!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Απαγόρευση καπνίσματος κι έξοδοι

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.

Πώς έχει επηρεάσει την συχνότητα των εξόδων σας η έλλειψη καπνίσματος;

Είμαι καπνιστής και δεν γουστάρω πια να βγαίνω όπως παλιά
6
30%
Είμαι καπνιστής και δεν με επηρεάζει η απαγόρευση
1
5%
Είμαι καπνιστής αλλά προτιμώ να μην υπάρχει η τοξική ατμόσφαιρα των πολλών τσιγάρων σε κλειστούς χώρους
2
10%
Είμαι μη καπνιστής και βγαίνω πιο συχνά απ' ότι θα έβγαινα χωρίς την απαγόρευση
4
20%
Είμαι μη καπνιστής και δεν έχει επηρεάσει η απαγόρευση την συχνότητα των εξόδων μου
1
5%
Είμαι μη καπνιστής και δεν έβγαινα ούτε πριν, ούτε βγαίνω τώρα, απλά γουστάρω που δεν γουστάρουν οι καπνιστές
1
5%
Είμαι μη καπνιστής και για να βγαίνω ελεύθερα θέλω να απαγορευτεί το κάπνισμα και στους εξωτερικούς χώρους των μαγαζιών
2
10%
Είμαι μη καπνιστής κι οτιδήποτε πλην της καθολικής απαγόρευσης του καπνίσματος, ακόμα και μέσα σε σπίτια, είναι ημίμετρο.
2
10%
Άλλο.
1
5%

Σύνολο ψήφων: 20

Άβαταρ μέλους
Βλήμα

Απαγόρευση καπνίσματος κι έξοδοι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βλήμα »

Μετά από τόσο καιρό μπορούμε να κρίνουμε κατά πόσον επηρεάστηκε η συχνότητα των εξόδων μας από την απαγόρευση του καπνίσματος. Δεν μπορούν να γίνουν άμεσες συγκρίσεις βέβαια στο πόσο πιο συχνά βγαίναμε πέρσι από φέτος, αφού υπάρχουν οι παράγοντες του κορονοϊού και της κατάρρευσης της οικονομίας που επηρεάζουν, αλλά μπορούμε να κρίνουμε αν θα βγαίναμε πιο συχνά ή πιο σπάνια απ' ότι βγαίνουμε τώρα αν επιτρεπόταν το κάπνισμα εντός των μαγαζιών.
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Re: Απαγόρευση καπνίσματος κι έξοδοι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας »

αμα λογω της απαγορευσης(κ της κρισης) περιορισανε το καπνισμα οι καπνιστες
καναν καλο στην υγεια τους αφενος αφετερου στην τσεπη τους
με αποτελεσμα να υπαρχει η δυνατοτητα και για περισσοτερες εξοδους.

φυσικα κατα μ.ο μιλαμε...διοτι ανα περιπτωση Κυριος ξερει τι συμβαινει
Άβαταρ μέλους
Βλήμα

Κόκκορας έγραψε: 16 Αύγ 2020, 17:20 αμα λογω της απαγορευσης(κ της κρισης) περιορισανε το καπνισμα οι καπνιστες
καναν καλο στην υγεια τους αφενος αφετερου στην τσεπη τους
με αποτελεσμα να υπαρχει η δυνατοτητα και για περισσοτερες εξοδους.

φυσικα κατα μ.ο μιλαμε...διοτι ανα περιπτωση Κυριος ξερει τι συμβαινει
Σα να λες "αφού κόψανε τα βιάγκρα έχουν περισσότερα χρήματα να ξοδεύουν σε ιερόδουλες".
Yannis
Phorum.gr user: Yannis87

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yannis »

Διακρινω μια ειρωνεια....στη ψηφοφορια νεοελληνα
Δεν ειναι θεμα συχνοτητας εξοδου κ οικονομιας
Ειναι ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΥ

Κανεις δε θα σου απαγορευσει...απλα κανε το ρημαδι μονος σου και παραπερα....δουλευω στην εστιαση.τι οφειλω να εισπνεω καθημερινα για ωρες τον καρκινο; εχω και σκληρυνση κατα πλακας...γιατι θα πρεπει οι νευρωνες μου να επιβαρυνονται πολλαπλασια; αλλος ειναι μεσηλικας,αλλος παιδι,αλλη εγγυος, αλλος εχει ασθμα ή οποιοδηποτε νοσημα

