έχω την εντύπωση ότι θες να γυρίσουμε στον άνθρωπο των σπηλαίων.Niki έγραψε: 05 Δεκ 2020, 17:15Μα το είπα ήδη στην αρχή.the comet the course the tail έγραψε: 05 Δεκ 2020, 16:47τι δεν κάνουμε σωστά, Νίκη; πες μας με δυο λόγια.Niki έγραψε: 05 Δεκ 2020, 16:17
Όσο πιο πολύ το απλοποιώ τόσο ¨εκτός θέματος ¨θα είμαι.
Θα το απλοποιήσω όμως τόσο που δεν θα παίρνει άλλο.
Αναρωτιέται ο άνθρωπος πόσο από αυτόν τον κόσμο μπορεί να αντιληφθεί;
Αν είναι τεσσάρων διαστάσεων ;
Αν είναι πέντε διαστάσεων;
Αν ισχύει η θεωρεία των χορδών;
Αν γενικά ισχύει η κβαντική φυσική;
Στην πραγματικότητα με την φυσιολογία που έχει ο ανθρώπινος εγκέφαλος και με τις ανθρώπινες αισθήσεις του ο άνθρωπος μπορεί να γίνει ένα με την φύση , ένα με τον πλανήτη ένα με το σύμπαν.
Αν πούμε ότι το πετυχαίνει αυτό, τότε δεν θα παίζουν κανένα ρόλο τα παραπάνω ερωτήματα γιατί όταν έχεις τον τρόπο να αντιληφθείς ότι είσαι συνδεδεμένος με κάτι και αισθάνεσαι τα πάντα γύρω σου τότε έχεις αντιληφθεί τον κόσμο όπως είναι.
Δεν χρειάζεται στην πραγματικότητα να αλλάξει η ανθρώπινη φυσιολογία ή οι ανθρώπινες αισθήσεις.
Απλά ο άνθρωπος να μάθει να ζει σωστά με αυτές και με τον κόσμο γύρω του.
Τα παραδείγματα για αυτό πολλά.
Απομακρυνθήκαμε από την φύση, από την φύση μας και προσπαθούμε να εξανθρωπίσουμε τα ζώα.
Φυσικά όλο αυτό σίγουρα δεν είναι αρκετό.
Όλα αυτά που γράφω είναι τα προσωπικά μου συμπεράσματα μέσα από διάφορα βιβλία και εμπειρίες.
Ας γράψω παραδείγματα βιβλίων.
Ένας τυφλός εκ γενετής μαθαίνει την αίσθηση του χώρου και αναπτύσσει καλύτερα τις αισθήσεις του όπως την όσφρηση ,την ακοή την αφή.
Αν στην πορεία με την εξέλιξη της ιατρικής και το κατάλληλο μόσχευμα αποκτήσει την όραση του για κάποιο καιρό έχει πλεονέκτημα μέχρι σταδιακά να το χάσει.
Κάποτε ένα νεαρό ακροβάτη που με δεμένα τα μάτια άρπαζε την μητέρα του τον ρώτησαν γιατί κάθε φορά πριν το ακροβατικό στέγνωνε τα χέρια του.
Ο πιτσιρικάς απάντησε γιατί νοιώθω στις τρίχες των χεριών μου την τούμπα της μητέρας μου.
Η σωστή χρησιμοποίηση των αισθήσεων μας , μαζί με την σωστή επικοινωνία με τα ζώα τα φυτά τον αέρα την θάλασσα μας κάνει να αντιληφθούμε τον κόσμο.
Αν έχω ένα γατάκι και αυτό μπορεί να ακούσει κάτι να με ειδοποιήσει και εγώ επικοινωνώ μαζί του σωστά τότε θα το ακούσω και εγώ.
Αν όμως έχω βάλει σκουφάκι στο γατάκι και κουδουνάκι στο λαιμό το έχω αφοπλίσει.
Αν έχω κάνει lazer στα χέρια μου και έχω αφαιρέσει όλες τις τρίχες έχω χάσει την αίσθηση της αύρας.
Παραδείγματα πολλά.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Πόσο πραγματικός είναι ο κόσμος που ζούμε ?
-
the comet the course the tail
Re: Πόσο πραγματικός είναι ο κόσμος που ζούμε ?
