Λάθος κάνεις, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά. Η διαφορά μεγαλώνει αρκετά στους 90+, αλλά γενικά στους 65+ είναι το πολύ διπλάσια. Δηλαδή δεν μπορεί να μου λες ότι 1,5% της γρίπης είναι λίγο και 3% του κορωνοϊού είναι πολύ. Κάτι πάει στραβά στην λογική σου. Πού τραβάς την γραμμή;Green Dragon έγραψε: 17 Δεκ 2020, 21:31Η γρίππη κολλάει λιγότερο και η θνησιμότητά της για την ανώτερη ηλικιακή κατηγορία είναι 0,83%. Πολύ μικρότερος ο κίνδυνος.hellegennes έγραψε: 17 Δεκ 2020, 14:57Αφού δεν θες να πάρεις τέτοιο ρίσκο για τους δικούς σου, όπως λες, μάντεψε την επόμενη ερώτησή μου: εμβόλιο γρίπης κάνεις κάθε χρόνο;Green Dragon έγραψε: 17 Δεκ 2020, 13:07
Υπερβάλλεις. Η πιθανότητα είναι 3-4% για τους 70+ ενώ παραμένει σοβαρή και στο γκρουπ 60-70. Για την δική μου περίπτωση μπορεί να είναι 1-2/10000 αλλά έρχομαι σ' επαφη με τους δικούς μου που είναι ηλικιωμένοι. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάρω τέτοιο ρίσκο.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Εμβόλιο covid-19 Update
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
- hellegennes
Re: Εμβόλιο covid-19 Update
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- NewModelArmy
Ποτε ηταν η τελευταια φορα που εχασες 3 θειες σου απο γριπη μεσα σε ενα μηνα;hellegennes έγραψε: 17 Δεκ 2020, 22:51Λάθος κάνεις, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά. Η διαφορά μεγαλώνει αρκετά στους 90+, αλλά γενικά στους 65+ είναι το πολύ διπλάσια. Δηλαδή δεν μπορεί να μου λες ότι 1,5% της γρίπης είναι λίγο και 3% του κορωνοϊού είναι πολύ. Κάτι πάει στραβά στην λογική σου. Πού τραβάς την γραμμή;Green Dragon έγραψε: 17 Δεκ 2020, 21:31Η γρίππη κολλάει λιγότερο και η θνησιμότητά της για την ανώτερη ηλικιακή κατηγορία είναι 0,83%. Πολύ μικρότερος ο κίνδυνος.hellegennes έγραψε: 17 Δεκ 2020, 14:57
Αφού δεν θες να πάρεις τέτοιο ρίσκο για τους δικούς σου, όπως λες, μάντεψε την επόμενη ερώτησή μου: εμβόλιο γρίπης κάνεις κάθε χρόνο;
- hellegennes
Είπα, ότι στους 90+ είναι αρκετά μεγαλύτερη η διαφορά και οι 3 θείες μου ήταν όλες 90+. Έχω χάσει όμως συγγενείς από γρίπη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Διπλάσια διαφορά για σένα δεν είναι μεγάλη;hellegennes έγραψε: 17 Δεκ 2020, 22:51Λάθος κάνεις, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά. Η διαφορά μεγαλώνει αρκετά στους 90+, αλλά γενικά στους 65+ είναι το πολύ διπλάσια.Green Dragon έγραψε: 17 Δεκ 2020, 21:31Η γρίππη κολλάει λιγότερο και η θνησιμότητά της για την ανώτερη ηλικιακή κατηγορία είναι 0,83%. Πολύ μικρότερος ο κίνδυνος.hellegennes έγραψε: 17 Δεκ 2020, 14:57
Αφού δεν θες να πάρεις τέτοιο ρίσκο για τους δικούς σου, όπως λες, μάντεψε την επόμενη ερώτησή μου: εμβόλιο γρίπης κάνεις κάθε χρόνο;
- hellegennes
Όχι αν η αντιμετώπισή σου είναι «το Χ είναι εξαιρετικά μικρό, στα παπάρια μου // το 2Χ είναι απάνθρωπα τεράστιο, θα κάνω τα αδύνατα δυνατά για να το αποτρέψω». Επίσης, το έχω πει άπειρες φορές, τα κλάσματα είναι παραπλανητικά, πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο όπου έχει σημασία. Είναι απίστευτα διαφορετικό το διπλάσιο από 1,5% σε 3% σε σχέση με το 50% σε 100%.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Σωστό.hellegennes έγραψε: 17 Δεκ 2020, 23:55 Όχι αν η αντιμετώπισή σου είναι «το Χ είναι εξαιρετικά μικρό, στα παπάρια μου // το 2Χ είναι απάνθρωπα τεράστιο, θα κάνω τα αδύνατα δυνατά για να το αποτρέψω». Επίσης, το έχω πει άπειρες φορές, τα κλάσματα είναι παραπλανητικά, πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο όπου έχει σημασία. Είναι απίστευτα διαφορετικό το διπλάσιο από 1,5% σε 3% σε σχέση με το 50% σε 100%.
