!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Γιατί ο κομμουνισμός δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον Χριστιανισμό
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Γιατί ο κομμουνισμός δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον Χριστιανισμό
Πολυ ωραια το εξηγεί ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιωτης αλλά δεν μπορώ να βρω το βίντεο
Είναι ένας ο Θεός κι επιτρέπει
πάντως στο κατηχητικό μας έλεγαν ότι αυτό δεν είναι τυχαίο και ότι η κομμουνιστική συνωμοσία είχε βάλει στόχο τα ορθόδοξα έθνη.Υδράργυρος έγραψε: 11 Δεκ 2020, 08:18 ΚΑι πως εξηγείς οτι τα ισχυρά προπύργια του κομμουνισμού ήταν τα ορθόδοξα έθνη; Ρώσοι, Σέρβοι, Βούλγαροι, Ρουμάνοι, Γεωργιανοί, ορθόδοξοι Ουκρανοί, και... Έλληνες;
Προφανώς αυτό έγινε επειδή τα ορθόδοξα έθνη πλην Ελλάδας δεν είχαν μια ισχυρή αστική τάξη και ήταν κάτι σαν δουλοπάροικοι ενώ τα δυτικά έθνη είχαν ξεπεράσει αυτό το στάδιο. Η Ελλάδα δημιουργήθηκε με συμμετοχή της αστικής τάξης της οθωμανικής που αποτελούνταν απο Ελληνες οι οποίοι είχαν και μεγάλη εμπορική δραστηριότητα στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.
Azzurra Carnelos
- tanipteros
μην μου τα γυρνάς τώρα...είπες ότι Υπάρχουν και οι άλλοι Θεοί των Εθνώνbluerose έγραψε: 17 Δεκ 2020, 15:36 Πολυ ωραια το εξηγεί ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιωτης αλλά δεν μπορώ να βρω το βίντεο
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!

ναι εκεί που οι ΠΑΣΟΚΟΙ ήθελαν να ρίξουν τον Καραμανλή για να μπουν μόνιμοι στο δημόσιοJohn Brown Gun Club έγραψε: 11 Δεκ 2020, 09:06 Οχι, εαν θες να ζησεις απο μεσα μια αληθινη εμπειρια κομμουνισμου, πρεπει να περιμενεις μεχρι τα επομενα μεγαλα μπαχαλα, σαν αυτα του 08. Εκει, στα οδοφραγματα, οπου το ιδιωτικο ξαναγινεται κοινο, γεννιεται ο κομμουνισμος και οι επαναστατικες συνειδησεις.
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Azzurra Carnelos
Azzurra Carnelos
- taliban
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
bluerose έγραψε: 17 Δεκ 2020, 15:36 Πολυ ωραια το εξηγεί ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιωτης αλλά δεν μπορώ να βρω το βίντεο
viewtopic.php?p=1651971#p1651971tanipteros έγραψε: 17 Δεκ 2020, 15:49μην μου τα γυρνάς τώρα...είπες ότι Υπάρχουν και οι άλλοι Θεοί των Εθνώνbluerose έγραψε: 17 Δεκ 2020, 15:36 Πολυ ωραια το εξηγεί ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιωτης αλλά δεν μπορώ να βρω το βίντεο
1η Εντολή:Δες το εξαιρετικό του Γέροντα Μουλατσιωτη
Λέει ότι υπάρχουν κι αυτός, εντάξει, υποστηρίζει τον Χριστό είναι λογικό
Αλλά τα λέει πολυ ωραια
Δεν θέλω να σε πείσω
Αυτό δεν είναι δική μου δουλειά κι είναι κι αμαρτία
Υπάρχει κι ο Βουδας κι ο Μωάμεθ κτλ
ΥΓ. Όλοι τα ίδια λένε με άλλο τρόπο
Μου αρέσει ο Μουλατσιωτης στη κατήχηση
Κι ο Μορφου Νεόφυτος σα λιοντάρι με πεισμα κόντρα στο ρευμα Ο Χριστιανισμός πρεπει να είναι ίδιος
Οι κοινωνίες αλλάζουν. Όχι ο Χριστός
εγώ ειμι Κύριος ο Θεός σου ουκ έσονταί σοι θεοί έτεροι πλήν εμού.
Μπλου έχω χάσει πάσα ιδέα για εσένα.
