Δεν καταλαβαίνω τι το μεμπτό υπάρχει σε αυτό. Εσύ αν είχες κτίσει μια μεγάλη επιχείρηση θα ήθελες να μείνει σε ξένους; Θα τη χάριζες στο κράτος; Αφού τα παιδιά του θα τον κληρονομήσουν, όπως τον καθένα, τι κακό υπάρχει στο να μείνουν στο τιμόνι της εταιρείας αν είναι ικανά;Juno έγραψε: 17 Δεκ 2020, 23:25 Λίγο καιρό μετά τον θάνατο του γιου, έφερε την μία κόρη από την Αμερική για να την εκπαιδεύσει για να κληρονομήσει. Η περιουσία πάνω από όλα.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Πρόταση Βακάκη (JUMBO) για εργασία: 7 ημέρες την εβδομάδα και 12 ώρες ημερησίως
Re: Πρόταση Βακάκη (JUMBO) για εργασία: 7 ημέρες την εβδομάδα και 12 ώρες ημερησίως
Re: Πρόταση Βακάκη (JUMBO) για εργασία: 7 ημέρες την εβδομάδα και 12 ώρες ημερησίως
Είπα λίγο καιρό, όχι πολύ. Εγώ θα πενθούσα, φτου φτου, μακριά από εμένα.ST48410 έγραψε: 17 Δεκ 2020, 23:28Δεν καταλαβαίνω τι το μεμπτό υπάρχει σε αυτό. Εσύ αν είχες κτίσει μια μεγάλη επιχείρηση θα ήθελες να μείνει σε ξένους; Θα τη χάριζες στο κράτος; Αφού τα παιδιά του θα τον κληρονομήσουν, όπως τον καθένα, τι κακό υπάρχει στο να μείνουν στο τιμόνι της εταιρείας αν είναι ικανά;Juno έγραψε: 17 Δεκ 2020, 23:25 Λίγο καιρό μετά τον θάνατο του γιου, έφερε την μία κόρη από την Αμερική για να την εκπαιδεύσει για να κληρονομήσει. Η περιουσία πάνω από όλα.
How are Albanians distorting history
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!Leporello έγραψε: 24 Ιαν 2019, 18:07 Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Εγώ ,ως πατέρας 4 παιδιών δε θα το σκεφτόμουν καν.Juno έγραψε: 17 Δεκ 2020, 23:25Λίγο καιρό μετά τον θάνατο του γιου, έφερε την μία κόρη από την Αμερική για να την εκπαιδεύσει για να κληρονομήσει. Η περιουσία πάνω από όλα.
ΕCCE HOMO .
Με χαλάει πολύ η αθρόα εισαγωγή φτηνοπραγμάτων και στο βαθμό που θα γινόταν να τα αντικαταστήσει με εγχώριας κατασκευής και καλύτερης ποιότητας προϊόντα, θα ήμουν πολύ πιο ικανοποιημένος. Δεν ξέρω όμως αν αυτό είναι εφικτό.Awesomatic έγραψε: 17 Δεκ 2020, 23:26Εντάξει σιγά την επιχείρηση. Εισάγει ότι μπορεί να βρει με 10 cent από την Κίνα, την Τουρκία (πλαστικά, γυάλινα) και την Ινδία (υφάσματα χάλια κλπ) και τα πουλάει 0.99€. Το μόνο καλό που έχει είναι ότι είναι φθηνό και παίρνεις πράγματα που θες να χρησιμοποιήσεις λίγες φορές και δεν σε πειράζει να χαλάσουν γιατί οτιδήποτε άλλο έχει τιμή x2-x3. Αν εξαφανιστεί θα καλύψει άλλος το κενό πολύ γρήγορα.ST48410 έγραψε: 17 Δεκ 2020, 23:16 Ένα πράγμα που ίσως δεν είναι ευρέως γνωστό, είναι ότι τα Jumbo είναι one man show. Αν ο Βακάκης, ο οποίος είναι εργασιομανής και συνέχεια πάνω στη δουλειά, τα παρατήσει, δεν νομίζω ότι θα αντέξουν για πολύ.
