Daje έγραψε: 25 Νοέμ 2020, 22:32
Τι τρελα κυκλοφορει ΘΕΕ μου σ’αυτον τον κοσμο.
Υπαρχει κοσμος που συγκρινει Μαραντονα με Ζινταν.
Σαν να συγκρινεις Δομαζο με Φορτουνη.
Αβυσσος η ψυχη του ανθρωπου!
Σε έχει παρασύρει το συναίσθημα και ψιλο-υπερβάλλεις σε όλο το νήμα.
Λοιπόν,μαζί σου,σαν ηγέτης μέσα στο γήπεδο σε συνδυασμό με την απίστευτη τεχνική του,υπήρξε ο Νο 1.
Κανείς άλλος δεν έχει πάρει ΠΚ με τέτοιο ηγετικό τρόπο,κανείς.
Τεχνικά μιλώντας όμως,μπορώ με σιγουριά να πω ότι ο Ροναλντίνιο ήταν ακόμη πιο μπροστά.Νομίζω πως είναι ο τελειότερος τεχνικά παίκτης που έχει περάσει.
Αλλά,δεν ήταν ηγέτης !
Επίσης ο Ντένις Μπέργκ-καμπ,ο Ολλανδός.Τεχνικά δεν υστερούσε σχεδόν σε τίποτα από τον Μαραντόνα,πέρα από τα long runs, που για τον κοντό ήταν παιχνιδάκι λόγω σωματότυπου και ύψους.Σε όλα τα υπόλοιπα,μιλάμε για δύο ποδοσφαιρικές ιδιοφυίες,καθεμιά με το δικό της στυλ.
Ο δικός μου Αιώνιος Αγαπημένος,ο Ζίκο.Πιστεύω πως είναι ο καλλίτερος ποδοσφαιριστής και ο πιο αδικημένος παίκτης εθνικής ομάδας που έχει υπάρξει.Απίστευτη τεχνική,ίσως ο πρώτος πραγματικά μοντέρνος ποδοσφαιριστής.
Αλλά,είπαμε,ο Μαραντόνα στα ντουζένια του ήταν ΚΑΙ ηγέτης και αυτό δημιούργησε τον πιο εκρηκτικό συνδυασμό που έχουμε δει σε παίχτη παγκοσμίως.
Το Μουντιάλ του '82 θα μου μείνει αιώνια χαραγμένο στη μνήμη λόγω της Βραζιλίας και αυτό του '86 πάλι λόγω της Βραζιλίας αλλά κυρίως,εννοείται,λόγω του Ντιέγκο Μαραντόνα.
Ο απόλυτος Σταρ.