- tanipteros
ασε την ήσυχη να βρει το ορθό δρόμο...να ξεμπλέξει και απο την σφηγκοφωλιά του κατηχητισμού...taliban έγραψε: 17 Δεκ 2020, 16:03bluerose έγραψε: 17 Δεκ 2020, 15:36 Πολυ ωραια το εξηγεί ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιωτης αλλά δεν μπορώ να βρω το βίντεο
Είναι ένας ο Θεός κι επιτρέπειviewtopic.php?p=1651971#p1651971tanipteros έγραψε: 17 Δεκ 2020, 15:49μην μου τα γυρνάς τώρα...είπες ότι Υπάρχουν και οι άλλοι Θεοί των Εθνώνbluerose έγραψε: 17 Δεκ 2020, 15:36 Πολυ ωραια το εξηγεί ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιωτης αλλά δεν μπορώ να βρω το βίντεο
Είναι ένας ο Θεός κι επιτρέπει1η Εντολή:Δες το εξαιρετικό του Γέροντα Μουλατσιωτη
Λέει ότι υπάρχουν κι αυτός, εντάξει, υποστηρίζει τον Χριστό είναι λογικό
Αλλά τα λέει πολυ ωραια
Δεν θέλω να σε πείσω
Αυτό δεν είναι δική μου δουλειά κι είναι κι αμαρτία
Υπάρχει κι ο Βουδας κι ο Μωάμεθ κτλ
ΥΓ. Όλοι τα ίδια λένε με άλλο τρόπο
Μου αρέσει ο Μουλατσιωτης στη κατήχηση
Κι ο Μορφου Νεόφυτος σα λιοντάρι με πεισμα κόντρα στο ρευμα Ο Χριστιανισμός πρεπει να είναι ίδιος
Οι κοινωνίες αλλάζουν. Όχι ο Χριστός
εγώ ειμι Κύριος ο Θεός σου ουκ έσονταί σοι θεοί έτεροι πλήν εμού.
Μπλου έχω χάσει πάσα ιδέα για εσένα.

- taliban
Βελζεβούλη που θες να την τραβηξεις μαζί σου στον βούρκο της πνευματικής πορνείας!
Μόνο ΕΓΩ ο ΘΕΟΣ επί της Γης μπορώ να σας ανοίξω τα μάτια.
Ταπεινός.
Με αυτογνωσία.
Και με εξουσιοδότηση απ την Ύψιστο να ξεδιαλύνω τα όποια τεχνάσματα του εχθρού.
Ταπεινός.
Με αυτογνωσία.
- tanipteros
εγώ είμαι ο πρώτος που λέει ότι είμαστε όλοι ημίθεοι οι άνθρωποι επειδή έχουμε φθαρτό σώμα και αθάνατη ψυχή....taliban έγραψε: 17 Δεκ 2020, 16:08 Βελζεβούλη που θες να την τραβηξεις μαζί σου στον βούρκο της πνευματικής πορνείας!![]()
Ταπεινός.
Με αυτογνωσία.
μην μου κλέβεις τα πρωτεία...
θεός γίνεσαι μετά θάνατον όταν μείνεις σκέτο πνεύμα. ως τότε ημίθεος

- taliban
Νομίζεις θνητέ.tanipteros έγραψε: 17 Δεκ 2020, 16:11εγώ είμαι ο πρώτος που λέει ότι είμαστε όλοι ημίθεοι οι άνθρωποι επειδή έχουμε φθαρτό σώμα και αθάνατη ψυχή....taliban έγραψε: 17 Δεκ 2020, 16:08 Βελζεβούλη που θες να την τραβηξεις μαζί σου στον βούρκο της πνευματικής πορνείας!![]()
Ταπεινός.
Με αυτογνωσία.
μην μου κλέβεις τα πρωτεία...
θεός γίνεσαι μετά θάνατον όταν μείνεις σκέτο πνεύμα. ως τότε ημίθεος
Οι ημίθεοι είναι κατώτερα όντα.
ΕΓΩ είμαι ο πανταχού παρόν και ξέρω ακόμη και τι σκέφτεσαι αυτή την στιγμή.