Βασικά παίζει να μην μπορέσει να επιβιώσει πολύ. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να την διαλύσει ο οδοστρωτήρας άμαζον όταν έρθει στη χώρα μας.
Επειδή έχει τύχει να γνωρίζω στενούς συνεργάτες που δούλεψαν κοντά του για χρόνια, η εικόνα που έχω για τον συγκεκριμένο επιχειρηματία είναι πολύ καλύτερη από αυτή των συμφορουμιτών. Ο μέσος Ελ επιχειρηματίας που θα είχε κτίσει τέτοια εταιρεία (ή θα την είχε κληρονομήσει) θα έκανε φανταχτερή ζωή και θα 'ταν πρώτο τραπέζι πίστα με αιθέριες υπάρξεις. Ο Βακάκης είναι εύστροφος και άκρως εργατικός. Προσωπικά θα ήθελα καμιά δεκαριά ακόμα σαν κι αυτόν με σοβαρές επιχειρήσεις που να μην είναι φούσκες και να επεκτείνονται στα Βαλκάνια. Είδατε πόσο εύκολο ήταν να γονατίσει η κρίση τις Ελληνικές τράπεζες και να χάσουν ότι είχαν κτίσει τις προηγούμενες δεκαετίες εκτός Ελλάδας. Είδατε για πότε έγιναν τα χαρτιά της ΕΤΕ μαρουλόφυλλα. Αυτά που έχει πετύχει ο Βακάκης θέλουν σωστές αποφάσεις συνέπεια και καλή στρατηγική επί σειρά ετών. Δεν είναι κάτι εύκολο.
-
independent_44
- Phorum.gr user: independent_44
Τα κινέζικα σκουπίδια που πουλάει όχι μόνο κλείνουν τα ελληνικά μαγαζιά αλλά καταλήγουν και βουνά στις χωματερές ύστερα από λίγους μήνες.
Aφού πάτησε επί πτωμάτων, κυριολεκτικά, και δεν λυπήθηκε ούτε και τον γιο του....ST48410 έγραψε: 17 Δεκ 2020, 23:36Με χαλάει πολύ η αθρόα εισαγωγή φτηνοπραγμάτων και στο βαθμό που θα γινόταν να τα αντικαταστήσει με εγχώριας κατασκευής και καλύτερης ποιότητας προϊόντα, θα ήμουν πολύ πιο ικανοποιημένος. Δεν ξέρω όμως αν αυτό είναι εφικτό.Awesomatic έγραψε: 17 Δεκ 2020, 23:26Εντάξει σιγά την επιχείρηση. Εισάγει ότι μπορεί να βρει με 10 cent από την Κίνα, την Τουρκία (πλαστικά, γυάλινα) και την Ινδία (υφάσματα χάλια κλπ) και τα πουλάει 0.99€. Το μόνο καλό που έχει είναι ότι είναι φθηνό και παίρνεις πράγματα που θες να χρησιμοποιήσεις λίγες φορές και δεν σε πειράζει να χαλάσουν γιατί οτιδήποτε άλλο έχει τιμή x2-x3. Αν εξαφανιστεί θα καλύψει άλλος το κενό πολύ γρήγορα.ST48410 έγραψε: 17 Δεκ 2020, 23:16 Ένα πράγμα που ίσως δεν είναι ευρέως γνωστό, είναι ότι τα Jumbo είναι one man show. Αν ο Βακάκης, ο οποίος είναι εργασιομανής και συνέχεια πάνω στη δουλειά, τα παρατήσει, δεν νομίζω ότι θα αντέξουν για πολύ.
Βασικά παίζει να μην μπορέσει να επιβιώσει πολύ. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να την διαλύσει ο οδοστρωτήρας άμαζον όταν έρθει στη χώρα μας.
Επειδή έχει τύχει να γνωρίζω στενούς συνεργάτες που δούλεψαν κοντά του για χρόνια, η εικόνα που έχω για τον συγκεκριμένο επιχειρηματία είναι πολύ καλύτερη από αυτή των συμφορουμιτών. Ο μέσος Ελ επιχειρηματίας που θα είχε κτίσει τέτοια εταιρεία (ή θα την είχε κληρονομήσει) θα έκανε φανταχτερή ζωή και θα 'ταν πρώτο τραπέζι πίστα με αιθέριες υπάρξεις. Ο Βακάκης είναι εύστροφος και άκρως εργατικός. Προσωπικά θα ήθελα καμιά δεκαριά ακόμα σαν κι αυτόν με σοβαρές επιχειρήσεις που να μην είναι φούσκες και να επεκτείνονται στα Βαλκάνια. Είδατε πόσο εύκολο ήταν να γονατίσει η κρίση της Ελληνικές τράπεζες και να χάσουν ότι είχαν κτίσει τις προηγούμενες δεκαετίες εκτός Ελλάδας. Είδατε για πότε έγιναν τα χαρτιά της ΕΤΕ μαρουλόφυλλα. Αυτά που έχει πετύχει ο Βακάκης θέλουν σωστές αποφάσεις συνέπεια και καλή στρατηγική επί σειρά ετών. Δεν είναι κάτι εύκολο.
-
Gewponos90
- Phorum.gr user: Gewponos90
ST48410 έγραψε: 17 Δεκ 2020, 23:16Κάποια στιγμή αρκετοί περνάμε μεγάλες απώλειες και κάποιοι το ρίχνουν στη δουλειά για να ξεχάσουν. Όσο μπορείς να ξεχάσεις κάτι τόσο τραγικό δηλαδή.
Ένα πράγμα που ίσως δεν είναι ευρέως γνωστό, είναι ότι τα Jumbo είναι one man show. Αν ο Βακάκης, ο οποίος είναι εργασιομανής και συνέχεια πάνω στη δουλειά, τα παρατήσει, δεν νομίζω ότι θα αντέξουν για πολύ. Αν ισχύει αυτό που γράφω, μπορείς να υποθέσεις ότι κάποιος γυρνάει στο πόστο του από υψηλό αίσθημα ευθύνης προς όλους αυτούς που εργάζονται στο "μαγαζί" του κι όχι γιατί είναι παχύδερμο και δεν τον ενδιαφέρει ο χαμός του παιδιού του.
Τα jumbo είναι ο χειρότερος γνωστός εργοδότης στην Ελλάδα. Το να ισχυρίζεται κάποιος ότι νοιώθει αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δούλους που δίνει ψίχουλα είναι για γέλια.
Όπως είπα και στην αρχική μου ανάρτηση πάντως, κακώς συνεχίζετε την κουβέντα για το ατυχημα
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας
ST48410 έγραψε: 17 Δεκ 2020, 23:36 Επειδή έχει τύχει να γνωρίζω στενούς συνεργάτες που δούλεψαν κοντά του για χρόνια, η εικόνα που έχω για τον συγκεκριμένο επιχειρηματία είναι πολύ καλύτερη από αυτή των συμφορουμιτών. Ο μέσος Ελ επιχειρηματίας που θα είχε κτίσει τέτοια εταιρεία (ή θα την είχε κληρονομήσει) θα έκανε φανταχτερή ζωή και θα 'ταν πρώτο τραπέζι πίστα με αιθέριες υπάρξεις. Ο Βακάκης είναι εύστροφος και άκρως εργατικός. Προσωπικά θα ήθελα καμιά δεκαριά ακόμα σαν κι αυτόν με σοβαρές επιχειρήσεις που να μην είναι φούσκες και να επεκτείνονται στα Βαλκάνια. Είδατε πόσο εύκολο ήταν να γονατίσει η κρίση τις Ελληνικές τράπεζες και να χάσουν ότι είχαν κτίσει τις προηγούμενες δεκαετίες εκτός Ελλάδας. Είδατε για πότε έγιναν τα χαρτιά της ΕΤΕ μαρουλόφυλλα. Αυτά που έχει πετύχει ο Βακάκης θέλουν σωστές αποφάσεις συνέπεια και καλή στρατηγική επί σειρά ετών. Δεν είναι κάτι εύκολο.
Μα άμα είναι να το χτίσει στην πλάτη τον εργαζομένων μη σώσει και το χτίσει. Στάχτη και μπούρμπερη.