Πχ
Οι καπνιστές έχουν 30% περισσότερες πιθανότητες να πάθουν τον Χ καρκίνο από τους μη καπνιστές.
Και μετά διαβάζεις πως τον Χ καρκίνο παθαίνει το 1% των μη καπνιστών....
Δλδ αξίζει να κόψεις το κάπνισμα για να μην πας από το 1% στο 1,3%?
Aριστοτελης έγραψε: 21 Μαρ 2020, 02:32 Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο απ την ίση μεταχείριση των ανίσων
1500 με 3000% λεει το cdc για τον καρκινο του πνευμοναPrepon έγραψε: 17 Δεκ 2020, 23:58Σωστό.hellegennes έγραψε: 17 Δεκ 2020, 23:55 Όχι αν η αντιμετώπισή σου είναι «το Χ είναι εξαιρετικά μικρό, στα παπάρια μου // το 2Χ είναι απάνθρωπα τεράστιο, θα κάνω τα αδύνατα δυνατά για να το αποτρέψω». Επίσης, το έχω πει άπειρες φορές, τα κλάσματα είναι παραπλανητικά, πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο όπου έχει σημασία. Είναι απίστευτα διαφορετικό το διπλάσιο από 1,5% σε 3% σε σχέση με το 50% σε 100%.
Πχ
Οι καπνιστές έχουν 30% περισσότερες πιθανότητες να πάθουν τον Χ καρκίνο από τους μη καπνιστές.
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40 Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
-
talaipwros
https://www.theguardian.com/money/2020/ ... -12-monthsΊακχος έγραψε: 17 Δεκ 2020, 14:07 Ο αδελφός μου είναι καρδιοπαθής και άρα ευπαθής ομάδα.
Ειναι ανασφάλιστος στην Ελλάδα και δεν έχει ΑΜΚΑ
Μπορεί να κάνει το εμβόλιο στην Ελλάδα, ή πρέπει να πάει στο εξωτερικό που έχει ασφάλεια (κάτι που θέλουμε να αποφύγουμε)?
Οποιος γνωρίζει ας μου απαντήσει.
Δες αν τον πιανει
1. Εγώ είπα για τον καρκίνο του Χ, όχι για τον καρκίνο του πνεύμονα.GoBack έγραψε: 18 Δεκ 2020, 00:091500 με 3000% λεει το cdc για τον καρκινο του πνευμοναPrepon έγραψε: 17 Δεκ 2020, 23:58Σωστό.hellegennes έγραψε: 17 Δεκ 2020, 23:55 Όχι αν η αντιμετώπισή σου είναι «το Χ είναι εξαιρετικά μικρό, στα παπάρια μου // το 2Χ είναι απάνθρωπα τεράστιο, θα κάνω τα αδύνατα δυνατά για να το αποτρέψω». Επίσης, το έχω πει άπειρες φορές, τα κλάσματα είναι παραπλανητικά, πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο όπου έχει σημασία. Είναι απίστευτα διαφορετικό το διπλάσιο από 1,5% σε 3% σε σχέση με το 50% σε 100%.
Πχ
2. Αν από καρκίνο του πνεύμονα πεθαίνει ένας μη καπνιστής στον κόσμο κάθε 30 χρόνια, τότε ειναι πολλοί το +3.000 % ;
Τα έχω πάρει πολύ άσχημα. Έκοψα το κωλοτσιγαρο και πήγα τώρα μετα από σχεδόν ένα χρόνο να κάνω εξετάσεις. Περίμενα να δω δραματικές διάφορες προς το καλύτερο.
