Lord Brum έγραψε: 28 Νοέμ 2020, 21:43κάτι δεν μου κολλάει. Γιατί να πάρει μέτρα η πολιτεία για την προστασία οποιουδήποτε επαγγέλματος? Όποιος δεν την παλεύει αν πάει εξωτερικο ή να κάνει κάτι άλλο.Ίακχος έγραψε: 28 Νοέμ 2020, 21:39 Δεν ξέρω για γιατρούς αλλά οι Μηχανικοί δεν πρόκειται να γυρίσουν ενώ θα συνεχίσουν να μεταναστεύουν από την Ελλάδα αν η πολιτεία δεν πάρει σοβαρά μέτρα για την προστασία του επαγγέλματος.
ΥΓ: Μηχανικός είμαι
Διότι φίλε μου κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τους κανόνες της αγοράς.Kατά τη διάρκεια των μνημονίων πόσοι γιατροί διορισμένοι στο ΕΣΥ έφυγαν από την Ελλάδα για το εξωτερικό;Χιλιάδες.
Πόσοι κλητήρες και γραμματείς μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι έφυγαν από το δημόσιο για να μεταναστεύσουν;Μηδέν.
Για να μη σου φεύγουν λοιπόν οι χρήσιμοι πρέπει να τους πληρώσεις καλύτερα και επειδή δεν έχεις λεφτά για όλους πρέπει να αυξήσεις τους μισθούς των γιατρών (και των μηχανικών ίσως) και να κόψεις τους μισθούς των άλλων.Το ενιαίο μισθολόγιο δεν περνάει στον παγκόσμιο καπιταλισμό,πως να το κάνουμε.
Ετσι γινόταν και στον υπαρκτό σοσιαλισμό,έφευγαν οι καλύτεροι και έμεναν πίσω αυτοί που φοβούνταν τον ανταγωνισμό.Ο έμπειρος Καζάκος που ζήτησε ανάλογα μέτρα αντιμετωπίσεως του brain drain - απαγόρευση εξόδου - ήξερε τι έλεγε.Χωρίς τείχη σοσιαλίζον σύστημα δεν στέκεται στον σκληρό αυτό κόσμο.Φεύγουν τα ταλέντα.