!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Απομάκρυνση και προστασία ψυχικής υγείας
Re: Απομάκρυνση και προστασία ψυχικής υγείας
Τι διαλο μόνο το δικό μου σόι έχει νορμάλ ανθρώπους που δε σπάνε αρχιδια στους δικούς τους ;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- John Brown Gun Club
Αυτη την περιοδο ειναι πανευκολο, λεω πως εχω πονοκεφαλο που δεν περναει ουτε μετα απο τρια ντεπον, καταρροη και δεκατα.
wooded glade έγραψε: Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.
Δεν ταιριάζανε τα χνοτα μας έτσι και αλλιώς, έκανα το λάθος πήγα να δουλέψω για αυτόν ενα καλοκαίρι διότι ήθελα να μάθω το αντικείμενο, επέμενε να με πληρώνει, όχι είπα 150 χιλιαδες φορες, τελικά μου τα έδινε με το ζόρι. Μετά άκουσα έλεγε ότι του έτρωγα τα λεφτά, ε εκεί έκοψα και την καλημέρα μαχαίρι. Ξύλο βασικά πήγα να παίξω γιατί τότε (στα 18) όταν δεν του μιλούσα μετά από τον τσακωμό με χαιρέτησε μια μέρα στον δρόμο και του είπα α γαμήσου, ξεκίνησε τα "ντρέπομαι για.λογαριασμό σου, στο νονό σου τα λες αυτά, που ξερω τον πατερα σου απο τα 17". Εκεί απασφάλισα. Τέλος πάντων.the comet the course the tail έγραψε: 09 Δεκ 2020, 23:10
τι σου έκανε ο νονός σου; τον θεωρείς υπεύθυνο για την μετέπειτα πορεία σου ή κάτι που προέκυψε, επειδή σε βάφτισε;![]()
Εμένα στα αρχίδια μου, δεν τα πηγαιναμε καλά. Δεν έχασα τίποτα, μόνο σπάστηκα.
Εύκολα όχι. Ποτέ δεν είναι εύκολο.- Casper - έγραψε: 09 Δεκ 2020, 22:22 Δεν θα πολυλογήσω, θα μπω κατευθείαν στο ψητό.
Απομακρύνετε εύκολα ανθρώπους από κοντά σας; Αν όχι, ποιες είναι οι αιτίες που μπορούν να σας οδηγήσουν στην απομάκρυνση για την προστασία της ψυχικής σας υγείας αλλά και γενικά; Το ερώτημα είναι γενικό και οι απαντήσεις για απλούς γνωστούς μας μπορεί να μην είναι ίδιες αν πρόκειται για συγγενείς, επαγγελματικό χώρο κτλ. Αλλά θέλω να ακούσω την γνώμη σας.
Κάποιες φορές όμως δεν γίνεται αλλιώς.
Ειδικά οι τοξικοί άνθρωποι καλό είναι να παίρνουν πούλο. Για την δική μας την υγεία.
Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.
John Brown Gun Club έγραψε: 10 Δεκ 2020, 00:29 Αυτη την περιοδο ειναι πανευκολο, λεω πως εχω πονοκεφαλο που δεν περναει ουτε μετα απο τρια ντεπον, καταρροη και δεκατα.
Το πόσο εύκολα απομακρύνει κάποιος ανθρώπους επαφίεται στις καταστάσεις που έχει ζήσει. Προσωπικά έχω ζήσει πολύ άσχημες καταστάσεις και έχω απομακρύνει πολύ κοντινούς μου ανθρώπους, όχι μόνο για την ψυχική υγεία μου αλλά και για την σωματική μου ασφάλεια.- Casper - έγραψε: 09 Δεκ 2020, 22:22 Δεν θα πολυλογήσω, θα μπω κατευθείαν στο ψητό.