Κανεις δε σου απαγορευει...απλα ωριμασε κ ρουφα το πιο περα

Υγ.απ το καπνισμα και τον κορωνοιο εχασα τη δουλεια μου....αλλα η παιδεια μου μπορει και τα διαχωριζει
Άβαταρ μέλους
waldorf

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από waldorf »

Το έριξα στο πρώτο.
Είμαι καπνιστής "άνευ ανταλακτικό" οπότε μόλις εφαρμόστηκε αυστηρά το μέτρο,έκοψα και τα (λίγα) μαγαζιά που πήγαινα.
Δεν είχε πλέον νόημα για`μένα να βρίσκομαι με κόσμο αν κάθε (σχεδόν) δέκα λέπτα έπρεπε να βγαίνω έξω.Και αν η παρέα είναι καπνιστές (που η δικιά μου είναι),ποιό το νόημα να πληρώνω σε μαγαζί για να καθόμαστε όλοι συνέχεια έξω στο όρθιο;
Nandros έγραψε: 26 Αύγ 2024, 17:56

Άντε γαμήσου λοιπόν συφιλιασμένο μουνόπανο.
.
Άβαταρ μέλους
Βλήμα

Yannis έγραψε: 16 Αύγ 2020, 17:37 Διακρινω μια ειρωνεια....στη ψηφοφορια νεοελληνα

Κανεις δε θα σου απαγορευσει...απλα κανε το ρημαδι μονος σου και παραπερα....δουλευω στην εστιαση.τι οφειλω να εισπνεω καθημερινα για ωρες τον καρκινο; εχω και σκληρυνση κατα πλακας...γιατι θα πρεπει οι νευρωνες μου να επιβαρυνονται πολλαπλασια; αλλος ειναι μεσηλικας,αλλος παιδι,αλλη εγγυος, αλλος εχει ασθμα ή οποιοδηποτε νοσημα

Υγ.απ το καπνισμα και τον κορωνοιο εχασα τη δουλεια μου....αλλα η παιδεια μου μπορει και τα διαχωριζει
Δε θα υποκριθώ αντικειμενικότητα, αλλά προσπάθησα η υποκειμενικότητά μου να μην είναι εμφανής στην προσφώνηση και στην πρώτη ανάρτηση. Μάλλον απέτυχα.
Μπαρδόν :102:

Σε ότι αφορά στο "πάρε το ρημάδι σου και τράβα ρούφα το παραπέρα". Αυτό θα το κάνω στην δουλειά, στην τράπεζα, γενικά σε μέρη που δεν μπορώ να αποφύγω το να πάω. Ορθώς, γιατί ούτε οι μη καπνιστές μπορούν να τα αποφύγουν, οπότε από τους δυο μας είμαι εγώ αυτός που πρέπει να ζοριστεί.
Την έξοδο όμως ή γουστάρεις και την κάνεις, ή δεν γουστάρεις και δεν την κάνεις. Αν δεν γουστάρεις δεν υπάρχει λόγος να την κάνεις.
Πάτησα στην πρώτη επιλογή αλλά η πλήρης αλήθεια είναι ότι έχω βρει ένα καταγώγιο που καπνίζουν όλοι σα να μην υπάρχει αύριο, οπότε πηγαίνω εκεί. Δεν έχει γίνει κανένας έλεγχος εδώ και τόσους μήνες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Βλήμα την 16 Αύγ 2020, 17:50, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
waldorf

Yannis έγραψε: 16 Αύγ 2020, 17:37 Διακρινω μια ειρωνεια....στη ψηφοφορια νεοελληνα

... αλλος ειναι μεσηλικας,αλλος παιδι,αλλη εγγυος, αλλος εχει ασθμα ή οποιοδηποτε νοσημα

Έτυχε (προ απαγορεύσεως) να μπει στο μαγαζί που καθόμουν νεογέννητο μωράκι (προφανώς όχι μόνο του!).
Χωρίς κανείς να μου το ζητήσει βγήκα έξω για να φουμάρω.Η μαμά μόλις κατάλαβε τι έκανα με ευχαρίστησε και της απάντησα ότι δεν χρειάζονται ευχαριστίες για τα αυτονόητα.
Ένα μέτρο το έχουμε λοιπόν,αρκεί να μην το τραβάμε μέχρι να ξεχειλώσει.

