!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Συζήτηση περί προσωπικών δεδομένων

Ερωτήσεις, προτάσεις, παρατηρήσεις σχετικά με τη σχεδίαση και λειτουργία του Phorum.com.gr

Συντονιστές: Spiros252, Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Συζήτηση περί προσωπικών δεδομένων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

foscilis έγραψε: 25 Ιουν 2018, 11:51 Αν πάω και κολλήσω σε όλες τις κολώνες της ΔΕΗ αφίσες με τη φωτοτυπία της ταυτότητάς μου επειδή έτσι μου κάπνισε, δεν δημιουργείται με μαγικό τρόπο υποχρέωση της ΔΕΗ να με ενημερώσει για τις συνέπειες (ή να ασχοληθεί με τις αφίσες ή να με ενημερώσει ποιοι τις είδανε). Δεν υποχρεούται ο DPO της να προσθέσει στην πολιτική προσωπικών δεδομένων που περιέχονται σε περιουσιακά στοιχεία της ΔΕΗ ενότητα για μαλάκες που κολλάνε φωτοτυπίες με την ταυτότητά τους στις κολώνες.
Αυτό είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα και άσχετο με την συζήτηση. Η κολόνα είναι ιδιοκτησία της ΔΕΗ με τον ίδιο τρόπο που είναι ιδιοκτησία του Σπύρου το αυτοκίνητό του. Δεν συζητάμε για το αν εσύ ή εγώ βάλουμε φωτοτυπία της ταυτότητάς μας στο παρμπρίζ του.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

hellegennes έγραψε: 25 Ιουν 2018, 11:59
foscilis έγραψε: 25 Ιουν 2018, 11:51 Αν πάω και κολλήσω σε όλες τις κολώνες της ΔΕΗ αφίσες με τη φωτοτυπία της ταυτότητάς μου επειδή έτσι μου κάπνισε, δεν δημιουργείται με μαγικό τρόπο υποχρέωση της ΔΕΗ να με ενημερώσει για τις συνέπειες (ή να ασχοληθεί με τις αφίσες ή να με ενημερώσει ποιοι τις είδανε). Δεν υποχρεούται ο DPO της να προσθέσει στην πολιτική προσωπικών δεδομένων που περιέχονται σε περιουσιακά στοιχεία της ΔΕΗ ενότητα για μαλάκες που κολλάνε φωτοτυπίες με την ταυτότητά τους στις κολώνες.
Αυτό είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα και άσχετο με την συζήτηση. Η κολόνα είναι ιδιοκτησία της ΔΕΗ με τον ίδιο τρόπο που είναι ιδιοκτησία του Σπύρου το αυτοκίνητό του. Δεν συζητάμε για το αν εσύ ή εγώ βάλουμε φωτοτυπία της ταυτότητάς μας στο παρμπρίζ του.
Σε αντιστοιχία είναι σα να έβαζες φωτοτυπίες μιας ταυτότητας σε χ αριθμό αυτοκινήτων (όπως τα διαφημιστικά χαρτιά) και όχι μόνον το αυτοκίνητο του Σπύρου.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Ναι, αλλά έτσι θα αφορούσε τις ιδιοκτησίες πολλών ατόμων/εταιρειών. Αν είχε ο Σπύρος 500 αυτοκίνητα σε διάφορα μέρη θα ήταν καλύτερη η αντιστοιχία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
NikosVy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από NikosVy »

Το κάθε Φόρουμ, χωρίς πρόθεση εκ μέρους των διαχειριστών, δημιουργεί λέξεις κλειδιά, με τα οποία το κείμενο που γράφει ο επίμονος, ξεροκέφαλος, ανίδεος χρήστης (που μάλιστα επιμένει "δεν με πειράζει, θέλω να εκτίθεμαι στον κόσμο") κάνει κάποιες πράξεις οι οποίες υποβάλλονται μηχανικά σε επεξεργασία και οι οποίες εντάσσονται στη λογική της "Βελτιστοποίησης Μηχανών Αναζήτησης" (Search Engine Optimization) για να παίρνουν κατάταξη επισκεψιμότητας στη Google Search.

Είναι αδύνατο και αντιπαραγωγικό να κατσει κανείς να κάνει διδασκαλία στον καθένα, ιδιαίτερα σε Φόρουμ στα οποία όποιος γράφει πάνω από 5 λέξεις θεωρείται ότι γράφει σεντόνια, ενώ σωστός και μάγκας είναι αυτός που γράφει ωραίες ατάκες.