Με αποτρίχωση στα γεννητικά όργανα, τί χάνουμε, τύπισσα;Niki έγραψε: 05 Δεκ 2020, 17:15Spoiler
Μα το είπα ήδη στην αρχή.the comet the course the tail έγραψε: 05 Δεκ 2020, 16:47τι δεν κάνουμε σωστά, Νίκη; πες μας με δυο λόγια.Niki έγραψε: 05 Δεκ 2020, 16:17
Όσο πιο πολύ το απλοποιώ τόσο ¨εκτός θέματος ¨θα είμαι.
Θα το απλοποιήσω όμως τόσο που δεν θα παίρνει άλλο.
Αναρωτιέται ο άνθρωπος πόσο από αυτόν τον κόσμο μπορεί να αντιληφθεί;
Αν είναι τεσσάρων διαστάσεων ;
Αν είναι πέντε διαστάσεων;
Αν ισχύει η θεωρεία των χορδών;
Αν γενικά ισχύει η κβαντική φυσική;
Στην πραγματικότητα με την φυσιολογία που έχει ο ανθρώπινος εγκέφαλος και με τις ανθρώπινες αισθήσεις του ο άνθρωπος μπορεί να γίνει ένα με την φύση , ένα με τον πλανήτη ένα με το σύμπαν.
Αν πούμε ότι το πετυχαίνει αυτό, τότε δεν θα παίζουν κανένα ρόλο τα παραπάνω ερωτήματα γιατί όταν έχεις τον τρόπο να αντιληφθείς ότι είσαι συνδεδεμένος με κάτι και αισθάνεσαι τα πάντα γύρω σου τότε έχεις αντιληφθεί τον κόσμο όπως είναι.
Δεν χρειάζεται στην πραγματικότητα να αλλάξει η ανθρώπινη φυσιολογία ή οι ανθρώπινες αισθήσεις.
Απλά ο άνθρωπος να μάθει να ζει σωστά με αυτές και με τον κόσμο γύρω του.
Τα παραδείγματα για αυτό πολλά.
Απομακρυνθήκαμε από την φύση, από την φύση μας και προσπαθούμε να εξανθρωπίσουμε τα ζώα.
Φυσικά όλο αυτό σίγουρα δεν είναι αρκετό.
Όλα αυτά που γράφω είναι τα προσωπικά μου συμπεράσματα μέσα από διάφορα βιβλία και εμπειρίες.
Ας γράψω παραδείγματα βιβλίων.
Ένας τυφλός εκ γενετής μαθαίνει την αίσθηση του χώρου και αναπτύσσει καλύτερα τις αισθήσεις του όπως την όσφρηση ,την ακοή την αφή.
Αν στην πορεία με την εξέλιξη της ιατρικής και το κατάλληλο μόσχευμα αποκτήσει την όραση του για κάποιο καιρό έχει πλεονέκτημα μέχρι σταδιακά να το χάσει.
Κάποτε ένα νεαρό ακροβάτη που με δεμένα τα μάτια άρπαζε την μητέρα του τον ρώτησαν γιατί κάθε φορά πριν το ακροβατικό στέγνωνε τα χέρια του.
Ο πιτσιρικάς απάντησε γιατί νοιώθω στις τρίχες των χεριών μου την τούμπα της μητέρας μου.
Η σωστή χρησιμοποίηση των αισθήσεων μας , μαζί με την σωστή επικοινωνία με τα ζώα τα φυτά τον αέρα την θάλασσα μας κάνει να αντιληφθούμε τον κόσμο.
Αν έχω ένα γατάκι και αυτό μπορεί να ακούσει κάτι να με ειδοποιήσει και εγώ επικοινωνώ μαζί του σωστά τότε θα το ακούσω και εγώ.
Αν όμως έχω βάλει σκουφάκι στο γατάκι και κουδουνάκι στο λαιμό το έχω αφοπλίσει.
Αν έχω κάνει lazer στα χέρια μου και έχω αφαιρέσει όλες τις τρίχες έχω χάσει την αίσθηση της αύρας.
Παραδείγματα πολλά.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Ab jetzt gehörst du nur mir
Είναι κρίμα σε μια ενότητα με τίτλο φιλοσοφία , σε ένα ωραίο νήμα να γράφετε αυτά που γράψατε.
Μεταξύ της επιλογής των ανθρώπων των σπηλαίων και της επιλογής ενός ψεύτικου , τεχνητού κόσμου υπάρχει και ο εναλλακτικός δρόμος της εξελιγμένης ζωής σε αρμονία με την φύση.