.
Άβαταρ μέλους
Βλήμα

waldorf έγραψε: 16 Αύγ 2020, 17:46 Έτυχε (προ απαγορεύσεως) να μπει στο μαγαζί που καθόμουν νεογέννητο μωράκι (προφανώς όχι μόνο του!).
Χωρίς κανείς να μου το ζητήσει βγήκα έξω για να φουμάρω.Η μαμά μόλις κατάλαβε τι έκανα με ευχαρίστησε και της απάντησα ότι δεν χρειάζονται ευχαριστίες για τα αυτονόητα.
Ένα μέτρο το έχουμε λοιπόν,αρκεί να μην το τραβάμε μέχρι να ξεχειλώσει.
Εγώ θα της απαντούσα "για το μωρό το έκανα, όχι για εσένα που το φέρνεις σε μέρος που καπνίζουν".
Άβαταρ μέλους
waldorf

Μωρέ η μαμά ήταν συνιδιοκτήτρια στο μαγαζί και περνώντας στάθηκε λίγο να πει μιά κουβέντα.Ήταν και μεσημεράκι,άδειο το μαγαζί.
Καλά τα λες,αλλά δεν την κακίζω.

.
Άβαταρ μέλους
Λόρδος Ταντρίδης
Phorum.gr user: Λόρδος Ταντρίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λόρδος Ταντρίδης »

Ας ανεβάσουμε ξανά το θέμα .
Λοιπόν , εγώ προσωπικά είμαι καπνιστής , θεωρητικά μέσος · 1 πακέτο την ημέρα .
Δεν με ενόχλησε ιδιαίτερα ο νόμος στο εστιατόριο και στο καφέ , ευκαιρία για λιγότερο κάπνισμα ή να κάτσουμε έξω με την σόμπα αντί για μέσα και το μάτι να δακρύζει από το ντουμάνι .
Αλλά :
Όταν μιλάμε για κλαμπ και μπουζούκια , εκεί ναι , με ενόχλησε . Στην συντριπτική πλειοψηφία πρόκειται για τεράστιες αίθουσες , αλλά και μικρότερες , με πανάκριβα συστήματα εξαερισμού , και είναι ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ πάνω στο κέφι και στην κατανάλωση αλκοόλ να μπαινοβγαίνεις , πόσο μάλλον σε μη-COVID συνθήκες με το μαγαζί γεμάτο .
Και όσον αφορά τους ανθρώπους που ενοχλούνται , δηλαδή εντάξει δεν πάνε στην Όπερα του Παρισίου , η πραγματικότητα στην ελληνική νυχτερινή διασκέδαση είναι γνωστή , ποτό μέχρι το πρωί , ντουμάνια , ενδεχομένως ναρκωτικά στα μουλωχτά , σεξ και γενικώς οτιδήποτε παρόμοιο μπορεί να σκεφτεί κάποιος . Μην έχεις την απαίτηση να πηγαίνεις σε τέτοια μέρη άκαπνος :lol: Ενώ τον κύριο και την κυρία που θέλουν να απολαύσουν την πανσέτα τους ή τον καφέ τους χωρίς να μυρίσουν δέκα πακέτα Marlboro του Μπάμπη θα τους καταλάβω ευκολότερα .
the comet the course the tail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail »

μας τελειώσανε. μια με τον αντικαπνιστικό, μια με τον κορονοϊό. τελειώσαμε. πάνε όλα τα στέκια μας....
Adidas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Adidas »

the comet the course the tail έγραψε: 23 Νοέμ 2020, 22:03 μας τελειώσανε. μια με τον αντικαπνιστικό, μια με τον κορονοϊό. τελειώσαμε. πάνε όλα τα στέκια μας....
ο τύπος έγινε μπάρμπας από τα 40 του...
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

Είμαι ατμιστής.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος »

Το ξανάρχισα μετά από 2 μήνες . Βαράτε τώρα...
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Στο Κρατίδιό μας επιτρέπεται το κάπνισμα στα μπαρ.
Ordem e Progresso.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”