Σφουγγαριζω, επλυνα και το μπαλκονι επιτέλους βγήκε ήλιος μη ξαναγινουν λασπες
Κι έχω κάτι ξεχασμένα ρουχα να μαζέψω κάτω από ναυλον στην απλωστρα
Με πετυχατε μεταξυ σφουγγαρίστρας και απλωστρας
- tanipteros
να εγώ τέτοια γυναίκα θελω... νοικοκυρά....bluerose έγραψε: 17 Δεκ 2020, 16:14 Σφουγγαριζω, επλυνα και το μπαλκονι επιτέλους βγήκε ήλιος μη ξαναγινουν λασπες

Χα. Μη λες, τέτοιαtanipteros έγραψε: 17 Δεκ 2020, 16:15να εγώ τέτοια γυναίκα θελω... νοικοκυρά....bluerose έγραψε: 17 Δεκ 2020, 16:14 Σφουγγαριζω, επλυνα και το μπαλκονι επιτέλους βγήκε ήλιος μη ξαναγινουν λασπες
Με πετυχατε μεταξυ σφουγγαρίστρας και απλωστρας![]()
Ξεχασμένα απ το προηγουμενο Σάββατο τα ρουχα έξω υπόψιν
Δε προλαβαινω, βασικά βαριέμαι αλλά πρέπει τι να κανω
Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020
"Φιλοσοφικό ημερολόγιο κλεισούρας"!
Χριστιανισμός και Αριστερά μού γάμησαν τη ζωή!

Δεν υπερβάλλω καθόλου. Ούτε πλάκα κάνω. Πέρασα κι απ’ τα δύο αυτά μονοπάτια. Και την πάτησα. Γιατί μου έκαναν το μυαλό σούπα. Δεν με κατέστρεψαν ακριβώς. Αλλά παραλίγο. Στο τσακ τη γλίτωσα...
Δεν έχουν καθόλου άδικο αυτοί που θεωρούν τον δογματικό κομμουνισμό ως την "τέταρτη μονοθεϊστική θρησκεία". Θα έλεγα μάλιστα πως η κομμουνιστική αριστερά μοιάζει περισσότερο με κάτι ακραίες σέχτες, τύπου ιεχωβάδων ή πεντικοστιανών παρά με την επίσημη κρατική εκκλησία.
Οι παλιότεροι θα θυμούνται τον μακαρίτη πλέον Φαράκο. Που έκανε και γενικός γραμματέας του ΚΚΕ. Στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης ήταν καθοδηγητής της ΚΝΕ. Κάτι σαν κατηχητής, που λένε στην εκκλησία. Ε, τι να σας πω. Ή τον Φαράκο άκουγες ή τον (επίσης μακαρίτη) Καντιώτη, το ένα και το αυτό. Μόνο που ο δεύτερος φορούσε ράσα και κράταγε σταυρούς αντί σφυροδρέπανα.
Είτε σε παρεκκλησιαστική οργάνωση ήσουν είτε στο ΚΚΕ, τα βασικά μηνύματα που δεχόσουν ήταν πάνω-κάτω τα ίδια. Μπορεί όχι με τρόπο απροκάλυπτο, αλλά σίγουρα υποδόριο.
Σου μετέδιδαν μια μιζέρια. Μια ενοχή αν περνούσες καλά. Έπρεπε να αποφεύγεις την καλοπέραση, την απόλαυση των αγαθών του πολιτισμού. Γιατί διαφορετικά ήσουν αμαρτωλός, επιφανειακός, ρεφορμίσταρος. Ό,τι προερχόταν απ’ τη Δύση και κυρίως την Αμερική ήταν του σατανά. Κόκα-κόλα, ροκ και άλλα ξενόφερτα καταναλωτικά ή πολιτιστικά αγαθά ήταν για το πυρ το εξώτερον.
Στην ΚΝΕ αποθάρρυναν ανοιχτά τις προγαμιαίες σχέσεις. Και φυσικά την πολυγαμία, το γκομενιλίκι και ό,τι άλλο μπορούσε να απορροφήσει την ενεργητικότητά μας. Γιατί αυτή έπρεπε να την έχουμε ανά πάσα στιγμή διαθέσιμη στην επανάσταση.
Και στο καπάκι δεν έπρεπε να σκεφτόμαστε πώς θα πιάσουμε την καλή. Ούτε πώς θα κονομήσουμε. Για πλούτο ούτε καν κουβέντα δεν σήκωναν. Τελικά μάλλον μας ήθελαν φτωχομπινέδες για να μπορούν να μας χειραγωγούν. Γιατί ο πλούσιος ούτε φανατίζεται με μαλακίες ούτε γίνεται εύκολα κανισάκι κανενός.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά, έχασα κάμποσα ποιοτικά χρόνια απ’ τη ζωούλα μου. Σίγουρα γάμησα λιγότερες γκόμενες απ’ ό,τι ήταν γραφτό μου. Και μου έμεινε και το κουσούρι του σαβουρογαμίσματος. Ακόμα κι όταν μετακόμισα στην ελευθεριακή Αριστερά, και δεν άφησα αγύριστη καμιά κατάληψη των Εξαρχείων, πάλι κάτι μπάζα γαμούσα. Ελάχιστες ήταν πραγματικά αξιογάμητες...