Απομακρύνετε εύκολα ανθρώπους από κοντά σας; Αν όχι, ποιες είναι οι αιτίες που μπορούν να σας οδηγήσουν στην απομάκρυνση για την προστασία της ψυχικής σας υγείας αλλά και γενικά; Το ερώτημα είναι γενικό και οι απαντήσεις για απλούς γνωστούς μας μπορεί να μην είναι ίδιες αν πρόκειται για συγγενείς, επαγγελματικό χώρο κτλ. Αλλά θέλω να ακούσω την γνώμη σας.
Αλλά να σταθώ και κάπου αλλού γιατί το θέμα που άνοιξες είναι πολύ σοβαρό και κακώς το έβαλες στο περί ανέμων και όχι στην ψυχολογία. Τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο της απομάκρυνσης των ανθρώπων έχει αυξηθεί ραγδαία και ο λόγος είναι η κατάθλιψη. Είτε σε ελαφριά μορφή είτε σε βαριά. Μερικοί δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν κάποια δόση κατάθλιψης και καλλιεργούνται όλες οι παρενέργειές της χωρίς να το καταλάβουν για να το καταπολεμήσουν.
Μία από αυτές είναι και η απομάκρυνση των ανθρώπων. Γιατί το αναφέρω; Αν κάποιος απομακρύνεται από κοντά σας και σας ενδιαφέρει, ίσως αν ξέρατε τον λόγο να μπορούσατε να τον βοηθήσετε.
-
- Casper -
Το σκέφτηκα μόλις το έβαλα πως δεν ήταν η κατάλληλη ενότητα αλλά δεν πειράζει.Zarkadaki έγραψε: 10 Δεκ 2020, 08:10Το πόσο εύκολα απομακρύνει κάποιος ανθρώπους επαφίεται στις καταστάσεις που έχει ζήσει. Προσωπικά έχω ζήσει πολύ άσχημες καταστάσεις και έχω απομακρύνει πολύ κοντινούς μου ανθρώπους, όχι μόνο για την ψυχική υγεία μου αλλά και για την σωματική μου ασφάλεια.- Casper - έγραψε: 09 Δεκ 2020, 22:22 Δεν θα πολυλογήσω, θα μπω κατευθείαν στο ψητό.
Αλλά να σταθώ και κάπου αλλού γιατί το θέμα που άνοιξες είναι πολύ σοβαρό και κακώς το έβαλες στο περί ανέμων και όχι στην ψυχολογία. Τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο της απομάκρυνσης των ανθρώπων έχει αυξηθεί ραγδαία και ο λόγος είναι η κατάθλιψη. Είτε σε ελαφριά μορφή είτε σε βαριά. Μερικοί δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν κάποια δόση κατάθλιψης και καλλιεργούνται όλες οι παρενέργειές της χωρίς να το καταλάβουν για να το καταπολεμήσουν.
Μία από αυτές είναι και η απομάκρυνση των ανθρώπων. Γιατί το αναφέρω; Αν κάποιος απομακρύνεται από κοντά σας και σας ενδιαφέρει, ίσως αν ξέρατε τον λόγο να μπορούσατε να τον βοηθήσετε.
Σ' ευχαριστώ Ζαρκαδάκι, πολύ ωραία απάντηση, με κάλυψες.
-
- Casper -
Πως θωρακίζεις τον εαυτό σου από την τοξικότητα, τις αδικίες και τον πόνο των γύρω σου; Μπορείς ή είναι γονιδιακό το θέμα;the comet the course the tail έγραψε: 09 Δεκ 2020, 23:19
βέβαια εγώ λέω από την άλλη. είναι δυνατόν να είναι καλά κάποιος με τόσα που γίνονται;![]()
και καλά, πες ότι στον μικρόκοσμό σου είναι όλα τακτοποιημένα. παραέξω, δεν βλέπεις τι γίνεται; τόσος πόνος, αδικία;![]()
δεν υπάρχει λύση. η ζωή είναι σκατά. σκέτη τραγωδία.
