Ειρήνη και σταθερότητα, όμως, δεν υπάρχουν εάν δεν τις έχεις υποστηρίξει, αλλά τις έχεις καταλύσει για τα υποτιθέμενα πρόσκαιρα συμφέροντα σου (εγώ επιμένω ότι για τις μάζες τουλάχιστον σήμερα δε μιλάμε ούτε για πρόσκαιρα συμφέροντα, αλλά για καθαρό μανιπουλαρισμα μέσω εθνικοθρησκευτικού μεγαλοιδεατισμου).ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 25 Νοέμ 2020, 16:55Η ειρήνη και η σταθερότητα είναι συμφέρον για τους νικητές και το κυρίαρχο σύστημα , όχι για τους υπόλοιπους οι οποίοι καταπιέζονται και υποφέρουνHighlander έγραψε: 25 Νοέμ 2020, 16:53Εσύ μιλάς για αποίκους σε χώρες με τεράστια τεχνολογική διαφορά που ήταν εύκολα εκμεταλλεύσιμες και για άρχοντες προ εκατονταετιών. Είσαι τελείως εκτός με δυο λόγια.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 25 Νοέμ 2020, 16:48
Στην ιστορία υπάρχουν παράδειγμα για το αντίθετο
Οι ...λευκοί αποικοι Ευρωπαίοι ήταν σε καλύτερη μοίρα από τους κατοίκους των περιοχών του τρίτου κόσμου όταν καταλάμβαναν τις περιοχές τους
Οι τουρκοι μωαμεθανοί ήταν σε καλύτερη μοίρα από τους υπόδουλους Ρωμιούς όταν η οθωμανική αυτοκρατορία καταλάμβανε τις περιοχές τους
Οι Ρωμαίοι πολίτες ήταν σε καλύτερη μοίρα όταν οι Ρωμαίοι καταλάμβαναν τις άλλες χώρες σε σχέση με τους κατοίκους των χωρών αυτών
Αν κερδίσει την νίκη ο δικός μου Άρχοντας θα βρίσκομαι σε καλύτερη μοίρα από τους υπηκόους του ηττημένου άρχοντα
Η Ευρώπη (και η "προϊστορία της με τις αλληλοσφαγές και τον Α'-Β Παγκόσμιο Πόλεμο) έχει δείξει ότι η ειρήνη, η σταθερότητα και ο εξανθρωπισμός είναι το κοινό συμφέρον όλων πέρα από πιθανά πρόσκαιρα "συμφέροντα" που βρίσκονται όμως σε σαθρές βάσεις άμα ζεις σε μία ζούγκλα.
Τα συμφέροντα παντού υπήρχαν υπάρχουν και υα υπάρχουν είτε μιλάμε για την ζούγκλα είτε για τον πολιτισμένο κόσμο
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Διωγμό των χριστιανών ξεκίνησε ο Σύριζα !
- Highlander
Re: Διωγμό των χριστιανών ξεκίνησε ο Σύριζα !
kala nte mi klais. tha dosoume na fane ton Fili tote. esy ti glytosesΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 25 Νοέμ 2020, 16:49Παγκόσμια ειρήνη όπως λέμεYochanan έγραψε: 25 Νοέμ 2020, 16:44ΠΛΑΣ παγκόσμια ειρήνη και τέλος στην πείνα στην ΑφρικήHighlander έγραψε: 25 Νοέμ 2020, 16:43
ΑΝ πράγματι στους νομούς αυτούς υπήρχε πετρέλαιο, αμφιβάλλω για το εάν η ζωή του ψιλικατζή θα βελτιωθεί ιδιαίτερα με την κατάκτησή τους μετά ακόμη και από επιτυχή πόλεμο, αν έχει βομβαρδιστεί το κατάστημά του, έχει χάσει το χέρι του ή έχει χάσει συγγενείς του, έχουν ξοδευτεί τεράστια ποσά σε πολεμικά έξοδα και έχουν προκληθεί τεράστιες καταστροφές. Ειδικά αν το μεγαλύτερο μέρος του πετρελαίου το καρπωθούν κατά βάση συγκεκριμένα πρόσωπα, που είναι συνήθως και το πιθανότερο.