Αλλά και στα οικονομικά μου δεν τα πήγα καλύτερα. Πέρασαν πολλά λεφτά απ’ τα χέρια μου. Αλλά όπως γρήγορα ήρθαν τόσο γρήγορα και εξαφανίστηκαν. Γιατί υποσυνείδητα η Αριστερά και ο Χριστιανισμός είχαν μέσα μου ταυτίσει το χρήμα με κάτι το σατανικό. Άρα έπρεπε να το πετάξω όσο πιο γρήγορα γίνεται από πάνω μου για να γλιτώσω!
Όταν σου έχουν γανώσει τον εγκέφαλο πως το χρήμα είναι η ρίζα όλων των κακών, πως αν βγάλεις πολλά είσαι άπληστος και γερο-Λαδάς, πως αν εσύ επιλέξεις το δρόμο του πλούτου θα εγκαταλειφθείς απ’ τις παλιές παρέες και φιλίες... Ε, δεν θέλει και πολύ να καταντήσεις κλοσάρ!
Τα τελευταία χρόνια έκανα μεγάλες αλλαγές στη ζωή μου. Γύρισα οριστικά τις πλάτες μου σε όλον αυτόν τον κομπλεξικό και υστερικό βούρκο. Πίστεψα στον εαυτό μου. Πείστηκα πως αξίζω μια πολύ καλύτερη τύχη και ζωή. Πως τα θεόμουνα δεν είναι αποκλεστικά για τους γόνους των εφοπλιστών. Και πως το χρήμα υπάρχει για όλους και ρέει αύθονο όταν του δείξεις ανιδιοτελή αγάπη κι όχι κτητικότητα.
Άρχισα σιγά-σιγά, κι ας είμαι πενήντα φεύγα, να ρίχνω αξιολάτρευτα γυναικάκια. Και να ξαναμαζεύω χρήμα, αλλά χωρίς να μου γίνεται έμμονη ιδέα.
Περισσότερο ξοδεύω όχι για τη δική μου ευχαρίστηση αλλά είτε για να βοηθήσω τους άλλους είτε για να κινείται το εμπόριο και ν’ ανασαίνει ο κοσμάκης.
Σήμερα αγόρασα χειμωνιάτικα ρούχα και πατούμενα. Όταν έβγαλα τα λεφτάκια απ’ την τσέπη μου τα ευχαρίστησα που μου είχαν κάνει ως τότε παρέα, τα ευλόγησα, τους ευχήθηκα καλό δρόμο κι εκείνα μου υποσχέθηκαν πως θα επιστρέψουν πάλι σε μένα φέρνοντας μαζί τους κι όλο τους το σόι ...
Τελικά το να γαμήσεις και να πλουτίσεις θέλει τρόπο κι όχι κόπο!
https://psonthomfanix.blogspot.com/2020 ... st_21.html
"Φιλοσοφικό ημερολόγιο κλεισούρας"!
Χριστιανισμός και Αριστερά μού γάμησαν τη ζωή!

Δεν υπερβάλλω καθόλου. Ούτε πλάκα κάνω. Πέρασα κι απ’ τα δύο αυτά μονοπάτια. Και την πάτησα. Γιατί μου έκαναν το μυαλό σούπα. Δεν με κατέστρεψαν ακριβώς. Αλλά παραλίγο. Στο τσακ τη γλίτωσα...
Δεν έχουν καθόλου άδικο αυτοί που θεωρούν τον δογματικό κομμουνισμό ως την "τέταρτη μονοθεϊστική θρησκεία". Θα έλεγα μάλιστα πως η κομμουνιστική αριστερά μοιάζει περισσότερο με κάτι ακραίες σέχτες, τύπου ιεχωβάδων ή πεντικοστιανών παρά με την επίσημη κρατική εκκλησία.
Οι παλιότεροι θα θυμούνται τον μακαρίτη πλέον Φαράκο. Που έκανε και γενικός γραμματέας του ΚΚΕ. Στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης ήταν καθοδηγητής της ΚΝΕ. Κάτι σαν κατηχητής, που λένε στην εκκλησία. Ε, τι να σας πω. Ή τον Φαράκο άκουγες ή τον (επίσης μακαρίτη) Καντιώτη, το ένα και το αυτό. Μόνο που ο δεύτερος φορούσε ράσα και κράταγε σταυρούς αντί σφυροδρέπανα.