Εικόνα

Το φακέλωμα γίνεται. Είναι μια διαδικασία για την οποία δεν υπάρχει πρόθεση κάποιων ιστοχώρων, απλά είναι ένα γρανάζι της μηχανής η οποία οδηγεί στο φακέλωμα. Και φυσικά για να ισχύσει ο όρος "συγκατάθεση" ή "συναίνεση" πρέπει να υπάρχει 100% ενημέρωση του υποκείμενου στην επεξεργασία χρήστη (Όλοι σας διαφωνείτε, δεν πειράζει). Αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος, αφού στην Ελλάδα δεν υπάρχει κράτος για να εφαρμόσει αυστηρά τον Κανονισμό.
Συζητάμε ελεύθερα την Ιστορία μας.Εθνικιστικά ψέματα (που βοηθούν μόνο σε εμφάνιση φιλόδοξων δικτατόρων μαθητών της Σ. Ευελπίδων & ανεμπόδιστες αποβάσεις Τούρκων στην Κύπρο) θα τα απορρίψουμε!
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

hellegennes έγραψε: 25 Ιουν 2018, 12:10 Ναι, αλλά έτσι θα αφορούσε τις ιδιοκτησίες πολλών ατόμων/εταιρειών. Αν είχε ο Σπύρος 500 αυτοκίνητα σε διάφορα μέρη θα ήταν καλύτερη η αντιστοιχία.
Ρε συ, αν ήταν έτσι θα είχαμε κρατικοποιήσει τον Σπύρο. :P
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Spiros252
Διαχειριστής
Phorum.gr user: Spiros252

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 »

Πολιτική Απορρήτου έγραψε:Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία για εσάς είναι αυτή που εσείς αποφασίζετε να δημοσιεύσετε στο Phorum.com.gr, γνωρίζοντας όμως ότι είναι "δημόσια διαθέσιμη", καθώς θα έχει ευρετηριαστεί από μηχανές αναζήτησης καθώς και άλλους ιστότοπους αρχειοθέτησης. Συστήνουμε να μην δημοσιεύετε προσωπικά σας δεδομένα όπως ονοματεπώνυμο, τηλεφωνικούς αριθμούς, e-mail, διεύθυνση κατοικίας ή εργασίας, και γενικώς οτιδήποτε είναι δυνατόν να σας ταυτοποιήσει ως φυσικό πρόσωπο.

Πολιτική Απορρήτου
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking
Άβαταρ μέλους
hellegennes

ΓΑΛΗ έγραψε: 25 Ιουν 2018, 12:18
hellegennes έγραψε: 25 Ιουν 2018, 12:10 Ναι, αλλά έτσι θα αφορούσε τις ιδιοκτησίες πολλών ατόμων/εταιρειών. Αν είχε ο Σπύρος 500 αυτοκίνητα σε διάφορα μέρη θα ήταν καλύτερη η αντιστοιχία.
Ρε συ, αν ήταν έτσι θα είχαμε κρατικοποιήσει τον Σπύρο. :P
:smt005:
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Spiros252 έγραψε: 25 Ιουν 2018, 12:32
Πολιτική Απορρήτου έγραψε:...καθώς θα έχει ευρετηριαστεί...
Ο ευρετηριασμός δεν με ανησυχεί. Με τον ακρωτηριασμό έχω μια φοβία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

NikosVy έγραψε: 25 Ιουν 2018, 12:16 Το κάθε Φόρουμ, χωρίς πρόθεση εκ μέρους των διαχειριστών, δημιουργεί λέξεις κλειδιά, με τα οποία το κείμενο που γράφει ο επίμονος, ξεροκέφαλος, ανίδεος χρήστης (που μάλιστα επιμένει "δεν με πειράζει, θέλω να εκτίθεμαι στον κόσμο") κάνει κάποιες πράξεις οι οποίες υποβάλλονται μηχανικά σε επεξεργασία και οι οποίες εντάσσονται στη λογική της "Βελτιστοποίησης Μηχανών Αναζήτησης" (Search Engine Optimization) για να παίρνουν κατάταξη επισκεψιμότητας στη Google Search.
Αν και αυτό που λες δεν ισχύει όπως το αντιλαμβάνεσαι, σε κάθε περίπτωση η επεξεργασία τέτοιου είδους δεν περιλαμβάνει τα προσωπικά δεδομένα ως τέτοια, μολονότι το περιεχόμενο του φόρουμ μπορεί να περιέχει και προσωπικά δεδομένα ανάμεσα στα εκατομμύρια άλλα δεδομένα που το απαρτίζουν. Το φόρουμ φιλοδοξεί να μπει πάνω-πάνω στα αποτελέσματα όταν ψάχνεις για οτιδήποτε, όχι όταν ψάχνεις για προσωπικά δεδομένα των χρηστών του.

