410 έγραψε: 24 Δεκ 2020, 12:03

Το λειτουργικό για pc είναι ένα image γύρω στα 3gb. Με κατάλληλα εργαλεία όπως το rufus μπορείς να φτιάξεις εύκολα ένα bootable usb στικάκι...
Δεν έχει και πολύ Neumann αυτό ακόμη και να πάρει rpi αργότερα, από το λαπ του μπορεί να παίξει με τόσες άλλες πολύ πιο χρήσιμες διανομές. Αν με το καλό πάρει και ένα rpi μπορεί να παίξει απευθείας εκεί και σε πληροφορώ ότι η "ειδική" έκδοση Ubuntu mate για pi και το dietpi τρέχουν μακράν καλύτερα από το original rpi os.

.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Επίσης αν πας σε rpi το καινούργιο rpi-400 ταιριάζει νομίζω καλύτερα για την περίπτωση του.
Εφόσον έχει ήδη λαπ όμως δε ξέρω αν πραγματικά αξίζει, εμένα πχ και λαπ να είχα θα πηδούσα αν με έκαναν δώρο και ένα pi, ο δικός σου δεν ξέρω όπως επίσης δεν ξέρω αν "χρειάζεται".

.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Γιατί δεν του παίρνεις ένα μουσικό οργανάκι με τα λεφτά που μπορείς να διαθέσεις;

.
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

έχω μόνο μια αόριστη γενική ιδέα για αυτά που συζητάτε αλλά να σημειώσω οτι ο ST48410 έχει μεγάλη κατανόηση για τις ανάγκες των παιδιών και την παιδική ψυχολογία
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Πληροφορική”