Μάλλον θα είχε βελτιωθεί περισσότερο, αν προσπαθούσε να διεκδικήσει μία περισσότερο δίκαια κοινωνική πολιτική, περισσότερο δημοκρατικούς θεσμούς και κυβέρνηση, μεγαλύτερη ισότητα, προστασία του περιβάλλοντος κλπ.
PAX ROMANA![]()
τώρα για το τέλος στην πεινα ..![]()
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
-
πατησιωτης
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Η γαλλική επανάσταση δημιούργησε αυτό που εσύ δεν θέλεις,δηλαδή το σύγχρονο εθνικισμό.Highlander έγραψε: 25 Νοέμ 2020, 16:32 Για τη Γαλλική Επανάσταση νομίζω ότι δε θα έπρεπε να υπάρχει καν συζήτηση για το πρόσημό της. Έφερε εκρηκτικές αλλαγές και βελτίωση της ζωής των απλών ανθρώπων.
Μέχρι τότε οι διάφοροι βασιλιάδες ΠΛΗΡΩΝΑΝ τους στρατιώτες τους ή απευθείας ή μέσω των ευγενών που τους στρατολογούσαν.Οι στρατοί δηλαδή ήσαν μισθοφορικοί και κανείς δεν πολεμούσε εάν δεν το ήθελε.
Η ιδέα ότι το κράτος έχει δικαίωμα να σε επιστρατεύσει και να πολεμήσεις μαζί με όλο τον πληθυσμό για τα συμφέροντά του που είναι και εθνικά συμφέροντα από τη γαλλική επανάσταση έρχεται.
- Highlander
Μα ξαναλέω ότι δεν υπάρχει ποτέ κάτι που να είναι το απόλυτα καλό ή που θα οδηγήσει σε μία ολική βελτίωση ή που όλα τα χαρακτηριστικά του θα είναι θετικά. Δεν υπάρχει ποτέ κάτι τέτοιο. Αλλά το κρίνουμε συνολικά και αξιολογούμε το πρόσημό του σε σχέση με τα δεδομένα της εποχής του, την προτέρα κατάσταση κλπ...πατησιωτης έγραψε: 25 Νοέμ 2020, 17:05Η γαλλική επανάσταση δημιούργησε αυτό που εσύ δεν θέλεις,δηλαδή το σύγχρονο εθνικισμό.Highlander έγραψε: 25 Νοέμ 2020, 16:32 Για τη Γαλλική Επανάσταση νομίζω ότι δε θα έπρεπε να υπάρχει καν συζήτηση για το πρόσημό της. Έφερε εκρηκτικές αλλαγές και βελτίωση της ζωής των απλών ανθρώπων.Μαζί του δημιούργησε και την υποχρεωτική θητεία και την ιδέα ότι ένας ψιλικατζής πρέπει να πηγαίνει στον πόλεμο κα να σκοτώνεται για το έθνος του.
Μέχρι τότε οι διάφοροι βασιλιάδες ΠΛΗΡΩΝΑΝ τους στρατιώτες τους ή απευθείας ή μέσω των ευγενών που τους στρατολογούσαν.Οι στρατοί δηλαδή ήσαν μισθοφορικοί και κανείς δεν πολεμούσε εάν δεν το ήθελε.
Η ιδέα ότι το κράτος έχει δικαίωμα να σε επιστρατεύσει και να πολεμήσεις μαζί με όλο τον πληθυσμό για τα συμφέροντά του που είναι και εθνικά συμφέροντα από τη γαλλική επανάσταση έρχεται.
ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑ-ΡΩΜΗ ΚΛΠπατησιωτης έγραψε: 25 Νοέμ 2020, 17:05Η γαλλική επανάσταση δημιούργησε αυτό που εσύ δεν θέλεις,δηλαδή το σύγχρονο εθνικισμό.Highlander έγραψε: 25 Νοέμ 2020, 16:32 Για τη Γαλλική Επανάσταση νομίζω ότι δε θα έπρεπε να υπάρχει καν συζήτηση για το πρόσημό της. Έφερε εκρηκτικές αλλαγές και βελτίωση της ζωής των απλών ανθρώπων.Μαζί του δημιούργησε και την υποχρεωτική θητεία και την ιδέα ότι ένας ψιλικατζής πρέπει να πηγαίνει στον πόλεμο κα να σκοτώνεται για το έθνος του.
ΕΙΣΑΙ βλακούλης τι να κάνουμε;Υδράργυρος έγραψε: 25 Νοέμ 2020, 14:40Λαθος τυπε. Καθε επιτευμα της ανθρωποτητας κατορθωθηκε οταν ο ανθρωπος επαψε να το αποδιδει σε θελημα θεου.
και απο ποτε ο ανθρωπος δεν πολέμαγε για την εστία ;nemo έγραψε: 25 Νοέμ 2020, 17:10ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑ-ΡΩΜΗ ΚΛΠπατησιωτης έγραψε: 25 Νοέμ 2020, 17:05Η γαλλική επανάσταση δημιούργησε αυτό που εσύ δεν θέλεις,δηλαδή το σύγχρονο εθνικισμό.Highlander έγραψε: 25 Νοέμ 2020, 16:32 Για τη Γαλλική Επανάσταση νομίζω ότι δε θα έπρεπε να υπάρχει καν συζήτηση για το πρόσημό της. Έφερε εκρηκτικές αλλαγές και βελτίωση της ζωής των απλών ανθρώπων.Μαζί του δημιούργησε και την υποχρεωτική θητεία και την ιδέα ότι ένας ψιλικατζής πρέπει να πηγαίνει στον πόλεμο κα να σκοτώνεται για το έθνος του.
- wooded glade
Εάν δεχτούμε ότι οι Χριστιανοί έχουν πειράξει κάποιους, σαν Χριστιανοί και όχι σαν Henry the eighth επειδή ήταν Χριστιανός ή σαν βασίλισσα Ισαβέλλα της Ισπανίας επειδή πολιόρκησε τους Άραβες στην Αραγονία, τα κουμούνια πόσους έχουν πειράξει ; Μέχρι και τις υπηρέτριες έπιαναν και τις εκτελούσαν αφού πρώτα τις παραμόρφωναν οικτρά.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
-
πατησιωτης
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Στις αρχαίες πόλεις η ιδιότητα του πολίτη - οπλίτη είχε απτά συγκεκριμένα συμφέροντα συνδεδεμένα μαζί της.Αυτοί που πολεμούσαν ήσαν το κράτος : άνδρες γαρ πόλις.Εάν έπεφτε η πόλη θα γίνονταν οι ίδιοι δούλοι.Ουδείς μπορούσε να αμφισβητήσει τη σύνδεση του ατομικού συμφέροντος με το πολιτειακό.Δεν χρειαζόταν ο σημερινός εθνικισμός για να διαμεσολαβήσει για να το καταλάβουν.nemo έγραψε: 25 Νοέμ 2020, 17:10ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑ-ΡΩΜΗ ΚΛΠπατησιωτης έγραψε: 25 Νοέμ 2020, 17:05Η γαλλική επανάσταση δημιούργησε αυτό που εσύ δεν θέλεις,δηλαδή το σύγχρονο εθνικισμό.Highlander έγραψε: 25 Νοέμ 2020, 16:32 Για τη Γαλλική Επανάσταση νομίζω ότι δε θα έπρεπε να υπάρχει καν συζήτηση για το πρόσημό της. Έφερε εκρηκτικές αλλαγές και βελτίωση της ζωής των απλών ανθρώπων.Μαζί του δημιούργησε και την υποχρεωτική θητεία και την ιδέα ότι ένας ψιλικατζής πρέπει να πηγαίνει στον πόλεμο κα να σκοτώνεται για το έθνος του.