Ε, τα ίδια .
Μη σου πω μερικά και ελαφρώς χειρότερα.
Ψέμματα μας λένε οι γιατροι
Το τσιγάρο είναι υγεια
Aριστοτελης έγραψε: 21 Μαρ 2020, 02:32 Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο απ την ίση μεταχείριση των ανίσων
Σωστά όλα αυτά. Πιθανόν οι περισσότεροι αγνοούσαμε την σοβαρότητα της εποχιακής γρίπης και δεν δίναμε την πρέπουσα σημασία και ίσως τώρα κάποιοι υπερβάλουμε. Ωστόσο αυτή τη φορά είναι πάρα πολλά τα μικρά ασυνήθιστα περιστατικά που συνθέτουν την εικόνα. Ας πούμε όλοι έχουμε χάσει θείες αλλά ποτέ 3 από την ίδια αιτία σε τόσο μικρό διάστημα. Όλοι έχουμε γνωστούς που κόλλησε γρίπη το πιτσιρίκι στο νηπιαγωγείο και μετά τους πήρε στην σειρά οικογενειακώς, αλλά δεν είχαμε περιπτώσεις που να καταλήγει κάποιος στον αναπνευστήρα. Δεν ακούγαμε ποτέ για μαζικούς θανάτους σε γηροκομεία ούτε για ιδιοκτήτη που αυτοκτόνησε. Δεν ακούγαμε ποτέ για πτέρυγες νοσοκομείων που έβγαιναν off επειδή κόλλησε μεγάλος αριθμός υγειονομικών. Είναι πάρα πολλά τα στοιχεία και από πολλές μεριές. Δεν έχουν βγει 10-20 εντατικολόγοι στην Ελλάδα να πουν "μην τους ακούτε παιδιά, κάθε χρόνο τα ίδια είχαμε". Αντίθετα έχουν βγει πολλοί γιατροί και λένε ότι η κατάσταση είναι τραγική.hellegennes έγραψε: 17 Δεκ 2020, 23:55 Όχι αν η αντιμετώπισή σου είναι «το Χ είναι εξαιρετικά μικρό, στα παπάρια μου // το 2Χ είναι απάνθρωπα τεράστιο, θα κάνω τα αδύνατα δυνατά για να το αποτρέψω». Επίσης, το έχω πει άπειρες φορές, τα κλάσματα είναι παραπλανητικά, πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο όπου έχει σημασία. Είναι απίστευτα διαφορετικό το διπλάσιο από 1,5% σε 3% σε σχέση με το 50% σε 100%.
Δεν μοιάζει ρε φίλε αυτή η κατάσταση σαν κάτι που είναι απλώς 2-3 φορές χειρότερο από το σύνηθες, ειδικά αν συνυπολογίσεις την προσπάθεια που έχει καταβληθεί από μεγάλο μέρος της κοινωνίας και το σύνολο σχεδόν των ειδικών.
-
πατησιωτης
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Ενας χρόνος δεν είναι πολύ.Ο πατέρας μου ήταν καπνιστής.Έπαθε έμφραγμα νωρίς και σώθηκε.Λόγω του συμβάντος έκοψε το τσιγάρο μαχαίρι.20 χρόνια αργότερα οι ακτινογραφίες θώρακος έδειχναν κατάλοιπα νικοτίνης.Prepon έγραψε: 18 Δεκ 2020, 00:26 Τα έχω πάρει πολύ άσχημα. Έκοψα το κωλοτσιγαρο και πήγα τώρα μετα από σχεδόν ένα χρόνο να κάνω εξετάσεις. Περίμενα να δω δραματικές διάφορες προς το καλύτερο.
Ε, τα ίδια .
Μη σου πω μερικά και ελαφρώς χειρότερα.