Μπορείς θεωρητικά αλλά και πρακτικά να κάνεις τις κινήσεις σου για να βοηθήσεις τον εαυτό σου αλλά αυτό που παρατηρώ είναι πως για κάποιους είναι απείρως πιο εύκολο ή ότι επηρεάζονται πολύ λιγότερο την ώρα της "κρίσης".
- Casper - έγραψε: 09 Δεκ 2020, 22:22 Δεν θα πολυλογήσω, θα μπω κατευθείαν στο ψητό.
δεν το κανω.
θα επρεπε.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
ναι.Ερμής έγραψε: 10 Δεκ 2020, 00:17 Τι διαλο μόνο το δικό μου σόι έχει νορμάλ ανθρώπους που δε σπάνε αρχιδια στους δικούς τους ;
να αισθανεσαι τυχερος.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
Το είπε και η νύχτα σε άλλο θέμα.
Θεωρώ πως ναι.
Απο την άλλη όμως είναι και το τι ψάχνεις αλλά και πόσο δικαίωμα δίνεις.
Απο μόνος του κάποιος δε μπορεί να σε επηρεάσει.
Κάποια στιγμή μόνο πριν πολλά χρόνια μια θεία που ήθελε να βολέψει τον γιο της μου είπε "Ναι αλλα ο πατέρας σου και ανιψίος μου δε βοήθησε τον .... που είχε μέσον εκεί"
Μόνο αυτό, κατα τα άλλα τπτ, με το σας και με το σις με έχουν.
Όταν έκανα τη συμφωνία με το δαίμονα, μου ζήτησε να βγάλω από τη ζωή μου φίλους, σχέσεις και συγγενείς. Μου φάνηκε περίεργη η απαίτησή του αλλά είπα εντάξει.
Τώρα, τριάντα χρόνια μετά, καταλαβαίνω τη σοφία του δαίμονα.
Το μυαλό είναι καταφύγιο όπου δεν μπαίνει κανείς εκτός από εσένα. Το κρατάς πιο καθαρό κι από το σπίτι και δεν μπαίνεις μέσα αν δεν καθαριστείς κι εσύ πρώτα.
Στα της απάντησης, αν προνόησες και το έκανες από νωρίς, θα σου είναι εύκολο. Αλλιώς δύσκολο να πεις σε κάποιον που είναι βουτηγμένος στο βούρκο να κόψει ξαφνικά όλες τις αλυσίδες που τον τραβάνε κάτω.
Όχι αδύνατο αλλά πολύ δύσκολο.
Τώρα, τριάντα χρόνια μετά, καταλαβαίνω τη σοφία του δαίμονα.
Το μυαλό είναι καταφύγιο όπου δεν μπαίνει κανείς εκτός από εσένα. Το κρατάς πιο καθαρό κι από το σπίτι και δεν μπαίνεις μέσα αν δεν καθαριστείς κι εσύ πρώτα.
Στα της απάντησης, αν προνόησες και το έκανες από νωρίς, θα σου είναι εύκολο. Αλλιώς δύσκολο να πεις σε κάποιον που είναι βουτηγμένος στο βούρκο να κόψει ξαφνικά όλες τις αλυσίδες που τον τραβάνε κάτω.
Όχι αδύνατο αλλά πολύ δύσκολο.
δλδ ερημίτης;1451 έγραψε: 10 Δεκ 2020, 13:31 Όταν έκανα τη συμφωνία με το δαίμονα, μου ζήτησε να βγάλω από τη ζωή μου φίλους, σχέσεις και συγγενείς. Μου φάνηκε περίεργη η απαίτησή του αλλά είπα εντάξει.