Αν ο άνθρωπος δεν μπορεί να κατανοήσει τον κόσμο των τριών διαστάσεων πέραν των μαθηματικών θεωριών ,απλά σαν άνθρωπος ,την φύση γύρω του ,τον πλανήτη.
Τότε δεν έχει καμία ελπίδα πνευματικής ανύψωσης .
Κατανοώ τους ενδοιασμούς σας, γεγονός είναι ότι σας έγραψα την άποψη μου και εσείς τεκμηριώσατε κάτι διαφορετικό.
Νίκη τέλος στο νήμα.
Μεταξύ της επιλογής των ανθρώπων των σπηλαίων και της επιλογής ενός ψεύτικου , τεχνητού κόσμου υπάρχει και ο εναλλακτικός δρόμος της εξελιγμένης ζωής σε αρμονία με την φύση.
Αν ο άνθρωπος δεν μπορεί να κατανοήσει τον κόσμο των τριών διαστάσεων πέραν των μαθηματικών θεωριών ,απλά σαν άνθρωπος ,την φύση γύρω του ,τον πλανήτη.
Κατανοώ τους ενδοιασμούς σας, γεγονός είναι ότι σας έγραψα την άποψη μου και εσείς τεκμηριώσατε κάτι διαφορετικό.
Νίκη τέλος στο νήμα.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Χωρίς να κάνω πλάκα, παίζει κατά μια θεωρία, ο κόσμος που ζούμε να είναι τόσο πραγματικός όσο και ο ψηφιακός.
Αλλά τελικά όλα είναι στο παιχνίδι.
Αλλά τελικά όλα είναι στο παιχνίδι.
Ασχολήσου λίγο με αυτό.Niki έγραψε: 05 Δεκ 2020, 21:05 Μεταξύ της επιλογής των ανθρώπων των σπηλαίων και της επιλογής ενός ψεύτικου , τεχνητού κόσμου υπάρχει και ο εναλλακτικός δρόμος της εξελιγμένης ζωής σε αρμονία με την φύση.
https://www.thevenusproject.com/
the end
- relativer777
- Phorum.gr user: relativer777
Φίλε μου Πάνα, Καλησπέρα.Πάνας έγραψε: 05 Δεκ 2020, 21:38Ασχολήσου λίγο με αυτό.Niki έγραψε: 05 Δεκ 2020, 21:05 Μεταξύ της επιλογής των ανθρώπων των σπηλαίων και της επιλογής ενός ψεύτικου , τεχνητού κόσμου υπάρχει και ο εναλλακτικός δρόμος της εξελιγμένης ζωής σε αρμονία με την φύση.
https://www.thevenusproject.com/
Όπως βλέπω, είσαι πολύ βέβαιος για την αβεβαιότητα
Της ζωής.
Ρίξε μια ματιά σε αυτή την παλιά ταινία και ξανασκέψου εάν είσαι όντως τόσο βέβαιος για την πραγματικότητα που ζής.
Η ζωή είναι ωραία γι'αυτούς που ξέρουν να την ομορφαίνουν
- relativer777
?Niki έγραψε: 05 Δεκ 2020, 21:05 Είναι κρίμα σε μια ενότητα με τίτλο φιλοσοφία , σε ένα ωραίο νήμα να γράφετε αυτά που γράψατε.
Νίκη τέλος στο νήμα.
- relativer777
Φίλη Νίκη Καλησπέρα.
Το νήμα αυτό έχει ως σκοπό, την διατύπωση των προσωπικών απόψεων του κατά πόσο η πραγματικότητα που ζούμε είναι όντως πραγματική,
Όσο και όπως την αντιλαμβάνεται ο κάθε ένας διαφορετικά, αλλά και ως κοινωνία συλλογικά.
Δεν είναι εφικτό να κατανοούμε Όλες και όλοι τα ίδια, ούτε με τον ίδιο τρόπο.
Έχω την εντύπωση ότι γνωρίζεις Αγγλικά.
Οπότε σου παραθέτω το κάτωθι ως παράδειγμα τις
Αντίληψης διαφορετικών πραγματικοτήτων.
Άλλωστε το θέμα είναι καθαρά φιλοσοφικό.