- hellegennes
Ναι, γιατί υπάρχουν κάποιες σημαντικές διαφορές. Αυτές είναι οι εξής: έχει τραβήξει περισσότερο σε μάκρος, λόγω έλλειψης ανοσίας στον πληθυσμό, είναι η πρώτη φορά που παρακολουθείται τόσο στενά η εξέλιξη μιας ασθένειας δημόσια, με ανακοινώσεις θανάτων, κτλ, έχει υψηλότερη θνησιμότητα σε πολύ μεγάλες ηλικίες, που στον δυτικό κόσμο έχουμε σε υψηλά ποσοστά και η αντιμετώπιση από τα συστήματα υγείας και τα κράτη είναι άκρως επιθετικότερη.ST48410 έγραψε: 18 Δεκ 2020, 00:30Σωστά όλα αυτά. Πιθανόν οι περισσότεροι αγνοούσαμε την σοβαρότητα της εποχιακής γρίπης και δεν δίναμε την πρέπουσα σημασία και ίσως τώρα κάποιοι υπερβάλουμε. Ωστόσο αυτή τη φορά είναι πάρα πολλά τα μικρά ασυνήθιστα περιστατικά που συνθέτουν την εικόνα. Ας πούμε όλοι έχουμε χάσει θείες αλλά ποτέ 3 από την ίδια αιτία σε τόσο μικρό διάστημα. Όλοι έχουμε γνωστούς που κόλλησε γρίπη το πιτσιρίκι στο νηπιαγωγείο και μετά τους πήρε στην σειρά οικογενειακώς, αλλά δεν είχαμε περιπτώσεις που να καταλήγει κάποιος στον αναπνευστήρα. Δεν ακούγαμε ποτέ για μαζικούς θανάτους σε γηροκομεία ούτε για ιδιοκτήτη που αυτοκτόνησε. Δεν ακούγαμε ποτέ για πτέρυγες νοσοκομείων που έβγαιναν off επειδή κόλλησε μεγάλος αριθμός υγειονομικών. Είναι πάρα πολλά τα στοιχεία και από πολλές μεριές. Δεν έχουν βγει 10-20 εντατικολόγοι στην Ελλάδα να πουν "μην τους ακούτε παιδιά, κάθε χρόνο τα ίδια είχαμε". Αντίθετα έχουν βγει πολλοί γιατροί και λένε ότι η κατάσταση είναι τραγική.hellegennes έγραψε: 17 Δεκ 2020, 23:55 Όχι αν η αντιμετώπισή σου είναι «το Χ είναι εξαιρετικά μικρό, στα παπάρια μου // το 2Χ είναι απάνθρωπα τεράστιο, θα κάνω τα αδύνατα δυνατά για να το αποτρέψω». Επίσης, το έχω πει άπειρες φορές, τα κλάσματα είναι παραπλανητικά, πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο όπου έχει σημασία. Είναι απίστευτα διαφορετικό το διπλάσιο από 1,5% σε 3% σε σχέση με το 50% σε 100%.
Δεν μοιάζει ρε φίλε αυτή η κατάσταση σαν κάτι που είναι απλώς 2-3 φορές χειρότερο από το σύνηθες, ειδικά αν συνυπολογίσεις την προσπάθεια που έχει καταβληθεί από μεγάλο μέρος της κοινωνίας και το σύνολο σχεδόν των ειδικών.
Δηλαδή όταν λέμε ότι βγήκε off μεγάλο μέρος των υγειονομικών δεν είναι γιατί τούς έριξε στο κρεβάτι, απλά βγήκαν θετικοί στο τεστ και η προσέγγιση είναι να μένουν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες τουλάχιστον. Επίσης τα νοσοκομεία ακολουθούν ίδια πολιτική, δηλαδή αν είχαν γρίπη όλοι αυτοί δεν θα ήταν σε νοσηλεία (δεν μιλάω για τους διασωληνωμένους). Δεν θα τους κρατούσε το νοσοκομείο μέρες μέσα επειδή είχαν πυρετό.