Ο αντιεθνικισμός στη σημερινή εποχή επιτίθεται στον εθνικισμό στη βάση του ατομικού συμφέροντος λέγοντας ότι εσύ ο ψιλικατζής πας και σκοτώνεσαι για τον μεγαλοκεφαλαιούχο και δεν έχεις να χωρίσεις τίποτα.Αυτό δεν μπορούσε να γίνει στην αρχαιότητα όπου υπήρχαν ελεύθεροι πολίτες και δούλοι.
Οι ελεύθεροι διοικούσαν την πόλη τους και όσοι έχαναν τον πόλεμο γίνονταν δούλοι.Κανείς δεν γινόταν να τους πει τι έχεις να κερδίσεις ή να χάσεις από τον πόλεμο.Το ήξεραν όλοι.
Φυσικά με τη γαλλική επανάσταση προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια παρόμοια σύνδεση.Πολεμάς επειδή έχεις δικαίωμα ψήφου.Αλλά η κοινωνική εξέλιξη στον 20ο αιώνα υπονόμευσε την αξία αυτού του δικαιώματος.
Καταλαβαίνω. Δεν υποστηρίζω θρησκόληπτες κουταμάρες όπως τις χαρακτηρίζεις, αλλά μια ιστορική συνέχεια αιώνων η οποία μας κράτησε ζωντανούς ως έθνος. Καμιά φορά τοποθετώ την ζωή μου ας πούμε στην Κολομβία, η οποία νομίζω έχει επίσημη χριστιανική θρησκεία, αλλά όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει. Για να αφαιρέσω το συναισθηματικό στοιχείο της μακραίωνης ιστορίας και θρησκείας. Τότε βλέπω καθαρότερα και σε ότι αφορά εμένα και σε ότι αφορά την χώρα.Λοξίας έγραψε: 25 Νοέμ 2020, 15:52
Αντάρες, χέστηκα για το τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ ή η αριστερά. Δεν τους υπεστήριξα ποτέ μου.
Και για να είμαι απόλυτα ακριβής, χέστηκα και για το τι θέλουν όλα τα κόμματα.
Από την άλλη, ο καθένας μπορεί να τρώει το σανό του σε όποια στάνη επιλέξει. Το σέβομαι.
Αλλά αυτό, δεν θα με εμποδίσει από το να κράζω την όποια οπαδιστική, θρησκόληπτη και φανατική συμπεριφορά.
Όπως επίσης και τις θρησκόληπτες κουταμάρες, είτε αυτές αναφέρονται στις θαυματουργές παντούφλες κάποιοι άγιου, είτε σε καταφανέστατες αντιφάσεις όπως η απόδοση των νικητηρίων στην υπέρμαχο στρατηγό.
Και φυσικά δεν πρόκειται να ανεβάσουμ ισλαμικά σύμβολα. Ας είμαστε και λίγο σοβαροί.
Αλλά ποτέ δεν είχαμε θεοκρατικό κράτος. Ούτε η βυζαντινή αυτοκρατορία ήταν θεοκρατική. Είχαν νομικό σύστημα και μάλιστα πολύ εξελιγμένο.
Παραθέτω από την Βικιπαίδεια
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CF ... E%B9%CE%BF
Βλέπουμε βέβαια το μπλέξιμο της χριστιανικής θρησκείας όπως και στην Ευρώπη.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Antares την 25 Νοέμ 2020, 18:11, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Καλό αφήγημα, αλλά δεν ισχύει.Highlander έγραψε: 25 Νοέμ 2020, 16:32 Το πόσο επιτεύξιμο είναι εξαρτάται από τους ίδιους τους ανθρώπους-εγώ θεωρώ ότι σκαλοπάτι-σκαλοπάτι (προφανώς όχι μονομιάς) μπορεί να γίνει πραγματικότητα, αρκεί να προσπαθούμε να πάμε προς τα εκεί.