Είτε σε παρεκκλησιαστική οργάνωση ήσουν είτε στο ΚΚΕ, τα βασικά μηνύματα που δεχόσουν ήταν πάνω-κάτω τα ίδια. Μπορεί όχι με τρόπο απροκάλυπτο, αλλά σίγουρα υποδόριο.
Σου μετέδιδαν μια μιζέρια. Μια ενοχή αν περνούσες καλά. Έπρεπε να αποφεύγεις την καλοπέραση, την απόλαυση των αγαθών του πολιτισμού. Γιατί διαφορετικά ήσουν αμαρτωλός, επιφανειακός, ρεφορμίσταρος. Ό,τι προερχόταν απ’ τη Δύση και κυρίως την Αμερική ήταν του σατανά. Κόκα-κόλα, ροκ και άλλα ξενόφερτα καταναλωτικά ή πολιτιστικά αγαθά ήταν για το πυρ το εξώτερον.
Στην ΚΝΕ αποθάρρυναν ανοιχτά τις προγαμιαίες σχέσεις. Και φυσικά την πολυγαμία, το γκομενιλίκι και ό,τι άλλο μπορούσε να απορροφήσει την ενεργητικότητά μας. Γιατί αυτή έπρεπε να την έχουμε ανά πάσα στιγμή διαθέσιμη στην επανάσταση.
Και στο καπάκι δεν έπρεπε να σκεφτόμαστε πώς θα πιάσουμε την καλή. Ούτε πώς θα κονομήσουμε. Για πλούτο ούτε καν κουβέντα δεν σήκωναν. Τελικά μάλλον μας ήθελαν φτωχομπινέδες για να μπορούν να μας χειραγωγούν. Γιατί ο πλούσιος ούτε φανατίζεται με μαλακίες ούτε γίνεται εύκολα κανισάκι κανενός.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά, έχασα κάμποσα ποιοτικά χρόνια απ’ τη ζωούλα μου. Σίγουρα γάμησα λιγότερες γκόμενες απ’ ό,τι ήταν γραφτό μου. Και μου έμεινε και το κουσούρι του σαβουρογαμίσματος. Ακόμα κι όταν μετακόμισα στην ελευθεριακή Αριστερά, και δεν άφησα αγύριστη καμιά κατάληψη των Εξαρχείων, πάλι κάτι μπάζα γαμούσα. Ελάχιστες ήταν πραγματικά αξιογάμητες...
Αλλά και στα οικονομικά μου δεν τα πήγα καλύτερα. Πέρασαν πολλά λεφτά απ’ τα χέρια μου. Αλλά όπως γρήγορα ήρθαν τόσο γρήγορα και εξαφανίστηκαν. Γιατί υποσυνείδητα η Αριστερά και ο Χριστιανισμός είχαν μέσα μου ταυτίσει το χρήμα με κάτι το σατανικό. Άρα έπρεπε να το πετάξω όσο πιο γρήγορα γίνεται από πάνω μου για να γλιτώσω!
Όταν σου έχουν γανώσει τον εγκέφαλο πως το χρήμα είναι η ρίζα όλων των κακών, πως αν βγάλεις πολλά είσαι άπληστος και γερο-Λαδάς, πως αν εσύ επιλέξεις το δρόμο του πλούτου θα εγκαταλειφθείς απ’ τις παλιές παρέες και φιλίες... Ε, δεν θέλει και πολύ να καταντήσεις κλοσάρ!
Τα τελευταία χρόνια έκανα μεγάλες αλλαγές στη ζωή μου. Γύρισα οριστικά τις πλάτες μου σε όλον αυτόν τον κομπλεξικό και υστερικό βούρκο. Πίστεψα στον εαυτό μου. Πείστηκα πως αξίζω μια πολύ καλύτερη τύχη και ζωή. Πως τα θεόμουνα δεν είναι αποκλεστικά για τους γόνους των εφοπλιστών. Και πως το χρήμα υπάρχει για όλους και ρέει αύθονο όταν του δείξεις ανιδιοτελή αγάπη κι όχι κτητικότητα.
Άρχισα σιγά-σιγά, κι ας είμαι πενήντα φεύγα, να ρίχνω αξιολάτρευτα γυναικάκια. Και να ξαναμαζεύω χρήμα, αλλά χωρίς να μου γίνεται έμμονη ιδέα.