Είναι μεν πιο επικίνδυνος σ' αυτήν την φάση, τουλάχιστον μέχρι να αποκτήσει ανοσία σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού, αλλά πληροφορείσαι και πιο άμεσα για τις συνέπειές του. Π.χ. η φυματίωση έχει περίπου ίδιο ετήσιο αριθμό νεκρών, που βάζω στοίχημα ότι την θεωρείς νόσο του παρελθόντος, αλλά επειδή οι περισσότεροι θάνατοι δεν είναι στον δυτικό κόσμο, δεν δίνει κανείς σημασία (στην Ελλάδα είναι κάπου 40-50 τον χρόνο). Σε συνδυασμό με την πιο επιθετική νοσηλεία και απομάκρυνση από την ενεργό δράση, δημιουργεί μια εικόνα πολύ διαφορετική από την αντιμετώπιση που έχουμε σε εποχιακές ιώσεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ωραία τα συνόψισεςST48410 έγραψε: 18 Δεκ 2020, 00:30Σωστά όλα αυτά. Πιθανόν οι περισσότεροι αγνοούσαμε την σοβαρότητα της εποχιακής γρίπης και δεν δίναμε την πρέπουσα σημασία και ίσως τώρα κάποιοι υπερβάλουμε. Ωστόσο αυτή τη φορά είναι πάρα πολλά τα μικρά ασυνήθιστα περιστατικά που συνθέτουν την εικόνα. Ας πούμε όλοι έχουμε χάσει θείες αλλά ποτέ 3 από την ίδια αιτία σε τόσο μικρό διάστημα. Όλοι έχουμε γνωστούς που κόλλησε γρίπη το πιτσιρίκι στο νηπιαγωγείο και μετά τους πήρε στην σειρά οικογενειακώς, αλλά δεν είχαμε περιπτώσεις που να καταλήγει κάποιος στον αναπνευστήρα. Δεν ακούγαμε ποτέ για μαζικούς θανάτους σε γηροκομεία ούτε για ιδιοκτήτη που αυτοκτόνησε. Δεν ακούγαμε ποτέ για πτέρυγες νοσοκομείων που έβγαιναν off επειδή κόλλησε μεγάλος αριθμός υγειονομικών. Είναι πάρα πολλά τα στοιχεία και από πολλές μεριές. Δεν έχουν βγει 10-20 εντατικολόγοι στην Ελλάδα να πουν "μην τους ακούτε παιδιά, κάθε χρόνο τα ίδια είχαμε". Αντίθετα έχουν βγει πολλοί γιατροί και λένε ότι η κατάσταση είναι τραγική.hellegennes έγραψε: 17 Δεκ 2020, 23:55 Όχι αν η αντιμετώπισή σου είναι «το Χ είναι εξαιρετικά μικρό, στα παπάρια μου // το 2Χ είναι απάνθρωπα τεράστιο, θα κάνω τα αδύνατα δυνατά για να το αποτρέψω». Επίσης, το έχω πει άπειρες φορές, τα κλάσματα είναι παραπλανητικά, πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο όπου έχει σημασία. Είναι απίστευτα διαφορετικό το διπλάσιο από 1,5% σε 3% σε σχέση με το 50% σε 100%.
Καταλαβαίνω όλα αυτά που μου λες αλλά πρέπει να κινηθούν πάρα πολλά πράγματα στο όριο για να αποδειχθεί η ανάλυσή σου σωστή. Θα έχουμε μια πρώτη εικόνα σε 3 μήνες που θα έχουμε κλείσει χρόνο στην Ελλάδα. Και μια ακόμα καλύτερη εικόνα όταν σε 2-3 χρόνια υπάρχει εμβόλιο και θεραπεία. Αν τότε μπορούμε να γυρίσουμε στους παλαιούς ρυθμούς ζωής και χωρίς κανένα έξτρα μέτρο, αλλά μόνο με αυτά που λαμβάνουμε για την εποχική γρίπη να έχουμε παρόμοιους καταγεγραμμένους θανάτους, τότε θα επιβεβαιωθείς. Διαφορετικά θα έχεις κάνει λάθος.hellegennes έγραψε: 18 Δεκ 2020, 00:45Ναι, γιατί υπάρχουν κάποιες σημαντικές διαφορές. Αυτές είναι οι εξής: έχει τραβήξει περισσότερο σε μάκρος, λόγω έλλειψης ανοσίας στον πληθυσμό, είναι η πρώτη φορά που παρακολουθείται τόσο στενά η εξέλιξη μιας ασθένειας δημόσια, με ανακοινώσεις θανάτων, κτλ, έχει