Να προσπαθούμε όμως, όχι να λέμε ου ου πανθρησκεία, ο οηε είναι του σατανά και θέλει να καταργήσει τον χριστιανισμό και να μας βάλει τσιπακια κι άλλα τέτοια, όλοι αυτοί που προωθούν θεωρίες για κακές νεοταξιτικες δικτατορίες είναι οι παλαιοταξιτες που αντιπροσωπεύουν όλα τα κακά της υπανάπτυξης και της στενομυαλιάς της ανθρωπότητας που συνεπάγονται μεσαίωνα. Η "παλαιά τάξη" καθόλου καλή δεν ήταν. Ο κόσμος γίνεται συνεχώς καλύτερος και αυτό οφείλεται στην πρόοδο, στη διεθνή συνεργασία, τη μόρφωση και τον ανθρωπισμό.
Καταρχάς, η παλαιά τάξη* βάσισε την εξουσία της στους πολέμους και την εξόντωση γηγενών πληθυσμών προς ανεύρεση πόρων πάνω στο σκότος που κρατούσε τις μάζες, και την φορολογική καταπίεση, τις οποίες πλήρωνε μόνο ως μισθοφόρους.
Η νέα τάξη, η οποία είναι η ίδια η παλαιά τάξη θέλει να διατηρήσει την εξουσία της και απλώς της είναι πλέον άχρηστο το status quo που η ίδια δημιούργησε και κυρίως λόγω του ότι η επερχόμενη 4η τεχνολογική βιομηχανική "επανάσταση" της λύνει τα χέρια.
Παρ' όλα αυτά, η "επιστημονική" επανάσταση επήλθε από άτομα που ξαφνικά πήραν στα χέρια τους κάποια μέχρι τότε "αγνοούμενα" αρχαία χειρόγραφα.
Η αναγέννηση ήρθε ύστερα από κακή ανάγνωση και ερμηνεία αρχαίων πάλι κειμένων.
Η τεχνολογική πρόοδος του τελευταίου αιώνα κυρίως είναι δουλίτσα του χριστιανού Τέσλα.
Η μόρφωση ακόμα δεν έχει έρθει, τα σχολεία είναι εργοστάσια μαζικής παραγωγής τούβλων και,
ο ανθρωπισμός είναι άκρως επιλεκτικός, πολιτικά εμφορούμενος και πολλές φορές ψευδεπίγραφος.
*Η παλαιά τάξη πιάνει δυστυχώς και μέρος της αρχαία ελλάδας, και αντιπροσωπεύεται κυρίως απ' τα ιερατεία Δελφών και Δωδώνης που μάζευαν χρυσό απ' τις πόλεις κράτη και τις υποχρέωναν σε μακροχρόνιες εμφύλιες διαμάχες.
Το θετικό πρόσημο της γαλλικής επανάστασης, η οποία εξερράγη με όντως δίκαια αιτήματα, προήλθε απ' την κωδικοποίηση του αστικου κώδικα υπό τον Ναπολέοντα, μέχρι τότε βασίλευε η αναρχία και τρόμος.Highlander έγραψε: 25 Νοέμ 2020, 16:32 Για τη Γαλλική Επανάσταση νομίζω ότι δε θα έπρεπε να υπάρχει καν συζήτηση για το πρόσημό της. Έφερε εκρηκτικές αλλαγές και βελτίωση της ζωής των απλών ανθρώπων. Ασχέτως των ακροτήτων, οι οποίες ήρθαν τελικά και από το νέο καθεστώς ως αντίδραση στο προηγούμενο. Μπήκε ένα τέλος στην καταπίεση, την υπανάπτυξη, την ακραία περιφρόνηση στην ανθρώπινη ζωή, τον σκοταδισμό.