Αν τραβήξω φωτογραφία μιας ομάδας υπαίθριων χορευτών και πίσω στην άκρη δεξιά κάθεται μια κοπέλα που η μπλούζα της λέει με μικρά γράμματα "είμαι η Μαρία Γεωργίου 23 ετών από το Καλαμάκι και είμαι αφισεξουαλικιά οπαδός του Δία" με αποτέλεσμα αυτά τα προσωπικά δεδομένα να αποτυπωθούν στη φωτογραφία μου, αυτό δε με καθιστά υπεύθυνο επεξεργασίας γιατί η δουλειά μου ήταν να τραβήξω τους χορευτές όχι να μαζέψω προσωπικά δεδομένα από τις μπλούζες όσων είναι τριγύρω.

Δε λέω ότι η Μαρία δεν έχει κάποια δικαιώματα (π.χ. να απαιτήσει να μπει μωσαϊκό στη φάτσα ή τη μπλούζα της εφόσον δημοσιευτεί η φωτογραφία), λέω απλώς ότι εγώ δεν έχω τις υποχρεώσεις του υπεύθυνου επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων γιατί ΔΕΝ πραγματοποιώ επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, πραγματοποιώ φωτογραφήσεις δημόσιων δρώμενων. Επίσης αδυνατίζει λιγάκι το επιχείρημά της ότι είναι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα εφόσον κυκλοφόραγε για μέρες σε πολυσύχναστα μέρη με αυτά τα δεδομένα φάτσα κάρτα να τα δουν 15.000 τυχαία άτομα.

Ο νόμος έχει πολύ συγκεκριμένο σκοπό, να εμποδίσει το εμπόριο προσωπικών δεδομένων, την ανταλλαγή τους για ψύλλου πήδημα, την εξαγωγή τους με νεφελώδεις όρους και γενικά την αντιμετώπισή τους με ελαφρύ τρόπο από όσους τα χρησιμοποιούν ως τέτοια. Δεν είναι το πνεύμα του να κυνηγήσει όλες τις συναλλαγές του κόσμου επειδή στα δύο άκρα οποιασδήποτε συναλλαγής έχεις 2 πρόσωπα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

foscilis έγραψε: 25 Ιουν 2018, 12:52
Αν τραβήξω φωτογραφία μιας ομάδας υπαίθριων χορευτών και πίσω στην άκρη δεξιά κάθεται μια κοπέλα που η μπλούζα της λέει με μικρά γράμματα "είμαι η Μαρία Γεωργίου 23 ετών από το Καλαμάκι και είμαι αφισεξουαλικιά οπαδός του Δία" με αποτέλεσμα αυτά τα προσωπικά δεδομένα να αποτυπωθούν στη φωτογραφία μου, αυτό δε με καθιστά υπεύθυνο επεξεργασίας γιατί η δουλειά μου ήταν να τραβήξω τους χορευτές όχι να μαζέψω προσωπικά δεδομένα από τις μπλούζες όσων είναι τριγύρω.
Είναι το κάτι που μένει... :smt035

...ή ξεφεύγει όταν ο ζαίος κοιμάται.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
NikosVy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από NikosVy »

foscilis έγραψε: 25 Ιουν 2018, 12:52 Αν τραβήξω φωτογραφία μιας ομάδας υπαίθριων χορευτών και πίσω στην άκρη δεξιά κάθεται μια κοπέλα που η μπλούζα της λέει με μικρά γράμματα "είμαι η Μαρία Γεωργίου 23 ετών από το Καλαμάκι και είμαι αφισεξουαλικιά οπαδός του Δία"
α) Θα έχει γράψει και στο Facebook "είμαι η Μαρία Γεωργίου"(Σε κάθε φράση της θα γεμίζει με Cookies και tracking files).

β) Θα έχει γράψει στο e-psychology "είμαι αμφισεξουαλικιά" (Σε κάθε φράση της θα γεμίζει με Cookies και tracking files).

γ) Θα έχει γράψει στο φόρουμ των οπαδών του Σώρρα "είμαι οπαδός του Δία" σε συνάρτηση με την Πυραμίδα του Άργους (Σε κάθε φράση της θα γεμίζει με Cookies και tracking files)..

