Zappa έγραψε: 18 Δεκ 2020, 22:45
- Casper - έγραψε: 18 Δεκ 2020, 22:40
Zappa έγραψε: 18 Δεκ 2020, 22:39
Δεν σε παρακολούθησα πιο μπροστά. Απάντησα με βάση το τελευταίο σου ποστ. Εσύ ξέρεις
"Δεν είναι μόνο η ανύπαρκτη ικανότητα διδασκαλίας"
Στο ίδιο ποστ που διάβασες το έγραψα.
Δεν ξέρω. Αυτό λέω. "Πραγματικά δεν καταλαβαίνω".
Τεσπα.
Αυτό γράφεις
Δεν είναι μόνο η ανύπαρκτη ικανότητα διδασκαλίας (αυτή -δεν- την έχουν κι' άλλοι), είναι οι απίστευτες κοτσάνες που λέει και που δεν καταλαβαίνει καν τι την ρωτάς. Που δεν θα βρει ποτέ το λάθος και δεν θα κατανοήσει κάτι άλλο από την απάντηση που γράφουν οι λύσεις της.
Το πρόβλημα που βλέπω από αυτά που λες, δεν έχουν να κάνουν με γνώσεις αλλά με αδυναμία να τις μεταφέρει. Πολλοί το εξηγήσω έχουν. Ικανότατοι επιστήμονες που δεν κάνουν για καθηγητηλικι ή διαλέξεις.
Κοίτα. Έχω δει καθηγητές με τρελές γνώσεις που δεν κάνουν για διδασκαλία. Φαίνεται η σπυρτάδα τους αλλά δεν μπορούν να εξηγήσουν. Όταν ένας άνθρωπος τα λέει εντελώς λάθος (που αν τους άκουγε ένας φοιτητής ακόμα θα αναρωτιόταν) και φοβάσαι πως αν δεν βγάλεις την σωστή απάντηση σε εργασία δεν θα καταλάβει καν τι γράφεις (όπως συνέβηκε σε πολλές διαλέξεις) τότε κατά την γνώμη μου δεν είναι απλά θέμα μεταδοτικότητας. Γι' αυτό αναρωτιέμαι τι άλλο μπορεί να συμβαίνει. Δεν μπορώ δηλαδή να διανοηθώ πώς ένας άνθρωπος με τόσες γνώσεις, δεν κατανοεί φοιτητές, βασικές ερωτήσεις ή διάφορους τρόπους επίλυσης ασκήσεων πέραν του "δικού του". Μπορεί όμως να είναι μόνο αυτό, τι να σου πω.
Απαντάω και σ' αυτό που το πρόσθεσες μετά:
"Η μπορεί να είναι τρακ. Δοκίμασες ποτέ να ανέβεις σε καμία τέτοια έδρα με πολλούς φοιτητές από κάτω; Με τα χρόνια εξοικειώνονται οι καθηγητές."
3 άτομα είμαστε, κάποτε 2, κάποτε ένας. Κάποτε σε viber που είναι σπίτι και έχει όλο τον χρόνο να το δει. Διδάσκει χρόνια.
(Και εγώ διδάσκω που είμαι φοιτήτρια). Αναφέρθηκες πριν σε πλέμπα που βγάζει μαθηματικό και κάνεις όλες τις πράξεις σε κομπιουτεράκι, σου ανέφερα αυτή την περίπτωση που μου ήρθε αμέσως στο μυαλό και τώρα μιλάς για ικανότατους καθηγητές χωρίς μεταδοτικότητα. Πάλι δεν καταλαβαίνω.
Παραιτούμαι