Όπως συμβαίνει θεωρώ και με την Οκτωβριανή Επανάσταση, σε μικρότερο βαθμό, γιατί και σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να κρίνεις και σε σχέση με το τί ίσχυε μέχρι τότε για τη Ρωσία, ποια ήταν η κατάσταση του μεγάλου τμήματος του πληθυσμού, τι μεταχείριση είχε, σε τι απίστευτη καθυστέρηση βρίσκονταν στο εσωτερικό της χώρας κλπ. Νταξ μετά ο Στάλιν μόνο κακό έκανε.
Λιγότερο αιματηρή ήταν η οκτωβριανή, με τον Λένιν να μην άσκησε σε τέτοιο βαθμό τρομοκρατία όπως ο ροβιεσπιέρος (ίσως και γι' αυτό τον έβγαλαν νωρίς απ' τη μέση.. ).
Τα αίτια και στις δυο επαναστάσεις, είναι αυτά που αναφέρεις.
Σύμφωνοι, αλλά όσα γράφεις δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την παρέμβασή μου στο νήμα.Antares έγραψε: 25 Νοέμ 2020, 17:32 Καταλαβαίνω. Δεν υποστηρίζω θρησκόληπτες κουταμάρες όπως τις χαρακτηρίζεις, αλλά μια ιστορική συνέχεια αιώνων η οποία μας κράτησε ζωντανούς ως έθνος. Καμιά φορά τοποθετώ την ζωή μου ας πούμε στην Κολομβία, η οποία νομίζω έχει επίσημη χριστιανική θρησκεία, αλλά όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει. Για να αφαιρέσω το συναισθηματικό στοιχείο της μακραίωνης ιστορίας και θρησκείας. Τότε βλέπω καθαρότερα και σε ότι αφορά εμένα και σε ότι αφορά την χώρα.
Αλλά ποτέ δεν είχαμε θεοκρατικό κράτος. Ούτε η βυζαντινή αυτοκρατορία ήταν θεοκρατική. Είχαν νομικό σύστημα και μάλιστα πολύ εξελιγμένο.
Δεν εξέτασα ούτε το αν είχαμε θεοκρατικό κράτος, ούτε την μακραίωνη ιστορία της θρησκείας στο Βυζάντιο, ούτε τι είδους αυτοκρατορία ήταν το Βυζάντιο, ούτε τα αίτια της πτώσης της αυτοκρατορίας.
Αυτό που σχολίασα, ήταν η αναντιστοιχία του ύμνου με την πραγματικότητα.
Ε δεν μπορεί να απονέμουμε τα "νικητήρια" της κάθε νίκης των Βυζαντινών στην υπέρμαχο στρατηγό, αλλά όταν τρώγαμε τις ήττες την μία μετά την άλλη, να ήταν εξαφανισμένη η υπέρμαχος στρατηγός! Και να μην καταλαβαίνουμε πως η υπέρμαχος στρατηγός δεν είχε καμία σχέση με τους πολέμους!
Και από την άλλη η θρησκεία να ρίχνει το φταίξιμο της ήττας σε δήθεν τιμωρία του θεού επειδή, τάχα μου, οι χριστιανοί είχαν διαφθαρεί!
Αυτό σχολίασα και τίποτε άλλο!
Με έχεις επιπλήξει για ρομαντική αρχαιολατρεία.Λοξίας έγραψε: 25 Νοέμ 2020, 18:06 Ε δεν μπορεί να απονέμουμε τα "νικητήρια" της κάθε νίκης των Βυζαντινών στην υπέρμαχο στρατηγό, αλλά όταν τρώγαμε τις ήττες την μία μετά την άλλη, να ήταν εξαφανισμένη η υπέρμαχος στρατηγός! Και να μην καταλαβαίνουμε πως η υπέρμαχος στρατηγός δεν είχε καμία σχέση με τους πολέμους!
Και από την άλλη η θρησκεία να ρίχνει το φταίξιμο της ήττας σε δήθεν τιμωρία του θεού επειδή, τάχα μου, οι χριστιανοί είχαν διαφθαρεί!
Αυτό σχολίασα και τίποτε άλλο!