Δεν αντικρούονται αυτά που λέμε, απλά το ότι είναι καλός επιχειρηματίας δεν θεωρώ ότι του δίνει το δικαίωμα να απαιτεί δούλους. Εσύ θες να έχουμε δυνατές επιχειρήσεις, εγώ θέλω να έχουμε εργασιακά δικαιώματα. Ο κάθε ένας μας αγνοεί τα επιχειρήματα του άλλου γιατί θεωρεί τις αξίες του ανάξιες λόγου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Βλήμα την 17 Δεκ 2020, 23:44, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Από όσα έχω ακούσει, δεν έχω αυτή την εικόνα. Εννοείται πως κάποιοι μπορεί να έχετε ακόμα καλύτερη πληροφόρηση ή να τον γνωρίζετε προσωπικά, οπότε δεν μπορώ να επιμένω.Στύγιος έγραψε: 17 Δεκ 2020, 23:40 Aφού πάτησε επί πτωμάτων, κυριολεκτικά, και δεν λυπήθηκε ούτε και τον γιο του....
-
Gewponos90
- Phorum.gr user: Gewponos90
Beria έγραψε: 17 Δεκ 2020, 23:10Τότε ζήτω στους κρατικοκαπιταλιστες της Κίνας, αν ισχύει αυτό που λες, είναι οι μόνοι που τηρούν την ελληνική εργατική νομοθεσία.Gewponos90 έγραψε: 17 Δεκ 2020, 23:04Beria έγραψε: 17 Δεκ 2020, 22:37
Ξέρεις πόσες επιχειρήσεις (όχι εμπορικές) λειτουργούν 7 ημέρες/εβδομάδα ή/και 24ωρο;
Πόσες από αυτές ξέρεις να μην τηρούν το 8ωρο/5θήμερο;
Είναι άλλη συζήτηση το αν είναι καλό να λειτουργούν οι εμπορικές επιχειρήσεις πέραν του 8ωρου (δεν με βρίσκει σύμφωνο), αλλά μην λέμε πράγματα που δεν ισχύουν. Η συζήτηση δεν αφορά ώρες εργασίας, αφορά ώρες λειτουργίας.
Πολλές. Και;
Εγώ από την άλλη δεν έχω ακούσει βιομηχανία 24ωρης λειτουργίας που να καταστρατηγεί 5ημερο/8ωρο.
Η λύση προφανώς είναι η ύπαρξη σωματείου και το μεγάλο μέγεθος του καπιταλιστή.
Ποιος την γαμει την Κίνα; Και δεν μιλάμε για τις βιομηχανίες.Μιλαμε για τα εμπορικά. Και ξέρω πάρα πολλα που δεν τηρούν το 8ωρο\5μερο
Υ.Γ Πήγαινε ρωτά υπάλληλο των jumbo αν είναι γραμμένος στο σωματείο του
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας
Δε χρειάζεται , οι δημοσιευμένες πράξεις το αποδεικνύουν.ST48410 έγραψε: 17 Δεκ 2020, 23:42Από όσα έχω ακούσει, δεν έχω αυτή την εικόνα. Εννοείται πως κάποιοι μπορεί να έχετε ακόμα καλύτερη πληροφόρηση ή να τον γνωρίζετε προσωπικά, οπότε δεν μπορώ να επιμένω.Στύγιος έγραψε: 17 Δεκ 2020, 23:40 Aφού πάτησε επί πτωμάτων, κυριολεκτικά, και δεν λυπήθηκε ούτε και τον γιο του....
Μιλάμε για σίχαμα ,άχθος αρούρης.
Από όσο ξέρω οι συνθήκες που θα αντιμετωπίσει κάποιος εργαζόμενος στο κατάστημα είναι άμεση συνάρτηση του εκεί προϊσταμένου. Δεν ασχολείται ο ίδιος με το Γιώργο ή το Γιάννη του υποκαταστήματος πχ του Πειραιά. Πιθανόν δεν τους ξέρει καν. Για τους συνεργάτες του ξέρω ότι αμείβονταν πολύ παραπάνω από ότι θα έβρισκαν οπουδήποτε αλλού στην αγορά. Από γνωστό που δεν μπορεί να μου πει ψέματα. Δεν μπορώ να μιλήσω πιο ανοικτά.Gewponos90 έγραψε: 17 Δεκ 2020, 23:41 Τα jumbo είναι ο χειρότερος γνωστός εργοδότης στην Ελλάδα. Το να ισχυρίζεται κάποιος ότι νοιώθει αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δούλους που δίνει ψίχουλα είναι για γέλια.