Το αποκαλούμε ως "Το υπαρξιακό πρόβλημα "
Εάν προτιμάς σε PDF Βιβλίο, σε αυτό το λινκ θα το βρείς δωρεάν, καθώς και πολλά άλλα ηλεκτρονικά βιβλία.
https://epdf.pub/

Το νήμα αυτό έχει ως σκοπό, την διατύπωση των προσωπικών απόψεων του κατά πόσο η πραγματικότητα που ζούμε είναι όντως πραγματική,
Όσο και όπως την αντιλαμβάνεται ο κάθε ένας διαφορετικά, αλλά και ως κοινωνία συλλογικά.
Εάν προτιμάς σε PDF Βιβλίο, σε αυτό το λινκ θα το βρείς δωρεάν, καθώς και πολλά άλλα ηλεκτρονικά βιβλία.
Σας ευχαριστώ τώρα που έχω χρόνο θα τα επεξεργαστώ και τα δύο και αυτό του Πάνα.relativer777 έγραψε: 06 Δεκ 2020, 18:59 Φίλη Νίκη Καλησπέρα.
![]()
Ναι καταλαβαίνω ότι ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά τον κόσμο.
Καμιά φορά ξεφεύγω γίνομαι λίγο απαιτητική σε βαθμό σκληρότητας θα μπορούσα να πω και επιθετική.
Αυτό το παθαίνω και στον πραγματικό κόσμο όταν αναγνωρίζω κάποιον πολύ ρηχό συνήθως σταματάω να συζητάω μαζί του.
Δεν ξέρω κάτι έχει να κάνει ίσως ,με το πόσα πολλά είναι αυτά που έχω να μάθω εγώ που δεν μου φτάνει η μια ζωή και πόσο αλόγιστα κάποιος την ξοδεύει.
Πρέπει να χαλαρώσω λιγάκι.
Συνήθως μετά με την αυτοκριτική μου το μετανιώνω αλλά είναι αργά.
και πάλι ευχαριστώ.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
- relativer777
Φίλη Νίκη, δεν χρειάζεται να με ευχαριστείς, διότιNiki έγραψε: 06 Δεκ 2020, 19:12Σας ευχαριστώ τώρα που έχω χρόνο θα τα επεξεργαστώ και τα δύο και αυτό του Πάνα.relativer777 έγραψε: 06 Δεκ 2020, 18:59 Φίλη Νίκη Καλησπέρα.
![]()
Ναι καταλαβαίνω ότι ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά τον κόσμο.
Καμιά φορά ξεφεύγω γίνομαι λίγο απαιτητική σε βαθμό σκληρότητας θα μπορούσα να πω και επιθετική.
Αυτό το παθαίνω και στον πραγματικό κόσμο όταν αναγνωρίζω κάποιον πολύ ρηχό συνήθως σταματάω να συζητάω μαζί του.
Δεν ξέρω κάτι έχει να κάνει ίσως ,με το πόσα πολλά είναι αυτά που έχω να μάθω εγώ που δεν μου φτάνει η μια ζωή και πόσο αλόγιστα κάποιος την ξοδεύει.
Πρέπει να χαλαρώσω λιγάκι.
Συνήθως μετά με την αυτοκριτική μου το μετανιώνω αλλά είναι αργά.![]()
και πάλι ευχαριστώ.
Ότι κάνω, το κάνω
Υστερόβουλα Όχι προς εσένα ή κάποιον άλλο άνθρωπο,
αλλά προς αυτόν που δημιούργησε και ελέγχει τα πάντα. Παρότι γνωρίζει ότι κινούμαι υστερόβουλα, Πιστεύω ότι σίγουρα Θα χαμογελάει καλοκάγαθα με την πονηριά μου και θα το διασκεδάζει αφάνταστα.
Μιας και ξέρει ότι θέλω να τον οδηγήσω σε κρίση του κόσμου, Αυτός σκάει στα γέλια, λέγοντας : Δεν είμαι άνθρωπος για να με ενδιαφέρει η όποια κρίση.
Αυτή είναι ανθρώπινη εφεύρεση, ας την διαχειριστήτε οι άνθρωποι.
Εγώ έχω άλλα ενδιαφέροντα και ασχολίες.
Φανταστικό σενάριο, αλλά μπορεί και όχι.
Μου γράφεις:
" Δεν ξέρω κάτι έχει να κάνει ίσως ,με το πόσα πολλά είναι αυτά που έχω να μάθω εγώ που δεν μου φτάνει η μια ζωή . "
Ακόμη και 1000 ζωές να ζούσες δεν θα σου έφταναν.