- Υδράργυρος
Δεν είναι ούτε γονιδιακό, ούτε θέμα "χαρακτήρα", ούτε πεδίο για μοιρολατρίες.- Casper - έγραψε: 10 Δεκ 2020, 12:48
Πως θωρακίζεις τον εαυτό σου από την τοξικότητα, τις αδικίες και τον πόνο των γύρω σου; Μπορείς ή είναι γονιδιακό το θέμα;
Μπορείς θεωρητικά αλλά και πρακτικά να κάνεις τις κινήσεις σου για να βοηθήσεις τον εαυτό σου αλλά αυτό που παρατηρώ είναι πως για κάποιους είναι απείρως πιο εύκολο ή ότι επηρεάζονται πολύ λιγότερο την ώρα της "κρίσης".
Φυσικά μπορεί ο οποιοσδήποτε να βοηθήσει τον εαυτό του. Όσο περισσότερο κατακτά βαθμούς ανεξαρτησίας, και ελέγχου των καταστάσεων και των συναισθημάτων του, τόσο περισσότερο μπορεί να προστατεύει τον εαυτό του από τοξικότητες. Αποκτάει μια πιο στιβαρή παρουσία και πορεία στο περιβάλλον του, και αυξάνεται η ελευθερία επιλογών του. Οπότε φτάνει στο σημείο που μπορεί να απομακρύνει άτομα, να οριοθετήσει τις σχέσεις του, ώστε να προστατεύεται από τοξικές επιρροές
-
- Casper -
Δεν διαφωνώ μ' αυτά που λες στην ουσία. Αλλά δεν είναι τόσο απόλυτα τα πράγματα (θεωρώ). Ειδικά με τα συναισθήματα που νιώθεις (είτε την ώρα της κρίσης, όπως έγραψα, είτε μετά). Σε κάποιους είναι πιο δύσκολο να τα διαχειριστούν όλα αυτά λόγω του χαρακτήρα τους.Υδράργυρος έγραψε: 10 Δεκ 2020, 14:26Δεν είναι ούτε γονιδιακό, ούτε θέμα "χαρακτήρα", ούτε πεδίο για μοιρολατρίες.- Casper - έγραψε: 10 Δεκ 2020, 12:48
Πως θωρακίζεις τον εαυτό σου από την τοξικότητα, τις αδικίες και τον πόνο των γύρω σου; Μπορείς ή είναι γονιδιακό το θέμα;
Φυσικά μπορεί ο οποιοσδήποτε να βοηθήσει τον εαυτό του. Όσο περισσότερο κατακτά βαθμούς ανεξαρτησίας, και ελέγχου των καταστάσεων και των συναισθημάτων του, τόσο περισσότερο μπορεί να προστατεύει τον εαυτό του από τοξικότητες. Αποκτάει μια πιο στιβαρή παρουσία και πορεία στο περιβάλλον του, και αυξάνεται η ελευθερία επιλογών του. Οπότε φτάνει στο σημείο που μπορεί να απομακρύνει άτομα, να οριοθετήσει τις σχέσεις του, ώστε να προστατεύεται από τοξικές επιρροές
Για να το πω απλά. Λες σε κάποιον ότι ένας συγγενής σου που τον αγαπάς είναι τοξικός και σε επηρεάζει πολύ αρνητικά. Αυτός ο κάποιος δεν ξέρει τι θα πει "νοσηρό περιβάλλον στην οικογένεια" ή είναι και λίγο στα τέτοια του σαν χαρακτήρας. Ποιος από τους 2 θα χειριστεί καλύτερα την απομάκρυνση;
Παίζουν ρόλο πολλά πράγματα. Και ο χρακτήρας, η ψυχική σου υγεία, το περιβάλλον και οι εμπειρίες σου.
Αυτή είναι η δική μου άποψη βέβαια. Μ' αρέσει να διαβάζω τις δικές σας, είναι όλες χρήσιμες αλλά ρώτησα τον κομετ συγκεκριμένα γιατί συμφώνησα μ' αυτό που έγραψε και ήθελα να αναπτύξει περισσότερο το σκεπτικό του.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 34 Απαντήσεις
- 958 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nick
-
- 53 Απαντήσεις