Αυτά προ κρίσης. Τώρα ίσως έχουν αλλάξει πολύ.
Για το μισθό των εργαζομένων στα καταστήματα δεν γνωρίζω. Ξέρουμε αν οι εργαζόμενοι στις άλλες παιχνιδοαλυσίδες παίρνουν περισσότερα; Αν έχεις κάποιο τέτοιο στοιχείο θα με ενδιέφερε.
Συνέχισε έτσι και σε λίγο καιρό θα υπερασπίζεσαι τα Λιντλ μαζί με τον ΓΓ.ST48410 έγραψε: 17 Δεκ 2020, 23:47Από όσο ξέρω οι συνθήκες που θα αντιμετωπίσει κάποιος εργαζόμενος στο κατάστημα είναι άμεση συνάρτηση του εκεί προϊσταμένου. Δεν ασχολείται ο ίδιος με το Γιώργο ή το Γιάννη του υποκαταστήματος πχ του Πειραιά. Πιθανόν δεν τους ξέρει καν. Για τους συνεργάτες του ξέρω ότι αμείβονταν πολύ παραπάνω από ότι θα έβρισκαν οπουδήποτε αλλού στην αγορά. Από γνωστό που δεν μπορεί να μου πει ψέματα. Δεν μπορώ να μιλήσω πιο ανοικτά.Gewponos90 έγραψε: 17 Δεκ 2020, 23:41 Τα jumbo είναι ο χειρότερος γνωστός εργοδότης στην Ελλάδα. Το να ισχυρίζεται κάποιος ότι νοιώθει αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δούλους που δίνει ψίχουλα είναι για γέλια.
Αυτά προ κρίσης. Τώρα ίσως έχουν αλλάξει πολύ.
Για το μισθό των εργαζομένων στα καταστήματα δεν γνωρίζω. Ξέρουμε αν οι εργαζόμενοι στις άλλες παιχνιδοαλυσίδες παίρνουν περισσότερα; Αν έχεις κάποιο τέτοιο στοιχείο θα με ενδιέφερε.
Αιτιολόγησα το γιατί. Δεν μπορώ να γράψω κάτι παραπάνω για προφανείς λόγους. Δεν θα σας πείσω και μέχρι να δω τα στοιχεία που ζήτησα δεν πείθομαι κι εγώ.Στύγιος έγραψε: 17 Δεκ 2020, 23:51 Συνέχισε έτσι και σε λίγο καιρό θα υπερασπίζεσαι τα Λιντλ μαζί με τον ΓΓ.
Αν πχ μου δείξει η Juno κάποιο χειροπιαστό στοιχείο θα δεχθώ ότι υπάρχει εργαζόμενος στην Ελλάδα που για 8ωρή εβδομαδιαία εργασία αμείβεται με 178 Ευρώ μηνιαίως. Εγώ και να πεινούσα, δεν θα έστελνα τη γυναίκα μου να εργαστεί 40 ώρες την εβδομάδα για τέτοιο μισθό. Προς το παρόν αυτό μου φαίνεται υπερβολή και λάθος (όχι της Juno).
- Λόρδος Ταντρίδης
- Phorum.gr user: Λόρδος Ταντρίδης
Όσο άθλιες και να είναι αυτές οι δηλώσεις αν όντως αφορούν τις ώρες εργασίας των εργαζομένων , κάπου έλεος με τον χαμό του γιου του . Δεν είναι ένα γεγονός άξιο χλευασμού ή κριτικής . Το να εμπλέκεις τα προσωπικά του καθενός , πόσο μάλλον μία τραγωδία που κόστισε την ζωή σε τέσσερα άτομα ( ίσως και πέντε , αν ήταν έγκυος η κοπέλα ) για να κρίνεις τις πολιτικές/οικονομικές/κοινωνικές απόψεις του δείχνει ότι δεν έχεις επιχειρήματα να τις αντικρούσεις .
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 83 Απαντήσεις
- 2457 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
-
- 1 Απαντήσεις