υψηλότερη θνησιμότητα σε πολύ μεγάλες ηλικίες, που στον δυτικό κόσμο έχουμε σε υψηλά ποσοστά και η αντιμετώπιση από τα συστήματα υγείας και τα κράτη είναι άκρως επιθετικότερη.ST48410 έγραψε: 18 Δεκ 2020, 00:30Σωστά όλα αυτά. Πιθανόν οι περισσότεροι αγνοούσαμε την σοβαρότητα της εποχιακής γρίπης και δεν δίναμε την πρέπουσα σημασία και ίσως τώρα κάποιοι υπερβάλουμε. Ωστόσο αυτή τη φορά είναι πάρα πολλά τα μικρά ασυνήθιστα περιστατικά που συνθέτουν την εικόνα. Ας πούμε όλοι έχουμε χάσει θείες αλλά ποτέ 3 από την ίδια αιτία σε τόσο μικρό διάστημα. Όλοι έχουμε γνωστούς που κόλλησε γρίπη το πιτσιρίκι στο νηπιαγωγείο και μετά τους πήρε στην σειρά οικογενειακώς, αλλά δεν είχαμε περιπτώσεις που να καταλήγει κάποιος στον αναπνευστήρα. Δεν ακούγαμε ποτέ για μαζικούς θανάτους σε γηροκομεία ούτε για ιδιοκτήτη που αυτοκτόνησε. Δεν ακούγαμε ποτέ για πτέρυγες νοσοκομείων που έβγαιναν off επειδή κόλλησε μεγάλος αριθμός υγειονομικών. Είναι πάρα πολλά τα στοιχεία και από πολλές μεριές. Δεν έχουν βγει 10-20 εντατικολόγοι στην Ελλάδα να πουν "μην τους ακούτε παιδιά, κάθε χρόνο τα ίδια είχαμε". Αντίθετα έχουν βγει πολλοί γιατροί και λένε ότι η κατάσταση είναι τραγική.hellegennes έγραψε: 17 Δεκ 2020, 23:55 Όχι αν η αντιμετώπισή σου είναι «το Χ είναι εξαιρετικά μικρό, στα παπάρια μου // το 2Χ είναι απάνθρωπα τεράστιο, θα κάνω τα αδύνατα δυνατά για να το αποτρέψω». Επίσης, το έχω πει άπειρες φορές, τα κλάσματα είναι παραπλανητικά, πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο όπου έχει σημασία. Είναι απίστευτα διαφορετικό το διπλάσιο από 1,5% σε 3% σε σχέση με το 50% σε 100%.
Δηλαδή όταν λέμε ότι βγήκε off μεγάλο μέρος των υγειονομικών δεν είναι γιατί τούς έριξε στο κρεβάτι, απλά βγήκαν θετικοί στο τεστ και η προσέγγιση είναι να μένουν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες τουλάχιστον. Επίσης τα νοσοκομεία ακολουθούν ίδια πολιτική, δηλαδή αν είχαν γρίπη όλοι αυτοί δεν θα ήταν σε νοσηλεία (δεν μιλάω για τους διασωληνωμένους). Δεν θα τους κρατούσε το νοσοκομείο μέρες μέσα επειδή είχαν πυρετό.
Είναι μεν πιο επικίνδυνος σ' αυτήν την φάση, τουλάχιστον μέχρι να αποκτήσει ανοσία σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού, αλλά πληροφορείσαι και πιο άμεσα για τις συνέπειές του. Π.χ. η φυματίωση έχει περίπου ίδιο ετήσιο αριθμό νεκρών, που βάζω στοίχημα ότι την θεωρείς νόσο του παρελθόντος, αλλά επειδή οι περισσότεροι θάνατοι δεν είναι στον δυτικό κόσμο, δεν δίνει κανείς σημασία (στην Ελλάδα είναι κάπου 40-50 τον χρόνο). Σε συνδυασμό με την πιο επιθετική νοσηλεία και απομάκρυνση από την ενεργό δράση, δημιουργεί μια εικόνα πολύ διαφορετική από την αντιμετώπιση που έχουμε σε εποχιακές ιώσεις.
- hellegennes
Ας ελπίσουμε να μην κάνω λάθος. Όμως να ξέρεις ότι οι πιθανότητες είναι με το μέρος μου. Έχω κάνει λάθος 2 ή 3 φορές στην ζωή μου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 73 Απαντήσεις
- 2782 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
-
- 10 Απαντήσεις