Περισσότερο ξοδεύω όχι για τη δική μου ευχαρίστηση αλλά είτε για να βοηθήσω τους άλλους είτε για να κινείται το εμπόριο και ν’ ανασαίνει ο κοσμάκης.
Σήμερα αγόρασα χειμωνιάτικα ρούχα και πατούμενα. Όταν έβγαλα τα λεφτάκια απ’ την τσέπη μου τα ευχαρίστησα που μου είχαν κάνει ως τότε παρέα, τα ευλόγησα, τους ευχήθηκα καλό δρόμο κι εκείνα μου υποσχέθηκαν πως θα επιστρέψουν πάλι σε μένα φέρνοντας μαζί τους κι όλο τους το σόι ...
Τελικά το να γαμήσεις και να πλουτίσεις θέλει τρόπο κι όχι κόπο!
https://psonthomfanix.blogspot.com/2020 ... st_21.html
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 12 Νοέμ 2020, 16:04Οι θρησκευτικές και οι πολιτικές ιδέες έχουν άμεση σχέση με τους ανθρώπους που τις εκφράζουν και τις εκπροσωπούνParrot έγραψε: 12 Νοέμ 2020, 15:50 Ούτε καν στον πυρήνα τους, δεν μοιάζουν.
Πρακτικά, ας πάρουμε τα πρώτα χριστιανικά κοινόβια ή τα Μοναστήρια.
Ενώ εκ πρώτης όψεως, θα έλεγε κανείς, ότι έχουν έναν σοσιαλιστικό τρόπο ζωής και οργάνωσης,
εν τούτοις, ο σκοπός που γίνεται αυτό διαφέρει, κατά πολύ, απ'τον σκοπό μιας κομμουνιστικής ή σοσιαλιστικής πολιτείας.
Ο σκοπός του Χριστιανού, δεν είναι να ζήσει στη γη μια δίκαιη ζωή και να μοιράζεται και να απολαμβάνει τον υλικό πλούτο,
αλλά η μετά θάνατον σωτηρία του και η είσοδος του στον Παράδεισο.
Και πρακτικά, δλδ, ο τρόπος αυτός οργάνωσης των Μοναστηρίων γίνεται ώστε να μπορεί ο κάθε μοναχός
να επικεντρωθεί στην πνευματική αναζήτηση και στην προσήλωση στον Ιησού Χριστό.
Με λίγα λόγια, ο κομμουνισμός έχει ως επίκεντρο την ύλη, ενώ ο Χριστιανισμός τα πνευματικά και την Σωτηρία μετά θάνατον.
Η δεύτερη διαφορά, έχει να κάνει με την ελεύθερη επιλογή, την προσωπική ελευθερία και την ελεύθερη βούληση του ατόμου.
Ενώ ο κομμουνισμός/σοσιαλισμός είναι καταναγκαστικός για όλους, εφόσον αποτελεί τον τρόπο οργάνωσης μιας τέτοιας πολιτείας,
στον Χριστιανισμό ο Χριστός λέει: όποιος θέλει.
Και επειδή πολλοί θα πουν για τις διδαχές του Χριστού, να μην κάνουμε κακό στον συνάνθρωπο, αγάπη, ο έχων δυο χιτώνες να δίδει τον έναν, κλπ,
όλα αυτά μπορούν να εφαρμοστούν σε οποιοδήποτε πολιτικό σύστημα, δεν είναι ανάγκη να έχουμε κομμουνισμό για να γίνουν πράξη και επίσης η αξία αυτών είναι όταν ο άνθρωπος τα κάνει αυτά από μόνος του επειδή το θέλει και όχι επειδή του το επιβάλλει κάποια κρατική εξουσία.
Ο Απόστολος Παύλος είπε: Απόδοτε ουν τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ.
Και το πώς αυτοί τις ερμηνεύουν ως θρησκείες η πολιτικές ιδεολογίες
Καμία θρησκευτική η πολιτική ιδέα δεν έχει αυθυπαρκτη ..γνησιότητα και ιδεολογική καθαρότητα ως δόγμα από μόνη της .
Και τι έγινε στην συνέχεια;ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 12 Νοέμ 2020, 16:01 Είχε δημιουργηθεί τον εικοστό αιώνα ένα κίνημα από χριστιανούς Κομουνιστες οι οποίοι συνδιαζαν την χριστιανική διδασκαλία με την κομμουνιστική ιδεολογία
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 170 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Μαδουραίος
-
- 7 Απαντήσεις