Μην αγχώνεσαι άνευ λόγου.
Αυτά που θέλεις να μάθεις είναι σταγόνα στον ωκεανό.
Έχεις όλη την γνώση του σύμπαντος στον υποσυνείδητο εαυτό σου. Στρέψου σε αυτόν και μάθε όλα όσα σε ενδιαφέρουν.
γνώθι σε αυτόν = Ασχολήσου με τον εσωτερικό σου εαυτό. Εσυ έχεις όλες της απαντήσεις σε όλες της ερωτήσεις.
- relativer777
Κάποιοι από εμάς, Έχουμε την γνώμη ότι ο Άνθρωπος δεν θα μπορέσει να μάθει ποτέ, πόσο πραγματική είναι η πραγματικότητά που ζούμε.
Η ιδέα είναι ότι αυτή η γνώση, υπερβαίνει την ανθρώπινη νοημοσύνη.
Δηλαδή ότι η ανθρώπινη νοημοσύνη έχει όριο που δεν δύναται να υπερβεί.
Τα όρια όμως υπάρχουν για να υπερβαίνονται.
Απλά χρειάζεται ο κατάλληλος χρόνος που απαιτείται. Η επιστήμη κάποτε θα καταφέρει να δώσει απαντήσεις και εξηγήσεις σε αυτά τα θέματα. Απλά απέχουμε πάρα πολύ ως την ανακάλυψη του τρόπου και των μέσων, από την επιστήμη για την επίλυση αυτών των θεμάτων.

Η ιδέα είναι ότι αυτή η γνώση, υπερβαίνει την ανθρώπινη νοημοσύνη.
Απλά χρειάζεται ο κατάλληλος χρόνος που απαιτείται. Η επιστήμη κάποτε θα καταφέρει να δώσει απαντήσεις και εξηγήσεις σε αυτά τα θέματα. Απλά απέχουμε πάρα πολύ ως την ανακάλυψη του τρόπου και των μέσων, από την επιστήμη για την επίλυση αυτών των θεμάτων.
Τώρα φαντάζομαι τον θεό να γελάει σαρκαστικά και υπεροπτικά όπως το κάνει από αρχαιοτάτων χρόνων.relativer777 έγραψε: 06 Δεκ 2020, 20:08 Η ιδέα είναι ότι αυτή η γνώση, υπερβαίνει την ανθρώπινη νοημοσύνη.
![]()
- relativer777
Χμ... ναί, Άστον στην τρελή χαρά του.Antares έγραψε: 06 Δεκ 2020, 20:37Τώρα φαντάζομαι τον θεό να γελάει σαρκαστικά και υπεροπτικά όπως το κάνει από αρχαιοτάτων χρόνων.relativer777 έγραψε: 06 Δεκ 2020, 20:08 Η ιδέα είναι ότι αυτή η γνώση, υπερβαίνει την ανθρώπινη νοημοσύνη.
![]()
![]()
Θα έρθει η στιγμή που ο Άνθρωπος θα του κόψει τους σαρκαστικούς γέλωτες, διότι ο Άνθρωπος είναι πολύ χειρότερος του διάβολου.
Σε διάλογο του Λουκιανού λέει ο Ερμής στον Προμηθέα "έδωσες την φωτιά στον άνθρωπο, ζώον πανουργότατο...." .relativer777 έγραψε: 06 Δεκ 2020, 20:43 Χμ... ναί, Άστον στην τρελή χαρά του.
Θα έρθει η στιγμή που ο Άνθρωπος θα του κόψει τους σαρκαστικούς γέλωτες, διότι ο Άνθρωπος είναι πολύ χειρότερος του διάβολου.
![]()
- relativer777
Μα γι'αυτό τον αποκαλούσαν τρισμέγιστο διότι γνώριζε πολύ καλά τι έλεγε, ο μόνος που μας κατάλαβε. Χά χά χά...Antares έγραψε: 06 Δεκ 2020, 20:46Σε διάλογο του Λουκιανού λέει ο Ερμής στον Προμηθέα "έδωσες την φωτιά στον άνθρωπο, ζώον πανουργότατο...." .relativer777 έγραψε: 06 Δεκ 2020, 20:43 Χμ... ναί, Άστον στην τρελή χαρά του.
![]()
![]()
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση