!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Μαμάδες ενάντια στην υποχρεωτική συνεπιμέλεια: Το δημοψήφισμα που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης
Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης

Re: Μαμάδες ενάντια στην υποχρεωτική συνεπιμέλεια: Το δημοψήφισμα που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης »

Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Εγώ μετά το διαζύγιο δεν ασχολήθηκα ποτέ με τα παιδιά μου. Η μαμά τους τα μεγαλώνει μια χαρά υποθέτω. Γιατί να αναμιχθώ; Δεν υπάρχει λόγος άλλος εκτός από έναν λανθάνων εγωισμό. Κι εγώ είμαι πολλά πράγμνατα αλλά εγωιστής ποτέ. Ανάθεμα στους πατεράδες που βλέπουν τα παιδιά τους σαν προέκταση του εαυτού τους και τρόπο εκβιασμού. Η μόνη προέκταση του άντρα είναι το πέος του.
Μπορώ εγώ να μεγαλώσω τα παιδιά μου; Μπορεί οποιοσδήποτε μπαμπάς; Όχι φυσικά. Αυτά είναι γυναικεία πράματα. Τα βλέπω μια φορά στις 15 και να πω την αλήθεια βαριέμαι και λίγο γιατί τι συζήτηση να κάνεις με τα μικρά. Είναι κατωτέρου επιπέδου. Η γυναίκα από την άλλη έχει υπομονή, στοργή, αγάπη. Κάτι που λείπει από τους μπαμπάδες αφού οι μπαμπάδες είναι προγραμματισμένοι από τα παλαιολιθικά χρόνια να κυνηγούν και να φέρνουν το μπέηκον και τα αυγά πτεροδάκτυλων. Όχι να μεγαλώνουν μούλικα.
Όπως και να 'χει, με τη νέα γυναίκα μου θα κάνω κι άλλα παιδιά. Όσα παιδιά θέλω. Μπορεί να ασχοληθώ με τα καινούργια.
Άβαταρ μέλους
John Brown Gun Club

Re: Μαμάδες ενάντια στην υποχρεωτική συνεπιμέλεια: Το δημοψήφισμα που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από John Brown Gun Club »

μπέηκον και τα αυγά πτεροδάκτυλων

θενκ γιου :smt038
wooded glade έγραψε: Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 27 Νοέμ 2020, 11:35 Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Εγώ μετά το διαζύγιο δεν ασχολήθηκα ποτέ με τα παιδιά μου. Η μαμά τους τα μεγαλώνει μια χαρά υποθέτω. Γιατί να αναμιχθώ; Δεν υπάρχει λόγος άλλος εκτός από έναν λανθάνων εγωισμό. Κι εγώ είμαι πολλά πράγμνατα αλλά εγωιστής ποτέ. Ανάθεμα στους πατεράδες που βλέπουν τα παιδιά τους σαν προέκταση του εαυτού τους και τρόπο εκβιασμού. Η μόνη προέκταση του άντρα είναι το πέος του.
Μπορώ εγώ να μεγαλώσω τα παιδιά μου; Μπορεί οποιοσδήποτε μπαμπάς; Όχι φυσικά. Αυτά είναι γυναικεία πράματα. Τα βλέπω μια φορά στις 15 και να πω την αλήθεια βαριέμαι και λίγο γιατί τι συζήτηση να κάνεις με τα μικρά. Είναι κατωτέρου επιπέδου. Η γυναίκα από την άλλη έχει υπομονή, στοργή, αγάπη. Κάτι που λείπει από τους μπαμπάδες αφού οι μπαμπάδες είναι προγραμματισμένοι από τα παλαιολιθικά χρόνια να κυνηγούν και να φέρνουν το μπέηκον και τα αυγά πτεροδάκτυλων. Όχι να μεγαλώνουν μούλικα.
Όπως και να 'χει, με τη νέα γυναίκα μου θα κάνω κι άλλα παιδιά. Όσα παιδιά θέλω. Μπορεί να ασχοληθώ με τα καινούργια.
Δεν είναι όλοι σαν εσένα. Εσύ απέχεις από επιλογή. Αλλοι απέχουν γιατί τους έχουν υποχρεώσει τα δικαστήρια και έχουν πάθει ψυχολογικά.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
Paris
Phorum.gr user: ΜΕΓΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Paris »

Δεν έχουν καμία σημασία τα τρολλαρίσματα και οι ιστορίες .
Το υπάρχων καθεστώς είναι απαράδεκτο καταστρατηγεί τις αρχές της ισότητας , αποδίδει απόλυτη ισχύ στον ένα γονέα και δημιουργεί τεράστια κοινωνικά προβλήματα.
ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ
Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης
Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης »

AlienWay έγραψε: 27 Νοέμ 2020, 11:39
Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 27 Νοέμ 2020, 11:35 Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Εγώ μετά το διαζύγιο δεν ασχολήθηκα ποτέ με τα παιδιά μου. Η μαμά τους τα μεγαλώνει μια χαρά υποθέτω. Γιατί να αναμιχθώ; Δεν υπάρχει λόγος άλλος εκτός από έναν λανθάνων εγωισμό. Κι εγώ είμαι πολλά πράγμνατα αλλά εγωιστής ποτέ. Ανάθεμα στους πατεράδες που βλέπουν τα παιδιά τους σαν προέκταση του εαυτού τους και τρόπο εκβιασμού. Η μόνη προέκταση του άντρα είναι το πέος του.
Δεν είναι όλοι σαν εσένα. Εσύ απέχεις από επιλογή. Αλλοι απέχουν γιατί τους έχουν υποχρεώσει τα δικαστήρια και έχουν πάθει ψυχολογικά.
Τα ψυχολογικά που έχουν πάθει έχουν να κάνουν με την εχθρότητα που αισθάνονται για την πρώην γυναίκα τους. Χρησιμοποιούν τα παιδιά σαν όργανα εκδίκησης. Στην πραγματικότητα γνωρίζουν ότι τα παιδιά πρέπει να μεγαλώσουν με τη μαμά τους.
Άβαταρ μέλους
klg
Phorum.gr user: klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg »

John Brown Gun Club έγραψε: 27 Νοέμ 2020, 11:26
«Παρακαλώ, κατά την άφιξή σας το παιδί βρισκόταν στον χώρο, έτσι; Το καταγράψατε;» ακούω την Χριστίνα Σ. να λέει μέσα από το τηλέφωνο, σε αστυνομικό που βρέθηκε στο σπίτι της. Είναι μία από τις πολλές φορές που έχει αναγκαστεί να καλέσει την αστυνομία, για να καταγραφεί ότι ο πρώην σύζυγός της δεν ήρθε να δει το παιδί. Παρόλα αυτά, η ίδια έχει δεχτεί πληθώρα μηνύσεων για δικαστικές παραβιάσεις από τον σύζυγό της, όμως όπως μας περιγράφει, η κατάσταση είναι πολύ πιο περίπλοκη.

«Υπάρχουν γυναίκες που τις παίρνουν ξυπόλητες στο τμήμα, για δικαστική παραβίαση. Και συνήθως, ξέρετε τι συμβαίνει; Δεν μπορούν να πείσουν το παιδί να δει τον πατέρα».

Η Χριστίνα Σ. έχει κακοποιηθεί σωματικά από τον πρώην συζυγό της. Αδυνατούσε να τον χωρίσει διότι την εκβίαζε με διάφορους τρόπους. Τελικά, κατόρθωσε να πάρει διαζύγιο. Μέχρι τότε, ο ίδιος δεν είχε χτυπήσει το παιδί τους. Το δικαστήριο τής ανέθεσε την αποκλειστική επιμέλεια, αλλά η ίδια ενθάρρυνε πολύ την επικοινωνία μεταξύ πατέρα και παιδιού. Ο πατέρας, όμως, άρχισε να κακοποιεί το παιδί σωματικά, όταν άρχισε να το βλέπει μόνος του. Όταν χωρίσανε, το παιδί ήταν ενάμιση ετών.

Υπήρξε φορά που με κάλεσε στο τηλέφωνο, για να ακούω το παιδί να κλαίει από μέσα και μου είπε, «Διαζύγιο δεν ήθελες; Άκου τον τώρα».

«Στην αρχή πήγαινα μαζί του για να τους φτιάξω τη σχέση. Αργότερα το έπαιρνε μόνο του. Στα δυόμιση έτη, αρχίζει και μου το φέρνει με σημάδια. Το παιδί είχε αλλοπρόσαλη συμπεριφορά, κάθε φορά που ήταν να το πάρει, δεν ήθελε να πάει, χτυπούσε το κεφάλι του στον τοίχο».

Κάποια στιγμή όμως όταν το παιδί επέστρεψε με πρησμένο χείλος, η ίδια ήταν σίγουρη πια πως το είχε χτυπήσει. Πήγε στο αστυνομικό τμήμα, όμως λόγω γιορτών δεν μπόρεσε να το κοιτάξει ιατροδικαστής. Μετά από τέσσερια ημέρες, όταν κατάφερε να επισκεφτεί ιατροδικαστή, ο ίδιος της είπε ότι αν το παιδί δεν έχει έρθει με σοβαρά τραύματα δεν μπορεί να κάνει κάτι.

Η ίδια κατέθεσε μήνυση για κακοποίηση, αλλά ο πατέρας αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών και συνεχίζει να βλέπει το παιδί. «Υπήρξε φορά που με κάλεσε στο τηλέφωνο, για να ακούω το παιδί να κλαίει από μέσα και μου είπε, «Διαζύγιο δεν ήθελες; Άκου τον τώρα».
η συνεχεια
https://www.vice.com/el/article/k7aann/ ... leia-h-oxi
Σωστά, το hearsay κάποιου ανθρώπου δικαιολογεί απόλυτα να αποκλείσεις μια ολόκληρη ομάδα γονέων από το δικαιώμά τους να είναι κομμάτι της ζωής των παιδιών τους. Εγώ έχω δύο πολύ κοντινούς φίλους που έχουν χωρίσει από τις συζύγους τους, χωρίς να υπάρχει καμια βία οποιασδήποτε φύσεως, πιο πολύ midlife crisis της μαμάς ήταν ο λόγος και στις δύο περιπτώσεις. Εκεί τι έχουν να πουν οι μαμάδες του ιντερνετ;
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.
Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

Δεν ειμαστε ολοι γαιδουρια
Άβαταρ μέλους
John Brown Gun Club

klg έγραψε: 27 Νοέμ 2020, 11:56
John Brown Gun Club έγραψε: 27 Νοέμ 2020, 11:26
«Παρακαλώ, κατά την άφιξή σας το παιδί βρισκόταν στον χώρο, έτσι; Το καταγράψατε;» ακούω την Χριστίνα Σ. να λέει μέσα από το τηλέφωνο, σε αστυνομικό που βρέθηκε στο σπίτι της. Είναι μία από τις πολλές φορές που έχει αναγκαστεί να καλέσει την αστυνομία, για να καταγραφεί ότι ο πρώην σύζυγός της δεν ήρθε να δει το παιδί. Παρόλα αυτά, η ίδια έχει δεχτεί πληθώρα μηνύσεων για δικαστικές παραβιάσεις από τον σύζυγό της, όμως όπως μας περιγράφει, η κατάσταση είναι πολύ πιο περίπλοκη.

«Υπάρχουν γυναίκες που τις παίρνουν ξυπόλητες στο τμήμα, για δικαστική παραβίαση. Και συνήθως, ξέρετε τι συμβαίνει; Δεν μπορούν να πείσουν το παιδί να δει τον πατέρα».

Η Χριστίνα Σ. έχει κακοποιηθεί σωματικά από τον πρώην συζυγό της. Αδυνατούσε να τον χωρίσει διότι την εκβίαζε με διάφορους τρόπους. Τελικά, κατόρθωσε να πάρει διαζύγιο. Μέχρι τότε, ο ίδιος δεν είχε χτυπήσει το παιδί τους. Το δικαστήριο τής ανέθεσε την αποκλειστική επιμέλεια, αλλά η ίδια ενθάρρυνε πολύ την επικοινωνία μεταξύ πατέρα και παιδιού. Ο πατέρας, όμως, άρχισε να κακοποιεί το παιδί σωματικά, όταν άρχισε να το βλέπει μόνος του. Όταν χωρίσανε, το παιδί ήταν ενάμιση ετών.

Υπήρξε φορά που με κάλεσε στο τηλέφωνο, για να ακούω το παιδί να κλαίει από μέσα και μου είπε, «Διαζύγιο δεν ήθελες; Άκου τον τώρα».

«Στην αρχή πήγαινα μαζί του για να τους φτιάξω τη σχέση. Αργότερα το έπαιρνε μόνο του. Στα δυόμιση έτη, αρχίζει και μου το φέρνει με σημάδια. Το παιδί είχε αλλοπρόσαλη συμπεριφορά, κάθε φορά που ήταν να το πάρει, δεν ήθελε να πάει, χτυπούσε το κεφάλι του στον τοίχο».

Κάποια στιγμή όμως όταν το παιδί επέστρεψε με πρησμένο χείλος, η ίδια ήταν σίγουρη πια πως το είχε χτυπήσει. Πήγε στο αστυνομικό τμήμα, όμως λόγω γιορτών δεν μπόρεσε να το κοιτάξει ιατροδικαστής. Μετά από τέσσερια ημέρες, όταν κατάφερε να επισκεφτεί ιατροδικαστή, ο ίδιος της είπε ότι αν το παιδί δεν έχει έρθει με σοβαρά τραύματα δεν μπορεί να κάνει κάτι.

Η ίδια κατέθεσε μήνυση για κακοποίηση, αλλά ο πατέρας αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών και συνεχίζει να βλέπει το παιδί. «Υπήρξε φορά που με κάλεσε στο τηλέφωνο, για να ακούω το παιδί να κλαίει από μέσα και μου είπε, «Διαζύγιο δεν ήθελες; Άκου τον τώρα».
η συνεχεια
https://www.vice.com/el/article/k7aann/ ... leia-h-oxi
Σωστά, το hearsay κάποιου ανθρώπου δικαιολογεί απόλυτα να αποκλείσεις μια ολόκληρη ομάδα γονέων από το δικαιώμά τους να είναι κομμάτι της ζωής των παιδιών τους. Εγώ έχω δύο πολύ κοντινούς φίλους που έχουν χωρίσει από τις συζύγους τους, χωρίς να υπάρχει καμια βία οποιασδήποτε φύσεως, πιο πολύ midlife crisis της μαμάς ήταν ο λόγος και στις δύο περιπτώσεις. Εκεί τι έχουν να πουν οι μαμάδες του ιντερνετ;
στο λινκ υπαρχει το υπολοιπο κειμενο, που παρουσιαζει και τις δυο οπτικες γυρω απο την υποχρεωτικη συνεπιμελεια. Υπαρχουν και αλλες διαφορετικες μαρτυριες.
wooded glade έγραψε: Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.
likosmokeses

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από likosmokeses »

Όπως λέει και το άλλο νήμα, όλα αυτά θα είχαν αποφευχθεί εάν οι διαζευγμένοι άντρες έβλεπαν πορνό (πρίν παντρευτούν). :lol:
Άβαταρ μέλους
John Brown Gun Club

Ανακριβείς οι “μελέτες”, για την δήθεν μεγάλη επιτυχία της συνεπιμέλειας τέκνων, λένε καθηγητές πανεπιστημίου

Το δείγμα των γονέων που χρησιμοποιείται έχει κατά πρώτον επιλέξει να μπει σε καθεστώς φυσικής συνεπιμέλειας από μόνο του και όχι υποχρεωτικά διά νόμου και ως εκ τούτου οι σχέσεις μεταξύ των δύο γονέων είναι καλές και κατά δεύτερον έχει καταφέρει να διατηρήσει το καθεστώς φυσικής συνεπιμέλειας κάτι που επίσης είναι πολύ δύσκολο, άρα οι γονείς έχουν καταφέρει να διατηρήσουν μια σταθερή συνεργασία

Το δείγμα που χρησιμοποιείται περιλαμβάνει οικογένειες που αποτελούν εξαίρεση του κανόνα καθώς η πραγματικότητα είναι ότι τα ζευγάρια που χωρίζουν στις περισσότερες περιπτώσεις είτε δεν έχουν καλές σχέσεις και δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους (γι΄αυτόν το λόγο άλλωστε χώρισαν), είτε έχουν απόλυτα εχθρικές σχέσεις και βρίσκονται σε άγριες δικαστικές διαμάχες.

Με δυο κουβέντες, η συνεπιμέλεια λειτουργεί εκεί που την θέλουν και οι δύο δηλαδή σε ένα ποσοστό πολύ κάτω του 10%.

Όπως έχουν δείξει άλλες μελέτες (π.χ. καθηγητής Emery), στα διαζύγια που είναι συγκρουσιακά, δηλαδή στο άνω του 90% των διαζυγίων, η συνεπιμέλεια είναι καταστροφική.

https://www.el.gr/nea-taxh-2/anakriveis ... -dithen-e/
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Έχουν δίκιο ότι πρέπει να υπάρξει νομική πρόβλεψη ώστε η υποχρεωτική συνεπιμέλεια να μην ισχύει αν αιτία για το διαζύγιο είναι η ενδοοικογενειακή βία. Βασικά δε νομίζω να πολυισχύει έτσι κι αλλιώς, συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις το δικαστήριο βγάζει διαταγή να μην πλησιάζει ο τύπος γυναίκα και παιδιά (ανεξάρτητα από το διαζύγιο), όχι να μένουν και υποχρεωτικά μαζί του. Ούτε ξέρω στις άλλες χώρες που ισχύει η υποχρεωτική συνεπιμέλεια (π.χ. Δανία) αυτό να σημαίνει ότι παραδίδονται παιδιά σε κάποιον που τα κοπανάει.

Έχουν φυσικά άδικο όταν λένε ότι η υποχρεωτική συνεπιμέλεια είναι αίτημα των κακοποιητών και όλοι οι άλλοι είναι ικανοποιημένοι με το τωρινό καθεστώς.
Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

foscilis έγραψε: 27 Νοέμ 2020, 12:16 Έχουν δίκιο ότι πρέπει να υπάρξει νομική πρόβλεψη ώστε η υποχρεωτική συνεπιμέλεια να μην ισχύει αν αιτία για το διαζύγιο είναι η ενδοοικογενειακή βία. Βασικά δε νομίζω να πολυισχύει έτσι κι αλλιώς, συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις το δικαστήριο βγάζει διαταγή να μην πλησιάζει ο τύπος γυναίκα και παιδιά (ανεξάρτητα από το διαζύγιο), όχι να μένουν και υποχρεωτικά μαζί του. Ούτε ξέρω στις άλλες χώρες που ισχύει η υποχρεωτική συνεπιμέλεια (π.χ. Δανία) αυτό να σημαίνει ότι παραδίδονται παιδιά σε κάποιον που τα κοπανάει.

Έχουν φυσικά άδικο όταν λένε ότι η υποχρεωτική συνεπιμέλεια είναι αίτημα των κακοποιητών και όλοι οι άλλοι είναι ικανοποιημένοι με το τωρινό καθεστώς.
Η υστερια της μανας λογιζεται ως οικογενειακη βια?
Άβαταρ μέλους
AlienWay

Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 27 Νοέμ 2020, 11:51
AlienWay έγραψε: 27 Νοέμ 2020, 11:39
Τα ψυχολογικά που έχουν πάθει έχουν να κάνουν με την εχθρότητα που αισθάνονται για την πρώην γυναίκα τους. Χρησιμοποιούν τα παιδιά σαν όργανα εκδίκησης. Στην πραγματικότητα γνωρίζουν ότι τα παιδιά πρέπει να μεγαλώσουν με τη μαμά τους.
Η συνεπιμέλεια λέει ότι τα παιδιά πρέπει να ξοδεύουν ίσο χρόνο με τους δύο γονείς. Δεν λέει ότι πρέπει να τα αρπάξουν από τη μαμά τους.

Χρισημοποιούνται σαν όργανα εκδίκησης, αλλά όχι από αυτούς που νομίζεις.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

AlienWay έγραψε: 27 Νοέμ 2020, 10:15 Ο θεσμός της συνεπιμέλειας οφείλει να λειτουργεί υπέρ των συμφερόντων-αναγκών και επιθυμιών κάθε παιδιού και κάθε μητέρας.
Για χοντρό φτυσίδι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
AlienWay

hellegennes έγραψε: 27 Νοέμ 2020, 12:20
AlienWay έγραψε: 27 Νοέμ 2020, 10:15 Ο θεσμός της συνεπιμέλειας οφείλει να λειτουργεί υπέρ των συμφερόντων-αναγκών και επιθυμιών κάθε παιδιού και κάθε μητέρας.
Για χοντρό φτυσίδι.
Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν το λέω εγώ αυτό, αλλά το κείμενο των μαμάδων που παρέθεσα :smt005:
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”