Σενέκας έγραψε: 27 Νοέμ 2020, 18:50
Τίτλος. Το νήμα φυσικά αφορά όσους κάνουν ενεργή αντίσταση, αλλά και όσοι τη δέχονται παθητικά, είναι καλοδεχούμενοι να μοιραστούν την εμπειρία τους
Αν σαν ενεργή αντίσταση εννοείς και την ψυχική προεργασία γι' αυτά που θα ακολουθήσουν,τότε είμαι πολύ ενεργός : πρώτο βήμα είναι ότι έχω αποδεχτεί πως κάποια στιγμή,θα πρέπει να αποχωριστώ από όλα τα πρόσωπα και τα πράγματα αλλά και τις καθημερινές συνήθειες που αγαπάω,γιατί προφανώς θα με έχουν έγκλειστο σε κάποιο μέρος τύπου Γκουαντανάμο,επειδή δεν θα έχω εμβολιαστεί.Βέβαια,αυτό δεν θα έρθει άμα τη εμφανίσει του εμβολίου,αλλά σταδιακά και όσο περνάει ο καιρός,τα μέτρα για τους μη-εμβολιασθέντες θα γίνονται όλο και πιο σκληρά,με αποτέλεσμα σε κάποια φάση να μας φέρουν προ του "ερωτήματος" "τελικά,θα εμβολιαστείς,ή θα συνεχίσεις το υπόλοιπο της ζωής σου σε αυτό το στρατόπεδο συγκέντρωσης ;".
Για την στιγμή αυτή,προετοιμάζομαι ψυχικά και ήδη έχω κοινοποιήσει την απόφασή μου στους οικείους μου.
Για τον λόγο αυτό επίσης έχω αποδεχτεί ότι η μόνη Αλήθεια είναι ο Ιησούς Χριστός,οπότε η "αντίστασή" μου έχει και πνευματικό χαρακτήρα.Όχι ότι είμαι κανένας ενεργός Χριστιανός,κάθε άλλο,όμως,γνωρίζω πως εκεί είναι η Λύση και δεν υπάρχει λόγος να ασπαστώ ο,τιδήποτε άλλο μου πασσάρουν σαν νέα αλήθεια.Αν φτάσει η στιγμή να πρέπει να "ομολογήσω" κιόλας,τότε εκεί θα φανεί αν τα πιστεύω πραγματικά αυτά ή όχι.
Σε πρακτικό επίπεδο,δεν μπορώ να κάνω και πολλά ως μέλος αυτής της κοινωνίας.Πραγματικά έχω απογοητευτεί από την παθητικότητα της πλειοψηφίας,την σιωπηλή αποδοχή όλων των μέτρων χωρίς κάποιο ουσιαστικό αντίλογο από μέρους των πολιτών,από την πλάνη στην οποία βρίσκονται οι πολλοί ότι όλα αυτά κάποια στιγμή θα τα θυμόμαστε και θα γελάμε.Nope,είναι η αρχή μίας κυριολεκτικά νέας πραγματικότητας ή κανονικότητας,όπως συνηθίζουν να λένε οι γνωστοί ηλίθιοι δημοσιογράφοι,η οποία όλο και θα δυσκολεύει τη ζωή μας (με τον μανδύα της διευκόλυνσης μάλιστα) και όλο και περισσότερο θα μας απομονώνει από τους υπόλοιπους.Η μάσκα είναι απλά το πρώτο βήμα για μία απρόσωπη κοινωνία..Οπότε,δεν μπορώ να αντισταθώ ουσιαστικά σε κάτι,θα γίνω ο γραφικός του χωριού.Ακόμη και μέσα στον ευρύτερο οικογενειακό και φιλικό μου κύκλο,ελάχιστοι είναι αυτοί με τους οποίους μπορώ να ξεκινήσω συζήτηση περί αυτών των θεμάτων από τελείως διαφορετική αφετηρία.
Δεν το παίζω έξυπνος.Αλλά δόξα τω Θεώ που δεν πιστεύω σε πολιτικές και λοιπές αηδίες.
Όλα είναι ένα ψέμμα.