δ) Θα έχει καταγραφεί από τη Google ότι έχει ψάξει σε Sex shops ότι μπορεί να ψάχνουν οι αμφισεξουσαλικοί (Σε κάθε φράση της θα γεμίζει με Cookies και tracking files).

ε) Θα έχει επιτεθεί στο Φόρουμ κομ τζιάρ εναντίον όσων γράφουν σεντόνια και διαφοροποιούνται σε σχέση με εκείνους που θέλουν να γράφουν μόνο σύντομες ατάκες και βρισιές (Σε κάθε φράση της θα γεμίζει με Cookies και tracking files).
foscilis έγραψε: 25 Ιουν 2018, 12:52 με αποτέλεσμα αυτά τα προσωπικά δεδομένα να αποτυπωθούν στη φωτογραφία μου, αυτό δε με καθιστά υπεύθυνο επεξεργασίας
Εσένα όχι. Άλλον.
foscilis έγραψε: 25 Ιουν 2018, 12:52 Ο νόμος έχει πολύ συγκεκριμένο σκοπό, να εμποδίσει το εμπόριο προσωπικών δεδομένων, την ανταλλαγή τους για ψύλλου πήδημα, την εξαγωγή τους με νεφελώδεις όρους και γενικά την αντιμετώπισή τους με ελαφρύ τρόπο από όσους τα χρησιμοποιούν ως τέτοια. Δεν είναι το πνεύμα του να κυνηγήσει όλες τις συναλλαγές του κόσμου επειδή στα δύο άκρα οποιασδήποτε συναλλαγής έχεις 2 πρόσωπα.
Αυτή είναι η άποψή σου. Όμως ο Δημιουργός του Facebook απολογήθηκε λέγοντας τελείως αντίθετα πράγματα.
Συζητάμε ελεύθερα την Ιστορία μας.Εθνικιστικά ψέματα (που βοηθούν μόνο σε εμφάνιση φιλόδοξων δικτατόρων μαθητών της Σ. Ευελπίδων & ανεμπόδιστες αποβάσεις Τούρκων στην Κύπρο) θα τα απορρίψουμε!
mec

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mec »

Αυτή τη στιγμή ασχολούμαι με το GDPR σε ένα φόρουμ που φτιάχνω. Έχω καταλήξει ότι πρέπει να προσθέσω ένα consent (με checkbox unchecked by default) περί του αν συμφωνούν για αποθήκευση και χρήση προσωπικών δεδομένων και μηνυμάτων. Και να διευκρινίσω, αν μοιράζομαι με τρίτους αυτές τις πληροφορίες.

Πιστεύω ότι δεν αρκεί να δώσεις οδηγίες, ωστε οι χρήστες να μην δίνουν στοιχεία που ταυτοποιούν πρόσωπα ή τους ίδιους γιατι δεν μπορείς να παρακολουθείς αν τις τηρήσουν. Εξάλλου πώς μπορείς να απαγορεύσεις σε κάποιον να παρουσιάζεται με το όνομά του;

Δεν έχω κατασταλάξει αν πρέπει να μπορούν να κατεβάζουν τα μυνήματά τους.
Spiros252
Διαχειριστής

Ποια μηνύματά τους;
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking
mec

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mec »

Spiros252 έγραψε: 17 Ιούλ 2018, 22:45 Ποια μηνύματά τους;
Έχεις δίκιο δεν το προσδιόρισα, είμαι και λίγο ζαλισμένος από την όλη φάση. Εννοώ όλο το υλικό που δεν συμπεριλαμβάνεται στα προσωπικά δεδομένα (προφίλ), δηλαδή ό,τι θα ποστάρουν (ποστς φόρουμ).

Εκτός αυτών είναι και τα προσωπικά μυνήματα, τα οποία μπορεί μεν να μην είναι δημόσια, αλλά προφανώς είναι στοκαρισμένα στη βάση δεδομένων και άρα λογοδοτούμε και για αυτά.
Spiros252
Διαχειριστής

Από όσο έψαξα, όχι. Δεν θεωρούνται προσωπικά δεδομένα. Εκτός φυσικά αν περιέχουν τέτοια. Ούτε τα ΠΜ θεωρούνται γενικώς αν και εγώ τα θεωρώ εδώ στους κανόνες για ευνόητους λόγους. Είναι όμως διαχειρισιμα απευθείας από τα μέλη, δεν υπόκεινται σε επεξεργασία και μπορούν να διαγραφούν από τα ίδια τα μέλη.
.
Stephen Hawking
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Phorum.com.gr - Διαδικτυακή κοινότητα”