Έχω πάντα εικόνα της Παναγίας με το βρέφος. Συμβολίζει και αρχαιότερα πράγματα για μένα. Είναι δύσκολο να τα αποβάλλει κανείς αυτά από την ψυχοσύνθεσή του. Αν του το ζητάνε κιόλας είναι ακόμη πιο δύσκολο.
Στα υπόλοιπα συμφωνώ. Παρέθεσα και από την Βικιπαίδεια κάποια πράγματα από το βυζαντινό δίκαιο.
Υπάρχει κείμενο που αναφέρεται στον χριστιανισμό και την επίδρασή του, βγαίνουν συμπεράσματα.
Άειντε...μετά μην την πέφτω στον Mitharadir πως δεν καταλαβαίνει τι διαβάζει!Antares έγραψε: 25 Νοέμ 2020, 18:26 Με έχεις επιπλήξει για ρομαντική αρχαιολατρεία.Είμαι αρχαιολάτρης, μάλλον στην διαμονή μου στην Γερμανία έγινα, όπως και πολλοί εκεί, ακολούθησα το ρεύμα. Δεν γνωρίζω τι συμβαίνει σήμερα βέβαια.
Έχω πάντα εικόνα της Παναγίας με το βρέφος. Συμβολίζει και αρχαιότερα πράγματα για μένα. Είναι δύσκολο να τα αποβάλλει κανείς αυτά από την ψυχοσύνθεσή του. Αν του το ζητάνε κιόλας είναι ακόμη πιο δύσκολο.
Στα υπόλοιπα συμφωνώ. Παρέθεσα και από την Βικιπαίδεια κάποια πράγματα από το βυζαντινό δίκαιο.
Υπάρχει κείμενο που αναφέρεται στον χριστιανισμό και την επίδρασή του, βγαίνουν συμπεράσματα.
Βρε πουλάκι μου, δεν σχολίασα το βυζαντινό δίκαιο, ούτε το τι συμβολίζει η Παναγία με το βρέφος, ούτε την επίδραση του χριστιανισμού.
Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις αυτό από το αρχικό μου ποστ στο νήμα αυτό;
Εγώ σχολίασα τον Ακάθιστο ύμνο και την αντίφασή του με την πραγματικότητα.
Εσύ μου λες ότι παρέθεσες κάποια πράγματα από το Βυζαντινό δίκαιο και πως υπάρχουν κείμενα για την επίδραση του χριστιανισμού!
Έχουν κάποια σχέση αυτά τα δύο;
-
Mitharadir
Ενώ πήγες να μιλήσεις ιστορικά εμπλεξες και τον θεολογικό παράγοντα λέγοντας ότι είναι άκυρο το επιχείρημα ότι το Βυζάντιο έχασε την θεία βοήθεια λόγω του ότι οι ορθόδοξοι βυζαντινοί έπεσαν σε φάση παρακμής ηθικής.Εγώ όμως σου εξήγησα ότι όντως το Βυζάντιο είχε πέσει σε ηθική παρακμή και ότι το θέμα της απώλειας της θείας ενίσχυσης μετά αποξ ένα σημείο είναι θέμα της θεολογίας και όχι της ιστορίας.Λοξίας έγραψε: 25 Νοέμ 2020, 16:19Για δείξε μου ΠΟΥ ακριβώς εγώ αναφέρθηκα για τα αίτια της παρακμής των ορθοδόξων χριστιανών στο Βυζάντιο.Mitharadir έγραψε: 25 Νοέμ 2020, 16:17 Αμφισβήτησες το επιχείρημα οτι οι ορθόδοξοι χριστιανοί στο βυζάντιο είχαν πέσει σε παρακμή και σου εξήγησα ότι όντως είχαν πέσει σε παρακμή και διαφθορά.
ΠΟΥ εγώ συζήτησα κάτι τέτοιο. Και ΠΟΥ εγώ αναφέρθηκα σε κάποιο ανάλογο επιχείρημα που έθεσες.
Και μετά βλέπουμε...
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση